Page 1

Årets bøker 2018 www.omnipax.no

Kontaktinfo: omnipax@dreyersforlag.no – 23 13 69 35

Tramp og Line

Tramp og Line

God jul!

God jul!

Axel Scheffler

TRAMP OG LINE – GOD JUL! Favorittene Tramp og Line i koselig julebok Tramp og Line har bakt småkaker som de henger på juletreet. Men mer og mer av pynten blir borte. Til slutt er det ikke noe igjen! Og Tramp har veldig vondt i magen ... Bøkene om Tramp og Line tar opp gjenkjennelige hverdags­situasjoner mellom to venner, med små utfordringer som heldigvis alltid løser seg til slutt.

ISBN 9788283151121 Kr 199,– Oversatt av Anne Horn Røverrotta

Røverrotta

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

RØVERROTTA

VIST PÅ NRK!

Klassikeren om røverrotta Jan i hendig kartongutgave Røverrotta tar alt fra dem han møter på veien. Han stjeler kløver fra haren og nøtter fra ekornet – og høy fra sin egen hest! Men den kloke vesle anda vet råd. Hun lurer den slemme røveren trill rundt. ISBN 9788283151190 Kr 149,– Oversatt av Arne Ruste

Hit med kaker og smågodt! Gi meg alt snop du må ha!

Ja, jeg er rotta på veien, Og alt jeg vil ha, kan jeg ta.

Sjarmtrollet Julia er tilbake i to morsomme og lekne bildebøker

Eva Eriksson og Lisa Moroni

JULIA LEGGER SEG ISBN 9788283151374 Kr 149,– Oversatt av Erle Stokke

ISBN 9788283151381 Kr 149,– Oversatt av Erle Stokke

Julia er så trøtt, så trøtt. Nå må hun legge seg, sier pappa. Bena er trøtte, armene henger rett ned. Til og med tennene er søvnige. Og ørene, orker de å høre en historie? God natt, Julia … Sov godt. – Brødskive! sier Julia og setter seg opp.

JULIA HJELPER TIL

Mamma skal ha venninner på middag i kveld. Det skal bakes, støvsuges, og leppestiften må på. Julia hjelper til med alt … Eva Eriksson og Lisa Moroni har skrevet og illustrert Julia-bøkene sammen. Julia, Lisas to år gamle datter og Evas barnebarn, har stått for inspirasjonen. Her er alle med: mamma, pappa, mormor, hunden – og så klart sjarmtrollet Julia!


Jeanette Platou og Victoria Berge Løvenskiold (ill.)

Jeanette Platou og Victoria Berge Løvenskiold (ill.)

PINGIS OG DRØMMEDAGEN

Lek med farger, tall og ukedager i sjarmerende bildebok

PINGIS OG DRØMMEDAGEN

Pingis elsker is og ber om iskrem hver eneste dag. Men mamma pingvin sier nei, bare på lørdag. Men så får mamma en vill idé: En mandag får Pingis lov til å spise så mye is han vi! Men da må han spise bare det, ingenting annet.

ISBN 9788283151435 Kr 249,–

Lin Hallberg og Karin Åström Bengtsson (ill.)

R E S KO L

E

DY

DYRA FLYTTER INN Endelig skjer det noe morsomt! En papegøye, en hund og muligens en tiger har nettopp flyttet inn i nabohuset. Søskenparet Lo og Levi får mange nye naboer.

KANINKLUBBEN ISBN 9788283151268 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

ISBN 9788283151275 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

En dag står det en kurv på trappa til Tiger Andersson. Tre små snuter titter opp av høyet. Kaninunger! Men Tiger kan ikke beholde dem. Lo og Levi får en god idé.


Helena Bross og Kadri Ilves (ill.)

PASSE LILLESØSTER

Lettlest om Axel og Omar – og lillesøster som blir borte Omar skal passe lillesøsteren sin. De blåser såpebobler sammen med Aksel og har det gøy, helt til lillesøster søler såpeboblevann over hele seg. Omar må løpe inn for å hente nye klær til henne. Når Omar kommer tilbake, er lillesøster borte. ISBN 9788283151145 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

ISBN 9788283151411 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

KYSSELEKEN Lettlest om Omar som liker Jenny. Men ingen må få vite det! Omar liker Jenny. Og Jenny liker Omar. Omar ser på henne i smug, og noen ganger titter hun tilbake på ham. Da blir han flau. Ingen må få vite at han Jenny. For tenk om de ler av ham!

SOLGA TA 1

Bøkene i SOLGATA 1 er frittstående fortellinger om vennene Aksel og Omar. Bøkene har svært lite tekst og STORE BOKSTAVER. Midt i blinken for barn som nettopp har lært seg bokstavene!

Margareta Nordqvist

MIN SAGA

Lettlest om Pelles ku som skal kalve Pelle har hatt Saga siden hun var en liten kalv. Nå skal Saga selv få en kalv. Mens de venter på at Saga skal kalve, forteller farmor en historie om sin mormor, som også hadde sin egen ku. I riktig gamle dager. Fakta om melkekua bakerst i boka.

ISBN 9788283151442 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

I DYREVENNENE følger vi Maja, Lasse, Pelle og Ella som bor på landet og tar seg av forskjellige dyr. Bøkene er ekstra lettleste med STORE BOKSTAVER og litt mer tekst enn Solgata 1-bøkene.


LETT å LESE

NATUR-

HJELPEN

redder dyrene

Grethe Rottböll og Anna-Karin Garhamn (ill.)

NATURHJELPEN REDDER DYRENE Lettlest håndbok for barn som elsker naturen Ida og Odin starter en klubb. Det er mange dyr der ute som trenger hjelp, og flere av dem bor overraskende nær – både rundt og inni huset. Klubben til Odin og Ida har et motto: Ikke vær redd naturen, men redd naturen. Gjennom korte kapitler hjelper de: en fugleunge, noen flaggermus, svaler, sommerfugler, frosker, mus, bier og pinnsvin – alle unntatt brunsneglen er verd å redde. Vet du hvorfor? Med faktasider om hvert dyr.

ISBN 9788283151237 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

«Mye fint å lære og fundere over for små naturinteresserte begynnerlesere. Boken fungerer også utmerket som høytlesningsbok, og man kan oppdage og diskutere sammen.» btj-häftet FIN BLANDING AV FAKTA OG FORTELLING!

Rose Lagercrantz og Eva Eriksson (ill.)

VI SES NÅR VI SES

Femte frittstående bok om Danni

Oversatt til 20 språk

Pappa har kommet hjem fra sykehuset, og skolen er så vidt i gang etter sommerferien. Klassen skal besøke Skansen, der det er viktig å ikke gå seg bort. Men det er akkurat det Danni gjør! Heldigvis treffer hun på en annen klasse, og drar kjensel på jenta som går bakerst … Vi ses når vi ses er en frittstående fortsettelse av Livet ifølge Danni, Da jeg var lykkeligst i verden, Hjertet mitt hopper og ler og Mitt lykkelige liv, som ble nominert til Deutscher Jugendliteraturpreis 2012. ISBN 9788283151312 Kr 199,– Oversatt av Anne Horn

Mats Strandberg og Sofia Falkenhem (ill.)

MONSTERET PÅ SIRKUS Andre bok om monsteret Frank

Frank har endelig fått venner, men vennene er monstre og han kan ikke fortelle om dem til noen. Mest av alt ønsker Frank at monstre og mennesker skal kunne leve sammen, men menneskenes frykt for monstre vokser og blir stadig sterkere. Når klovnen Kryger kommer til byen, går det virkelig galt. Kryger vil fange monstrene og tvinge dem til å opptre på sirkuset han reiser rundt med.

ISBN 9788283151282 Kr 229,– Oversatt av Nina Aspen

«Det er spennende, det er søtt og klokt, og den anbefales gjerne. Noen vil nok lese det som en ren spenningshistorie. Jeg håper at boken også finner lesere blant reflekterte barn som kan leve seg inn i moralen og i skepsisen til massehysteri.» morten o. haugen, aftenposten


Aleksander K. Brown og Andreas Iversen (ill.)

BZZZ – VERDENS MINSTE BANKRAN Morsomt for barn (og voksne) om modige mygg som vil rane blodbanken 93 og de andre guttemyggene driver dank og spiller biljard dagen lang, mens jentene er ute og suger blod – det er det nemlig bare jentemyggen som kan. Men en dag blir jentene lei og gir gutta beskjed om at neste gang er det deres tur. På jakt etter blod og lettvinte løsninger kommer guttene over noe som heter blodbanken. Flere etasjer med blodposer – som de bare kan stjele! Eller, eh, det er visst ikke bare-bare. Sammen legger myggene en snedig plan … ISBN 9788283151299 Kr 229,–

F FOR

FUNNET

Verdens minste bankran er en kjapp, actionfylt og morsom bok, som egner seg godt til høytlesning.

ADVARSEL! BLODIG LESNING!

«Morsomt med mygg. Helt sant!» barnebokbloggen.no

Elin Lindell

F FOR FUNNET Fjerde og siste bok i smart og morsom serie

«En 9 år gammel Bridget Jones» vi läser

Noen dager skjer det absolutt ingenting. Man spiser kanskje pølser til middag og piller seg litt i nesa. Det er alt. Andre dager skjer alt på en gang: Man forgifter rektor ved et uhell, får kjeft av fire nakne damer, lyver for sin egen pappa – og får en ny, spennende venn. Akkurat alt dette skjer med Jørdis en vanlig torsdag i mai. Boka er en frittstående fortsettelse av H for HEMMELIG, E for ETTERLYST og M for MISTET.

ISBN 9788283150896 Kr 199,– Oversatt av Nina Aspen

«En spennende historie med smil og latter. […] Anbefales på det varmeste.» aftenposten oppvekst, om m for mistet


Annica Hedin og Fredrik Swahn (ill.)

HEI, HÅR!

Om verdens rareste kroppsdel Hår – hva skal det være godt for?

ISBN9788283151244 Kr 229,–

Visste du at håret ditt kan avsløre deg? At ku-tiss fungerer fint som sjampo? Eller hvorfor Ludvig 14 elsket parykker? Morsom bok som gir svar på alt du må vite om håret – den lille pelsresten du har på hodet ditt. Kort fortalt gjennom tekst og spreke illustrasjoner.

ISBN9788283151244 Kr 229,– Oversatt av Anne Horn

Bengt-Erik Engholm og Jojo Falck (ill.)

BLOD

Underholdende bildebok, spekket med blodige fakta Hvordan føles det når du ser på noen du er forelska i? Begynner pulsen å banke? Blir kinnene røde? Da er det hjertet som pumper blodet ditt raskere gjennom kroppen. Visste du at det største hjertet som fins er stort som en bil, mens det minste er på størrelse med et riskorn? Les alt du ikke visste at du ville vite om det livsviktige blodet. Spennende høytlesning for barnehagebarna, super å lese selv for småskolebarna! ISBN 9788283151428 Kr 229,– Oversatt av Anne Horn


Sara Östlund Nilsson

SAKS MED FLAKS Et badekar-eventyr

Bli med på badekarseilas – i original og fantasifull fortelling!

ISBN 9788283151107 Kr 229,–

Frisøren Bjarne og hunden Victor har bodd i samme by og gjort det samme hver dag i hele sitt liv. De lengter ut i verden, men hvordan skal de kunne reise dit? «En frisør kan jo ikke bare ta ferie. Hår og skjegg vokser jo hele tiden», sier Bjarne. Men en kveld de ligger i badekaret som vanlig, får de en idé fra Lokalavisen. Victor og Bjarne legger hårreisende planer som både lokker og skremmer. Et uventet eventyr venter.

Torunn Berge

MAYA

Urfolket i Mellom-Amerika Fargesprakende og lettlest om Maya-kulturen

ISBN 9788283151343 Kr 249,–

Bli kjent med mayaenes mytologi og hellige bygninger, samfunn og hverdagsliv, kunst og vitenskap! Maya-kulturen hadde sin blomstringstid fra år 150 til 900, men boka forteller også om kolonisering av kontinentet på 1500-tallet, og om undertrykking og diskriminering av mayaene helt fram til våre dager. Tilrettelagt for lesesvake i samarbeid med Leser søker bok.

Signe Augusta Iversen Torp

BABUSJKA-BOKA

Mammas mors mødre og meg 250 års kvinnehistorie og samfunnsutvikling – personlig og originalt fortalt i vakker bildebok Boka samler en portrettserie av ni generasjoner kvinner, der forfatteren selv er den niende. Hvert oppslag i boka presenterer en av kvinnene med et helsides tegnet portrett og korte biografiske fakta. Parallelt presenteres utdrag fra norske lover som omhandler kvinners situasjon på det aktuelle tidspunktet. De ni portrettene og tekstene gir leseren et inntrykk av samfunnet generelt, og av hvordan kvinnenes levekår endret seg fra generasjon til generasjon. Stort format.

ISBN 9788283151251 Kr 279,–

Original sakprosa til innsyn og ettertanke for unge og voksne!


Ayse Koca

YOKO ONURS DOBBELTLIV Morsom, frisk og fargerik oppfølger om Yoko på 13 Det nærmer seg den aller SISTE skoleavslutninga for Yoko. Så venter den aller FØRSTE sommerferien med den nye pappaen hennes, Adam. Den EKTE pappaen hennes, han som plutselig dukka opp da Yoko og bestevennen Karla laga REVOLUSJON for å få skikk på den håpløse mora til Yoko. Men aller, aller først skal Yoko bo hos Adam og kjæresten Arman ei hel helg – det har hun ikke rukket å gjøre ennå. Heldigvis skal Karla være med. Men helga går så klart ikke helt som planlagt. ISBN 9788283151213 Kr 249,–

Frittstående oppfølger til Yoko Onur – et balleliv (2014) som ble nominert til Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris. Om hvordan er det å ha to hjem, to kulturer – og kanskje, kanskje nesten bli forelska!

Torbjørn Moen

978-82-8315-023-0

RECOVER

Kommer i pocket!

Sorgmuntert om å komme over den store kjærligheten når du er 15

ISBN 9788283151367 Kr 249,–

Johannes – Josse blant venner – har en eneste oppgave i livet akkurat nå. Og det er å komme over Linda Røyse. Kompisen Truls vet råd. Han googler gode selvhjelpstips for folk i sorg og krise, og drar Josse med på både fysiske utfordringer og samtaler med folk på t-banen. Gjennom veksling mellom minnene om Linda og til dels komiske utslag av Truls sine påfunn, blir Recover en morsom roman om sorg og forsoning, og rett og slett om å være ung og forelska.

Kari Saanum

INGEN ER EI ØY Tredje og siste bok om Kaia Det er siste dag på ungdomsskolen. Alle skal feire den store dagen. Etter avslutninga skal Kaia og vennene ut i båten til Andreas. De skal ankre opp ved ei øy ute i fjorden og feste. Men for Kaia starter dagen dårlig. Mamma er på seiltur med ny kjæreste. Pappa ligger på sofaen og drikker. Når han dukker opp på skoleavslutninga, blir alt bare verre. ISBN 9788283151398 Kr 229,–

Frittstående oppfølger til Elefanten i rommet (2013) og Gråt, baby (2015). Tilrettelagt for lesesvake i samarbeid med Leser søker bok.

Pia Tveterås

TORDIVEL Debutant med blikk for det vanlige og det spesielle Er Vilde vakker? Tor sier det, plutselig. Men han sier så mye annet rart også, og noe er litt ekkelt. Det er både fint og vanskelig å være 15 år, og Vilde og Tor har i tillegg sine egne utfordringer – de har spesiallærer og såkalte «spesielle behov». Men også helt vanlige! Det handler om forelskelse, vennskap og grensesetting, og litt om å kjøre berg-og-dalbane. ISBN 9788283151404 Kr 229,–

Tilrettelagt i samarbeid med Leser søker bok.

Les mer! www.omnipax.no Lik oss!

www.facebook.com/omnipax

instagram.com/omnipaxforlag

Profile for Omnipax

ÅRETS BØKER 2018  

Flotte, morsomme, spennende og viktige bøker for små, litt større og store barn. Klikk på lenken, bla i katalogen!

ÅRETS BØKER 2018  

Flotte, morsomme, spennende og viktige bøker for små, litt større og store barn. Klikk på lenken, bla i katalogen!

Profile for omnipax3
Advertisement