Page 1

Årets bøker 2017 www.omnipax.no

Kontaktinfo: omnipax@dreyersforlag.no – 23 13 69 35

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Gruffalo kokebok

24 morsomme oppskrifter fra den store, mørke skogen Lag din egen ugleiskrem, slangerøre eller ristet rev … eller hvorfor ikke Gruffalo kumle-krumle-pai? Gruffalo kokebok er full av søte godbiter, sunn snacks og enkle retter – alle inspirert av de populære bøkene om Gruffalo. Oppskriftene presenteres steg for steg, enkelt forklart og lett å følge, med mange gode tips.

Du kan lage

det

te!

ISBN 9788283150865 Kr 279,– Oversatt av Anne Horn

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

ZOG

Fru Drage drev en skole, for alle dragebarn må lære en masse drageting fra de er ganske små.

Ny klassiker fra radarparet bak Gruffalo!

Zog var aller ivrigst, han gjorde aldri no’ tull. Han øvde sent og tidlig for å få en stjerne av gull.

Drage og prinsesse-fortelling med ny vri

ISBN 9788283150957 Kr 229,– Oversatt av Arne Ruste

På drageskolen lærer Zog og de andre dragene å fly, å brøle, sprute ild og fange prinsesser. Zog øver og øver, men er uheldig og skader seg stadig vekk. Heldigvis dukker det opp en jente med plaster for drageskrubbsår og pastiller for hese halser. Og tenk, hun er en ekte prinsesse! Men prinsesse Perle vil slett ikke gjøre prinsesseting. Og hun vil slett ikke reddes! Hun vil være lege.


Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

2 i boks: Gruffalo og Lille Gruffalo Inneholder begge bestselgerne i kartonert utgave. ISBN 9788283151077 Kr 279,– Oversatt av Arne Ruste

En gruffalo? Hva er det for et dyr? Vet du’kke det? Han er litt av en fyr! Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Gruffalo gaveboks

Fra radarparet bak Gruffalo!

Gaveboksen inneholder minibok i innbundet utgave og minigruffalo i plysj. ISBN 9788283151008 Kr 249,– Oversatt av Arne Ruste

Julia Donaldson og Axel Scheffler (ill.)

Pinnemann – Aktivitetsbok Aktivitetshefte med klistremerker og morsomme oppgaver

Som vist på NRK! ISBN 9788283151084 Kr 98,– Oversatt av Anne Horn

Axel Scheffler

Tramp og Line – i nytt format! Tramp og Line i kartonert utgave og lite format Bøkene om Tramp og Line tar opp gjenkjennelige hverdags­ situasjoner mellom to venner, med små utfordringer som heldigvis alltid løser seg til slutt. ISBN 9788283151022 Kr 149,–

ISBN 9788283151046 Kr 149,–


Eva Eriksson og Lisa Moroni

Julia setter seg Julia spiser alt

Sjarmtrollet Julia er tilbake

ISBN 9788283150940 Kr 149,– Oversatt av Erle Stokke

Mormor later som hun spiser sølekaker – men Julia spiser på ordentlig! Så da går de hjem for å spise ekte mat isteden. Men mens mormor lager middag, smaker Julia på plastelina og hundemat og godtepapir. Julia liker å prøve både det ene og det andre. Egentlig skal pappa følge henne til barnehagen, men Julia må sitte litt på dukkestolen, på trappa og på husken. Bare ikke i vogna!

ISBN 9788283150933 Kr 149,– Oversatt av Erle Stokke

Ingunn Aamodt

Pulverheksa på teater Historiene bak forestillingen De fire klassiske historiene bak Riksteatrets forestilling Pulverheksa og vennene hennes er samlet i en bok – med sangene og bilder fra forestillingen.

ISBN 9788283151060 Kr 249,–

Helena Bross og Kadri Ilves (ill.)

På en øde øy

SOLGA TA 1

Ny lettlestbok om Axel og Omar i Solgata 1 Skolegården er full av morsomme vanndammer. En av dammene er kjempestor, nesten som et hav! Aksel og Omar lager en øy av sand i midten, og leker at det er en øde øy.

ISBN 9788283150964 Kr 179,– Oversatt av Anne Horn

Bøkene i Solgata 1-serien er frittstående fortellinger om vennene Aksel og Omar. Bøkene har svært lite tekst og STORE BOKSTAVER, og er midt i blinken for barn som nettopp har lært bokstavene.


Rose Lagercrantz og Eva Eriksson (ill.)

Livet ifølge Danni

Sjarmerende sommerfortelling for småskolebarn

Oversatt til 20 språk!

Danni er ferdig med første klasse og har sommerferie – den beste hittil! Hun er med bestevenninnen Ella Frida til sommerøya hennes. De bygger hytte, fisker og bader mellom fem og sju ganger om dagen. Og hver kveld prater Danni med pappa på telefonen. Men så kommer pappa til øya, og Danni blir ikke glad for overraskelsen han har med seg. Boka er en frittstående fortsettelse av Da jeg var lykkeligst i verden, Hjertet mitt hopper og ler og Mitt lykkelige liv.

ISBN 9788283150759 Kr 199,– Oversatt av Anne Horn

Mats Strandberg og Sofia Falkenhem (ill.)

Monsteret i natten

Første bok i lettlest serie om monstre Frank Sten blir monster på sin egen niårsdag. Nabodamen Alices hund biter ham i fingeren, og om natten våkner han og har blitt en varulv. Lett å lese selv, men VELDIG fin å lese sammen! «Språket er enkelt, men effektivt. Boken passer både for den som nettopp har begynt å lese, og som høytlesningsbok. Som voksen elsker jeg alle referansene til skrekkfilmverden og Twin Peaks.» ARBETARBLADET

ISBN 9788283151114 Kr 229,– Oversatt av Nina Aspen


Bengt-Erik Engholm og Jojo Falk (ill.)

Lus

Har du hatt lus noen gang? Det har du sikkert. Om ikke i håret, så i alle fall i munnen. Det er ikke tull! Godteri og is har ofte et fargestoff i seg som kommer fra lus. Helt sant! Men ikke samme slags lus som du får i håret, selvfølgelig.

ISBN 9788283150971 Kr 229,– Oversatt av Anne Horn

Denne fargerike faktaboka får deg garantert til å klø. Les alt du ikke visste at du ville vite om lus!

Stefan Casta og Maj Fagerberg (ill.)

Humlenes blomsterbok

En kjærlighetserklæring til alle verdens humler Revidert og oppdatert utgave av nydelig flora og humlebok.

ISBN 9788283151152 Kr 199,–

Kristina Digman

Floras naturpuslerier Lag fine ting av skjell, kongler og frø sammen med Flora

ISBN 9788283151091 Kr 229,– Oversatt av Anne Horn

Alt det fine Flora ser, samler hun på: Steiner, pinner, kongler og skjell. Så lager hun morsomme dyr, spennende spøkelses-uroer og kongle-lenker og andre dekorasjoner. Denne boka er full av fantasifulle ideer for deg som liker å samle, male, klippe og klistre, samtidig som du lærer om trær, skog og mark.


Victoria Berge Løvenskiold

Norge rundt

Reisebrev fra 13 norske byer Bli med Karl og Kristin til 13 norske byer Karl og Kristin får bli med besteforeldrene på en stor Norges-reise. De skriver et lite reisebrev fra hver by, med faktainfo om de viktigste byene de besøker. Flotte, detaljrike illustrasjoner fra hver by!

ISBN 9788283151138 Kr 249,–

Sara Östlund Nilsson

Saks med flaks Et badekar-eventyr

Bli med på et uvanlig badekarseilas! Frisøren Bjarne og hunden Victor har bodd i samme by og gjort det samme hver dag i hele sitt liv. De lengter ut i verden, men hvordan skal de kunne reise dit? «En frisør kan jo ikke bare ta ferie. Hår og skjegg vokser jo hele tiden», sier Bjarne. Men en kveld de ligger i badekaret som vanlig, får de en idé fra Lokalavisen. Det setter i gang hårreisende planer som både lokker og skremmer. Et uventet eventyr venter.

En original og fantasifull fortelling!

ISBN 9788283151107 Kr 229,–


Anne Thelle

Typisk japansk Hva er typisk japansk?

ISBN 9788283150919 Kr 229,–

Er det sushi, pokemon og animasjonsfilmer? Boka tar deg med på kryss og tvers i det langstrakte landet, som geografisk sett har mye til felles med Norge. Men som har en historie og en kultur som er helt annerledes enn vår. Vi møter unge japanere som forteller om Japan i dag, vi opplever sporene etter samuraikulturen, vi hører om geishaenes liv og vi møter cosplay-kulturen – og mye mer som er typisk japansk.

«Fra kapittel til kapittel lar vi oss imponere. Forfatter Anne Thelle har en overlegen oversikt» barnebokkritikk.no

Annelie Johansson, Lena Granfelt (foto) og Nadia Nörbom (ill.)

Så et frø!

Så og dyrk frø selv Her får du se hvor lett det er. Og hvordan det går til – fra du legger et frø i jorda, til du kan høste inn og høste frø til nye planter. Du trenger ikke engang en hage, det går fint å spire i et glass, eller dyrke blomster og nyttevekster i vinduskarmen og på balkongen.

ISBN 9788283150926 Kr 249,–

Boka ble kåret til «Årets trädgårdsbok 2015» av Stockholms Gartner­sällskap. Den norske utgaven er oversatt og tilrettelagt av botaniker Charlotte Sletten Bjorå og gartner Hanne Lene Skjeklesæther ved Naturhistorisk museum.

Sassa Buregren og Elin Lindell

Feminisme pågår

AT T EN HU NDRE OG TA LLET RI NGT E BA VI LLE HA T IL KE T! KV IN NESY NET SI T

Feminisme forklart for barn! Hva er feminisme, og hvorfor er det viktig? Her er kommer endelig en humoristisk, sammenfattende og enkel bok om feminisme! Et aktuelt tema som det utrolig nok ikke finnes barnebøker om på det norske markedet.

ISBN 9788283150902 Kr 229,– Oversatt og bearbeidet av Beate Muri

Feminisme pågår kom på svensk i 2016, og har fått fantastisk mottakelse i hjem­ landet. Boka er lettlest, med korte kapitler og humoristiske illustrasjoner.

«Feminisme i populærversjon. Sammenfattende, selvforklarende, enkelt. Med bitende tegninger.» arbetarbladet


Torbjørn Moen

Dagene med Karlamandra Fascinerende, uvirkelig og likevel kjent Gunnar våkner opp i Østmarka med resten av en drøm ringlende i øra. Det var noe med en biltur og kompisen Tobias. Men Tobias er ikke der. Det er derimot Karlamandra. Hun dukker opp fra skogen og stjeler tingene hans. Og så kommer Ordensmannens Menn. Og Pokerne. Og hvem er egentlig Mannen med Hatt? Hvorfor er Østmarka plutselig så stor? Kanskje det ikke er Østmarka? ISBN 9788283151169 Kr 249,–

I Dagene med Karlamandra følger vi Gunnar på leting etter kompisen og svar på hva som har skjedd. En fascinerende historie der alt er litt uvirkelig og likevel kjent, og brikkene sakte, men sikkert, faller på plass.

Magnus Buen Halvorsen

Dødball

Actionfylt fortelling om to brødre – og en families leting etter hverandre Johannes rømte hjemmefra for flere år siden. Nå er han tilbake i Oslo og ringer for å høre om lillebroren Henrik spiller dødball. Hva i all verden betyr det? Og hvor blir det av Johannes etterpå? 14-åringen Henrik legger alt annet til side – til og med følelsene for Tina – og starter jakten på broren. Men det er det flere som gjør. ISBN 9788283150872 Kr 279,–

Dødball er en roman om forventninger og om å holde fasaden – både som 14-åring og som familie.

Jostein Sandsmark

Deadline

Handlingsdrevet og engasjerende thriller – 40 dager på å redde et barn!

ISBN 9788283150605 Kr 279,–

Beates ett år gamle niese ligger på sykehus, dødssyk. Legen anslår at lille Ina har 40 dager igjen å leve. Han tror sykdommen kan være fugleinfluensa virus to, fra en vaksine mot vannkopper. Beate, som nettopp er ferdig med videregående og er journalistlærling i VG, må forske på saken på egen hånd. Og jakten på viruset bringer henne til Tsjekkia, Irland, England, Ecuador og Kenya, hvor hun møter forskere og industrifolk, ambassadepersonale og politi. Vil Beate finne viruset – og motgiften – i tide?

Profile for Omnipax

Omnipax 2017  

Omnipax utgir mange fine bøker for små, litt større barn og ungdommer.

Omnipax 2017  

Omnipax utgir mange fine bøker for små, litt større barn og ungdommer.

Profile for omnipax3
Advertisement