Page 1

ЛЕТОПИС ОШ ‘‘ ПРВИ МАЈ ‘‘ ИЗ ТРУПАЛА ЗА ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2018/2019.год.


Тим за маркетинг радио је у првом полугодишту према предвиђеном плану и програму за школску 2018/2019. годину. Одржана су 4 састанка: 28.08, 9.11. (електронским путем), 8.1. и 5.2.2019.год. Реализоване су активности у виду интерног и екстерног школског маркетинга. Интерни школски маркетинг се састојао у редовном ажурирању ФБ странице школе, редовном информисању ученика, родитеља и запослених о свим школским активностима, фотографисању свих школских манифестација, помоћи у организацији школских изложби, промоцији најуспешнијих ученика наше школе и редовном ажурирању летописа школе. Екстерни школски маркетинг се састојао у сарадњи са Школском управом Ниш, Градском управом за образовање, Полицијском управом, Центром за социјални рад, Општином Црвени крст,oганизацијом Црвени крст, Домом здравља, другим основним и средњим школама , Учитељским друштвом Ниш, Регионалним центром Ниш, Луткарским позориштем, Медијима, Ротаракт клубом ’’ Константин Велики ’’ из Ниша, Туристичком агенцијом Нитурс.

Реализоване активности у првом полугодишту: Септембар: 3.09.2018. Приредба за пријем ђака првака, коју су организовали ученици 4/1, 3/2 и 4/2 у Трупалу и Вртишту, у реализацији Светлане Петровић и Слађане Благојевић. Своје прваке срдачно су дочекали учитељи Лидија Стаменковић и Срђан Денић. Првацима су уручени пригодни поклони од представника општине ,,Црвени крст”.


3.9.2018. Почетак нове школске године у одељењу 2/2.

12.9.2018. Израда паноа са правилима понашања и мерама за њихово кршење – 2/1 24.9.2018. Европска Ноћ истраживача ове године се одржава 28. 9. на неколико локација у граду. Уз паролу " Истражуј кроз ноћ, у знању је моћ", манифестација је почела још у понедељак, 24. 9.када су одржана предавања у Регионалном центру .Тог дана су и ученици 6. разреда наше школе у пратњи својих наставника присуствовали предaвању.

24.9.2018. Посета официрском дому- изложба Пабла Пикаса - ученици 6,7. и 8.разреда 25.9.2018. Израда саобраћајних правила и знакова на саобраћајној секцији – 2/1


26.9.2018. Обележен Дан Европских језика! (ученици 6/1, 7. и 8.разреда) На часу енглеског језика чули смо занимљивости из европских држава на шпанском и енглеском језику, слушали смо музику на немачком, француском и шпанском језику. Научили смо како учење страних језика развија нашу интелигенцију и креативност. И на крају, али не и мање важно, добили смо нове идеје како да овај дан обележимо следећи пут.

Спортски турнир " Битка тимова" за децу предшколског узраста и нижих разреда основне школе, организован је у Основној школи "Душко Радовић", 29.09.2018.год. Турнир је организован у циљу прикупљања средстава за изградњу и постављање мобилијара у школским двориштима. У спортско-игровним активностима су учествовала деца предшколске групе из Трупала.


Октобар: Од 1.10.2018.год. до 5.10.2018. обележена је Дечја недеља са темом ,,Имам право да растем срећно и здраво“ у којој су учествовали сви ученици кроз разне активности: - Ликовна радионица на тему " Весело дете" – предшколска група у Трупалу - ученици I1 ,са својом учитељицом Лидијом Стаменковић ,изложили су ликовне радове на тему ,, Имам право да живим срећно и здраво" и на тај начин су се придружили осталим ученицима завршивши велики пано у холу школе. Представник МУП-а Срђан Тасић одржао је предавање за ученике 1. разреда на теме:,, Безбедност деце " и ,,Безбедно учешће деце у саобраћају ". Ученици су активно учествовали током предавања. - ученици II1 су, уз слушање композиције Другарство, разговарали о томе шта их чини срећнима. А најсрећнији су у заједничкој игри, раду и дружењу са својим другарима. Да би та пријатељства постала снажнија и трајнија треба их неговати. Зато су једни другима упутили лепе жеље и поруке,ставили их у разнобојне коверте и окачили на Таблу пријатељства. Заједно су се радовали, читајући их са својим учитељима. - Главна активност у одељењу 4/1 током целе недеље била је под називом " Изненади пажњом". Циљ ове активности је била промоција љубави, блискости и толеранције. Ученици су израдили и поклонили једни другима пуно лепих стихова, порука и цртежа. Леп цртеж добила је и учитељица Светлана, тако да су ученици водили рачуна да нико од другара и другарица не буде заборављен. - Спортске активности ученика млађих разреда и предшколске групе из Трупала - Издвојено одељење школе у Вртишту - Активностима су присуствовали предшколци и сви ученици од I-IV разреда са својим васпитачима и учитељима. 1.10.2018.годинеразговор о Дечијим правима;радионица"Поруке пријатељства " 2.10.2018.године-ликовни и литерарни радови на тему"Имам право да живим срећно и здраво" 3.10.2018.годинепредавање полицајца Срђана Тасића за ученике I и IV разреда" Безбедно учешће деце у саобраћају" и изложба ликовних и литерарних радова. -Спортски дан - крос и забавне игре за све ученике издвојеног одељења у Вртишту - Ученици 5/1 и 5/2 су са својим одељенским старешинама (Марко Живковић и Слађана Јевтовић) за време часа одељењског старешине организовали радионице .Ученици 5/1 су направили пано: "Ми деца имамо право на одмор и игру" , а ученици 5/2 су направили 2 табле пријатељства - Ученици шестог разреда су на ЧОС- у и часу грађанског васпитања водили разговор о дечјим правима и илустровали све то на паноима.


- Ученици 6.разреда су на секцији енглеског језика израдили постер који симболизује јединство и лепоту сваког појединца. ,,Као појединац, представљам само лист, а сви заједно чинимо једно предивно шарено дрво“ - представник МУП-а Срђан Тасић је одржао предавање за ученике 6. разреда на тему" Безбедност деце у саобраћају". Ученици су активно учествовали (одговарали на постављена питања и сами питали). Истог дана ученици 6/1 су са својим одељенским старешином Сребрицом Стојановић организовали маскенбал за време часа одељенског старешине. - Једно од значајних права сваког од нас је право на здраву животну средину. Тим поводом је одржана прикладна радионица. Колико је алармантно угрожена животна средина види се на слици- забринутост ученика седмог разреда и њихове разредне. - ученици 8. разреда су имали радионицу и урадили пано на коме су илустровали право на школовање


9.10.2018. Ученици II1разреда су од понуђених слободних активности, за ову школску годину одабрали саобраћајну секцију. На секцији ће се упознати са основним саобраћајним правилим , јер у школу долазе и као пешаци и као путници у аутобусу или аутомобилу. У циљу повећања њихове безбедности као учесника у саобраћају они су, радећи у групама, учили о врстама саобраћајних знакова, а затим их израђивали од картона


и других материјала. Занимљива им је била и бојанка са правилима о понашању и кретању пешака кроз насељено место.

12.10.2018. Вредне руке ђака и наших мама и бака! Ученици 2/2 су били марљиви и заједно са мамама и бакама умесили нешто укусно. Наравно, била је потребна и дегустација, па су нам у томе помогли и најмлађи (предшколци и прваци) заједно са васпитачицом и учитељем. На часу су показали своју умешност у обликовању теста. Какви су мајстори били сазнаћемо наредног дана, наравно опет уз дегустацију производа.


На часу ликовне културе у петак 12.10.2018. ученици IV1 су били веома креативни и маштовити и на веома занимљив начин израдили "Рељеф нашег краја" Ово је била прилика да примене стечено знање из предмета "Природа и друштво" и да покажу своје ликовне таленте.

И ове године је Учитељско друштво Ниш организовало традиционални јесењи крос ,,Подржимо будуће атлетске шампионе“ на међуокружном нивоу, 13.10.2018. године у Спомен парку Бубањ. Наши ученици другог разреда (Калина Илић, Петковић Лена, Стојановић Павле, Стојановић Новак и Коцић Михајло ) из издвојеног одељења у Вртишту су са радошћу узели учешће на овој манифестацији, а њихова учитељица је и ове године била у организацији овог спортског дешавања. Поред такмичарског дела, наши малишани имали су прилику да се друже са вршњацима, својом подршком (маме, тате, баке, деке, другови из одељења) и својом учитељицом. .


14.10.2018. Права и обавезе становника Србије – 4/1

16.10.2018. Јесење активности предшколске групе из Вртишта

Дана 17.10.2018.године за ученике IV1 и IV2 са почетком у 11.50, а за ученике 61 и 62 (у 12.30) одржано је предавање од стране запослених из ПУ у Нишу на следеће теме: - Безбедно коришћење интернета; - Трговина људима; - Превенција и заштита деце од злоупотребе дрога и алкохола. Предавању су присуствовале и одељенске старешине Светлана Петровић и Слађана Благојевић, Сребрица Стојановић и Слађана Геров.


17.10.2018. Дан демократије у ОШ,,Радоје Домановић“ – ученици 8.разреда

17.10.2018, у оквиру спортске недеље одржана су занимљива такмичења између наставника и ђака(одбојка и између две ватре).

21.10.2018. Јесење активности предшколске групе из Вртишта. Дарови јесени у рукама предшколаца у нашим активностима.


29.10.2018. Посластичари,пекари и лицидери на часу Народне традиције комбинованог III2 и IV2 разреда издвојеног одељења у Вртишту са учитељицом Слађаном Благојевић

30.10. 2018. Ученици I1 са својом учитељицом Лидијом Стаменковић на часовима ликовне секције и ликовне културе радили су радове на тему ,,Јесен " и украсили своју учионицу.

30.10.2018. учитељица Лидија Стаменковић је одржала презентацију пројекта, који је реализован у одељењу I1 Презентацији су присуствовали родитељи и ученици I1, директор , педагог и део колектива наше школе.


31.10.2018. У оквиру ПО, прваци из Вртишта посетили су библиотеку у Трупалу и узели своје прве књиге. Касније су наставили дружење са вршњацима у балон сали.

Новембар: 1.11.2018. Ученици II1 разреда су на часу одељенске заједнице разговарали о томе шта им се у школи допада , шта им смета и шта би променили. Закључили су да им током рада највише смета БУКА, а да им прија ТИШИНА. Дошли су на идеју да направе справу за мерење галаме.Били су креативни у својим предлозима.На основу њихових цртежа настао је БУКОМЕР.


1.11.2018. У нашој школи постоји велики број ваннаставних активности. Од ове школске године почела је са радом и енглеска секција. Циљ секције није само проширење знања, већ и упознавање са занимљивостима и културом народа са енглеског говорног подручја. Данас су се ученици шестог разреда упознали са празником "Halloween".

3.11.2018. Ученици 3.разреда су са својим наставницама енглеског језика уживали у амбијеталној настави.

5.11.2018. Пројектна настава "СВАКО ИМА ОБЛИК СВОЈ" To je први пројекат у првом разреду. Реализован je у току четири недеље. Koрелација je са часовима српског језика, математике, света око нас и ликовнe културе. Продукти пројекта су предмети различитог oблика и од различитог материјала и пано. Ученици су били веома активни током пројекта који је успешно реализован.


6.11.2018. На часу српског језика ученици су се упознали са стихивима Мике Антића. Песму Тајна читали су и анализирали коришћењем ПП презентације. Радо су учествовали у активностима на часу . И како песник каже "свако има неку тајну"...па их тако имају и ученици II1. Кроз разговор смо сазнали и како је тешко чувати туђе тајне које "нас терају да их кажемо, али ми трпимо и ћутимо". Показали су не само колико су добри у чувању тајни , већ и колико знају о броју и роду именица.


06-08.11.2017.обележена Вукова недеља кроз разне активности: -"И ми смо постали чланови библиотеке"-ученици I1 са својом учитељицом Лидијом Стаменковић и библиотекарком Оливером Ђорђевић - Ученици II1 разреда су се на часу ликовне културе, кроз тематску целину Лепо писање са калиграфијом, подсетили и народних умотворина са којима су се сусретали на настави српског језика. Поводом обележавања годишњице рођења Вука Караџића приредили су изложбу својих радова. Било је ту: бајки, басни, народних прича, пословица, загонетки, брзалица... Сакупљајући и бележећи, Вук их је сачувао од заборава и оставио младим нараштајима. - Час посвећен Вуку Караџићу-IV1. - „ Учимо једни од других о Вуку Стефановићу Караџићу '' Реализована је заједничка активност ученика од 1. до 4. разреда у Трупалу са библиотекаром школе , Оливером Ђорђевић и њиховим учитељима . Библиотекар је ученицима причала занимљивости из Вуковог живота.При том им је показала и макету Вукове куће у Тршићу и причала им о начину на који је Вук учио да чита и пише .Ученици су се затим активно укључивали у разговор и причали неке занимљиве детаље које су они чули на часовима српског језика , на телевизији или прочитали на интернету . Посебно су истакнута слова која је Вук унео у реформисану азбуку . Тако су кроз причу млађи учили од старијих ,једни од других, али су и прваци показали завидно знање о нашем великом реформатору . - Вукова недеља,активности предшколске групе из Вртишта.

Вук Караџић лик и дело, умотворине, пословице, загонетке, брзалице, бајке, басне, цртали смо Вука.... - У oдељењу 2/2 издвојеног одељења у Вртишту, oбележен Дан у славу Вука Караџића. - Казивање стихова о Вуку Караџићу- 3/2 и 4/2


13.11.2018. Ученици I1 са учитељицом Лидијом Стаменковић успешно су реализовали пројекат,,Лепо понашање". На часовима су причали о лепом понашању,цртали,направили


су пано и одељенски семафор који ће показивати како се ко понаша по завршетку недеље.Договор је да се поштују правила понашања и да на семафору увек буде зелено светло.

14.11.2018. Час литерарне секције у одељењу IV1, био је посвећен актуелном годишњем добу- јесени. Ученици су писали саставе и стихове, а затим све то сјединили и направили леп пано.

17.11.2018. Ученици II1 су учили о врстама насеља, облицима рељефа и површинским водама.Научено су применили при изради модела планинског и равничарског села, града као и планинског и равничарског предела поред реке.Уједно су показали своје ликовне вештине у вајању и преобликовању материјала спајањем. При раду су се договарали о подели активности у групи, међусобно сарађивали, помагали једни другима , размењивали материјале и средства за рад. Дружећи се, учили су и вредновали једни друге.


18.11.2018. Међународни дан тореланције Сваке године Ђачки парламент наше школе заједно са Парламентом из ОШ "Вук Караџић" из Ниша обележава Међународни дан толеранције. Ове године су били наши гости,уживали смо у дружењу, радионици, научили много тога новог, разменили искуства. Радионица:Сви смо ми...(стереотипи,предрасуде)али...(толеранција) на првом месту.

19.11 - 23.11.2018. На Међународном ликовном конкурсу ,,Ја цртам“ са темом ,,Желим да имам такву кућу“ у организацији СБНУ-Софија и Учитељског друштва Ниш учествовало је 24 ученика наше школе ( 5 ученика 1/2, 12 ученика 2/2 и 7 ученика 2/1). Сви ученици су добили дипломице за показане високе уметничке вештине на конкурсу. Учитељи Срђан Денић, Милена Миљковић и Драгана Митровић Вељковић добили су захвалнице за предан и успешан менторски рад. Наравно и наша школа је добила захвалницу за успешно учешће својих ученика. 20.11.2018. ученици 2. разреда и вероучитељ Милан Марковић У издвојеном дељењу ОШ "Први мај" у Вртишту бавили смо се члановима Цркве. У склопу наставне јединице "Многе службе, једна Црква" неки ученици су имали задатак да исеку фигурице од картона и да их обуку у одговарајућу одећу од папира. Након тога, ученици су владику, свештеника, ђакона и народ сместили на одговарајуће место у Цркви. Други ученици су имали задатак да исеку и обоје објекте који се налазе око Цркве и да их сместе на одговарајуће место. Научено на претходним часовима је примењено у пракси.


20. 11. 2018. године, ученици 1/2 издвојеног одељења у Вртишту, у оквиру предмета Свет око нас учили Безбедно кретање пешака. Након обраде наставне јединице ученици су имали прилику да научено практично примене на полигону који је учитељ Срђан Денић припремио. Полигон су чиниле раскрсница, пешачки прелаз и семафор. Ученици су демонстрирали кретање пешака и прелажење преко улице и показали да су успешно савладали наставне садржаје.

22.11.2018. Активност предшколске групе из Вртишта "Пут зрна пшенице" од зрна до хлеба на столу,Правили смо колаче за лутке, показали креативност са рукама у тесту.


27.11.2018. у одељењу IV1, одржан је мултимедијални час српског језика, посвећен нашем славном научнику Милутину Миланковићу. Група ученика одржала је презентацију о животу и делу познатог научника и упознала своје другове са важним детаљима, везаним за његов научни рад.Час је био успешан и веома занимљив и послужио је као увод у обраду текстова које је он написао.

27.11.2018. У сусрет Новогодишњим празницима Пришла пора зимы Угледна активност из руског језика- драмска игра у функцији наставе! Oдељење 6/2

Децембар: 2.12.2018. Још један занимљив обичај са енглеског говорног подручја! Овог пута су ученици шестог разреда могли да се упознају са Даном захвалности �. Овај амерички празник се обележава сваког четвртог четвртка у новембру и на тај начин се сумира година и изражава захвалност за благодети живота. Тако су и ученици писали на чему су то они захвални и због чега.


04. 12. 2018. године ученици 3/2 и 4/2 издвојеног одељења у Вртишту из математике вежбали су сабирање и одузимање тражећи своје благо. Ученици су у паровима добијали истраживачке задатке и добили путању кретања како би дошли до свог блага, задатака које ће радити. На крају задатка чекале су их награде. У oдељењу je владала радна атмосфера и истраживачки дух.

8.12.2018.Ученици I1 са учитељицом Лидијом Стаменковић успешно су реализовали пројекат ,,Сваке среде друго се воће једе ". Уживали су у прављењу фигура од воћа,цртању цртежа и прављењу воћа од различитог материјала.

10.12.2018. Зашто су се разочарали млади еколози у старом кориту Нишаве? (Ноно новине)


10.12.2018.час природе и друштва у IV1, био је посвећен упознавању националних паркова Србије. Ученици су били подељени у 5 група и свака група је презентовала по један парк.Часу је присуствовала педагог школе Бојана Вукославовић. Ученици су се потрудили да пронађу занимљиве материјале, везане за флору, фауну и културно-историјске споменике паркова, тако да је час био успешан и јако занимљив.

11.12.2018. Снешко Белић - Ученици I1 ,са својом учитељицом Лидијом ,на часовима ликовне секције и ликовне културе правили су Снешка Белића од различитог материјала. Ученици су били вредни и веома креативни.

11.12.2018. Учитељи и наставници наше школе редовно одлазе на различите облике стручног усавршавања. Стечена знања примењују у пракси и преносе на своје ученике. Једна од занимљивих метода у настави је и ПОСТЕР ШЕТЊА са којом су се ученици II1 први пут сусрели на часу српског језика.Овим начином рада, са својом учитељицом


Драганом, утврђивали су стечена знања о врстама речи и реченица. Уједно су и вредновали тачност написаних исказа како би сви заједно видели коју тематску целину су најуспшније усвојили. Трудили су се да реализују постављене задатке кроз договор и сарадњу у тиму. Од велике важности је научити ученике КАКО да уче, да схвате да се до знања може доћи различитим путевима.

11.12.2018. Ученици II1 разреда су још у септембру осмислили правила понашања и учења у нашој учионици. Поштују их сви, само неки стално, а неки повремено ☺ . Зато су се на часу одељенске заједнице договорили да бирају НАЈ УЧЕНИКЕ МЕСЕЦА у различитим категоријама: највредније на часу, најпажљивије према другима, најпослушније на одморима, најпристојније у школи и ван ње. Учитељице су им помогле да напишу правила гласања . Током новембра трудили су се да испуне наведене критеријуме и да добију заслужене медаље.Изабрали су их њихови другари. Честитамо� ! Погледајте наше фотографије и сазнајте ко су НАЈ УЧЕНИЦИ МЕСЕЦА НОВЕМБРА .

12.12.2018. У сусрет Новој години-IV1.


12.12.2018.године предшколци и ученици од првог до петог разреда наше школе гледали су представу ,,Била једном једна зима" у Луткарском позоришту. Вратили су се кући пуни утисака, срећни и задовољни.

14.12.2018. Ученици 7. и 8. разреда обележили су 200 година од појаве првог Српског рјечника. Припремили су кратак драмски приказ и пано са основним подацима о Српском рјечнику из 1818. Године.


15.12.2018. Наставница биологије Бранка Марковић и наставница хемије Татјана Станковић су одржале часове у природи. Ученици су узели узорке воде са локалних изворишта старог корита Нишаве , а потом су реализоване и две радионице: хемијско и биолошко загађивање воде.

15.12.2018. Еко патрола трупалске школе упозорава: Опасно угрожено корито Нишаве! НЕМАМО РЕЗЕРВНУ ПЛАНЕТУ, ЗАТО ЋЕМО ЈЕ ЧУВАТИ!!! - поручују наши млади чувари природе. (Ноно новине)

15.12.2018. Нама је и субота забавна! Радионица"Новогодишња чаролија" на часовима енглеског језика,музичке и ликовне културе, свих ученика у Вртишту.


18.12.2018. Ученици II1 разреда су на саобраћајној секцији учествовали у радионици у оквиру пројекта ,,Тотал,, - Пут за безбедност. Радионицу су реализовали гости-предавачи у сарадњи са учитељицом Драганом и наставником Радишом. Ученици су практично применили оно што су о саобраћају научили на секцији и свету око нас. Успешно су решавали конкретне ситуације у саобраћају у којима се могу наћи као ђаци пешаци , али и као ђаци путници. Најзанимљивији им је био рад у групи, где су чланови сваког тима дали свој допринос да у видео игрици безбедно доведу пешака до циља. За показан труд и знање награђени су дипломама.


18.12.2018. Ученици I1 су учествовали у радионици у оквиру пројекта ,, Тотал "-Пут за безбедност .Радионицу су реализовали гости -предавачи у сарадњи са наставником Радишом и учитељицом Лидијом.Игрица коју су играли је едукативног карактера и веома им се допала.Сви ученици су добили дипломе као награду за активност и знање које су показали.


18.12. 2018.у издвојеном одељењу у Вртишту, ученици 2-2 са учитељицом Mиленом Миљковић на часу Света око нас систематизовали су стечена знања из области Kретање у простору и времену. Ученици су путем квиза Употреби кликере показали брзину, тачност, такмичарски дух, као и сарадничке односе у групи.

21.12.2018. Ученици првог разреда су са својом учитељицом Лидијом успешно завршили пројекат ,, Шта у кући вреба увек знати треба ".

24.12.2018. У склопу наставне теме везане за Божић на часовима Верске наставе правили смо од пластелина фигурице ликова из цртаног филма о Рођењу Исуса Христа. Ученици првог и другог разреда издвојеног одељења у Вртишту исказали су своју креативност и обновили причу о којој смо причали на претходним часовима.


24.12.2018. НОВОГОДИШЊЕ ПРИЧЕ У духу предстојећих празника, ученици II1 разреда су, радећи у групама, заједно написали неколико прича: Јелка, Деда Мраз, Нова година и Новогодишњи поклони. Помажући једни другима у раду, поновили су садржаје о описним придевима, увежбавали правопис, писано изражавање и богатили свој речник.

25.12.2018. Организована новогодишња продаја украса, које су направили ученици 6.разреда на енглеској секцији. Целокупна колекција новогодишњих украса је распродата! Захваљујем свима који су својим учешћем допринели да ова хуманитарна акција буде успешна у потпуности: колегама, ученицима и родитељима.


26.12.2018. У сусрет празницима.Радионица са родитељима у издвојеном одељењу у Вртишту( I2-учитељ Срђан Денић)

26.12.2018. На часу одељенске заједнице ученици II1 заједно су се радовали пакетићима које су данима пажљиво припремали за своје ,,тајне,, пријатеље. Ову активност учитељица Драгана већ десетак година уназад реализује са својим ученицима, како би научили да уживају у дружењу и даривању, негујући на тај начин своја пријатељства, јер ,,КО ИМА ДРУГА, ИМА СВЕ- И ПРИЈАТЕЉА И ПОМОЋ У СВАКОЈ ПРИЛИЦИ,, као што кажу стихови Д. Лукића.


27.12.2018. Даје се на знање- време је за праштање-ЧОС IV1.

"Блистави ум из сенке" назив је јавног часа који је одржан у просторијама наше школе 27.12. 2018. са почетком у 17.00. часова. Час је био посвећен Милеви Марић Ајнштајн и био је последња активност појектне наставе физике коју је организовала и спровела наставница Драгана Иванов. Присуствовали су ученици и наставници наше школе, родитељи, и ученици ОШ "Вук Караџић" из Ниша. Присутни су сазнали детаље Милевиног живота, личног и професионалног. Уз биографију приказане су и две драмске слике из заједничког живота са Албертом Ајнштајном које су припремљене од стране наставница српског језика Марије Цветковић и Катарине Корушац уз помоћ наставнице руског језика Наташа Цакић. Излагање је пратила презентација која је детаљно осликала Милевин породични живот. Након изведеног програма присутни су дискутовали о јавном часу.


27.12.2018. Ближи се, ближи Нова година! Вредне руке ђака 2/2 и њихових најмилијих.


27.12.2018. ,,Били смо добри целе године...“ Деда Мраз се ове године страшно разболео и неће стићи да донесе поклоне одељењу 2/2 у Вртишту, па су родитељи одлучили да скромним поклоном учине боравак у школи што веселијим и занимљивијим. На радост ученика и њихове учитељице Милене Миљковић, у наредној години уз музику и игру биће много лепше и лакше. Хвала од срца родитељима ученика 2/2!

28.12.2018. ВРЕМЕ ЈЕ ДАРИВАЊА Ученици I1,са учитељицом Лидијом , на часовима пројектне наставе разговарали су о празницима који нам долазе и правили су наруквице од различитог материјала које су међусобно поклањали.Следећег дана све је пријатно изненадио ученик Лука Миленковић који је свим другарицама и друговима у одељењу,наставницама енглеског језика,наставнику верске наставе и учитељици поклонио слаткише .Лука је рекао да је сада време даривања.Сви су се захвалили Луки на слатким поклонима.


28.12.2018. У СУСРЕТ НОВОЈ ГОДИНИ Екологија на наш начин и приликом израде новогодишњих украса од затварача и чепова правили смо снешкиће. Предшколци из Вртишта!

28.12.2018. У сусрет празницима. Предшколска група у Трупалу .

28.12.2018. Предшколска група из Вртишта. Новогодишња приредба,подела пакетића,изложба радова,честитки и украса.Тренуци среће за памћење.


28.12.2018. Новогодишња приредба ученика I,III и IV разреда школе у Вртишту.

28.12.2018. Новогодишња представа ученика 2/2 у Вртишту!


28.12.2018. ПРИКАЗ ПРОЈЕКТА: "РАСПЕВАНА УЧИОНИЦА" и "УЧИОНИЦА ПРИЧАЛИЦА" Ученици I1,са учитељицом Лидијом, припремили су приредбу као продукт два пројекта ,, Учионица причалица "и ,,Распевана учионица ".Приредби су присуствовали родитељи и рођаци ученика,учитељи ,васпитачица Јадранка и педагог школе Бојана Вукославовић.Сви су уживали гледајући прваке како рецитују ,глуме и певају.На крају Деда Мраз Михајло Стевић је поделио бомбоне својим другарицама и друговима.


Јануар: 26.01.2019. Ученици 4.разреда правили су макете градова и уз помоћ њих описивали места у граду и њихов положај у односу на суседне објекте ( Сребрица Стојановић )

28.01.2018. Поводом обележавања школске славе, ове године приредбу су припремили ученици од првог до четвртог разреда са својим учитељима и предшколци са својом васпитачицом. Приредба је одржана у издвојеном одељењу наше школе у Вртишту. Школска слава обележена је и у матичној школи.


У Трупалу, 06.02.2019.

председник Тима Милена Миљковић

Profile for Olja Djordjevic

ЛЕТОПИС ОШ ‘‘ ПРВИ МАЈ ‘‘ ИЗ ТРУПАЛА ЗА ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2018/2019.год.  

ЛЕТОПИС ОШ ‘‘ ПРВИ МАЈ ‘‘ ИЗ ТРУПАЛА ЗА ПРВО ПОЛУГОДИШТЕ ШКОЛСКЕ 2018/2019.год.  

Advertisement