Page 1

Vårens bøker 2018 www.omnipax.no

Kontaktinfo: omnipax@dreyersforlag.no – 23 13 69 35

Helena Bross og Kadri Ilves (ill.)

PASSE LILLESØSTER

SOLGA TA 1

Lettlest om Axel og Omar – og lillesøster som blir borte Omar skal passe lillesøsteren sin. De blåser såpebobler sammen med Aksel og har det gøy, helt til lillesøster søler såpeboblevann over hele seg. Omar må løpe inn for å hente nye klær til henne. Når Omar kommer tilbake, er lillesøster borte.

ISBN 9788283151145 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

Bøkene i Solgata 1-serien er frittstående fortellinger om vennene Aksel og Omar. Bøkene har svært lite tekst og STORE BOKSTAVER, og er midt i blinken for barn som nettopp har lært bokstavene.

Dette er de to første bøkene i lettlestserien om Lo, Levi og naboen Tiger Andersson – en keramiker som tar hånd om dyr. LETT å LESE

D y re n e f l y tt e r i n n

LETT å LESE

NY SERIE

Lin Hallberg og Karin Åström Bengtsson (ill.)

DYRENE FLYTTER INN Endelig skjer det noe morsomt! En papegøye, en hund og muligens en tiger har nettopp flyttet inn i nabohuset. Søskenparet Lo og Levi får mange nye naboer.

KANINKLUBBEN ISBN 9788283151268 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

ISBN 9788283151275 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

En dag står det en kurv på trappa til Tiger Andersson. Tre små snuter titter opp av høyet. Kaninunger! Men Tiger kan ikke beholde dem. Lo og Levi får en god idé.


LETT å LESE

NATUR-

HJELPEN

redder dyrene

Grethe Rottböll og Anna-Karin Garhamn (ill.)

NATURHJELPEN REDDER DYRENE Lettlest håndbok for barn som elsker naturen Ida og Odin starter en klubb. Det er mange dyr der ute som trenger hjelp, og flere av dem bor overraskende nær – både rundt og inni huset. Klubben til Odin og Ida har et motto: Ikke vær redd naturen, men redd naturen. Gjennom korte kapitler hjelper de: en fugleunge, noen flaggermus, svaler, sommerfugler, frosker, mus, bier og pinnsvin – alle unntatt brunsneglen er verd å redde. Vet du hvorfor? Med faktasider om hvert dyr.

ISBN 9788283151237 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

«Mye fint å lære og fundere over for små naturinteresserte begynnerlesere. Boken fungerer også utmerket som høytlesningsbok, og man kan oppdage og diskutere sammen.» btj-häftet FIN BLANDING AV FAKTA OG FORTELLING!

Rose Lagercrantz og Eva Eriksson (ill.)

VI SES NÅR VI SES

Oversatt til 20 språk

Femte frittstående bok om Danni Pappa har kommet hjem fra sykehuset, og skolen er så vidt i gang etter sommerferien. Klassen skal besøke Skansen, der det er viktig å ikke gå seg bort. Men det er akkurat det Danni gjør! Heldigvis treffer hun på en annen klasse, og drar kjensel på jenta som går bakerst … Vi ses når vi ses er en frittstående fortsettelse av Livet ifølge Danni, Da jeg var lykkeligst i verden, Hjertet mitt hopper og ler og Mitt lykkelige liv, som ble nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis 2012. ISBN 9788283151312 Kr 199,– Oversatt av Anne Horn

Mats Strandberg og Sofia Falkenhem (ill.)

MONSTERET PÅ SIRKUS Andre bok om monsteret Frank

Frank har endelig fått venner, men vennene er monstre og han kan ikke fortelle om dem til noen. Mest av alt ønsker Frank at monstre og mennesker skal kunne leve sammen, men menneskenes frykt for monstre vokser og blir stadig sterkere. Når klovnen Kryger kommer til byen, går det virkelig galt. Kryger vil fange monstrene og tvinge dem til å opptre på sirkuset han reiser rundt med.

ISBN 9788283151282 Kr 229,– Oversatt av Nina Aspen

«Monsteret på sirkus er den helt fantastiske fortsettelsen av Monsteret i natten» boktokig «Lett å lese og lett å like» @bokmorten på instagram


Aleksander K. Brown og Andreas Iversen (ill.)

BZZZ – VERDENS MINSTE BANKRAN Morsomt for barn (og voksne) om modige mygg som vil rane blodbanken 93 og de andre guttemyggene driver dank og spiller biljard dagen lang, mens jentene er ute og suger blod – det er det nemlig bare jentemyggen som kan. Men en dag blir jentene lei og gir gutta beskjed om at neste gang er det deres tur. På jakt etter blod og lettvinte løsninger kommer guttene over noe som heter blodbanken. Flere etasjer med blodposer – som de bare kan stjele! Eller, eh, det er visst ikke bare-bare. Sammen legger myggene en snedig plan …

ISBN 9788283151299 Kr 229,–

F FOR

FUNNET

Verdens minste bankran er en kjapp, actionfylt og morsom bok, som egner seg godt til høytlesning.

Elin Lindell

F FOR FUNNET Fjerde og siste bok i smart og morsom serie

ADVARSEL! BLODIG LESNING!

«En 9 år gammel Bridget Jones» vi läser

Noen dager skjer det absolutt ingenting. Man spiser kanskje poteter til middag og piller seg litt i nesa. Det er alt. Andre dager skjer alt på en gang: Man forgifter rektor ved et uhell, får kjeft av fire nakne damer, lyver for sin egen pappa – og får en ny, spennende venn. Akkurat alt dette skjer med Jørdis en vanlig torsdag i mai. Boka er en frittstående fortsettelse av H for HEMMELIG, E for ETTERLYST og M for MISTET.

ISBN 9788283150896 Kr 199,– Oversatt av Nina Aspen

«En spennende historie med smil og latter. […] Anbefales på det varmeste.» aftenposten oppvekst, om m f o r m i s t e t


Annica Hedin og Fredrik Swahn (ill.)

HEI, HÅR!

Om verdens rareste kroppsdel

ISBN9788283151244 Kr 229,–

Hår – hva skal det være godt for? Visste du at håret ditt kan avsløre deg? At ku-tiss fungerer fint som shampo? Eller hvorfor Ludvig 14 elsket parykker? Morsom bok som gir svar på alt du må vite om håret – den lille pelsresten du har på hodet ditt. Kort fortalt gjennom tekst og spreke illustrasjoner.

ISBN9788283151244 Kr 229,– Oversatt av Anne Horn

Signe Augusta Iversen Torp

BABUSJKA

Mammas mors mødre og meg 250 års kvinnehistorie og samfunnsutvikling – personlig og originalt fortalt i vakker bildebok Boka samler en portrettserie av ni generasjoner kvinner, der forfatteren selv er den niende. Hvert oppslag i boka presenterer en av kvinnene med et helsides tegnet portrett og korte biografiske fakta. Parallelt presenteres utdrag fra norske lover som omhandler kvinners situasjon på det aktuelle tidspunktet. De ni portrettene og tekstene gir leseren et inntrykk av samfunnet generelt, og av hvordan kvinnenes levekår endret seg fra generasjon til generasjon. Stort format. ISBN 9788283151251 Kr 279,–

Original sakprosa til innsyn og ettertanke for unge og voksne!

Sara Östlund Nilsson

SAKS MED FLAKS Et badekar-eventyr

Bli med på badekarseilas – i original og fantasifull fortelling!

ISBN 9788283151107 Kr 229,–

Les mer! www.omnipax.no

Frisøren Bjarne og hunden Victor har bodd i samme by og gjort det samme hver dag i hele sitt liv. De lengter ut i verden, men hvordan skal de kunne reise dit? «En frisør kan jo ikke bare ta ferie. Hår og skjegg vokser jo hele tiden», sier Bjarne. Men en kveld de ligger i badekaret som vanlig, får de en idé fra Lokalavisen. Victor og Bjarne legger hårreisende planer som både lokker og skremmer. Et uventet eventyr venter.

Lik oss!

www.facebook.com/omnipax

Profile for Omnipax

Omnipax våren 2018  

Flotte, morsomme, spennende og viktige bøker for små, litt større barn og unge. Les mer! www.omnipax.no

Omnipax våren 2018  

Flotte, morsomme, spennende og viktige bøker for små, litt større barn og unge. Les mer! www.omnipax.no

Profile for omnipax3
Advertisement