Page 1

Insieme €3,99

De toppers en floppers van onze Bn’ers blz. 6&7

De musthave’s van deze zomer! blz. 15

“TE DUNNE” modellen komen in Israel niet meer aan de bak. blz. 18&19 Van de mooiste outfits tot grootste modeflatters van onze bn’ ers. blz.8

Wat betekenen jouw dromen? zie blz 20


o i h s a

r o f n

F 2

d r a w


Inhoudsopgave Me, myself and I

Blz 2&3

De toppers en de floppers van onze bn’ ers

Blz.4&5

Column: Workin 9 to 6

Blz 6

Artikel: Backstage at a Photoshoot

Blz 14&15

Artikel: AFW van toen tot nu

Blz. 16

Musthave’s voor deze zomer

Blz. 17

Interview: ‘Nederlandse modellen zijn daar te nuchter voor’. Blz. 18 &19 Wat betekenen jouw dromen?

Blz.20&21

3


Me myself and I er Onzek

C haotis

ch

lie fd

ev o

l

Gek That’s me. Ik kan heel chaotische zijn en wil altijd alles tegelijkertijd doen. Net zoals op de plaatjes kom ik vaak heel zelfverzekerd over, maar niets is minder waar. Ik kan namelijk heel onzeker zijn en heb daarom ook vaak bevesteging nodig dat ik iets goed doe. Ik hou van aandacht van geliefden om mij heen en geef ook graag liefde aan hen. Als ik met mijn vrienden ben kan ik soms zo gek als een deur zijn. Dan voelt het vertrouwd en maakt het mij niet uit wat ervan mij gedacht wordt. Wat dat betreft kan ik dus heel tegenstrijdig zijn met mezelf. Onzeker, maar op bepaalde momententen durf ik toch mezelf te zijn. Als bijbaantje ben ik model en daarmee probeer ik mijn levenstijl te behouden. Ik ga graag met vrienden gezellig een hapje eten of een drankje doen in de stad waar ik geboren ben, ‘s-Hertogenbosch. Een persoon die heel belangrijk in mijn leven is is mijn moeder. Ze is niet alleen een moeder voor me, maar ook mijn beste vriendin, ik kan alles aan haar kwijt. Vroeger hadden we regelmatig ruzie, omdat we in veel situatie’s tegenpolen zijn! Door bepaalde gebeurtenissen zijn wij echter naar elkaar toegegroeid en weet ik dat ik altijd op haar kan bouwen. Mijn ‘crazyside’ heb ik van mijn vader, ook wel de lolbroek van de familie genoemd. Mijn band met mijn moeder is sterk, maar datzelfde geldt ook voor mijn vader en ik. Wij lijken in tegenstelling tot mijn moeder qua innerlijk als 2 druppels water op elkaar. We houden allebei niet van ruzie’s en lossen daarom snel dingen op. We kunnen ons vaak ook niet te druk om dingen maken, vooral niet om andermans problemen. Als laatste heb ik nog een broer die maar liefst 7 jaar ouder is als ik. Dit zorgde vroeger nog wel is voor problemen, maar naarmate we ouder werden groeide we naar elkaar toe en kwamen we meer op een lijn. Toen ik 15 jaar was zat ik vaak alleen thuis, als oplossing kreeg ik een hondje: MEES. Mees hebben we helaas een paar maanden geleden moet laten inslapen. Hoe ongevoelig mijn vader en ik soms zijn, hoe gevoelig we toen waren. Mees was geen hond, maar een deel van de familie.

4


EG.

VER W

ben jij, tbij. Ver weg ijn hart zo dich m n, maar in er lang gelede n ij lwe Het is a heb gezien in m u dat ik jo . n verlede et gedaan, h taan. Pijn had t mij zomaar s n, lie pij want jij lieg jij zonder v ij. Maar nu eltje boven m g n e als een

Gedicht groep 8

Mees

Broer

Mama

Olivia

jazz and duketown

Boyfriend

Papa Toppers ‘12

Etentje

Going out! 5


De toppers en de flopper Lieke van lexmond, Sylvie van de Vaart en andere bn-’ers zien er altijd top uit, maar ook zij slaan wel eens de plank goed mis. Succesvol, rijk en mooi zijn de kenmerken van deze vrouwen. Ze hebben alles mee om er altijd top uit te zien. Wat zijn van de afgelopen jaren een geslaagde outfit en een misgeslagen inkoop? Kijk hier naar de meest mooie outfits en de flops van onze eigen bekende Nederlandse vrouwen.

Ze word niet meer alleen als voetbalvrouw gezien, maar ook als succesvolle presentatrische. Sylvie van de Vaart sleepte dit jaar de prijs in handen voor beste presentarische in Duitsland. Sylvie durft risico’s te nemen en slaat maar zelden de plank hierbij mis. Ze weet hoe ze zich sexy en vrouwelijk kan kleden zonder ordinair te worden. Aan de linkerzijde zie je een prachtige uitdagende jurk, de stof valt op al de goede plekken. De riem is een topdetail op deze prachtige outfit. Aan de rechterkant zie je een jurk die niks doet voor Sylvia. Het maakt haar voller en die ketting is voor haar doen te afgezaagd. Het is een outfit waar Sylvie te veel op ‘safe’ speelt. Dit was haar mislukte outfit.

6


ers van onze bn’ers Gtst-liefhebbers baalden toen Lieke van Lexmond afgelopen winter besloot uit de serie te stappen. Niet alleen om haar acteerkwaliteiten, maar ook om haar hippe look. Ook buiten de deur van gtst ziet deze bn’er er altijd hip en fris uit. Een tijd geleden wist ook zij nog niet hoe ze zich moest kleden. Het resultaat is te zien aan de rechterzijde. Het schotse rokje met korset erop zijn al niet om aan te zien, laat staan de afgeknipte panty. Na een tijd in de bussiness te hebben gezeten wist Lieke zich ook op het modegebied te ontwikkelen. Het resultaat: Kleurrijk gedurfd, stylish en hip. Je ziet er in een rood/oranje jurk die haar geweldig qua kleur staat. De tijgerprint die eronder uitkomt maakt het meer speels en af. Tot slot de in het nieuw gestoken cowboyboots geven het een Idon’t-give-a -hit attitude.

Estelle (Gullit) Cruyff. De toekomstige exvoetbalvrouw weet ook wat mode is. In de liefde loopt alles niet op rolletjes, maar aan haar uitstraling zal je het nooit zien. Estelle straalt op elke red carpet waar ze verschijnt. Deze vrouw houdt van wat uitdagender outfit’s, tegen het randje van ordinair aan. Dat bewijzen de 2 outfits van haar wel. Met het linker jurkje slaat ze de plank alleen totaal mis. De kleuren van de jurk matchen niet met de kleur van de schoenen. Ookal heeft een Estelle een figuur waar menig vrouw jaloers op is en wat in dit jurkje helemaal tot zijn recht komt, lijkt het jurkje wel heel erg ‘cheap’. In het zwarte jurkje laat ze een volwassen vrouw zien die toch sexy is. Estelle geeft een nieuwe draai aan de “must have mini black dress” die elke vrouw in de kast moet hebben hangen.

7


Working 9 to 6 Om 7 uur gaat de wekker. Snel opstaan en de douche in. Het is koud buiten maar de warme stralen van het water geven mede kans om op een fijne manier wakker te worden. Snel de auto in en op naar mijn werk. Ik moest ergens in Utrecht zijn en had mijn beste vriend bij me, TomTom. Tot die ene dag had hij me nog nooit in de steek gelaten en wist ik dat met mijn richtingsgevoel, die ik niet heb, op hem kon vertrouwen. De file had ik al voorspeld dus ik was op tijd vertrokken. Tot aan Utrecht was er geen wolkje aan de lucht, totdat ik merkte dat ik al 3 rondjes had gereden. Tomtom zei dat ik er was, maar helaas hij had een slechte dag. Na gebeld te hebben met de klant was ik dan eindelijk aangekomen, een kwartier te laat. Helaas, een sigaretje zit er niet meer in. Snel in de make-up en haren. Wat je snel noemt, zat er 3 uur en elk plukje en wimper moest perfect zitten. Ik ben een meisje en hou van tutten, maar dit getut word me vaak toch iets te veel. Heel de dag word er aan je geplukt. Na die drie uur mocht ik mijn eerste outfit aan sieraden erbij en mijn werk mocht beginnen: voor de camera staan. Mensen onderschatte het werk model vaak en denken dat je als model zijnde een beetje mooi moet staan voor de camera en klaar. Was het maar zo’n feest! 2 maten te kleine hakken van 15 centimeter en wachten tot de fotograaf het licht heeft ingesteld. Als dat gebeurt is, word ik vaak in de meest ongemakkelijke posities gezet, wat er op de foto altijd comfortabel uitziet, want dat is mijn werk. Met een kort broekje op een houten vloer waar de splinters uitsteken op de grond zitten, is niet heel comfortabel. Na tien minuten komen ze erachter dat het niet gaat werken. Voor niks splinters in mijn bil. Toen kwam de hurkstand knieën gebogen maar er voor zorgen dat je billen niet op je hielen leunen. Het kwam op mijn beenspieren aan, prima positie voor 5 seconde maar daarna begint het toch langzaam allemaal te trillen. Nog even volhouden en dan staat het eindelijk goed op de camera. En dan begint het verhaaltje weer van begin af aan even make-up en haar bijwerken nieuwe outfit aan en gaan! Zo’n dag duurt meestal van 9 tot 6, maar vaak loopt het wat uit. Als de opdrachtgever tevreden is, mag ik kapot naar huis. Eenmaal thuisgekomen is het eerste wat ik doe al die lagen make-up eraf halen. Na veel make-upremover zie ik eindelijk mijn gezicht weer. Nadat ik mijn masker eraf heb gehaald kan ik lekker op de bank ploffen en relaxen. Mijn hectische dag zit er weer op, tijd om te genieten van een wijntje en een lekkere chickflick.

8


999 9


Holy

Diesel Spijkerjasje €150,-, Zara Spijkerbroekje €29,99, Primark Schoenen €20,10


jeans

Replay jumpsuit €220,-,Primark schoenen €25

11


Backstage at a photoshop Ydence is een nieuw modemerk voor vrouwen. Ydence maakt betaalbare designerkleding. De eigenaar en tevens ontwerpster is de 22-jarige Lara de Graaf. Samen met een klein team runt ze Ydence. Op 22 juli was de tweede shoot voor het kledingmerk Ydence. Ditmaal werd er geschoten voor de wintercollectie van 2012. De foto’s van die dag worden gebruikt voor potentiële klanten van Ydence en ze worden gebruikt voor de campagne. De voorbereidingen begonnen al paar dagen voor de fotoshoot, om te kijken welke combinatie ze in kleding gingen gebruiken. Op de dag zelf was er een heel team die werkte en bezig waren voor het beste resultaat. Een visagiste(s), stylisten, fotograaf, model en de eigenaresse Lara. Als eerste gaat het model in de make-up en haren. Van te voren is er al bepaald wat de opdrachtgever voor stijl wil. In dit geval was dit naturel, maar wel wat krullen in de haren van het model. Daarna word gekeken naar de styling en hoe het op het model staat. Kleding word gestoomd en sieraden worden toegevoegd om een zo’n optimaal resultaat te behalen. Als de styling klaar is dan is het tijd voor de fotograaf en het model. Lara de Graaf keurde de foto’s en pas als zij tevreden was trok het model de volgende outfit aan. Voor die dag zit er ook veel tijdsdruk op, want tijd is geld. Als de photoshoot langer duurt zorgt dat voor meer kosten. Alle mensen moeten dan door betaald worden wat tot hoge kosten kan lijden. Daarom werkt iedereen altijd een stap vooruit. Als er een outfit geschoten wordt, begint de rest al met de volgende. Iedereen is hierdoor dan ook continue bezig. Om 1 uur maakt iemand dan snel wat eten voor de lunch en na een kwartier is iedereen weer bezig voor de shoot. Door de snelle productie die dag was iedereen om 6 uur klaar. Lara had iedereen een dag gehuurd, zij hoefde dus niks extra’s te betalen.

12


Backstage :

Resultaat:

13


Amsterdam Fashion Week - van toen tot nu In 2004 hebben we de eerste editie van de Fashion Week meegemaakt, die plaats vond in Amsterdam. Sindsdien vindt de Amsterdam Fashion Week twee keer per jaar plaats, waarbij de laatste keer eind januari van dit jaar was. En van 11 tot en met 15 juli 2012 zullen wij weer, op het Westergasterrein in Amsterdam, de nieuwe looks en trends kunnen spotten op de catwalk voor de 17e keer. In feite is dit evenement al veel ouder. Al sinds 1947 werd er twee keer per jaar een Fashion Week georganiseerd in Amsterdam, maar dit was natuurlijk heel anders vergeleken met nu. Amsterdam was de mode-hoofdstad van Nederland en later van heel Europa.De modeshow werd georganiseerd voor buitenlandse afnemers. Modellen werden eerst geshowd in etalages en later in ateliers en uiteindelijk in grotere openbare gebouwen, wat lijkt op hoe wij dit evenement nu kennen. Door het uitwisselen van kennis en netwerken slaat AFW een brug tussen creatie en commercie. Tijdens de Amsterdam Fashion Week kunnen jonge en talentvolle ontwerpers hun inspira ties en kunstwerken laten zien aan de rest van de wereld. We zien de nieuwe trends en kleuren en daarmee wat we aan ‘moeten’ trekken het komende seizoen. Of mensen dit ook echt doen blijft natuurlijk de vraag. In 2011 kwamen de trends van neon kleuren. Felle kleuren werd een van de nieuwe modetrends. We kunnen verwachten dat de modeontwerpers dit jaar op Amsterdam fashion week hierop verder gaan borduren, door middel van Colour blocking. Wat houd Colour blocking in? Kleuren combineren die elkaar versterken en ondersteunen, zoals roze en geel en oranje en blauw. Het geeft een zelfverzekerde look voor de vrouw, omdat het erguitgesproken is.

14


De musthave’s voor de zwoele zomer van 2012 De zomer van 2012 komt eraan, dat betekent dat de winterkleding weer op zolder kan worden weggestopt en het tijd is om de winkels af te struinen voor de nieuwe zomertrends. Wat zijn de trends van deze zomer? En wat bieden de winkels allemaal aan? Opvallend is het kernwoord voor deze zomer, felle zomerse kleuren met veel print. Niets is gek genoeg voor deze zomer warm rood zal je deze zomer ook vaak tegenkomen wat zorgt voor een warm zomers gevoel. De lange jurken en rokken zijn ook dit jaar weer teruggekomen alleen dan in een nieuw kleurrijk jasje. Wij hebben een paar leuke en hippe musthave’s uitgekozen voor deze zomer.

15


‘Nederlandse modellen zijn toch een stuk nuchterder’ Het Israëlisch parlement heeft afgelopen maandag de wet bedacht door Adi Barkan, aangenomen. Barkan, hoofd van het grootste modellenbureau in Israël, is de eerste persoon die door middel van concrete wetgeving de confrontatie aangaat met het slanke schoonheidsideaal in de modellen wereld. De wet verplicht alle modellen in Israël een medisch rapport van niet meer dan drie maanden oud mee te nemen naar elke fotosessie. Het rapport moet laten zien dat de modellen niet ondervoed zijn volgens de normen van de World Health Organization. Dit wordt bepaald via een BMI (Body Mass Index) met een grens van 18,5. Ook verbied de wet het dunner maken van modellen, door middel van het bewerken van afbeeldingen in advertenties. Barkan hoopt dat hiermee een nieuwe fase in de modewereld aanbreekt. Hij verwacht dat al snel parlementen uit meerdere landen een soortgelijke wet zullen aannemen. Manon krol, werkzaam als model, denkt hier anders over. “Ik ben nu drie jaar werkzaam als model en gelukkig herken ik het probleem dat Adi Barkan bestrijd niet heel erg. Ik denk ook niet dat het probleem in Nederland zo groot is als in Israël. Nederlanders zijn over het algemeen veel te nuchter. Toen ik een aantal weken in Milaan aan het werk was, maakte ik pas echt kennis met dit probleem. Meisjes daar hebben werkelijk alles over voor modellenwerk. Als een modellenbureau tegen hen zegt dat ze af moeten vallen en ze komen vervolgens twee weken later terug met het streefgewicht, dan weet je dat dit niet op een gezonde manier is gebeurd. Ik heb meisjes ontmoet die zich uithongeren of veel drugs gebruiken om dun te worden of blijven. Toen ik iets moest afvallen van mijn bureau heb ik daar zes maanden over gedaan. De mensen van mijn bureau waren dan ook erg trots en stimuleerden dit, omdat ze wisten dat ik op een gezonde manier was afgevallen. Ik werk nu voorTouché Models. Dit bureau gaat goed met hun modellen om. Ze vertelde me dat ik voor ‘normale mensen’ een perfect lichaam heb, maar voor modellen zijn er nou eenmaal andere eisen. Dat is de realiteit in de modewereld en daar leg in me bij neer. Hoewel ik in extreme gevallen het niet eens ben met het slanke schoonheidsideaal. Ik snap niet zo goed waarom mager zo mooi is. Natuurlijk snap ik dat modellen in vorm willen blijven en er is dan ook onderzocht dat kleding op een magerder model beter verkoopt dan op een steviger model, maar sommigen meiden slaan hierin door en zijn te dun. Naar mijn idee komt dit meer voor in het buitenland. Ik denk dan ook dat een wet als deze niet snel in Nederland aangenomen zal worden.

16


Hier zijn de eisen voor modellen, de maten die ze moeten hebben, minder streng dan in andere landen. Modellen hoeven in Nederland niet zoenorm mager te zijn. Maar ondanks dat het hier misschien niet nodig is vind ik het super goed dat Barkan deze wet heeft bedacht. Ik zie het als eindelijk iemand die tegen het slanke schoonheidideaal ingaat. Iedereen kent de verhalen over meisjes die vinden dat modellen een ideaal figuur hebben. Deze meisjes krijgen een vertekend beeld van de werkelijkheid voorgeschoteld, omdat modellen ook nog dunner worden gemaakt door het bewerken van foto’s. Natuurlijk begrijp ik dat foto’s bewerkt worden en ik vind het ook geen probleem als hier en daar de kleur iets verandert of er een schaduw weggehaald wordt, maar modellen dunner laten lijken vind ik echt te ver gaan. Ik ben er sowieso een voorstander van dat bij elke foto vermeldt moet worden dat deze bewerkt is. Op deze manier staan mensen erbij stil dat het niet echt is hoe de modellen er uitzien. Nu nemen meisjes een modeblad voor hun neus en vervolgens denken ze dat ze ook zo dun moeten kunnen zijn, terwijl dat niet realistisch is. Wat dat betreft ben ik het zeker eens met de wet. En ook nu ik gezien heb hoe mager modellen in het buitenland zijn hoop ik ook dat de wetgeving in meerdere landen aangenomen zal worden met als gevolg dat meisjes niet meer te ver gaan in het afvallen. In Israël zal er nu wel veel veranderen. Modellen willen werk. Ze werken hard om gezien te worden. Dit gebeurde vaak op de verkeerde manier. Meisjes zorgde dat ze schokkend dun waren, zodat ze opvielen. Dat is nu geen optie meer. Als modellen daar een te laag BMI hebben kunnen ze niet meer aan het werk. Ik ben er van overtuigd dat de wet veel modellen zal helpen. Ik zal de naam Adi Barkan dan ook niet snel vergeten.’

17


m

Waar droom jij ‘s nachts over? Dromen zijn bedrog. Of toch niet? Wat betekend het als je droomt dat je vreemdgaat of dat je naar beneden valt? Hier hebben wij de meest voorkomende dromen die mensen hebben op een rijtje gezet. Dood . ij algemeen r v n j i z lt a Als je droomt ov e’ arin je v er de dood van ee een ‘vallend s n e Dromen wa e ll e w n geliefde, ft su e e gg h er lee n a e rt e e d r t it e s e d d e a e t i m je a e ee n d n j bepaalde eigensc t Bi mist die de gelief hap oals het me nde droom Z . d a h e g d e m m e et ll zi a ch v droo m n ee e droeg. Vraag jezelf eens af wa men is, is e eden t deze persoon zo gemene dro an bepaalde onzekerh speciaal maakt en wat je ie v oor iets zo in hem/haar een indicat voelt je overweldigt d waardeert. Wellicht is het p ebben . Je h n l e e t o s re v g ci e n es g a d t a e n tg e ene dat je mist in zal h jezelf of in je rela it kan e leven. Je D t . h t c b e e t h ti e e. d h n t i u e ha en niet in d latie. Het is een v e t e h e j t re da rk of op je e w e j wijt bent en p k o n n e v e slaa s i s dat je je ba et de drukte van Verdwijning aanwijzing en m m o k e e m n a Dromen waarin mense even niet k n of . n O n ve g le e e t l ob u h je c ct k e en t vo e or h je ogen verdwijnen, Als je droom refereren naar de angs t dat t of onje een ongelu ze ke rh ei d dat geliefden zomaar k meem a a k t, d zo u ud id en Sex ver sex zijn in eerste in : opgehoop t dit op je kunnen verdwijnen uit t schuldgeleven. Je zou ook het ge Dromen o t te leggen i u voel g i d u o v v o el waar je je en e j i ku r nn v en m e he i o t bb z en o n elf dat je niet kunt bid sta onbewust vo er van je li i n a m bo n e uw e e en d g o op r s g iemand. Hierdoor straft. n het i t je al (te) la en a d n e v ku e n g je je e e alleen en onbekwaam aan t ad. Het kan te h e g t b e h vo r el e en . Je zou mischien eens ruk sex me aar onderd n n j i z g m n oe i ten werken aan je zelfb e verwijz eeld en je behoeft s n e g n la r e en v ze . lfv le e er e tr fd u ou e x wen. se le li n emotione e e k e i s fy aan

Vallen

Achtervolgd worden Achtervolgd worden is een veel voorkomend droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Een typisch scenario van een achtevolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn. Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst. 18


Zelfmoor

d Als je dr oomt dat je begaat, d uidt je d een zelfmoord roo de omsta ndighede m erop dat n in je le frustrere ven zo nd zijn, dat je ni bereid be et lan nt bepaalde het hoofd te biede ger n aan situaties of relatie je in het s, zoals verleden wel hebt gedaan. Jaloeziewaarin je jaloers bent

Springen

Als je droomt dat je springt, duidt dit erop dat je ergens voor moet (durven) gaan en een risico moet nemen. Obstakels zal je weten te omzeilen en je zal dichter bij je doelen komen.

Een droom rgenomen’ e v ‘o k a a v is op iemand hien ben je c s i m : n e v e le uit het echt l een beetje e w ) t s u w e (onb je in het echt n waarover o o s r e p e d g jaloers op ndere uitle a n e E . d m hebt gedroo om kwetso r d e z e d t kan zijn da oliseert of een angst ymb baarheid s igelijk moe e u o z e J . t tei voor intimi trouwen. r e v lf e z e j aan ten werken

Vreemdg

aan Als je dr oom vreemdga t dat je at hebt) is d (of een affaire it van je se een expressie xu misleidin ele behoeftes of g van je on bewuste. Het geeft deraa je verwik keld zult n dat raken in een si tuatie di e ni je belang is, misch et in ien zelfs illegaal.

Water

Water is een van de krachtigste en bekendste droomsymbolen. Als je water in je droom ziet, symboliseert het je onderbewuste, je gevoel en je emoties. Water is als het ware het smeermiddel van je psyche en vertegenwoordig t levensenergie. Het staat oo k voor spirituali teit, wijsheid, genezing en verfr issing. 19


verbeterd magazine  

Het gaat deels over mezelf en mijn passie mode

verbeterd magazine  

Het gaat deels over mezelf en mijn passie mode

Advertisement