__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


k

Maria Frensborg Maija Hurme Oversatt av Cecilie Winger, mno

Omnipax, Oslo 2020


Hopp, hopp, hopp over vannpyttene! Mika farer som en rakett til barnehagen.


I samlingsstunden har Mika noe viktig å fortelle. «Jeg skal få et søsken,» sier Mika. «En baby.» «Hva skal babyen hete?» spør Rut. Det blir stille en liten stund. Så svarer Mika: «Den skal hete Glitrebabyen!»


Alma og Viola er også søsken. De er tvillinger. Det betyr at de lå i magen samtidig. Først ble Alma født, og rett etter kom Viola. På samme dag.

«Jeg har tre søsken,» sier Rut. «De går på skolen og er så store!»


Rut og søsknene hennes har samme far, men ikke samme mor. Denne uka bor Rut sammen med søsknene sine. Neste uke bor søsknene hjemme hos moren sin. Da lengter Rut så mye at det nesten gjør vondt.


Etter samlingsstunden leker barna på puterommet. Mika har en baby i magen. En bamsebaby. «Nå blir babyen født,» sier Mika. «Jeg føder også en baby,» sier Alma. «Jeg også,» sier Samir. «En putebaby. Se!»


Samir har allerede et søsken. En lillebror som heter Yosef. Når Samir går hjem fra barnehagen får han trille vognen. Og når han blir sliten får han kjøre ståbrett. Mika vil også trille vogn og kjøre ståbrett.


UKE 20 UKE 15

UKE 10

UKE 6


UKE 30

UKE 40


For store og sma som snart skal bli flere!

M

ika skal få et søsken! En baby, som skal hete Glitrebabyen. Men når kommer egentlig det

søskenet? Og får Mika endelig et barnevogn-ståbrett å kjøre på? Jeg skal få søsken blander spørsmål, fakta og hverdagsfinurligheter om for eksempel besøk på helsestasjonen, ulike måter å bli søsken på og håndfaste tips om hvordan en liten kan hjelpe til med å passe godt på en baby. Følg fortellingen om Mika fra begynnelse til slutt, eller bla mellom yndlingsavsnittene og les dem om og om igjen!

9 788283 151862

Profile for Omnipax

Boka om å få søsken  

For store og små som snart skal bli flere!

Boka om å få søsken  

For store og små som snart skal bli flere!

Profile for omnipax3
Advertisement