Page 1


Aquest cicle està dedicat a aquelles músiques que ens permeten relaxar-nos, gaudir tranquil·lament d’aquelles melodies que ens ajuden a desconnectar de l’activitat frenètica del dia a dia. No importa quina sigui la teva edat, no importa quin sigui l’estil que més t’agradi; la proposta del cinquè cicle de músiques tranquil·les contempla totes les possibles vessants, tant amb artistes consolidats com amb noves propostes emergents.

A la imatge Maria Coma

Melodies delicades, sense estridències, emfatitzant els instruments, lletres compromeses i seients ben còmodes per escoltar bona música.

Més informació: www.casadelamusica.cat


Concerts programats per la Casa de la Música

QUIMI PORTET Divendres 19 de febrer (majors de 16 anys) 22.00 h / Sala gran del Clap Preu: Anticipada 12€ Taquilla 15€

L’astre intercomarcal ens presenta Viatge a Montserrat, el seu setè disc. Millor artista segons la crítica als Premis Enderrock 2010. La passada tardor, l’antic component d’El Último de la fila va publicar el seu setè treball discogràfic, Viatge a Montserrat, on deixa una mica de banda la ironia que caracteritza les seves peces, per endinsar-se a parlar de coses més emocionals, amb una estètica musical elaborada, lluminosa i intensa.

PI DE LA SERRA PRESENTA:

QUICOL·LABORA Divendres 26 de febrer 22.00 h / Casal Nova Aliança Preu: Anticipada 12€ Taquilla 15€

Amb un repertori excepcional, Pi de la Serra, es fa acompanyar per dos dels músics més autèntics i exponents del blues al nostre país, Amadeu Casas i Joan Pau Cumellas. Aquests tres músics es reuneixen per a consolidar un trio que pretén ser una expressió diferent dins del món del blues a casa nostra.

Sota l’aparença d’un fals costumisme, els temes universals de la música popular de sempre esclaten en aquest disc que té la frescor del principiant i l’ofici dels clàssics.

El repertori es composa amb cançons que fa temps que l’artista no cantava i que retraten diferents èpoques de la vida del cantant, una llista revisada de temes pels seus nous acompanyants, amb nous arranjaments.

+info: www.quimiportet.com

+info: www.batall.com/artistes.php?id=11


GERARD QUINTANA Dissabte 6 de març 22.00 h / Casal Nova Aliança Preu únic: 18€

Amb la voluntat de sorprendre, presenta el seu quart disc d’estudi en solitari Deterratenterrat. Un disc que ha comptat amb la complicitat d’Albert Pla a la producció, on la ciutat de Barcelona és la protagonista, font d’inspiració de l’artista gironí, on recupera la seva faceta com a lletrista, amb uns textos quotidians i propers, deixant en segon terme, la musicalització de poemes a la que ens tenia habituats. Tots els ritmes i sons que té Barcelona són els que podem trobar aquest disc, des d’una rumba, a un reggaeton, sense deixar de banda l’estil característic que tantes bones sensacions ha generat en els seus anteriors treballs. +info: www.gerardquintana.cat

MARIA COMA + INSPIRA

Divendres 12 de març (majors de 16 anys) 22.00 h / Sala petita del Clap Preu: Anticipada 5€ Taquilla 8€

Linòleum és el seu primer treball en solitari, un disc íntim, profund, però també divertit i juganer. Com a teloners actuaren Inspira. Inspira Van començar aquest viatge musical al 2005, quan decidiren portar a la realitat unes cançons cantades íntegrament en català. La primavera del 2009 publicaren el seu primer treball. Maria Coma Després d’un any girant pels escenaris amb el grup u_mä, presenta ara el seu primer disc en solitari, Linòleum, un disc molt personal i introspectiu, amb una sonoritat que recorda a Björk, Joanna Newsom o Hanne Hukkelbert, entre altres. En concert presenta les cançons del disc, ella al piano i a la veu, acompanyada per Pau Vallvé a la bateria i Jordi Lanuza al baix. La reversió de les cançons per a trio, donen un aire molt més cru i directe a les cançons, passant per estils tan diversos com el pop, la música clàssica, el jazz, la cançó d’autor i fins i tot el rock. Un concert que serà molt íntim i alhora explosiu. +info: www.mariacoma.com


ALEJANDRO MONTSERRAT Divendres 26 de març de 2010 (majors de 16 anys) 22.00 h / Sala gran del Clap Preu: Anticipada 12€ Taquilla 15€

Acompanyat de grans músics, ha sabut obrir un camí interessant dins del flamenc, amb bones crítiques. Les seves composicions instrumentals descriuen petites històries que sempre tenen lloc entre el món real i un món propi i imaginat. + info: www.alejandromonserrat.com

Amb el seu llenguatge personal, va obrint camins en el món del flamenc sense tancar fronteres. És el projecte personal d’Alejandro Montserrat, provinent de la capital de l’Aragó, ens arriba amb una fussió de flamenc amb la música àrab, ritmes i pinzellades de jazz.

ANÍMIC

+ EL GOS BINARI Dijous 1 d’abril de 2010 (majors de 16 anys) 22.00 h / Sala petita del Clap Preu únic: 5€

Anímic El concert d’aquest impressionant grup en el cicle serà ben especial, perquè repassaren de forma única el seu repertori dels darrers set anys juntament amb una selecció de cançons del darrer disc, Himalaya, i fins i tot, presentaren alguna peça inèdita.

El Gos Binari Alter ego musical de Jordi Tost, cançons construïdes des dels ciments, a base de loops acústics i melodies que recorden a la infància. Actualment està gravant el seu primer treball.

Himalaya ha sigut gravat íntegrament en la casa de Collbató on conviuen els integrants del grup. Totes les cançons tenen com a nexe en comú els llibre de l’autora anglesa Enid Blyton, autora de sèries com Els cinc o Els set secrets, també ha sigut la font d’inspiració per la presentació gràfica del disc, tot en conjunt sembla traslladar-nos en el món infantils dels contes, un context ideal per capbussar-nos i recordar, de forma tranquil·la, aquelles fabuloses tardes que tinguérem. durant la infància.

+info: www.myspace.com/elgosbinari

+info: www.myspace.com/animicblog

Concert especial d’Anímic, repassaren el seu repertori dels darrers anys i faran una selecció del darrer disc, obrirà la nit El Gos Binari.


Concerts programats per El Dau

BABEL PROJECT

VINODELFIN

Dijous 25 de febrer 21.30 h / El Dau

Diumenge 28 de febrer 20.30 h / El Dau

Amb el desig de crear un ambient on l’únic llenguatge sigui la música, ens deixarem portar i ens perdrem entre notes i melodies, cants o silencis.

Una de les bandes de pop rock més conegudes de Barcelona, amb un so personal i interessant.

Preu: 3€

Preu: 4€ / Anticipada Atrapalo: 3€

El grup està format per Tal Ben Ari Tula, veu i guitarra, que ha col·laborat en varis dels famosos vídeos Playing for Change de Youtube i Lisandro Silva a la guitarra.

Un grup que fuig de les modes i que es presenta com la més solida proposta per renovar l’escena de les bandes èpiques. Presentaran en format acústic temes del seu nou disc Seres únicos.

+info: www.myspace.com/talbenari

+info: www.vinodelfin.com/

BEDROOM

música intimista i plena de detalls: folc impressionista tocat amb els mínims elements possibles; guitarra, piano, trompeta i bateria.

Dijous 4 de març 21.30 h / El Dau Preu: 3€

Cançons que neixen d’il·lustracions, i melodies que esdevenen dibuix. Cançons que neixen d’il·lustracions, i melodies que esdevenen dibuix. Albert Aromir, músic i il·lustrador, encapçala la formació Bedroom, que ens fa arribar una

+info: http://www.myspace.com/bdrm


OUTTATUNE Diumenge 7 de març 20.30 h / El Dau Preu: 2€

Com una argentina i dos catalans arriben a la bossanova i en fan el seu divertimento és una bona pregunta amb massa respostes.

Versions a guitarra i dos veus de temes clàssics i més contemporanis d’autors brasilers.

LITUS

(AMB JORDI BELZA) Dijous 11 de març 21.00 h / El Dau Preu: 5€

Amb 29 anys el cantautor terrassenc presenta el seu tercer treball en solitari Maleta de Pedres. És una de les noves veus del panorama català. Després de més de 300 concerts de presentació del primer disc El sur del cielo i dues candidatures als Premis Goya, el 2008 i el 2009, Litus ens porta un concert íntim amb la companyia de la guitarra i la veu de Jordi Belza. +info: www.myspace.com/litusmusic

JOAN ROVIRA ACÚSTIK

Diumenge 14 de març 20.30 h / El Dau Preu: 2€

Proposta musical en petit format de l’artista i músic de les Terres de l’Ebre. Molta energia escènica i intenció constant de fer participar al públic. Acompanyat de la seva guitarra, pedals d’efectes i bombo electrònic, el cantant i guitarra de la banda barcelonina Arangu, ens proposa un viatge per les cançons més emblemàtiques de la història de la música d’ara i sempre. Cançons que han estat i seran la banda sonora de les nostres vides. +info: www.myspace.com/joanroviracustik


FILIPPO LANDINI Dijous 18 de març 21.30 h / El Dau Preu: 3€

Filippo Landini neix a Canet de Mar a principis del 2006 amb la intenció de poder explicar amb la música tot allò el que han sentit i viscut. Gràcies al treball diari i a les experiències musicals anteriors, la formació assoleix ràpidament un estil propi basat sobretot en unes melodies rodones i uns sons inspirats en el pop independent britànic. Ens presentaran en format acústic temes del seu segon disc Farem revolucions. +info: www.myspace.com/filippolandiniband

MARC ALIANA Diumenge 21 de març 20.30 h / El Dau Preu: 2€

Polifacètic músic de Premià de Mar, ens porta una curiosa llista d’adaptacions acústiques de rock de tots els temps, a més d’una petita selecció de cançons de collita pròpia. Ha col·laborat com a guitarrista i cantant en nombrosos projectes artístics: Carlos Ann, Alar Beloide, Sindicato del Riff, Californicators, La Caixa Fosca… +info: www.myspace.com/marcaliana

THE NEW RAEMON

Mutantes. Abans actuarà l’artista de Seattle (Estats Units) Tiny Vipers, el projecte de la cantautora Jessy Fortino

Diumenge 28 de març 20.30 h / El Dau Preu: 6€ / Anticipada Atrapalo: 5€

+info: www.myspace.com/thenewraemon +info: www.myspace.com/tinyvipersss

+ TINY VIPERS

Lletres úniques i insòlites en les quals la ironia topa amb la seva genuïna melancolia.. The New Raemon és realment Ramón Rodríguez, vocalista de Madee i Ghouls’n’Ghosts, la seva nova proposta veu d’influències com Deluxe, Love of Lesbian o Los Niños


IX! Dijous 8 d’abril 21.30 h / El Dau Preu: 3€

Han esdevingut un dels grups amb més projecció de l’escena independent catalana. Una banda farcida de detalls i producció acurada, que en directe accentua la particular proposta musical amb arranjaments a les seves cançons i una vibrant posada en escena. +info: www.myspace.com/ixcadaques

ZAHARA Diumenge 11 d’abril 21.30 h / El Dau Preu: 6€ / Anticipada Atrapalo: 5€

Amb la banda consolidada i les energies renovades amb el canvi d’any, Zahara i els seus fabulosos ens plantegen una nova proposta. Mantenint cançons de La fabulosa història i incorporant els nous temes que Zahara va component, inicien un viatge en el temps. Inspirats en les històries de les pel·lícules dels anys 50, els concerts d’aquesta temporada prometen ser una mica més que música. +info: www.myspace.com/zaharapop

Les adreces de les sales de Mataró on es faran els concerts són: Clap: C/ Serra i Moret, 6 / Pol. Ind. Pla d’en Boet Casal Nova Aliança: C/ Bonaire, 25 / Centre El Dau: C/ d’en Pujol, 26 / Centre

Més informació: www.casadelamusica.cat


Organitza:

Un projecte compartit per:

Programen:

Reserva anticipada d’entrades dels concerts a El Dau: www.atrapalo.com Venda d’entrades anticipades dels concerts al Clap i al Casal Nova Aliança: Discos Trak, Llibreria Robafaves, a totes les oficines de Caixa Laietana i

www.casadelamusica.cat

5è cicle músiques tranquil·les Mataró 2010  

Dossier sobre la cinquena edició del cicle de músiques tranquiles de Mataró

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you