Page 1

JULEN 2019 • OLIVENLUNDEN1830.NO

GI OG DEL EN OPPLEVELSE Uansett hva folk ønsker seg så tror vi at det beste vi kan gi hverandre er opplevelser – og for oss er det én ting som alle kan samles om og ha glede av; mat. Selv når du er skrubbsulten så handler mat om så mye mer enn å bli mett. Et måltid er et samlingspunkt, der et stykke brød dyppet i olje kan være nok for å skape et genuint fellesskap. Vi i Olivenlunden 1830 ønsker å stille sulten på rene råvarer, og døyve hungeren etter ekte opplevelser. Inviter til et måltid laget med kjærlighet og omtanke, og skap en opplevelse. Det er julestemning det.

Juleprodukter Gjør hver dag i advent til en opplevelse s .2 – s. 5

Gi en opplevelse Her finner du gavene som passer perfekt! s. 6 – s. 9 Julebord og Kulinarisk nyttårsaften

Oppskrifter for et vellykket festmåltid s. 10 – s. 11


Paprikasuppe med reker

Årets

Juleolje EXTRA VIRGIN OLIVENOLJE FRA SICILIA Årets juleolje er balansert og fruktig med flott duft av pære og jasmin. I munnen; frisk og fløyelsmyk med noter av eple og mandel. Lang og krydret avslutning. Den passer til grønnsaker, fisk (rå, dampet eller stekt), kjøtt, pasta, risotto, ost og dessert med frukt eller sjokolade. Prøv den også i en sursøt vinaigrette (olivenolje, eddik og honning).

Juleolje 500 ml (Begrenset antall) kr 399,–

il t r e ss Pa

Antonio Centonze Olivenlunden Centonze «Case di Latomie» ligger i Castelvetrano i provinsen Trapani på Sicilia. Latomie er gamle steinbrudd som står igjen i olivenlunden etter grekerne (800 f.kr.). «Case di Latomie» er et av de første stedene rundt Middelhavet hvor oliventrærne har vokst og blitt dyrket. Det eldste oliventreet i Antonio Centonze sin olivenlund er hele 1200 år gammelt.

2


Julebalsamico 15 ÅRS VELLAGRET BALSAMICOEDDIK FRA MODENA Denne eksklusive balsamicoen er fremstilt av de beste Trebbiano- og Lambruscodruene fra Modena i Emilia Romagna-regionen. Her har Mussini-bedriften holdt kunnskapen om balsamico i hevd fra 1909 og frem til i dag. Den edle eddiken modnes langsomt på små trefat gjennom femten år.

Du finner oppskriften på nettsiden vår olivenlunden1830.no/oppskrifter

Juletorsk med balsamicosaus og persillerotpuré

Vi anbefaler å bruke denne tyktflytende og aromatiske balsamicoen til rå eller kokte grønnsaker, fisk, kylling, bifftartar, entrecôte, suppe, lagrede oster og dessert.

Julebalsamico 250 ml (Begrenset antall) kr 419,–

3


Adventskalender

GJØR HVER DAG I ADVENT TIL EN OPPLEVELSE MED 24 OVERRASKELSER.

Adventskalender kr 499,–

4

Kalenderen inneholder et utvalg av våre beste produkter: smaksatte oljer, våre fineste balsamicoeddiker, salte delikatesser og søte spesialiteter fra vår egen kjeksfabrikk og konditori i Provence. Ekte smaksopplevelser!


First Harvest

ÅRETS ALLER FØRSTE GRAND CRU OLIVENOLJE, FERSK OG GRØNN SOM GRESS FIRST Harvest er presset av oliven fra den første innhøstingen i oktober, når olivenene fortsatt er grønne og umodne. Oljen er grønn som gress og proppfull av antioksidanter, vitaminer og polyfenoler. Smaken er frisk, intens og pepperaktig. Det trengs ca. 12 kg nyplukkede oliven (tilsvarende et helt oliventre) for å presse 1 liter FIRST Harvest olivenolje.

First Harvest 1l (Begrenset antall) kr 449,–

Du finner oppskriften på nettsiden vår olivenlunden1830.no /oppskrifter

Sjokolademousse med sjokoladeperler med sitron

NB! FIRST Harvest kommer i butikk i november. Følg med på olivenlunden1830.no

5


Gi en opplevelse til dem du er glad i Smaksatte olivenoljer & salt

Piff opp hverdagen! Basilikumolje 250ml og Urtesalt til salat & pasta 50g

kr 298,–

Basilikumolje 100ml og Urtesalt til salat & pasta 10g (inkl.helletut)

Grønn sitronolje 100ml og Urtesalt til fisk 15g (inkl. helletut)

kr 179,–

kr 179,–

Julelefse med laks

6

INGREDIENSER

TILBEREDNING

• • • • • • • • • •

1. Skjær laksen i tynne skiver. 2. Lag en marinade av Grønn sitronolje, Mangobalsamico, sitronsaft, Urtesalt til fisk og Timut pepper. Tilslutt ha i grovhakket koriander. La laksen marinere i kjøleskapet i 30 minutter. 3. Bland Snøfrisk med pestato med fersk paprika. 4. Smør lefsen med et tynt lag med Pestato med fersk paprika og Snøfrisk. Legg den marinerte laksen over og rull lefsen sammen. 5. Oppbevar lefsene i kjøleskap. 6. Del dem i passende biter før servering.

Lefse 180 g røkt laks 1 ss Grønn sitronolje 1,5 ss Mangobalsamico 1 ts sitronsaft 2 klyper Urtesalt til fisk Nykvernet Timut pepper 2 ss fersk koriander 2 ss Snøfrisk 1,5 ss Pestato med fersk paprika

l e f f o r t t i v H Hvit trøffelolje 100ml og Hvitt trøffelsalt

kr 318,–


Olivenolje & balsamico

Kongen av Balsamico

Gourmet touch

DUO med Basilikumolje 100ml og Eplebalsamico 100ml (inkl. helletut)

DUO med Grønn sitronolje 100ml og Mangobalsamico 100m (inkl. helletut)

kr 298,–

kr 298,–

Matmagi hver dag Basilikumolje 100ml, Granateplebalsamico 100ml og Urtesalt til salat & pasta 50g (inkl. helletut)

3 års vellagret balsamico fra Modena IGP 250ml (inkl. helletut)

kr 299,–

n

e k n e b n e k k o j k å p n Favoritte

kr 397,–

Gourmetgaven Mild og fruktig Grand cru olivenolje 250ml, 3 års vellagret balsamico 250ml og Hvit balsamico 20ml

Hvit balsamico 100ml, Granateplebalsamico 20ml og Mild og fruktig Grand cru olivenolje 250ml

kr 359,–

kr 498,– Les mer om våre julegaver og produkter på olivenlunden1830.no

7


Salte spesialiteter

De

e n e k a m s e st e b r e ll a

Urtesalt til e

nhver rett

Urtesalt til salat & pasta 50g, Urtesalt til fisk 70g og Urtesalt til kjøtt 90g

kr 287,–

Vi engasjerer oss for miljøet VI STØTTER ACT FOR PLANET OG GIR 1 KR PER SOLGTE JULEGAVE.

Act for Planet har forpliktet seg vis-à-vis bønder til å finansiere planting av trær i Provence. Våren 2019 plantet Familien Burcheri de første kastanjetrærne på Contadourplatået i Høy-Provence, landet som inspirerte den provencalske forfatteren Jean Giono til å skrive «Mannen som plantet trær». Act for Planet er en ideell organisasjon stiftet av Laure Baussan. Les mer på olivenlunden1830.no/actforplanet

8

Økologiske Cherry tomater i olivenolje 190g, Grønn olivenpaté med ristede mandler 100g, Pesto Genovese 190g og Ciappe kjeks

kr 399,–


Uimotståelige fristelser !

Sote delikatesser Pistasjkrem med ristede pistasjnøtter 220g, Økologiske Canistrellikjeks med anis 200g

kr 208,–

Sjokoladeeske som inneholder et utvalg av søte delikatesser laget av vår konditor Frédéric i sitt konditori i Banon i Provence. Esken inneholder Mandelsjokolade m/ melkesjokolade & salte, karamelliserte mandler, lys nougat og kandisert frukt (pâtes de fruits).

Det beste av det sote

Sjokoladeeske 200g (Begrenset antall) kr 199,–

Les mer om våre julegaver og produkter på olivenlunden1830.no

Pistasjkrem med ristede pistasjnøtter 220g, Mandelsjokolade m/ melkesjokolade & salte, karamelliserte mandler 125g, Syltetøy med klementin & appelsin 30g og Økologiske Canistrellikjeks med anis 200g

kr 339,–

Tilslørte bondepiker med Pistasjkrem og Eplebalsamico INGREDIENSER

• • • • • • • • • • • • •

0,25 dl Julebalsamico 90 g blanding av pistasjnøtter, mandler og hasselnøtter 1 ts Havsalt fra Camargue 12 røde epler 6 ss Eplebalsamico 4 appelsiner 4 ts honning 500 g tørt brød* 1 ts revet muskatnøtt Hverdagsolje 1,5 dl fløte 2,5 ss Pistasjkrem 2,5 ss Sitronolje

TILBEREDNING

1. Bland nøttene sammen med Julebalsamico i en bolle 2. Tilsett 1-2 små ts med Havsalt fra Camargue 3. La nøttene stå og marinere i omtrent 1 time 4. Fordel nøttene jevnt utover et stekebrett med bakepapir 5. Stek på 200 grader i omtrent 10 minutter, vend underveis, deretter la dem hvile i 30 minutter. 6. Knus nøttene grovt i en kjøkkenmikser, sett dem så til side. 7. Skrell og del eplene i terninger. 8. Tilsett 4 ss Eplebalsamico sammen med epleterningene og la dem marinere i minst 1 time. 9. Lag appelsinjuice. Sett så til side. 10. Ha epleterningene i en medium varm stekepanne med Hverdagsolje og stek dem til de blir gyldne. 11. Tilsett Eplebalsamicoen og appelsinjuicen og la det

koke til det blir en kompott. 12. Tilsett 4 ts honning i slutten av kokingen, og smak til med muskatnøtt. Sett til side og la eplekompotten avkjøles. 13. Del det tørre brødet i passende stykker og kjør det i en kjøkkenmikser til det blir finsmulet. 14. Tørrstek brødsmulene til de får en lys og gyllen farge. 15. Bland sammen sitronolje med Pistasjkrem og vend inn i pisket fløte. 16. Lag tilslørte bondepiker lagvis i serveringsglass; brød, karamelliserte nøtter, eplekompott, kremfløte med Pistasjkrem og topp tilslutt med et lett dryss av brød og karamelliserte nøtter. * For en glutenfri variant; erstatt brød med mer nøtteblanding.

9


VI GJØR MÅLTIDET TIL EN SANN NYTELSE

1

2

Julebord Vi foreslår fire oppskrifter til julebordet hvor vi har kombinert ulike produkter og komponert unike smaker.

3

Du finner oppskriftene på nettsiden vår olivenlunden1830.no/oppskrifter

4

1. Gravlaks med eggemousse 2. Rekesalat med Sennep og honning 3. Kjøttboller med rørte tyttebær, rødbettkonfitsaus og sennepssaus 4. Ostefat med våre beste kulinariske spesialiteter

10


1

VI GJØR MÅLTIDET TIL EN SANN NYTELSE

Nyttårsmeny

2

Vårt forslag. En fireretters meny der olivenolje og balsamico er viktige ingredienser.

3

4 Alle våre oppskrifter er utviklet av Oliver Péan

1. Laksetartar med eple 2. Viltkjøtt og fløtegratinerte poteter med trøffel 3. Mango med Lemoncurd og Sjokoladeperler med ingefær 4. Cocktail med Champagne og Bringebæreddik

11


Sylvain Butikksjef hos Olivenlunden 1830

Vi står klare til å hjelpe deg hver dag med gode råd og gaveforslag! Alle våre gaver inneholder beskrivelser av produktene med bruksområde og oppskrifter.

Butikker i Oslo og omegn

Butikker i andre deler av landet

Majorstuen - Vibesgate

Sandefjord

Grünerløkka

Bergen - Galleriet

Grensen

Bergen - Lagunen Storsenter

Østbanehallen

Trondheim - Byhaven

Oslo City

Tromsø - Jekta Storsenter

GI ET OLIVENOLJEKURS I GAVE! Lær mer om olivenolje, bakgrunn, historie og smak de beste olivenoljene du kan tenke deg. Les mer på: olivenlunden1830.no/olivenoljekurs

Storo Storsenter CC vest

En gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet.

Sandvika Storsenter

Molde - Amfi Roseby

Følg oss @olivenlunden1830

Strømmen Storsenter Ski Storsenter

Du kan også handle julegaver på nett! www.olivenlunden1830.no

Profile for Olivenlunden 1830

Juleavis 2019 - OLIVENLUNDEN 1830 -  

GI OG DEL EN OPPLEVELSE Uansett hva folk ønsker seg så tror vi at det beste vi kan gi hverandre er opplevelser – og for oss er det én ting s...

Juleavis 2019 - OLIVENLUNDEN 1830 -  

GI OG DEL EN OPPLEVELSE Uansett hva folk ønsker seg så tror vi at det beste vi kan gi hverandre er opplevelser – og for oss er det én ting s...

Advertisement