Page 1

1

1/2010

I detta nummer:

Ordföranden har ordet Smått & gott Regelspalten Hej alla damer Tävlingssäsongen 2010

Mölndals Golfklubb

2 3 4 5 6

Enkäten Visions- och informationskväll Onsdagsgolfen 2010 Claes informerar

7 8-9 12-13 14


2

Ordföranden har ordet Hej kära medlemmar!

Äntligen har vi kunnat börja spela golf och slipa på vad som ska bli den bästa säsongen hittills. Det är väl stora ord ingen kan ta ifrån oss. Vi börjar den här säsongen med ett stort medlemsantal, vi är fler än på flera år, låt det sätta punkt för allt förtal och låt oss bli vad Mölndalsspelare alltid har varit, bra pr-coucher för vår egen bana, värna om vår goda klubbanda och alltid visa att en svår bana ger färdighet.

Ny slope

Det blir spännande med den nya slopen, var vinner vi och var förlorar vi. Det ser ut på sloope tabellen som om vi har tappat ett slag, i alla fall jag. 9-håls-banan är också sloopad och handicap grundande. I år kommer den dock inte att vara öppen för spel på onsdag och torsdag eftermiddag. Det har visat sig att det blev för mycket inbrytande på herr- resp. damgolfens eftermiddagar, det störde en del i deras speltempo, så vi gör på detta sätt i år.

Trädfällning

många träd, fram för allt gran, som fällts runt/mellan 1 och 18 samt borta vid 8/13 kan ge så stor förändring och förändra intrycket på banan. Dessutom har mängder av stammar transporterats bort, andra större kvistar och grenar har malts till flis och vid städdagarna under våren har man kunnat elda upp stora delar av resterna. Vidare har väl, när ni läser detta, våra vägar asfalterats, det är ju en del i vårt led att förbättra gåendet mellan våra hål och snabba upp spelet. Detta kommer från vår enkät, som var ute i höstas, mer är tänkt att komma, men inom budgeten, så ha’v förtröstan, under senare delen av säsongen kommer fler förbättringar att synas.

enkäten

Med utgångspunkt från enkäten har vi i klubbhuset satt upp några posters med vad, ni medlemmar, tycker är bra med vår klubb, vilka klubbar vi har samarbete med, detta tror jag ska visa gästande spelare hur väl vi försöker ta hand om våra medlemmarna, ger er möjlighet att upptäcka nya banor, andra grannar och se om gräset är grönare på andra sidan.

”hjärtstartare”

Kom ihåg att vi har en ”hjärtstartare” hängande i entrén, inköpt via insamling från våra medlemmar, den är alltid i bruk (på laddning), men jag hoppas vi inte kommer att behöva den Jag hälsar nya och gamla medlemmar välkomna till ett nytt framgångsrikt år 2010. Julia Korsan-Bengtsen

Miljön på och runt om bana har det arbetats på under vintersäsongen kommer att ge mycket ljus på greener och fairways, som behöver detta, de kommer att växa bättre och det ger ju en ”tjockare” matta att slå och spela ifrån. Fantastiskt att så

Behöver Du laga Din bag eller Dina golfskor?

Jag klackar eller helsular Dina golfskor, lägger in nya bakfoder i Dina skor. Vill Du ha nya innesulor, så fixar jag det med. Klämmer Dina nya skor, så lästar jag ut dem för Dig, så att dom blir skönare att gå med. Byter även ut dragkedjor i Din golfbag eller Kin-bag. Visar Du dessutom upp Ditt medlemskort från Mölndals Golfklubb har Du 10% rabatt på rep. och skoutensilier (kan ej kombineras med andra erbjudanden).

Vi hjälper dig även med

•Låsmontering •Kodlås

•Dörrstängare •Låssystem •Nyckeltillverkning (även bilnycklar)

0300-16812 Dan Sunebring, mobil tel 070-620 92 33


3 Hällesåkersvägen 14, 437 91 LINDOME

Telefon 031-993030 - kansli/shop/ tidbokning 031-940894 - tel.svararinfo 031-994925 - tävlingskansli 031-993420 - restaurang Email molndalsgk@telia.com reception.molndalsgk@telia.com  Hemsida www.molndalsgk.se Bankgiro 367-3472 Postgiro 906 03-2 Styrelsen Ordförande Julia Korsan-Bengtsen, tel 40 20 15 Gulsparvsgatan 41, 412 67 Göteborg bj.korsan-bengtsen@gothnet.nu

Övriga ledamöter Håkan Holgersson, tel 99 46 51 Fågelstensvägen 64, 437 40 Lindome hakan.holgersson@glocalnet.net

Lars-Åke Fransson, tel 99 32 41 Bräckavägen 49, 437 42 Lindome larsake.fransson@telia.com

Ann-Katrin Jakobsson, tel 99 39 20 Fågelstensvägen 266, 43740 Lindome ann-katrin.jakobsson@ped.gu.se

Dick Löwendahl, tel 99 08 63 Skäggered 1998 , 437 93 Lindome dick.lowendahl@gmail.com

Stig Blomkvist, tel 29 64 28 Nolebrunnsgatan 62, 426 77 V:a Frölunda stig.blomkvist@yahoo.se

Lennart Ringström, tel 99 41 06 Tåbrovägen 77, 437 33 Lindome lennart.ringstrom@thulica.se

FORE-redaktionen Ansvarig utgivare: Julia Korsan-Bengtsen Redaktör: Olle Nilsson, tel 0300-398 98 oln001@gmail.com

Layout & Design: Lars Brunnsby, tel 99 34 58 lasse@brunnsby.se

Omslagsbild: Hål 16

Smått & gott Kansliet informerar

Säsongsstart

Frida och Jesper tar nya tag i krogen och kiosken. Man hoppas att kunna tillfredställa både golfare och vanliga gäster mycket väl under 2010. Det kommer att bli en hel del nyheter i restaurangen i år.

Tidbokningen

Startar som vanligt 1 maj. Bokning sker på tel. 99 30 30 eller via golf.se Vi fortsätter att boka 14 dagar för spel. För den som ringer är det väldigt bra att ha sitt golf-id tillhanda då det på detta vis går snabbare att boka.

Reception/Shop

Vi fortsätter vårt samarbete med Innesvingen Golf vad gäller shopen då både de och vi tycker det fungerat alldeles utmärkt. Har ni konkreta synpunkter eller önskemål vad gäller sortimentet tar vi gärna emot dessa i shopen. Claes kommer naturligtvis att kunna hjälpa till med utprovning av klubbor m.m även i fortsättningen. El-vagnar kommer även i år att kunna hyras i shopen.

Golfbilar

Elbilarna fungerar fantastiskt bra och vi hoppas att uthyrningen kommer att öka ytterligare. Det är ju väldigt bra att kunna utnyttja bilarna när man har tillfälligt ont eller av annan orsak behöver detta hjälpmedel.

Klubbvärdar (Reception/Shop)

Kan du tänka dig att ställa upp som klubbvärd vid ett par tillfällen under säsongen är du välkommen att höra av dig till Mia 993030. Genom att vi använder oss av ideella klubbvärdar under helger för att bemanna tidbokning och reception/shop, lyckas vi hålla nere våra personalkostnader vilket kommer alla medlemmar till godo. Detta är ett mycket bra sätt att komma in i klubbverksamheten då man på detta sätt träffar både medlemmar och gäster.

Öppettider

Klubbhusets öppettider annonseras vid entrén. Var vänliga och läs anslaget noga så vi undviker onödiga larm och utryckningskostnader.

Reception/Shop öppettider under säsongen:

Måndag – Fredag 08.00-17.00 Lör/sön o Helgdag 08.00-c:a 16.00 (Ofta bemanning av ideellt arbetande klubbvärdar). På telefonsvararen informerar vi om ev. förändringar. Vi fortsätter att vara med i lanseringen av kortet More Golf (gamla Master Card) och varje medlem som ansöker om kortet genererar en summa pengar till klubben. Det är en massa olika fördelar och bonusar kopplade till detta kort som man dessutom får utan avgift första året. Vill man sedan inte fortsätta är det bara att säga upp det inför år två. Ansökningshandlingar och förklaringar finns i receptionen. Mölndals GK ingår i Föreningen Greenfeebonus. Detta innebär att de medlemmar som har medlemskort anslutet till Master Card och betalar sin greenfee med kortet, erhåller bonuspoäng när de spelar på andra banor som är anslutna till Greenfeebonus. Bonuspoängen omvandlas till Greenfeecheckar som man kan använda på anslutna klubbar. Om man går in på golf.se kan man se alla anslutna klubbar. I vårt område är det för närvarande Varberg, Lyckorna, Ale, Chalmers och Mölndal som ingår.

Omklädningsrummen

Med hjälp av Kungsmässans Skomakeri samt Grazette har vi golfare en utmärkt möjlighet att hålla oss fräscha. Det finns både skönhets och skovårdsmateriel i rummen. Tar det slut vill vi gärna att ni säger till i receptionen.

Rangekort

Har du tomma rangekort liggande är vi tacksamma om du lämnar in dessa.

Även i år gäller att om du kan ställa upp 3 dagar, befrias man från städavgift. Fortsättning på sidan 3


4

Regelspalten Långsamt spel

Strålande golfdagar då alla tider är bokade och på tävlingar kommer det ofta på tal att golfen tar lång tid. De dagarna behöver vi alla hjälpas åt att hålla speltempot. Din plats på banan är bakom bollen som gick ut före dig och inte framför bollen som går ut efter dig. Försök hela tiden att ligga direkt efter bollen framför men du ska naturligtvis inte jäkta. Till din hjälp har du ett förslag på tidsåtgång på klubbens scorekort. Ta fram det ibland och jämför med din bolls tempo. Känner ni i din boll att bollen bakom är snabbare så föreslå att den bollen går igenom. Går du i en boll som blir erbjudna att gå igenom bör ni acceptera det och göra en så smidig genomgång som möjligt. För att få upp speltempot på banan kan det ibland vara bra att tänka på följande: Ta på dig handsken i god tid innan du ska slå. Hjälp varandra att följa bollarnas luftfärder så att de blir lätta att hitta och om det behövs hjälper ni varandra att söka efter bollen. Slå en provisorisk boll om din boll kan vara förlorad någon annanstans än i ett vattenhinder. Gå alltid direkt fram till din boll och om du är osäker på om det är din boll så meddela din markör att du vill identifiera den. Markören måste inte se när du identifierar bollen men ska veta om det i förväg. Förbered om möjligt din putt under tiden de andra puttar men stå

Kansliet informerar fortsättning från sidan 2

Rangen

Även i år kommer vår PRO Claes Bergendahl att hålla till med lektioner på rangen. Vid kurser och lektioner har dessa företräde till båsen i rangehallen.

Säkrare spel

Tänk på att respektera de regler som tagits fram av GGF och som finns att läsa på skylten ”Säker Golf” vid uppfarten till första tee. Med förhoppning om mycket golfspel och en fin bana. Mia o Lasse

som alltid stilla när andra slår. När alla har puttat klart, sätt tillbaka flaggan och gå snabbt av greenen. Skriv era scorer vid nästa tee. Spelaren med lägst hcp i bollen känner alltid lite större ansvar för att alla får en så trevlig runda som möjligt. Reglerna för långsamt spel vid tävling hittar du i regel 6-7.

Pluggad boll

För att en boll ska kallas pluggad så behöver den inte ligga så djupt att man får gräva fram den men den ska delvis ligga under markytan. Det räcker att man ser en tydlig fördjupning i marken efter bollen när man markerar och tar upp den. Du får då rengöra din boll och droppa den utan plikt så nära som möjligt från platsen där den pluggats men inte närmare hål. Nära som möjligt är i princip inom 10 cm från ursprungsläget. På vår bana börjar vi i år säsongen med pluggad boll på hela spelfältet. Det innebär att om din boll t.ex. pluggar sig i slänten upp till 1:ans eller 3:ans green får du lättnad. Blir din boll pluggad ute i skogen, mellan två träd eller stenar, och om du ändå inte kan slå ett slag därifrån får du inte lättnad för pluggad boll. Detsamma gäller om din boll blir pluggad utanför fairway i ett område med sand. Regel 25-2.

Närmaste punkt för lättnad

Denna lilla punkt behöver vi spelare plocka fram ett par gånger under nästan varje runda vi spelar. Regniga dagar vill du ta lättnad för tillfälligt vatten och det får du om det kommer upp vatten runt dina skor när du tar din naturliga stans eller att bollen ligger i en vattenspegel. Sök då upp den närmaste punkten för lättnad, alltså den plats där du inte är störd av vatten. Ställ dig där med den klubba som ska slå med och där klubbhuvudet hamnar är din närmaste punkt för lättnad och där sätter du din peg. Punkten får inte vara närmare hålet än bollen låg från början. Från den punkten får du droppa inom en klubblängd och sedan kan bollen rulla två klubblängder från platsen där bollen tog mark. Närmaste punkt för lättnad tar du också ut när du tar lättnad för MUA, sprinklerlock, myrstack, vägar, avstånds-

plattor och 150-meters pinne som inte går att ta bort. Du hittar mer information under definitioner och i reglerna 24 och 25.

Bollen rör sig

Vilken glädje man känner när man följer bollens rörelse efter ett bra slag men ibland kan små bollrörelser bli kostsamma. Förflyttar vinden din boll så ska du spela bollen från sitt nya läge. Om du flyttar tillbaka bollen resulterar det i spel från fel plats och för det får du två pliktslag. Kommer en gråtrut flygande och lyfter upp din boll på fairway och tar den med sig några meter så ska du återplacera bollen. Vet du inte exakt var bollen låg så droppar du din boll så nära som möjligt där du uppfattade att den låg. Återplacerar du inte bollen blir även det spel från fel plats. Är du ute i ruffen och söker efter din boll så var försiktig. Trampar du på din egen boll så får du ett slags plikt men var hjälpsam för du får inte någon plikt om du trampar på en medtävlares boll. Darrar du på handen inför det viktiga slaget och din boll rör sig ur sitt läge så kostar nervositeten ett slag och du måste återplacera bollen. Vinglar du med klubban så att bollen rullar lite framåt men sedan tillbaka till sitt ursprungliga läge så är det helt ok. Vill du läsa mer om när din boll rör sig så kan du läsa regel 18.


5

D

et var längesedan vi upplevde en sådan snörik och kall vinter som denna. Man frågar sig om vissa snöhögar verkligen är borta till midsommar. Låt oss hoppas på detta och framför allt att snön snart smälter undan i vårsolen så att vi kan glädja oss åt gröna gräsmattor. Första golfrundan på hemmabanan kommer i år att vara en enorm upplevelse. Jag tänker då på alla träd som är nedtagna; närmare bestämt 1.000 m3 skog är borta. Många av våra hål kommer att ge ett helt nytt intryck.

Våra vinteraktiviteter

Boule är sedan flera år tillbaka årets första och återkommande aktivitet. Till tisdagen den 2 februari var 17 damer anmälda men endast 10 kom. Anledningen till det stora bortfallet var ett enormt snöoväder just denna dag. Två av damerna – Lillemor Jigström och Nanny Nordqvist – hade inte testat denna sport tidigare. Vi delades in i lag och Nanny blev hoplottad med Gunn Aronsson, vilket visade sig vara en riktig lyckoträff. De var det enda paret som vann alla sina matcher och därmed utklassade oss andra.

Casino Cosmopol

18 mars var det ordnat ett besök på Casinot; något som för de flesta var en ny upplevelse. 21 damer var anmälda och vi samlades kl. 17.15 för att vara inskrivna och klara för en spelinformation kl. 17.30. Vi fick lite undervisning i hur man spelar Black Jack och Roulette. I Black Jack kostade en marker 50.-, Rouletten kostade 20.-/styck. Innan vi slängde oss ut i spelhålan serverades vi en 2-rätters middag. Mycket bra mat men tyvärr väldigt lång serveringstid. Vissa av oss damer hade mer tur än andra och det dröjde inte länge förrän Eva-Lena Ljungberg spelat hem en bra summa. När man står vid spelborden och ser hur många hundralappar för att inte säga tusenlappar som byts ut mot marker för att sedan på några minuter vara helt bortspelade blir man nästan ”mörkrädd”. Det är otroliga summor som sätts i omlopp under en kväll. Var kommer alla dessa pengar ifrån som folk bara kan göra sig av med på nolltid?

När vi lämnade Casinot var vi alla överens om att det varit en mycket trevlig kväll och ingen hade spenderat mer än vad som de ansåg rimligt.

Tävlingsprogrammet

Nya damer

6 maj sparkar vi igång (om banan är öppen) hemma på MöGK. I år har vi lagt till ytterligare en tävling eftersom det fanns plats innan finalspelet den 25 september. 16 september spelar vi alltså ”Sista Chansen” där man kan öka på sin poängsumma inför slutspelet.

Regelträff

I många år har vi haft sponsorer till alla våra tävlingar. Så är tyvärr ej fallet nu. Vi har fått avböjande svar från en del. Vill passa på att tacka dem för alla år som de bistått oss med fina priser. Till tävlingar utan någon sponsor har vi beslutat att ha 3 priser i varje klass.

Till torsdagen den 15 april har vi bjudit in nya dammedlemmar. Syftet med mötet är att lära känna varandra, berätta för dem om hur vi har det på våra torsdagar, visa dem runt i klubbhuset och svara på eventuella spörsmål.

Fullärd beträffande regler på golfbanan blir man nog aldrig. Förra året höll Helene Brodin i en sådan träff för våra damer och denna var mycket välbesökt. Av den anledningen gör vi om träffen i år; närmare bestämt den 29 april. Nu läggs vikten vid speltempo, släppa igenom, vad gäller när man tävlar, söka i regelboken m.m.

Vårutflykten

Vi åker den 23/24 april till Vallåsens Värdshus i Våxtorp. Spel är inplanerat på Laholms GK och Skogaby GK. Anmälningslistan sattes upp söndagen den 17 januari kl. 12.00 och blev snabbt fulltecknad och flera damer på reservplats. I skrivande stund är vi 39 damer anmälda och alla dessa kommer att få åka med. Buss blir det i år igen eftersom det är ett mycket uppskattat inslag i utflykten.

Poängligan, Qtee Matchspel samt Eclectic är mycket populära inslag som vi naturligtvis har med även i år.

Seriespel

4 lag ställer vi upp med. Vi har D35 med Jeanette Gillsér som coach, D50+ med Gunn Aronsson, D50 med Anette Niklasson och nytt för i år D60 som Ann-Katrin Jakobsson ansvarar för. Vi ses när Hansi satt i flaggorna. Ami Öberg

Boka din konferens på Mölndals Golfklubb Välkommen att kontakta Mia eller Lasse i receptionen med Din förfrågan och bokning.

031-99 30 30 • Golfkrogen 031- 99 34 20


Information inför Tävlingssäsongen 2010 6

Tävlingsprogrammet

Äntligen har snön försvunnit, och det känns bra att få komma igång att spela igen. Det har varit mycket jobb med att få fram ett program i år. Det blir inte helt spikat för än till 1:a maj. Tävlingsprogrammet för 2010 publiceras inte i tidningen FORE. För att se aktuellt spelprogram går ni in på vår hemsida, www.molndalsgk.se under rubriken ”Tävlingar” vidare till ”Tävlingar i GIT”. De tävlingar som ligger här är alltid uppdaterade. När du klickar på den tävling som du vill se kommer det upp information angående tävlingen som till exempel spelform, när man kan anmäla sig och hur många som är anmälda. Man ser även vilka personer som är anmälda hittills. Där finns även en länk ”»Anmäl dig till denna tävling” vilket är en genväg till golf.se där man får upp en blankett för att göra en anmälan till aktuell tävling. Du kan även gå in direkt på www.golf.se hemsidan och anmäla dig. Under rubriken ”Tävla” kan du söka tävlingar på alla golfbanor och här får du söka dej fram till Mögks tävlingar. Vilket sätt du än väljer så blir din anmälan registrerad i GIT, vårt gemensamma IT-system. Har Du inte tillgång till dator så kan du alltid ringa kansliet 031-993030 och anmäla dig. Det är viktigt att du kontrollerar att din anmälan blivit registrerad vilket du kan göra med samma procedur som ovan. Lika viktigt är det att du avanmäler vid förhinder att deltaga.

Datum att lägga på minnet

Och hur ser tävlingssäsongen ut 2010? Banan har nytt slopvärde för i år och på grund av detta har vi justerat hcp mellan klasserna för att herr och dam skall ha lika antal slag i varje klass. Som vanligt börjar vi med vår populära tävling Vårträffen, en 4- manna scramble, den 8:e maj om banan är öppen, reservdag den 22:e maj. Singeltävlingar 12:e maj och 21:e augusti. 19:e juni har vi tävling för nya medlemmar. Är du intresserad så hör av dig till Mia i kansliet. Midsommarspelen går av stapeln den 25:e juni 07.00 på morgonen då vi räknar med att det står över 110 glada spelare i väntan på att komma ut och få spela. Efter spelet blir det uppdukat ett storartat sillbord, med allt som hör till. Innesvingens Masters blev ju succé förra året och i år spelas tävlingen den 24:e juli. En bästboll 2 mannalag kommer att spelas på 5-6 banor i distriktet. Vinnarna från varje klubb får åka till Spanien.

Ny tävling förra året var även Krögargolfen, en partävling där segrande laget fick åka direkt till final i utlandet. Alla som ställde upp bjuds på en läcker 3 rättersmiddag på kvällen, en riktig höjdarkväll. KM seniorer D60, D70, H65 och H75 spelas tisdag 10:e augusti. Stora KM helgen 14-15:e augusti. Ta chansen i år att ställa upp, fritt spel, när banan är i sitt bästa skick. 4.e september har vi Miljöslaget som i år spelas som irish greensome. En trevlig spelform där man på par 4 och 5 hålen slår andra slaget på sin medspelares boll, tredjeslaget väljer man den boll som skall spelas vidare på. Till sist, 2:e oktober avslutar vi med 4-manna scramble Fisksoppan. Aktieslaget ligger på is i år. Den kommer dock att spelas på 3 banor i vårt distrikt om ni vill vara med. Äkta Make touren, samma regler som förra året, den gemensamma tävlingsavgiften för gästande par kommer att vara olika på klubbarna i år. Så kolla upp när du anmäler dig till andra klubbar vad det kostar, så ni inte blir överraskade.

MöGK:s Matchspel 2010

För Äkta Makar/Sambo samt 2-Generationer. LINDOME FLYTT kommer som tidigare att vara tävlingens sponsor. Även i år kommer vi att spela individuella matcher i tvåmannalag, samma spelregler som GT/ Expressengolfen tillämpar. En beprövad och mycket uppskattad tävlingsform. Lottning av samtliga matcher kommer att ske, ej seedning. Vi har begränsat deltagarantalet till maximalt 32 par vardera i både ÄM/Sambo- samt 2-Generationstävlingen. Läs de detaljerade reglerna som du finner nedan. Anmäl dig i kansliet. Startavgiften för hela matchspelet är även i år 100:- per lag. Ytterligare upplysningar och svar på eventuella frågar lämnas av tävlingsledningen. Minst 12 deltagarlag/ tävling för att den ska genomföras. Tävlingsledning: / Bengt Öberg Tel: 99 15 93 / Bertil Jakobsson Tel: 99 39 20

Spelregler för MöGK:s Matchspel 2010

Äkta makar/Sambo samt 2-Generationer Sponsor: Lindome Flytt, Erik Wilhelmsson

Även i år fortsätter vi med den gamla klassiska spelformen, som GT-golfen alltid har använt sig av (idag Expressen/Kvällsposten/GT-golfen). Vi spelar individuell match men i lag. Herrar möter herrar och damerna möter varandra i Äkta makar/ Sambo, och i 2-Generationer möter föräldrar varandra och barnen varandra, oberoende av vem som har högst eller lägst handicap. Det sker ingen seedning utan lottning av samtliga matcher. Lagets sammanlagda handicap får ej överstiga 54. Skulle lagets hcp överstiga 54 avdrages slag från den spelare som har högst hcp. Max individuellt hcp -36,0. Tävlingen spelas från gul (herrar) och röd (damer) tee. Herrar födda 1934 eller tidigare får välja tee. Aktuellt handicap skall kunna uppvisas vid starten. Förlorande lag blir utslaget ur tävlingen. OBS! Om det blir ett udda lag över från och med omgång 2, lottas ett lag åter in i tävlingen av de som förlorade i omgången innan. I kvalspelet spelas tävlingen i matchform. De två singelmatcherna spelas över 18 hål. Vunnen match ger 2 poäng och vid oavgjord delas poängen. OBS! Ingen sudden death i singelmatcherna. Full handicap gäller. Den sämre spelaren får hela skillnaden mellan de båda spelarnas erhållna slag. Exempel: i matchen spelar hcp 14 mot 12. Två slags skillnad och dessa tas ut på hålen med index 1 och index 2. Vid lika resultat efter singelmatcherna spelas ett avgörande hål-för-hålsudden-death foursomematch redan från hål 1. Detta har vi lärt av Stadiumgolfen . I Foursome gäller halva skillnaden mellan de båda sidornas (lagens) sammanlagda slag. Om halva skillnaden inte blir jämt heltal höjer man till närmsta heltal. Exempel: den totala skillnaden är 15, halva skillnaden blir då 7,5. Då höjer man till 8 och dessa slag tas ut på hålen med index 1 till och med index 8. Observera att eftersom det handlar om en sudden death hålsrond är det inte säkert att alla slagen faller ut. Matchspel räknas ej som hcp-rond. Ett mycket bra resultat kan dock ligga till grund för hcp-justering, om resultatet anmäls till hcp-kommittén och dom finner detta motiverat. Med dessa ord önskar Tävlingskommittén er hjärtligt välkomna till årets tävlingar. Tko Håkan Staveby


7

Enkät 2009 Hej alla medlemmar i Mölndals Golfklubb!

För att få bättre underlag för både kortoch långsiktig planering av klubbens verksamhet, beslöt styrelsen 2009 att en enkät skulle skickas till medlemmarna. Enkäten distribuerades via nätet under hösten 2009. Företaget som ansvarat för distribution och sammanställning, msoGolf Research, har omfattande och aktuell erfarenhet av sådana undersökningar av golfklubbar i Sverige. Siffrorna vi får, ger oss därför bra möjligheter att få perspektiv på vår egen situation. Våra olika kommittéer och sektioner kommer att planera sin verksamhet (kortoch långsiktig) utifrån bl a medlemmarnas synpunkter i enkäten. Styrelsen har utsett ett Arbetsutskott, med särskilt ansvar för samordning och för att medlemmarna hålls informerade efterhand som åtgärder vidtas. Svarsfrekvensen är enligt msoGolf Research hög, med tanke på hur det brukar vara vid denna typ av enkätdistribution. När man ser till vilka kategorier som svarat, följer vi samma mönster som andra golfklubbar, dvs juniorer är underrepresenterade och medlemmar äldre än 50 år är överrepresenterade i förhållande till deras medlemsandel i klubben. Med tanke på att vill göra så mycket som möjligt för att behålla våra juniorer, finns det därför stor anledning att på något annat sätt försöka fånga deras önskemål.

Medlemmars önskemål

Huvudfrågan i studien har varit att ta reda på hur bra vi är på att möta just våra medlemmars önskemål. Det har fångats med ett stort antal frågor och leverantören formulerar utfallet som ett ”mso-index”. Detta index ges för såväl totala undersökningen som för olika delar av verksamheten (service, restaurang, pro, shop, bana, ledning, anläggning). Indexen ger oss också möjlighet att göra jämförelser med andra klubbar.

Som ni ser av tabellerna på sidan 7, så har Mölndals golfklubb högst mso-index, vilket innebär att klubben mycket väl uppfyller medlemmarnas önskemål inom områden som uppfattas som viktiga. Men vi ser också att vår klubb ligger påtagligt lägre än genomsnittet inom tre områden: restaurang, shop och bana. När det gäller shopen är värdet lågt, men inte lägre än förväntat, med tanke på att vi inte har någon ambition att ha en shop med fullständigt utbud. Desto viktigare att ta fasta på är de låga värderingarna av banan och restaurangen. En majoritet tycker att banan är rolig att spela, men man har synpunkter på kvalitén. De flesta (70 – 85 procent) är förhållandevis nöjda med faiways, ruffar, bunkrar och greenområden, men det man tycker är dåligt eller mindre bra är greener och tees. Bankommitténs uppgift blir nu att beakta detta vid planeringen av såväl säsongen 2010, som när det gäller mer långsiktiga investeringar När det gäller den låga värderingen av restaurangen, kan vi först konstatera det motsägelsefulla att hälften av våra medlemmar nästan aldrig besöker restaurangen, trots att 67 procent anser att en restaurang är viktig, något som golfare på andra klubbar betonar i ännu högre utsträckning. Det är alltså utomordentligt

viktigt för greenfeegäster att det finns en restaurang att tillgå. Det våra medlemmar framförallt är kritiska till är utbudet, öppettiderna och restaurangmiljön. Kiosken är viktig anser 90 procent och det man har kritiska synpunkter på här är framförallt utbudet och öppettiderna. Det finns alltså många skäl att förbättra oss när det gäller restaurangen och vi kommer ingående att diskutera detta med våra krögare inför kommande säsong.

Avslutningsvis noterar vi att vi enligt msoGolf Research har högst klubbgemenskap av alla klubbar man mätt. Det är ju något vi lagt stor vikt vid under många år och det känns därför mycket bra att medlemmarna verkligen trivs i klubben. Vi kommer även fortsättningsvis att lyfta fram god klubbgemenskap som ett viktigt mål. Arbetsutskottet (Julia Korsan-Bengtsen, Håkan Holgersson, Ann-Katrin Jakobsson)


8

Visions- och informationskväll på Mölnda Paradigmmäklarna hjälper sina kunder att se runt hörn. När framtiden inte längre är en förlängning av vår historia krävs det mer analys, längre resonemang och en annan förståelse än förut. Att sälja analys, resonemang och förståelse är Paradigmmäklarnas affärsidé. Kvällen på klubben gav ”lapp på luckan”. Ett 90-tal klubbmedlemmar med engagemang i klubben, hade bänkat sig i restaurangen. Syftet från Lasses sida med att engagera Troed Troedssson var att leverera tillbaka lite av de upplevelser han själv fått genom klubbchefsutbildningen, och nog fick publiken upplevelser!

V

år klubbchef Lasse Hagbert har under en längre tid genomfört en klubbchefsutbildning i Svenska Golfförbundets regi. Under utbildningstiden har Lasse, vid ett flertal tillfällen, haft Troed Troedsson från Paradigmmäklarna som föreläsare och det var detta som låg till grund för visions- och informationskvällen 20 april på Mölndals Golfklubb. Troed Troedsson har sedan drygt tio år arbetat som framtidsanalytiker och startade 1997 företaget Paradigmmäklarna som sedan dess genom åren bistått de flesta av Sveriges stora företag och organisationer med analysmodeller och scenarier för framtiden. Troed är också författare och en av landets absolut mest anlitade föreläsare. Han har en bakgrund som fysiker och socionom.

Kvällen inleddes med några ord av Christer Bergfors från Svenska Golfförbundet, även han inbjuden av klubben. Christer beskrev den förändring och utveckling som golfen i Sverige står inför. Allt fler väljer ett ”utanförskap” som golfare, man avstår från ett fullvärdigt engagemang i en klubb och väljer ”pay and play” eller någon form av greenfeemedlemskap i stället som spelform. Christer Bergfors ser Golfförbundets roll som den sammanhållande enheten mellan Sveriges organiserade golfklubbar. Därefter var det tid för Troed Troedsson att göra entré. Jag skall direkt klargöra att jag inte kommer att ge ett fullständigt referat av vad Troed pratade om. Troed skall ses och upplevas på plats! Han varvar hela tiden sin presentation med beskrivande bilder i ord, och detta lockar till många glada

skratt. Ett par saker, som jag efteråt har reflekterat över, skall jag försöka återge. En av de saker jag reagerade för är skillnaden mellan begreppen Kunskap och Kompetens, där Kompetensen visar Förmågan att omvandla och genomföra det man har Kunskap om. I Förmåga ligger även begreppet Förståelse, att hantera sånt man inte kan. Troed berörde även vikten av god kommunikation. Det är bland annat denna funktion ungdomar nyttjar när de startar sin nya mobiltelefon första gången medan vi, lite äldre, börjar med att läsa manualen. På frågan hur ungdomen kunde veta hur telefonen fungerade blir svaret, ”logiskt sett borde det vara så här”! Om en ny produkt inte kommunicerar med marknaden på rätt sätt, oavsett hur bra den är, kommer produkten förmodligen inte att bli en succé! Detta fick mig att reflektera över de olika videosystem, som togs fram under 80-talet. VHS var det systen som kommunicerade bäst med marknaden. Kommer ni ihåg något av de andra systemen? Troed beskrev svårigheten att vara unik mot marknaden och marknadens kunder. Begreppet ”alla kan allting” gäller i mångt och mycket. Han valde ett antal exempel från bilmarknaden och visst stämmer det! Det är svårt att finna unika fördelar mellan olika bilmodeller eller bilmärken. Kan verkligen en koreansk bil vara lika bra som en tysktillverkad?


9

als Golfklubb

Hur skall då en golfklubb med Mölndals utseende och struktur möta framtiden? Varför skall en ny golfare välja Mölndal framför någon annan klubb? Som Troed uttryckte det, ”det spelar ingen roll vilka 1500 som betalar medlemsavgiften, bara det är 1500 som gör det”! Detta är den krassa ekonomiska verkligheten. Hur ser då framtiden ut för Mölndals Golfklubb? På många sätt har vi det väl förspänt. Vår ekonomi är i dagsläget god, men det kan svänga snabbt! Det känns angeläget att poängtera att framtiden måste vi hantera antingen vi vill eller inte. Vi måste hålla ihop, vara generösa och ge kunderna det man vill ha och är beredda att betala för. Visa alltid din bästa sida på klubbens parkeringsplats, i klubbhuset och inte minst på golfbanan! För Mölndals Golfklubb Bengt Fornell

Vill du bli en bättre golfare? 5`ZWLJPHSNY\WWM€YKPNZVT]PSSRVTIPULYH]PR[TPUZRUPUN VJOSP]ZZ[PSZM€YpUKYPUNTLKNVSMHUWHZZHK[YpUPUN =PHYIL[HYTLK4LU[HS;YpUPUNVJOZp[[LYKPUHWLYZVUSPNH TrS-`Z[YpUPUNLUMVR\ZLYHYWrYV[H[PVUVJOIrSZ[HIPSP[L[ +\MrYLUWLYZVUSPNJVHJOZVTOQpSWLYKPNTLK]PR[TPUZRUPUN VJOI`NNLY\WWKPULNLUWLYZVUSPNHWSHUM€YMYHTNrUN =P[YpMMHZLS]H[PZKHNHYTLKZ[HY[KLUQ\UP5rNYH[YpMMHY M€YSpNNZ[PSS4€SUKHSZ.VSMRS\II

%RN LQIRW D UlII 5LQ J18 

0nUWHQ NJOlWWDUH _[YH]HNHUaH=PR[JLU[LY.€[LIVYN3PUUt (UKYH3rUNNH[HU ;LS! NV[LIVYNSPUUL'_[YH]HNHUaHZL ^^^_[YH]HNHUaHZLNV[LIVYNSPUUL


10

PASSA PÅ!

10% MEDLEMSRABATT

Solskydd och gardiner! Välj från över 500 tygprover och en mängd olika solskydd. Se allt i sin rätta miljö när du väljer. Vi mäter, syr och monterar, både i hemmet, på företaget och i den offentliga miljön.

Ring så kommer vi!

020-444 555

Gardinerna i restaurangen kommer från Gardinbussen Våra leverantörer: Almedahls, Haglunds, Ludvig Svensson

www.gardinbussen.se

Eva 0722-26 85 00 eva@gardinbussen.se Carina 0722-26 86 00 carina@gardinbussen.se


11

Uppvaknandets tid är inne Även om vi hittills gjort en del djurinventeringar, bl a med hjälp av jaktlagen, så önskar vi i klubben få reda på mycket mer om vilka djur som finns på banan. Kunskaperna kan sedan spridas vidare till medlemmarna och ge alla ännu större upplevelser av en golfrunda. Vi är säkra på att det inom klubben finns medlemmar, som är ännu mer djurkunniga än vi i miljökommittén. Om Du känner att Du är en av dem som kan mycket om djur, t ex om fåglar, vattendjur och andra smådjur, var då snäll och meddela detta till miljökommitténs ordförande Gunnar Trenning, gunnar@trenning.se Vi kommer sedan att försöka få ihop ett par grupper som kan hjälpa oss att öka vårt kunnande på området.

N

u när ljuset och värmen har återvänt så kan vi med glädje se att banan torkat upp och de gröna stråna så sakteligen börjat sticka fram på en del ytor. Vi själva funderar säkert hur vi skall toppa årets golfform. Men det är inte bara vi själva och växtligheten som vaknat till liv. Även djuren har börjat röra på sig. Många flyttfåglar har återvänt. Att vi har många arter som häckar invid vår bana framgick av den inventering som skedde för några år sedan. Vi har ju ett stort antal fågelholkar som bebos årligen och som kräver viss tillsyn.

Ett viktigt inslag i vår bana är de vattendrag, som finns på flera hål i form av dammar, bäckar och diken. En del av dem innebär kanske då och då förtret för många spelare, men de utgör faktiskt en mycket viktigt grund för djurlivet på banan. Det är inte bara fisk som lever i dem utan även en mångfald smådjur. Söndagen den 11 april ”kryllade” det av grodor i dammen på hål 16, den som vi brukar ösa bollar i vid inspelet till green. Grodorna var mycket livliga i sina försök att föröka sig. En del av dem hade redan lagt ut

ägg över en ansenlig yta. Glädjande nog hade jag inte bara klubborna med mig utan även en kamera. Ansamlingen av ägg med omgivande geléhölje avtecknar sig med blå färg mitt i bilden ovan.

Gunnar Trenning

Nästa manusstopp 15 september

Det finns ca 2000 grodarter på jordklotet. 10 av dem finns i Sverige. Den groda som vi lyckades fotografera i dammen verkar vara av arten ”vanlig groda”. .När äggen kläckts bildas larver med svansar. De lever i vattnet och andas med gälar. När grodorna blir vuxna får de ben, varvid svansen försvinner. Gälarna ombildas till lungor och de vuxna djuren kryper i allmänhet upp på land

Bifoga texten i fil via e-post eller diskett. Bilder önskas.


12

Onsdagsgolfen

Nytt för i år

De tre förtsa i respektive klass på tourrankingen erhåller pris. Vi sänker åldern för när man får spela herrgolf, så nu är man välkommen att spela herrgolf från det kalenderår då man fyller 20. Samma tidsbokningsregler i år… Detta innebär att startlistan kommer att tas ner måndag kväll kl 17.00 och alla ändringar därefter sker via kansliet. Kan man ej spela skall detta anmälas senast kl 10.00 på aktuell onsdag. Kommer man ej till start utan att avboka tiden kommer vi att debitera dubbel startavgift. Detta är i linje med de regler för tävlingsspel som gäller på klubben i övrigt. Helt tomma tider under startförbudet kommer att släppas till allmänheten klockan 10.00 aktuell onsdag. Månadstävlingar spelas i maj, juni, au­ gusti, september och Summer Classic 36 hål den 28 juli. Vi startar den 5 maj. Startlistan kommer att finnas uppsatt fr.o.m 28/4 (kl 18) på vår anslagstavla. Du bokar den tid som passar dig bäst. Våra startti­der är mellan klockan 14.00-17.00.

Om du vill spela tidigare på dagen så går det också bra, dock inte före kl. 08.00 och du måste självklart spela med en markör. Glöm inte att markören måste signera ditt scorekort. Startavgift erlägges i kansliet där du får ditt scorekort. Obs! Endast scorekort med giltig stämpel godkänns. Startavgiften är 70 kr Maj, juni och augusti spelas från gul tee. September spelar A-klassen från gul tee och B-klassen från röd tee. Summer Classic spelar A-klassen första ronden från gul tee och andra ronden från vit tee. B-klassen börjar från gul tee och avslutar från röd tee. Max antal deltagare är 96 st. Spelare som deltagit minst 2 onsdagar under säsongen har förtur. Startavgift 140kr.

Tourranking

Varje månadstävling maj, juni, Summer Classic i juli, augusti och september ingår i tourrankingen. De tjugo bästa i varje månadstävling får placeringspoäng, ettan 28p, tvåan 24p, trean 21p, fyran 19p, femman 17p och sjätte till tjugonde plats ger 15p till 1p.

Varje onsdag du spelar och lämnar in ditt scorekort med stämpel ger 1 deltagarpoäng.

Handicapklass

Tourrankingen består av två klasser. A: spelhcp 18 eller lägre och B: spelhcp 1936. Har du spelhcp över 36 får du spela i klass B med spelhcp 36. Om du börjar spelåret i klass B och spelar ner ditt spelhcp till spelhcp 18 eller lägre så kan du fortsätta spelåret i klass B och noterar detta på ditt scorekort vid varje speltillfälle. Om du börjar spelåret i klass A och spelar upp ditt spelhcp till spelhcp över 18 så kan du fortsätta spelåret i klass A och noterar detta på ditt scorekort vid varje speltillfälle. Om du vill byta klass så får du inte ta med dig placeringspoängen till den nya klassen. Du får däremot flytta över dina deltagarpoäng. Meddela tävlingsledningen. I praktiken kan du kvalificera dig till finalspelet i bägge klasserna men spelar finalen i den klass du tillhörde i september månads ingång.


13

2010 Finaldagen

Lördagen den 25 september är dagen för årets finalspel. Kvalificerade för finalspelet är platserna 1-20 på tourrankingen i respektive klass. Reserver vid återbud är platserna 21-25, är ingen av reserverna på plats finaldagen så vinns matchen på WO. Deltagare skall anmäla sig i tävlingskansliet senast 30 min innan start. Får du förhinder att deltaga är vi tacksamma om vi får reda på detta i så god tid som möjligt. För reserverna gäller att man skall vara på plats och beredd att spela om en vakans uppstår. Finalspelet spelas först som matchspel i 9 hål (hål 1-9), 10 st matcher. Segrarna går vidare till Shout Out. Där den med sämsta resultatet på varje hål blir utslagen. Shotouten spelas utan hcp. Om flera spelare har lika ”sämsta” resultat på ett hål sker avgörandet med ett slag. chip eller putt, den som är längst från hålet åker ut.

Prisutdelning

Prisutdelning maj, juni, augusti, september och tourrankingen sker på Finaldagen. Priser delas ut till de 3 bästa varje månads-

tävling i varje klass. De tre första i respektive klass på tourrankingen erhåller pris. Prisutdelning för Summer Classic sker direkt efter tävlingens avslut. För Summer Classic gäller priser till de 6 bästa i varje klass. Priserna som inte hämtas ut vid prisutdelningen tillfaller Herrgolfen.

Vintergreen

Hoppa över hålet och räkna banans par plus handicapslag.

Lokala tävlingsbestämmelser

Onsdagsgolfen spelas som slaggolf med hcp i bägge klasserna. Vid lika resultat avgör lägsta spelhandicap, därefter exakt handicap. Det är inte tillåtet att använda golfbil under onsdagsgolfen om inte inlämnat läkarintyg har godkänts av styrelsen. För Summer Classic lämnas ingen dispens för användande av golfbil under tävlingen. Det är tillåtet att använda caddie vid samtliga tävlingstillfällen.

Sist men inte minst

Vi kommer även i år att ha stor focus på våra rondtider, ”tidslapparna” kommer att användas även i år och är ett bra hjälpmedel för oss att identifiera orsakerna till långsamt spel. Vill också påminna om att onsdagsgolfen är en tävling som alla andra d.v.s. ”regler för golfspel” gäller och det är varje spelares skyldighet att registrera ronden i GIT samma dag. Glöm inte nittonde hålet! När vi sitter och summerar dagens runda eller grubblar över eclecticen ta då gärna en bit mat i trevligt sällskap. Välkommen till herrtourens nittonde säsong. Krister Olofsson Dan Mårtensson Alfred Holtz Tage Sjödahl Kurt Roos Håkan Fardvik

0704-334920 0734-378469 0705-909397 0733-886236 0703-992293 0709-941810

Spelare med lägst hcp i bollen är ansvarig att tiden och platsen på banan hålls Kiosken: Det är inte tillåtet att stanna och fika om det är tomt på green på hål 7. Innan du går ut och spelar titta i dom lokala reglerna.

Så här lagar du nedslagsmärken 1. Börja med högsta gräskanten. Stick ner piggarna på greenlagaren i marken några millimeter utan för kanten till själva märket. 2. Vrid greenlagaren inåt mot centrum av nedslags märket och för på så sätt in grästurf och green material, upprepa detta åt fyra håll runt nedslags märket. 3. Jämna till ytan med ett försiktigt och lätt tryck med skon eller med din putter.


14

Ljusare och luftigare bana

H

ej på er alla! Äntligen är det snöfritt på rangen och snart öppnar banan! Mina lektioner och kurser är i full gång!

Claes Informerar

Juniorer

Fredagsträningen för juniorer startar den 23/4 och där är alla juniorer välkomna, även de som inte har spelat förut. Vi har ett erbjudande till alla som inte provat och det innebär att man får vara med 2 gånger på fredagsträningen utan kostnad! Så du som känner någon junior som vill prova på, mejla mig snarast!

Seriespel

Snabbt gensvar

Det förslag till 10-årig skogsplan som klubben lämnade in till Mölndals kommun i september förra året gav glädjande nog ett snabbt gensvar. Redan under januari-februari har kommunen tagit ner massor av granar och en del tallar. Däremot har björkar och andra lövträd sparats. Den stora avverkningen av granar berör främst hålen 1, 4 och 18. Bilden visar hur det nu ser ut från tee på 4:e hålet. Det är knappast att man känner igen sig. I banans övre regioner har en ordentlig gallring av tallar skett i avsikt att förbättra tillväxtbetingelserna för kvarstående träd. Största delen av avverkningen har gjorts med skogsmaskiner. Uttransporten har delvis skett över banan, bl a på hålen 1 och 18. Tack vare den stränga vintern med tjäle och snö har endast minimala skador uppstått.

Avverkning

Avsikten är att den nedtagna granskogen nu skall ersättas av ett lövbestånd. Därigenom återgår man till den typ av natur som var rådande i området till för några hundra år sedan innan ekarna höggs ner för att bli material till krigsfartyg. Kommunen skall plantera ekar och ev andra lövträd. Först måste dock marken beredas. Detta kommer bl a att ske genom borttagning av stubbar. För att inte störa vårt golfspel under sommaren får detta arbete dock anstå till hösten. Sedan kommer planteringsarbetet att ta fart nästa vår.

Våra nya representationslag i Göteborgsserien tränar för fullt och laddar upp inför seriespelet den 16/5, 6/6 och 29/8. Detta är nytt för 2010 och vi tror att det kommer att sätta Mölndals GK på golfkartan på ett mycket positivt sätt!

Lektioner/kurser

Ni har väl sett mina lektions/kursnyheter? Om inte, gå in på hemsidan och klicka på ”pro”, sedan kan du botanisera bland alla fina erbjudanden! Här kommer några nyheter: • Lektionspaket inklusive allt: Stort paket med videoanalys och spel- lektion på banan. • Gratis drop-in*: Gratislektioner för alla medlemmar! Först till kvarn… • Videospecial: erbjudande på videoana- lys under april och maj! • Säsongsträning: Du tränar i grupp varannan vecka hela säsongen! • Nybörjaruppföljning: Gratis träning för alla som har gått ny- börjarkurs hos mig! *Jag läste i enkätsvaren att ca 55% av de ca 600 som svarat (ca 300-350 personer) har funderat på att ta en lektion men inte ”kommit till skott”. Jag undrar varför? Jag är väldigt nyfiken på svaret och vore glad om du kunde mejla mig och tala om för mig vad som skulle kunna få just dig att ta en lektion. Det är med anledning av detta svar som jag har skapat de lektioner som jag kallar ”gratis drop-in” för att just du

som inte tagit lektioner skall upptäcka hur nyttigt och utvecklande det är att ta en eller flera lektioner. Jag finns på klubben för er skull så det skulle vara roligt om så många som möjligt gav mig chansen att visa hur kul det är att utvecklas tillsammans! Anmälan till kurser och lektioner sker på 031-99 30 30 eller direkt ”över disk” i shopen. Sköt om er så ses vi på klubben! Claes Bergendahl Tel: 0706-888 621 E-mejl: pro.molndalsgk@telia.com


15

Frid

Strid

Kakelpalatzet har allt du kan önska för att ditt golv,

Erbjudande

ditt badrum eller ditt kök ska bli just så vackert och

Visa oss ditt medlemskort och du erhåller 15% rabatt (gäller enbart medlemmar i Mölndals Golfklubb) på hela sortimentet. Välkomna!

precis så funktionellt som du vill. Här får du hjälp med allt från värmegolv och kompletta badrumsinredningar, till kontakt med utvalda entreprenörer. Vi

www.kakelpalatzet.se Göteborg: Ågatan 18, Mölndal. Tel: 031-27 44 10

har kakel, klinker och marmor från Europas ledande tillverkare. Välkommen.

Medlemmar i Mölndals Golfklubb

Vill du sänka dina elkostnader? Besök vår hemsida! Öppet dygnet runt www.molndalenergi.se eller ring oss på telefon 86 65 40

MÖLNDAL ENERGI AB

Postadress Besöksadress Telefon Telefax Box 34 Aminogatan 21 +46 31-86 65 00 +46 31-86 65 05 431 21 Mölndal 431 21 Mölndal

har rabatt hos följande företag

• Kakelplatzet i Mölndal

• Kolla Däckservice i Kungsbacka

• Kungsmässans skomakeri &

• Lindome Glasmästeri

• Mölndals golfkrog

• Top Fitness Center i Billdal

Låsservice


BEGRÄNSAD EFTERSÄNDNING

Vid definitiv eftersändning återsänds försändelsen med nya adressen på baksidan

16

MÖLNDALS GOLFKLUBB Box 77 437 21 LINDOME

B

FÖRENINGSBREV

GÖTEBORGS POSTREGION Porto betalt Port payé P 410365901

I över 30 år har vi levererat elprodukter från välkända företag med hög kvalitet, till Lindomebor och omkringboende. Välkomna in med Ert önskemål el. problem. Vi löser det mesta.

Claessons El AB Sagbäcksvägen 15 Tel. 031-99 27 09

Hushållsmaskiner Mängder med lamor och rör Elmaterial

.

17.900 kr

Slagkraftiga priser till bästa kvalitet

Mölndals Golfkrog Hos oss kan du äta lunch, konferera, boka fester samt beställa catering. Se vår hemsida för utförlig information om vårt utbud. Alla gäster är naturligtvis hjärtligt välkomna!

Välkommen till Mölndals Golfkrog!

Mölndals Golfkrog Telefon: 031- 99 34 20 Mobil Frida: 0704-91 10 08 fj@fjcatering.se www.fjcatering.se

Frida Granström och Jesper Fahlén

Fore nr1 2010  

Medlemstidning för Mölndals golfklubb