Page 1

www.casadelamusica.cat

activitats i concerts

OCTUBRE 2011

projecte compartit per:

mataro@casadelamusica.cat facebook.com/casadelamusicaclap twitter.com/casamusicaclap t. 93 798 36 32

editorial Nous projectes de les Cases de la Música · Euskal Herriko Musika Etxe Sarea: El projecte de les Cases de la Música arriba al País Basc. El juny fou presentada a Bilbao l’associació que impulsarà la iniciativa i que aglutina les sales: Bilbo Rock (Bilbao), Jimmy Jazz (Vitòria), Bermeo Kafe Antxokia (Bermeo) i Atabal (Biarritz). · Circuit transfronterer (INTERREG) Pirineu-Mediterrània: Permetrà introduir grups catalans, bàsicament emergents, en els circuits musicals del sud de l’Estat francès (Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló) i a la inversa. · Federació Catalana de Músics Amateurs: Fins a dia d’avui no s’ha regulat la figura del músic amateur, ni tampoc se li ha donat cobertura legal. Utilitzant el model dels esportistes pretenem crear aquesta federació, que oferirà una assegurança per cobrirà legalment el poder realitzar concerts no retribuïts. · Web de recursos pedagògics: Creació d’un espai 2.0 on es podran trobar recursos pedagògics per a músics. Mirant de cobrir el buit existent en la formació professional del sector: mànagers, roadmànagers, backliners, tècnics de so o de llums, productors de directes...

DUB INC

dissabte 22 al Clap

Diumenge 16

MOMEN V-XV & LA BANDA TARUMBA Clap | 17.30 h | 3EUR

discconcert El Discconcert és un projecte que sorgeix de la col·laboració de la Casa de la Música i el Taller d’Idees amb la intenció de, per un costat, oferir un espai de lleure a les persones amb discapacitat on poder gaudir de música en directe i una estona de ball a la discoteca, i per una altra banda recollir diners per poder dur a terme, col·laborar i desenvolupar nous projectes de participació i integració de persones amb discapacitat.

El grup mataroní serà l’encarregat d’encetar la nova temporada del Discconcert. Voy a cantarle al mundo és el títol del seu primer disc, un treball on, com en els seus directes, combinen rumba i flamenc amb altres estils musicals com el funk, el rock o el reggae.

· Segell d’autoedició: Les Cases de la Música oferiran als músics un servei per poder autoeditar les seves còpies en format CD, així com la inclusió dels seus temes ens els canals de distribució digital, a part també d’un servei d’assessorament.

Batucada jove Trukumka

Cessió d’espais per a formacions nombroses

El Públic, un nou espai cultural a Mataró

El dilluns 3 d’octubre s’inicia una nova edició de la batucada jove Trumkumka, una iniciativa dirigida als alumnes de tots els instituts. Les sessions es faran en els bucs d’assaig, situats en el carrer Alcalde Abril, a prop dels nous jutjats de Mataró.

Aquesta temporada la Casa de la Música continua cedint espais (la sala gran del Clap o els bucs d’assaig) pels assajos de grups nombrosos de la ciutat. Les formacions són: Gopel Sons, Bombulòdrum, Cobla Iluro, Luta sem Pausa, Big Band Jazz Maresme, Tribukada, Agrupació Musical del Maresme, Onde a Onda...

Amb l’arrencada del nou curs, el centre de Mataró suma un nou actiu amb l’obertura d’El Públic, un nou cafè cultural situat a la zona de Can Xammar, al costat de la seu del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics. El projecte està impulsat per la productora mataronina Clack i l’emprenedor Xandri Calsapeu.

La direcció artística anirà a càrrec de Joan López. No cal tenir coneixements musicals ni instrument, només ganes de tocar. El preu anual del curs és de 50 euros (aquest preu contempla tots els assaigs, de l’octubre de 2011 fins al juny de 2012). Per inscriure’s envieu un correu a mataro@casadelamusica.cat

Curs de cajón flamenc Una nova edició d’aquest curs dedicat a uns dels instruments bàsics del flamenc i la rumba. Les classes començaran el dimecres 5 d’octubre, en els bucs d’assaig del carrer Alcalde Abril. No cal instrument, posem a la vostra disposició un cajón per a cada alumne per a seguir les classes. Hi ha tres grups amb diferents nivells i horaris: 18.00 a 19.00 h | Perfeccionament 19.00 a 20.00 h | Iniciació 20.00 a 21.00 h | Nivell mig La formació anirà a càrrec de David Domínguez, el curs té un preu de 30 euros (cada mes) i funcionarà d’octubre de 2011 a juny del 2011. Per apuntarse envieu un correu a mataro@casadelamusica.cat

The Hanfris Quartet i The Moderns Poppers entren a l’estudi Dos dels tres grups guanyadors de les beques per a la gravació de maquetes i producció de directes, The Hanfris Quartet i The Moderns Poppers, han començat a gravar les seves maquetes. Primer foren The Hanfris Quartet, que el passat juliol van entrar a l’estudi per a enregistrar el que serà la seva primera maqueta. Aquest quartet, especialitzat en peces d’estil barbershop, la temporada passada va esdevenir l’autèntica revelació dins del panorama musical maresmenc. I durant el setembre fou el torn de The Moderns Poppers, un grup amb un directe enèrgic, sense complexos d’estil, harmonies simples i melodies amb ganxo passades pel filtre customretro. Aquest és el segon any que la Casa de la Música organitza aquestes beques per a la gravació de maquetes i producció de directes. Ara només restarà que entrin a l’estudi els altres guanyadors de les beques, els Born 54.

El subtítol de l’espai Cafè. Espai. Idees, sintetitza la voluntat dels impulsors: generar un nou espai des d’on, en un ambient distès i informal, treballar per la cultura i la societat de Mataró i el Maresme. La música en directe, sessions específiques de PD o jamm sessions de jazz també estan presents en els plans d’El Públic, i i quedaran recollides en aquest programa.

Miquel Gironès, dolçainer d’Obrint Pas, impartirà classes de dolçaina La dolçaina és un instrument musical de vent i de llengüeta doble, molt arrelat en les comarques del País Valencià. Gràcies a l’èxit de grups com Obrint Pas, la dolçaina ha despertat l’interès de molts joves vers aquest instrument. Miquel Gironès, dolçainer del grup Obrint Pas, serà l’encarregat de la formació. És basarà en l’aprenentatge d’una tècnica correcta de respiració, embocadura, digitació... a través del repertori tradicional fins al més modern. Es treballarà l’oïda i la lectura així com també l’expressió i la improvisació. S’organitzaran classes col·lectives d’iniciació i individuals de perfeccionament. Inici: 18 d’octubre Horari: Els dimarts / Col·lectives: 20.00 h / Individuals: 21.00 h Lloc: Bucs d’assaig, C/Alcalde Abril, 23 (Al cantó dels nous jutjats)

Els Bancs de Proves a Mataró Ràdio Els diumenges a la 1 de la matinada a Mataró Ràdio (89.3 FM), podeu escoltar els concerts gravats en directe dels grups que participen en els Bancs de Proves.

Preu: Col·lectives: 100 EUR al trimestre / Individuals: 120 EUR al trimestre

Inscripcions: Envieu un correu a mataro@casadelamusica.cat o podeu trucar al 93 798 36 32


Dissabte 1

Diumenge 16

Grup del mes de les Cases de la Música

RELK

EIKOSTATE Clap | 23.00 h Ant_5 EUR

(+ despeses de gestió)

4 EUR // Venda d’entrades al mateix dia en El Públic // Taq_8 EUR

MATARÓ SALT (GIRONA)

Es presenten al Maresme amb el seu primer disc The Betrayal, acabat de sortir del forn.

L’H TERRASSA MANRESA

Dijous 6

SEX WITH THE WAITRESS + DÈRIA

Ant_15 EUR

(+despeses de gestió)

Taq_20 EUR

Ant_12 EUR

(+despeses de gestió)

Taq_15 EUR

Mataró El Públic: Carrer de Can Xammar, 6

Mataró

mataro@casadelamusica.cat

// Taq_8 EUR

Divendres 21

Divendres 7

SHO HAI

ÉLENA + STEPMOTHER

Clap | 23.00 h Ant_12 EUR

(+ despeses de gestió)

(+ despeses de gestió)

// Taq_12 EUR

Després de dos anys de silenci discogràfic, Élena tronen al Clap per presentar el seu nou disc D’herois i desastres. Abans actuarà el grup mataroní StepMother

Dissabte 8

Ant_5 EUR

(+ despeses de gestió)

// Taq_15 EUR

Hip hop de categoria, l’MC aragonès presentarà el seu primer treball en solitari Doble Vida. Tota una bufetada sonora on desmunta els mites existents sobre el rap espanyol.

OCTUBRE 2011 Clap | 23.00 h

Dissabte 22

DUB INC Clap | 23.00 h

// Taq_8 EUR

Hache & Rent, amb la col·laboració de DJ Switch, presentaran el seu treball Tiempo de cambios, un disc farcit de hip hop, dancehall i reggae. Abans actuarà Javi el “Ues” MC de Premià de Mar, membre del col·lectiu LKDC.

Ant_14 EUR

(+ despeses de gestió)

// Taq_18 EUR

És el grup que millor representa el renaixement del reggae a l’estat francès. Arriben al Clap per oferir el seu explosiu directe.

Divendres 28

INSPIRA + RAYDIBAUM Clap | 23.00 h Ant_8 EUR

(+ despeses de gestió)

// Taq_10 EUR

Raydibaum barrejaran intensitat i emoció, fugint de qualsevol actitud de cara a la galeria. Abans Inspira obriran la nit amb les seves lletres oníriques i unes composicions intimistes i càlides.

Dijous 13 Banc de Proves

MÉTRICAS EXPLICITAS + DINATAK Clap | 22.00 h | Gratuït

www.casadelamusica.cat

(+ despeses de gestió)

Sex with waitress és un quartet a mig camí entre el blues rock i les melodies funk. Dèria es mouen entre el pop rock més melòdic fins al metal més dur.

Clap | 23.00 h

Sala Clap: Carrer Serra i Moret, 6 Pol. Ind. Pla d’en Boet

Ant_6 EUR

Clap | 22.00 h | Gratuït

HACHE & RENT + DJ SWITCH + JAVI EL “UES”

Concerts per a tots els públics. Els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats del tutor legal.

Clap | 22.00 h En els seus directes Za! despleguen tot el repertori amb l’afegit de les genialitats de les seves improvisacions. Noir Noir, un passatge sonor que ens suggereix dolor i frescor.

Ant_10 EUR

DUO KIE Dissabte 12 novembre Clap | 23:00h

ZA! + NOIR NOIR

Dilluns 31

LOS TIKI PHANTOMS Clap | 01.30 h | Gratuït Una orgia de surf i rock’n’roll primigeni, on tenen cabuda aires de soul o western, una festa ideal per a aquesta nit de castanyada.

Métricas explicitas, són tres joves mataronins que basen la seva proposta en el hip hop. Amb Dinatatak assaborírem l’aire fresc del seu jazz barrejat amb flamenc, teatre i pinzellades de claqué.

www.casadelamusica.cat/clap t. 93 798 36 32

Divendres 14

projecte compartit per:

Cicle Col·lectiu Músics del Maresme

C.R.O.S.S + BLIND CREAM Clap | 23.00 h Ant_4 EUR

(+ despeses de gestió)

// Taq_5 EUR

C.R.O.S.S., grup mataroní amb membres de Velvet i Sospechoso Habitual. Blind Cream és un trio de hard rock/blues rock.

SHO HAI

ELS PETS Divendres 11 novembre Clap | 23:00h

Presentaran el seu nou disc Gran esperança del propi no-res, treball editat i mesclat gràcies el micromecenatge.

Dijous 20

Banc de Proves

AVANÇ NOVEMBRE 2011

El Públic | 20.00 h

Entrades anticipades: Discos Trak, Llibreria Robafaves, www.codetickets.com i a

www.casadelamusica.cat

activitats i concerts Casa de la Musica de Mataro / octubre 2011  

Totes les activitats i concerts de la Casa de la Musica de Mataro durant l'octubre de 2011.

Advertisement