Page 1

www.casadelamusica.cat

SOMIATRUITES:

ALBERT PLA i PASCAL COMELADE divendres 25 al Teatre Monumental

projecte compartit per:

mataro@casadelamusica.cat facebook.com/casadelamusicaclap twitter.com/casamusicaclap t. 93 798 36 32

editorial Suport als artistes locals amb servei d’autoedició La transformació constant que ha viscut la indústria discogràfica, i tots els conceptes que fa poc més de 5 anys eren la base de la projecció dels enregistraments dels artistes i la seva pròpia difusió artística, han canviat radicalment. L’enfonsament dels models discogràfics, i del mateix negoci de venda de còpies en suports físics, a causa entre altres coses a la irrupció imparable de la socialització de la xarxa internet i les noves tecnologies associades, ha fet canviar tots els paràmetres preestablerts, situant el panorama en un camí invers entre l’augment imparable de les noves propostes artístiques i el descens tant d’indústria com de punt de venda físic. Les Cases de la Música, conscients dels canvis, volen donar suport i resposta a les necessitats reals dels artistes novells i fins i tot emergents, donant la possibilitat d’editar els seus enregistraments i difondre’ls digitalment, assumint una tasca tant feixuga pels músics com imprescindible. La venda compulsiva de CD als concerts i la difusió digital són els conceptes actuals a desenvolupar, en un moment en que la desaparició de les botigues especialitzades de música han anat desapareixent de forma gradual i inexorable.

activitats i concerts

NOVEMBRE 2011 10 anys de LA COIXINERA

Dissabte 26 de novembre

La Coixinera, Companyia de Saraus, està d’aniversari. Aquest novembre la banda mataronina arriba als 10 anys de vida i ho celebraran amb un concert a la nostra ciutat, un repàs pels seus espectacles i discs: Sarau a Plaça (2003), Titani (2005), Els Encants (2008), ix-i... (2011) i també amb peces del que serà el

seu proper treball El Sarau. Dalt de l’escenari no solament podrem veure els actuals membres de La Coixinera sinó que també hi participaran antics membres del grup. El concert serà enregistrat en vídeo. El grup ha anunciat que durant el concert hi haurà diverses sorpreses.

Sala Casal l’Aliança 21.30 h | Gratuït

Per això posem a disposició dels músics catalans el servei d’autoedició discogràfica i de distribució digital. Aquest servei contempla l’edició sota el segell discogràfic Cases de la Música de CD o d’altres suports que puguin sorgir en el futur i opcionalment la seva distribució digital. Les bandes interessades podeu concertar reunió amb nosaltres a mataro@casadelamusica.cat

actualitat Audicions a la sala gran del Clap El passat dijous 20 d’octubre, els alumnes de l’IES Thos i Codina assistiren a l’audició sobre la base rítmica. Fou un recorregut pels estils més significatius de la música pop rock, on es va repassar el paper que juguen els instruments de la base rítmica; el baix elèctric i la bateria. Del rock’n’roll al hip-hop, deu estils diferents amb cançons de grups o artistes tan coneguts com The Beatles, James Brown, The Police, Bob Marley o Public Enemy entre d’altres.

de la música moderna. Des del rock’n roll de mitjans dels anys 50 del segle passat fins al pop llatí dels nostres dies. Es compaginarà la interpretació en directe dels músics amb projeccions audiovisuals per tal d’il·lustrar les circumstàncies socials que intervenen en l’aparició dels estils més significatius de la música pop. Aquesta audició, com la comentada abans, estan organitzades per Buch Música i compten amb la col·laboració de la Casa de la Música.

Diumenge 13

ESTRIP Clap | 17.30 h | 3EUR Els arenyencs ompliran la sala amb el seu directe energètic. Miren d’innovar dins del panorama pop rock incorporant un instrument poc habitual en aquests paràmetres com pot ser el violí, dotantlos així d’una sonoritat inconfusible. Les seves cançons, amb ritmes i melodies que s’enganxen fàcilment, parlen de temes com l’amor, l’amistat i la situació del món.

La Casa de la Música ofereix suport tècnic a entitats

És un dels actes que vol impulsar el nou espai cultural. Cada primer dijous del mes i sota la direcció del músic mataroní Ivó Oller, un conjunt de músics de la Big Band Jazz Maresme oferirà una Jam Session. L’organització va a càrrec de l’Associació Jazz Maresme i El Públic.

Durant el mes d’octubre passat la Casa de la Música va oferir suport tècnic en dos actes celebrats a Mataró. El primer fou en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran. Durant el dissabte 1 la Plaça de Santa Anna va acollir diverses accions per difondre les activitats i la feina dels diferents equipaments per a la gent gran de la ciutat. El dissabte 15 fou el torn del Dia Mundial de la Salut Mental. Al llarg de la tarda l’Associació de Familiars de Malalts Mentals del Maresme (AFAMMMA) va organitzar diversos actes entre ells el concert de l’Orquestra de la Bona Sort, projecte que vol afavorir la integració social de persones amb trastorns mentals a través de la música.

Cessió d’espais per a la producció de concerts

I el proper dijous 10 de novembre, els alumnes de l’IES Thos i Codina tornaran a visitar el Clap, aquest cop per assistir a l’audició sobre la història

discconcert

El primer dijous de cada mes, Jam Session a El Públic

El Discconcert és un projecte que sorgeix de la col·laboració de la Casa de la Música i el Taller d’Idees amb la intenció de, per un costat, oferir un espai de lleure a les persones amb discapacitat on poder gaudir de música en directe i una estona de ball a la discoteca, i per una altra banda recollir diners per poder dur a terme, col·laborar i desenvolupar nous projectes de participació i integració de persones amb discapacitat.

A finals de setembre, The Brassville Walkers i el Cor de Gospel d’Argentona aprofitaren la cessió d’espais de la Casa de la Música per a formacions nombroses per acabar de polir els seus espectacles. Van realitzar aquestes estades tècniques en els bucs d’assaigs situats en el carrer Alcalde Abril. Els qui també estaran durant diversos dies d’octubre realitzant una estada tècnica en els bucs són Marcel Casellas i la Cobla Catalana dels Sons Essencials. Ho aprofitaran per acabar d’apamar el seu espectacle de melodies, timbres, percussions mediterrànies i ritmes nostrats i arrelats, seguint els codis de la tradició oral, així com alguns aspectes del llenguatge del jazz.

I el divendres 4 de novembre, la Casa de la Música oferirà suport tècnic al concert que la Colla Castellera Capgrossos organitzarà en motiu de la Diada Castellera. Els Borinots serà un dels grups que participaran en aquest concert, que tindrà lloc en el mateix local de la colla (Carrer Herrera, 59), un cop acabat l’assaig.

Apunta’t a la Batucada jove Trukumka

Una iniciativa adreçada als alumnes de tots els instituts de la ciutat. Tots els dilluns, a partir de les 19.30 h en el bucs d’assaigs (Carrer Alcalde Abril, 23) El preu del curs per tot l’any és de 50 EUR

Inscripcions: mataro@casadelamusica.cat


Dissabte 5

Diumenge 20

TABARKA

LA PEGATINA

Clap | 23.00 h | Ant_4 EUR* // Taq_5 EUR El trio mataroní torna a pujar als escenaris per oferir un directe amb el bo i millor dels seus dos discs i un avançament del que serà el seu nou treball. MATARÓ SALT (GIRONA) L’H TERRASSA MANRESA

Divendres 11

Visitaran el Clap per oferir un concert englobat dins de la seva gira de celebració dels 25 anys com a grup. Repassaran la seva trajectòria a través de 25 cançons.

Divendres 12

DUO KIE BONGO BOTRAKO + GERTRUDIS Divendres 2 desembre Clap | 23:00h Ant_10 EUR* Taq_12 EUR

MAIKA MAKOVSKI + GENTLE MUSIC MEN Dissabte 3 desembre Clap | 23:00h Ant_10 EUR* Taq_12 EUR

Clap | 20.30 h | Ant_12 EUR* // Taq_14 EUR Segon concert de La Pegatina en aquest cap de setmana especial, on presenten el seu tercer disc Xapomelön. Primer actuaran els Malakatón.

Dijous 24

ELS PETS

Clap | 23.00 h | Ant_15 EUR* // Taq_20 EUR

AVANÇ DESEMBRE 2011

+ MALAKATÓN

Banc de Proves

CHARQUITO MANDARINA + AIRAM Clap | 22.00 h | Gratuït

+ YAINA + SYNCOPERA Clap | 23.00 h | Ant_12 EUR* // Taq_15 EUR El bo i millor del hip hop en un sol concert. Rap de primera categoria amb els consolidats Duo Kie, amb la jove promesa Yaina i amb l’espectacular proposta de Syncopera.

Dues propostes ben diferents: Charquito Mandarina amb la seva rumba fusió que juga amb la combinació d’estils i Airam amb el seu pop rock.

Divendres 25

SOMIATRUITES:

ALBERT PLA Dijous 17 i PASCAL ENHEA + MARC COMELADE HERNÀNDEZ

Teatre Monumental | 22.00 h | Preu únic_20 EUR* L’espectacle conjunt d’Albert Pla, Pascal Comelade i la petita orquestra de titelles somiatruites. El sabadellenc ha trobat en el minimalisme sonor del nord català la inspiració per a aprofundir en les seves cançons de bressol.

Clap | 23.00 h El Públic | 20.00 h

3 EUR // Venda d’entrades el mateix dia en El Públic

Els concerts a la Sala Clap els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats del tutor legal

Divendres 18

*En el preu de les entrades anticipades cal

Grup del mes de les Cases de la Música

afegir les despeses de gestió que poden anar de 0,75EUR a 1,50EUR, depenen del concert

Sala Clap: Carrer Serra i Moret, 6 Pol. Ind. Pla d’en Boet Teatre Monumental: La Riera, 169 El Públic: Carrer de Can Xammar, 6 Sala Casal l’Aliança: Carrer de Bonaire, 25

www.casadelamusica.cat mataro@casadelamusica.cat www.casadelamusica.cat/clap t. 93 798 36 32 projecte compartit per:

LA BANDA MUNICIPAL DEL

POLO NORTE

Clap | 23.00 h | Ant_5 EUR* // Taq_7 EUR Improvisats portaveus del pop dur que es fa a Barcelona, energia i sentit d’humor àcid i també irònic. Amb Corazón o nada, el seu segon treball, fan un salt a la maduresa.

Dissabte 26

LA COIXINERA, 10 ANYS!

CONCERT D’ANIVERSARI Sala Casal l’Aliança | 21.30 h | Gratuït Dalt de l’escenari podrem veure tots els membres actuals, així com antics components de la banda mataronina. Tots ells repassaran les cançons que més han sonat al llarg d’aquests 10 anys.

EL LOCO EDUCADO + ANGELS OF MERCY Clap | 23.00 h | Ant_6 EUR* // Taq_8 EUR El Loco Educado tenen un perfil eclèctic i difícilment classificable dins del pop rock actual. Angels of Mercy s’han especialitzat en les cançons de Dire Straits, tot un tribut fidel.

Dissabte 19

LA PEGATINA

+ MICROGUAGUA Clap | 22.30 h | Ant_12 EUR* // Taq_14 EUR

LA PEGATINA

Concerts per a tots els públics

Enhea mostrarà la seva faceta acústica i intimista amb la seva guitarra i poderosa i reflexiva veu. El vilassarenc Marc Hernàndez es decantarà cap el folk acústic intens i perseverant.

Cap de setmana especial al Clap, La Pegatina, referents de l’escena del mestissatge rumbero, oferirà dos concerts en dos dies seguits. Primer actuaran Microguagua.

Entrades anticipades: Discos Trak, Llibreria Robafaves, www.codetickets.com i a www.www.casadelamusica.cat

Concerts i activitats novembre 2011  

Totes les activitats i concerts que la Casa de la Música de Mataró organitza pel novembre de 2011. Així cm també noticies de l'activitat mus...

Advertisement