Page 1

LOKALPRODUCERAT MEST POPULÄRT

I BAREN

HÄR KAN KONFERENSEN BLI

DEN BÄSTA NÅGONSIN


DET ÄR KUL SOM RACKARNS ATT VI NU HAR GJORT ÄNNU EN EGEN TIDNING. DEN SJÄTTE I RADEN. DET ÄR ALLTID NYTTIGT ATT REFLEKTERA ÖVER SIN EGEN VERKSAMHET OCH DET GÖR VI INTE MINST I SAMBAND MED TIDNINGSPRODUKTIONEN.

VI HAR HAFT ÄNNU ETT

REKORDÅR – nu vill vi få fler ungdomar

att satsa på en karriär inom vår bransch Vi har haft en fortsatt fantastisk utveckling det senast året, med rekordomsättning och massor av nöjda gäster. Omedelbara betyg på vilken service och kvalitet vi har, får vi naturligtvis muntligt men även på bland annat Booking.com, Hotels. com, Facebook, Trip Advisor. Det är extra roligt att kunna konstatera att vi har höjt alla våra betyg på dessa siter det senaste året. Detta beror främst på att vi har grymt duktiga medarbetare! Jag är oerhört stolt över dem. Visst gör vi felrekryteringar ibland, men det brukar visa sig ganska fort om man gillar att jobba med service eller inte. Att tycka det är kul att ge service är grunden för att bli en bra medarbetare inom besöksnäringen. Vi har dock bromsat in våra tankar på expansion något, eftersom rekryteringen av medarbetare har blivit svårare och svårare. Det råder stor brist på utbildade kockar och serveringspersonal, vilket är oerhört frustrerande när man vill utveckla en verksamhet. Vi

2

har därför lagt en hel del tid de senaste åren på att marknadsföra branschen mot de ungdomar som ska välja yrkesinriktning. Det är nödvändigt ur ett framtidsperspektiv. Det är otroligt roligt att jobba inom besöksnäringsbranschen där man skapar många relationer och vänner för livet. Vill man göra karriär finns det massor av vägar att gå. Det är väldigt vanligt med hotelldirektörer, köksmästare och restaurangchefer i 30-årsåldern, så en snabb karriär är klart möjlig. Känner man för att arbeta utomlands finns det behov av duktiga människor i kök och servis runt om i hela världen. Och vill man bli egen företagare finns det oanade möjligheter, bara man är beredd att jobba hårt! Så till dig som läser denna tidning: tipsa våra ungdomar om en verklig framtids-

bransch med oanade utvecklingsmöjligheter. Då kommer du som gäst att så småningom få ännu bättre service! Varmt välkommen till Hotell Höga Kusten! MATS LÖFROTH ÄGARE/VD

MAGASIN HOTELL HÖGA KUSTEN UTGES FÖR SJÄTTE ÅRET upplaga 14 000 exemplar • ansvarig utgivare mats löfroth • tidningen är producerad av olof wigren media ab, www.mmow.se foto, där inget annat anges carola harnesk photographer • grafisk form ågrenshuset produktion • tryck ågrenshuset, bjästa 2017


PRESENTSHOPEN MED KVALITETSPRODUKTER Ett stenkast från hotellentrén ligger Skare butiken med massor av kvalitetsprodukter. Den är öppen året runt och hit åker många för att köpa presenter, handstöpta ljus, kläder och heminredning. Gör ett besök på shopen när du besöker Hotell Höga Kusten!

VINN

ÖVERNATTNING MED TVÅRÄTTERS­M IDDAG

VILL DU VINNA EN ÖVERNATTNING MED TVÅRÄTTERSMIDDAG? DÅ SKA DU SVARA RÄTT PÅ EN FRÅGA OCH HOPPAS PÅ TUR.

Hur många år fyller Högakustenbron 2017? Svaret hittar du inne i tidningen.

Skriv det, ditt namn, adress, postadress och telefonnummer och skicka det senast den 10 februari 2018 till mailadress: info@hotellhoga-kusten.se Vi drar en vinnare efter tävlingstidens slut. Resultatet redovisas på vår facebook-sida. Vinnaren meddelas per mail eller telefon.

?

Lycka till!

3


JOSEFINE OCH JONAS är våra ess i baren

4


OLD FASHIONED INGREDIENSER Maker´s Mark 4 cl eller annan bourbon Angostura Bitter 2 stänk • Bitsocker 1 st Sodavatten • Iskuber Tillbehör Apelsinskal 1 bit • Cocktailbär 1 st Pappersservett • Muddlare • Mätglas Old Fashionedglas EN GOD FÖRDRINK INNAN MATEN? NÅGOT LÄSKANDE EFTERÅT? ELLER BARHÄNG DÄR DU GER BARTENDERN FRIA TYGLAR ATT SKAPA NÅGOT SPÄNNANDE MED LOKALPRODUCERAT GIN ELLER WHISKY SOM BAS? ELLER VARFÖR INTE NÅGOT SPÄNNANDE ALKOHOLFRITT ALTERNATIV? VAD DU ÄN ÖNSKAR KAN VI ÖVERRASKA DIG POSITIVT. VI HAR NÄMLIGEN TVÅ ESS I BAREN – JOSEFINE SERRANDER OCH JONAS DAHLIN. – Vi triggar varandra att komma på nya saker. Men Josefine är vassast. Hon har jobbat på många inneställen och kommer med så många nya idéer och är väldigt inspirerande, säger Jonas som jobbat här längst. – Det är lärorikt att ha stor press på sig att uppfylla gästens förväntningar eller ännu hellre att överträffa dem. Det utvecklar mig mycket, säger Josefin. För att bli en riktigt bra bartender krävs förstås också ett stort intresse för drycker, känsla för vad som gifter sig smakmässigt och både mod och kreativitet. Att testa sig fram till nya drinkar kan ge många aha–upplevelser. Flera av de drinkar vi har på vår drinkmeny är sådana som fötts av experiment och av tillgången till bra sorter. Både Josefine och Jonas berömmer Hernö Gin.

– De levererar bra grejer som också är efterfrågade bland gästerna. Box Whisky är en annan populär lokal producent. – Sedan har vi också Hernö Hantverksöl som gör riktigt goda öl, säger Jonas. Har du inte varit på Hotell Höga Kusten på ett tag, kommer du att märka stor skillnad i baren jämfört med tidigare. – Vi har fler sorter och ännu bättre exponering av allting nu. Det är härligt för oss som jobbar och bra för gästerna, säger Josefine. Att hon och Jonas har olika stilar och tycke i baren tycker båda är perfekt. – Vi ger varandra nya impulser men har varsin gedigen grund. Josefine står mycket för nytänkande och oväntade kombinationer, jag har en förkärlek för klassiker, ler Jonas.

Tillagning 1. Lägg sockerbiten i ett whiskyglas och fukta den med Angostura Bitter. Häll på lite sodavatten och lös upp sockerbiten med hjälp av en sked. 2. Gnid kanten på glaset med apelsinskal. Fyll glaset med is och häll på bourbon. Rör om och släpp ner en apelsinzest. 3. Dekorera med ett rött cocktailbär om du vill. STRAWBERRY BLISS (alkoholfri) INGREDIENSER Jordgubbspuré 3 cl • limejuice 3 cl sockerlag 2 cl • basilikablad ca 6 st sodavatten • krossad is Tillbehör Shaker • sil • highballglas • sugrör • lime Tillagning 1. Häll alla ingredienser utom sodavatten i en shaker. 2. Fyll upp med krossad is och skaka. 3. Dubbelsila när du häller upp i glaset, fyll på med krossad is och toppa med soda. 4. Garnera med en limeklyfta och en basilikakvist. Avnjut!

5


DET HÄNDER PÅ

HOTELLET HÖSTEN OCH VINTERN 2017-18 OKTOBER

■ 06 Stand Up med Måns Möller ■ 14 Amaroneweekend ■ 21

Ginweekend med Hernö Gin

■ 28 Mat & Vin med Carl-Jan

NOVEMBER

■ 04 Amaroneweekend ■ 11 Gourmetweekend ■ 18

Box Whiskyweekend

■ 24 Rocksalonger med the Scramblers ■ 25 Rocksalonger med the Scramblers

DECEMBER

Högakustenbron fyller 20 år! Vi firar med julmarknad, tal och underhållning. Julbord med underhållning av Kung Bore & Slabang ■ 02 Julbord med underhållning av med Kung Bore & Slabang ■ 08 Julbord med underhållning av Stefan Nordlander ■ 09 Julbord med underhållning av med Stefan Nordlander ■ 15 Julbord med underhållning av Fröberg & Sjöberg ■ 16 Julbord med underhållning av Fröberg & Sjöberg ■ 31 Nyårsfirande med underhållning av Klas & Erik med Angelika ■ 01 ■ 01

JANUARI ■ 19

Stand Up med Jacke Sjödin

■ 20 Stand Up med Jacke Sjödin ■ 27

Gourmetweekend med Årets Kock: Johan Backeus

FEBRUARI

■ 03 Amaroneweekend ■ 10

Box Whiskyweekend Hernö Gin-weekend ■ 24 Hernö Hantverksöl provning ■ 17

MARS

■ 09 Stand Up med Hasse Brontén ■ 17 Amaroneweekend

FOTNOT: Fler evenemang tillkommer. Håll koll på vår hemsida www.hotellhoga-kusten.se

6


NU ÄVEN MED

Bed & Breakfast UNDER SOMMARMÅNADERNA UNDER SOMMARMÅNADERNA ÄR DET HÅRT TRYCK PÅ HOTELLEN I HÖGA KUSTEN. VÅRT HOTELL ÄR INGET UNDANTAG.

– Nu har vi hittat en lösning för att kunna ta emot fler gäster som vill stanna i området och njuta av allt det har att erbjuda. Hotell Höga Kusten har inlett ett samarbete med närliggande Nordviks naturbruksgymnasium och upprättat ett Bed & Breakfast–boende som hade öppet första säsongen sommaren 2017. – Här finns såväl enkel-, som dubbel-/fa-

miljerum. Miljön är enastående med stora grönområden, smådjur, badplats i närheten, trädgård och närhet till många av sevärdheterna i Höga Kusten. Vi hade bra beläggning där i somras och fortsätter samarbetet nästa år med en del förbättringar. – Både vi och Hushållningssällskapet, som äger Nordvik, är mycket nöjda med det här upplägget, säger Mats Löfroth.

ETT UNIKT

JULBORD TRENDER KOMMER OCH GÅR MEN JULBORDET BESTÅR. FAKTUM ÄR DOCK ATT DET MODERNA JULBORDET INTE HAR SÅ MYCKET GEMENSAMT MEN DET SOM SERVERADES FÖR 100 ÅR SEDAN. Julskinkan som är det mest signifikativa för julbordet ansågs före 1900–talet vara för fint för att ätas till jul. Den sparades oftast till andra högtider. I stället lät man servera grishuvud till jul. Det var först för 50 år sedan, när julbordet ”övertog” det traditionella smörgåsbordets rätter, som köttbullarna, prinskorven och Janssons Frestelse blev standard. Vårt julbord har det bästa från det klassis-

ka men har också många spännande inslag av vilt, tapas med norrländsk touch, en lång rad varianter av sill och så ett närmast överdådigt efterrättsbord. Till flera av våra sittningar bjuds det även på underhållning. Gå med familjen, vännerna, företaget eller föreningen och upplev julmat som smakar både som den gjorde förr och som du aldrig smakat tidigare.

ALLT GAMMALT SKALL MAN EJ BIBEHÅLLA, ALLA GAMLA BRUK BEHÖVA EJ UPPRÄTTHÅLLAS MEN JULEN SKALL, HOPPAS VI, FIRAS EFTER SAMMA LINJER SOM HITTILLS. Husmoderns almanacka från 1938.

7


DE MJUKA VÄRDENA GER

KONFERENSEN GULDKANT MODERN TEKNIK, ANPASSADE OCH LUFTIGA LOKALER, GEOGRAFISKT BRA LÄGE, EN FANTASTISK FIKABUFFÉ OCH MÄNGDER AV NÖJDA KUNDER SOM KAN INTYGA ATT DET HÄR ÄR EN HÖGKLASSISKKONFERENSANLÄGGNING. Det är vi glada för att kunna erbjuda. Men mest uppskattad och värdesatt är nog ändå vår personliga service och omtanke om våra konferensgäster. – Det kan komma speciella önskemål eller hända något oförutsett som snabbt måste lösas. Då är vi duktiga på att fixa det, säger Therese Doverot och Malin Axelsson som är ansvariga för alla konferenser på hotellet. Deras långa erfarenhet och stora engagemang är guld värt för att skapa konferenser som överträffar förväntningarna.

8

– Vi gillar båda att möta människor och att se till så att alla som kommer hit känner sig sedda, trygga och nöjda. NTF, Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande, är en av de återkommande konferensgästerna på Hotell Höga Kusten. Mona–Lill Landström är regionansvarig för Västernorrland och säger att NTF haft flera av sina distriktsmöten för landets norra region – Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland, Dalarna, Gävleborg och Västmanland – här. – Vi känner att det ligger bra till, mitt i Norrland, men framför allt uppskattar vi att allt fungerar så smidigt och bra och att vi kan komma med egna idéer som hotellet kan förverkliga åt oss. Senast ville NTF ha en kvällsaktivitet som gick ut på att deltagarna skulle få skapa sin egen efterrätt.

– Therese sa, det fixar vi! Kocken hjälpte oss och allting blev väldigt lyckat och uppskattat. Bäst av allt, säger Mona–Lill Landström, är i alla fall att runda av dagen med att sätta sig i spa–badet under bar himmel. – Det är en underbar upplevelse och enormt avslappnande. Therese Doverot och Malin Axelsson gillar den omväxling och de utmaningar som konferensverksamheten innebär. – Ingen dag är den andra lik, säger Therese. Det händer då och då att konferensgäster får bekymmer med det tekniska, kanske glömt något eller helt enkelt kommer på något som de inte tänkt på innan. – Sådana gånger har vi alltid ett ess i bakfickan som vi plockar fram och löser allt snabbt och smidigt, säger Therese lite finurligt.


FAKTA OM HOTELL HÖGA KUSTEN ❚ Antal rum 28 (56 bäddar) ❚ Antal anställda: 28 plus extrapersonal ❚ Restaurang och café som tar upp till 240 gäster ❚ Gym, bastu och SPA-massagepool ❚ Stor lekpark, sommartid med vattenlek för barn ❚T  uristinformation och souvenirshop/hantverksbutik ❚ Meditationsstig med fantastisk utsikt ❚ Frisbeegolfbana med nio korgar ❚ Trådlöst och gratis internet på hela hotellet ❚ Fri parkering ❚ Hotellet är handikappanpassat

PRISER och PAKET

En extra guldkant på konferensen ger vår omtalade konferensbuffé som alltid är stor och fräsch och bjuder på en rad olika läckerheter, allt efter behov.

DAGKONFERENS 316:-/person (exkl. moms) TVÅDAGARSPAKET med logi i tvåbäddsrum och tvårättersmiddag 1 382:-/person (exkl. moms) LUNCH TILL LUNCH paket med logi i tvåbäddsrum och tvårättersmiddag 1 238:-/person (exkl. moms) KONFERENSLOKAL, konferenslunch och vår omtalade fikabuffé ingår i priserna. Vi skräddarsyr förstås också konferenspaket efter era önskemål. Ta kontakt med vår konferenskoordinator så får du hjälp! TELEFON 0613 72 22 72 MAIL therese@hotellhoga-kusten.se

KONFERENSLOKALER

HÖGA KUSTEN Biosittning 100 personer U-sittning 30 personer Skolsittning 80 personer

NYADAL Biosittning 44 personer U-sittning 22 personer Skolsittning 32 personer

HORNÖ-VEDA Biosittning 30 personer U-sittning 16 personer Skolsittning 24 personer

LILLA MATSALEN Styrelsesittning för 14 personer

Med öppen vägg mellan Höga Kusten och Nyadal har vi kapacitet att ta emot upp till 130 sittande i samma lokal.

Mer information om konferensmöjligheter hittar du på www.hotellhoga-kusten.se

9


PRECIS SOM ULF OCH LENA VALDE DE HÄR UNGA HOTELLGÄSTERNA ATT HYRA SPA-BADET ETT PAR TIMMAR. EN UPPLEVELSE SOM SÄTTER EXTRA KRYDDA PÅ EN VISTELSE HOS OSS.

”VI HITTADE ETT PARADIS” DET ÄR SKÖNT ATT TA EN PROMENAD ELLER JOGGINGTUR PÅ STIGEN NED MOT HAVET OCH EFTER STRANDKANTEN.

”VI HADE INGA STÖRRE FÖRVÄNTNINGAR PÅ VÅR VISTELSE. HADE BARA HÖRT TALAS OM HOTELLET OCH HAR ALLTID FASCINERATS AV BRON. DÄRFÖR BOKADE VI ETT RUM, MIDDAG OCH ETT PAR TIMMAR I SPA–BADET, FÖR ATT FÅ LITE AVBROTT I VARDAGEN OCH SAMTIDIGT UNNA OSS AVKOPPLING. DET BLEV ETT UNDERBART DYGN. De första vi gjorde när vi kom fram var att besöka presentshopen intill hotellet och köpte handstöpta ljus och lite annat. Vi blev glada över att utbudet var så brett och av hög kvalitet. Sedan checkade vi in och fick ett trivsamt rum med egen uteplats och med en fantastisk vy över bron och älvmynningen! Därefter gick vi en promenad runt meditationsstigen, satte oss på en bänk och beundrade utsikten och såg en stor båt gå under bron. Vi unnade oss en stund i baren innan maten

10

och upptäckte några intressanta drinkar med Hernö Gin. Vilken häftig smakupplevelse Maten var strålande. Vi valde Hernö Gin– gravad lax till förrätt och bräserad oxkind till huvudrätt. Efter maten beställde vi in en whisky. Vi valde en sort från Box Whisky som tappats från hotellets egna tunna. Att sitta vid ett fönsterbord, se solen gå ned, ljuset från bron och bilarna som passerade över den och smutta på en lokalproducerad whisky – det gav en skön känsla. Dagen avslutades på bästa sätt i spamassagepoolen under stjärnklar himmel! Vi sov gott, tog en morgonjogg på stigen ned mot vattnet, åt en god frukost och lämnade Hotell Höga Kusten mycket belåtna. På bara en dryg timmes avstånd hittade vi ett paradis som fick oss att koppla av fullständigt, njuta av god mat och dryck och hela tiden med en av de vackraste utsikterna i Höga Kusten.” ULF OCH LENA


FREDRIK BJÖRK ÄR RESTAURANGCHEF PÅ HOTELL HÖGA KUSTEN. HAN LEDER ETT VÄL SAMMANSVETSAT GÄNG.

” KVALITET” KUNSKAP GER

– Vårt tänk är att alltid försöka utvecklas både kompetensmässigt och servicemässigt. Det ställer höga krav på mig som restaurangchef. Det gäller att vara vaken för vad som är på gång i branschen. – Alla medarbetare får löpande delta i olika typer av dryckesprovningar och andra utbildningar, vilket gör att jobbet också blir roligare. Vi skickar till och med, regelbundet, ner några medarbetare till Barcelona, för att besöka vår huvudleverantör av vin, Torres. Naturligtvis har vi även besökt alla våra näraliggande duktiga dryckesproducenter – Box Whisky, Hernö Gin, Zeunerts – för att nämna några. – Att det har vuxit fram så många lokalproducerade drycker är fantastiskt kul och våra gäster blir verkligen överraskade av att vi har så mycket från närområdet att erbjuda, med så hög kvalitet! Det gör också att vi kan kombinera roliga smakupplevelser tillsammans med vår goda mat! – Gästerna blir glada och överraskade och själv blir man stolt, säger Fredrik och ler!

EN KALL ÖL PÅ UTEPLATSEN TILL RUMMET ÄR ALDRIG FEL.

TÄNK PÅ MILJÖN

– TA BUSSEN Nu går det att ta bussen till oss – Hornöberget E4 heter hållplatsen. Både Din Tur och Y-buss stannar vid de nya hållplatserna på vardera sidan om E4:an vid uppfarten till hotellet. Många är glada för detta och vi har gott om framför allt konferensgäster som väljer att ta sig hit med buss för att värna om miljön. Och på tal om miljön: vi är landets enda hotell som drivs med hjälp av egen vindkraft. Vår vindsnurra uppe på Hornöberget genererar all el vi behöver under ett år och mer därtill.

11


Jon

”JAG VILL BIDRA MED LITE NYTÄNKANDE” SÄGER JON ZETTERBLAD.

HAR HÄMTAT INSPIRATION FRÅN SPÄNNANDE KÖK I BÅDE SVERIGE OCH NORGE JON ZETTERBLAD ÄR NY SOUSCHEF PÅ HOTELLET SEDAN I BÖRJAN AV ÅRET OCH TAR ÖVER SOM KÖKSMÄSTARE DEN 1 NOVEMBER. EN KREATIV OCH SKICKLIG YRKESMAN SOM VÄXT UPP I NYADAL OCH HAR STARK KÄNSLA FÖR HÖGA KUSTEN, MEN ÄVEN HUNNIT MED ATT GÖRA EN SPÄNNANDE RESA GENOM VÄLRENOMMERADE KÖK I BÅDE SVERIGE OCH NORGE.

12


– Min filosofi är att laga rejäl mat från grunden men gärna lägga till smaker som lyfter det traditionella, säger han. Inte krångla till det, bara använda fingertoppskänsla. – Det enkla är ofta det bästa och i det lilla kan du åstadkomma mycket. Till exempel att ge en klassisk husmansrätt en touch av nytänkande. – Jag har lärt mig massor där jag jobbat hittills och utifrån det och min egen matfilosofi vill jag bidra med lite nytänkande och en del kunskaper. Jon har jobbat på flera spännande restauranger i Sverige och Norge – Jag är glad att det finns en hel del duktiga producenter av kött, fisk och grönsaker i Västernorrland. Höga Kusten börjar bli en intressant, kulinarisk region. – Vi gör vårt här på hotellet för att bidra med det vi kan. Atmosfären bland grytor, stekpannor och skärbrädor är stimulerande. Det kan bli ganska stressigt stundtals när restauranggästerna är många. – Då underlättar det mycket att vi är ett sammansvetsat gäng som har kul på jobbet och utvecklat en slags familjär stämning. Vi taggar upp när det behövs. Själv är Jon duktig på att fokusera och behålla det inre lugnet, även när tempot är högt. – Jag har väl lärt mig en del genom åren, ler han och lägger till: – Men vi som lagar maten är också väldigt beroende av de som serverar maten. Vi har bra servitörer och servitriser här som är snabba, kunniga och ger gästerna gott bemötande. Det är en trygghet för hela teamet.

PROVA VÅR AVSMAKNINGSMENY – HÄR FÅR KOCKARNA TA UT SVÄNGARNA REJÄLT

Vårt nya koncept med avsmakningsmenyer för grupper på 6–14 personer, som vi erbjuder i ett avskilt rum intill restaurangen, ger Jon och de andra kockarna fria tyglar att ta ut svängarna. ”- Det är ”fine dining”. Livsnjutningen hamnar i centrum. I alla avsmakningsmenyer sker ett samspel mellan mat och dryck”, säger Jon. Kockarna berättar för gästerna om alla rätter och i möjligaste mån väljs råvaror från närområdet. – Vi har fått väldigt stor uppskattning för det här konceptet och det är enormt roligt för oss i köket att jobba med det, säger Jon. Varför inte prova en avsmakningsmeny med kompisgänget, familjen eller företaget?

 KOCKARNA PETER HOLMBERG OCH JON ZETTERBLAD PRESENTERAR MATEN UNDER EN AVSMAKNINGSMENY.

13


DET FINNS EN STIG NED TILL OCH LÄNGS HAVSKANTEN SOM PASSAR PERFEKT FÖR EN JOGGINGRUNDA.

HÖGAKUSTENLEDENS SÖDRA UTGÅNGSPUNKT LIGGER PRECIS RUNT HÖRNET UTANFÖR HOTELL HÖGA KUSTEN.

a r e v i akt HÄR KAN DU

DIG PÅ MÅNGA OLIKA SÄTT

UTANFÖR HOTELLET FINNS EN STOR LEKPLATS MED BL.A EN VATTENLEK SOMMARTID. ATT PLOCKA BLÅBÄR HÄR BRUKAR ALLTID VARA INTRESSANT, DÅ SKOGEN LIGGER ALLDELES I ANSLUTNING. MÅNGA POKEMONS FINNS OCKSÅ PÅ VÅRT OMRÅDE MED SITT EGNA GYM!

14


Upplev Höga Kusten MED UTGÅNGSPUNKT FRÅN VÅRT HOTELL SPELA FRISBEEGOLF MED KOMPISAR, FAMILJEN ELLER FÖRETAGET. VI HAR OCKSÅ MÄNGDER AV ANDRA AKTIVITETER SOM KAN BOKAS I SAMBAND MED EN KONFERENS.

HÖGA KUSTEN DESTINATIONSUTVECKLING HAR SEDAN JANUARI 2017 ANSVARET FÖR REGIONENS BESÖKSSERVICE SOM TÄCKER SAMTLIGA FYRA KOMMUNER I HÖGA KUSTEN. DET INNEBÄR ATT TRADITIONELLA TURISTBYRÅER HAR AVVECKLATS, TILL FÖRMÅN FÖR EN FÖRSTÄRKT TURISTSERVICE I FLER OCH NYA KANALER – I SYFTE ATT NÅ ÄNNU FLER BESÖKARE, PÅ ETT EFFEKTIVARE SÄTT. Ett enhetligt Höga Kusten-koncept för turistinformation har arbetats fram, som bland annat innehåller drygt 40 InfoPoints, 20 servicepunkter, en stor satsning på Höga Kustens digitala närvaro, ett gemensamt telefonnummer och två turnerande bilar. Det finns även ett Turistcenter vid Hotell Höga Kusten, vilket är strategiskt eftersom det passerar cirka 500 000 fordon över Högakustenbron varje år. Under sommarhalvåret finns det personal intill hotellentrén som ger svar på frågor om bland annat upplevelser, boenden samt tips om sevärdheter och aktiviteter. Det finns massor att se och uppleva på både nära och lite längre håll. Låt Hotell Höga Kusten bli basen för en upptäcksresa i Höga Kusten. Höga Kusten Turistservice når du året runt på 0771-26 50 00.

MEDITATIONSSTIGEN SOM STARTAR UTANFÖR HOTELLET GER DIG BÅDE KLOKORD, UNDERBARA VYER OCH CHANS TILL KONTEMPLATION. VI KOMMER FRAMÖVER OCKSÅ ATT SKAPA LILLA HÖGAKUSTEN-LEDEN RUNT HORNÖHALVÖN. HOTELLET ÄGER MYCKET MARK PÅ DEN, SOM SKA ANVÄNDAS TILL MYCKET SPÄNNANDE FRAMÖVER. JESSICA SJÖGREN OCH MARCUS STRÖMSTEN JOBBAR FÖR DESTINATION HÖGA KUSTEN.


Följ oss på HOTELL HÖGA KUSTEN ❚ Hornöberget ❚ 872 94 Sandöverken ❚ Telefon 0613-72 22 70 info@hotellhoga-kusten.se ❚ www.hotellhoga-kusten.se

Hotell Höga Kusten 2017/18  
Hotell Höga Kusten 2017/18  

Officiell tidning för Hotell Höga Kusten.

Advertisement