Page 1

el butlletí del Baix Llobregat Alternativa d’Esquerres

Eleccions 25N 2012

Sumari Què proposem? p.2 Baix Llobregat en lluita! p.3 Qui som? p.3 Ells es preocupen pel seu futur personal… p.4 Lluita amb nosaltres pel futur de tots i totes! p.4 Actes centrals de campanya p.4


Què proposem? Un programa polític alternatiu, resultat de la suma de les aportacions de la militància de la CUP, de la resta de l’Esquerra Independentista, i de moviments socials i populars. I un punt de partida sobre el qual continuar treballant entre totes les persones que vulguin construir la Unitat Popular. A continuació en teniu un resum, dividit en quatre blocs. Si el voleu llegir sencer, podeu consultar-lo a www.unitatpopular.cat.

Per la construcció nacional Independència nacional per als Països Catalans Treballem per aconseguir la ruptura amb els estats ocupants a través de l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català. Un procés d’alliberament nacional, inseparable del de l’alliberament social i de gènere.

Una república dels Països Catalans amb una democràcia real i directa Defensem una sistema polític que faciliti un procés constituent per establir les institucions polítiques comunes (una assemblea de regidors i regidores,...) i que permeti una nova societat a través de la democràcia real, popular, horitzontal, participativa, directa, activa i inclusiva; i en què el poble pugui revocar els càrrecs electes que no compleixin les seves promeses.

Una Europa i Mediterrània solidàries, de pobles lliures Som partidaris d’una societat que potenciï la cultura de la pau, la cooperació i la solidaritat internacionalista. Per això, rebutgem formar part de la Unió Europea, l’Euro, l’OTAN i l’Euroexèrcit, i promovem el tancament de totes les bases militars.

El català com a llengua comuna i preferent Fem una aposta clara perquè el català sigui la llengua de cohesió social, comuna i oficial. Tot i això, treballarem pel plurilingüisme, tenint en consideració el castellà i el francès, com a realitats lingüístiques del país, i l’occità, oficial a la Val d’Aran.

Per un nou model social, econòmic i cultural Una economia al servei del poble que permeti acabar amb les retallades Defensem un model socioeconòmic socialista i ecològic enfront del model capitalista. Treballarem per recuperar la gestió directa dels serveis públics i la creació d’una banca pública al servei de la societat. Fomentarem el decreixement i establirem mecanismes que permetin l’autogestió i el cooperativisme, i la nacionalització de la banca.

Sobirania econòmica i no pagament del deute il·legítim Fixarem la política econòmica en funció de les necessitats de la població i no dels interessos d’uns pocs. Apostem per declarar nul i suspendre el pagament del deute públic il·legítim als fons d’inversió i a la banca internacional.

Nacionalització i autogestió dels sectors estratègics Avançarem en tot allò que permeti assegurar la titularitat i gestió pública de les fonts d’energia, l’aigua i altres recursos naturals.

La cultura com a eina de transformació social Impulsarem la cultura popular creativa i crítica, i situarem els equipaments culturals al servei de les noves relacions col·lectives no basades en la mercantilització.

2

Per la igualtat d’oportunitats, les llibertats, i els drets socials i laborals Repartiment dels treballs i de la riquesa

Apostem pel repartiment del treball productiu, domèstic i de cura; la reducció de la jornada laboral, la derogació de les reformes laborals i l’establiment d’un nou marc laboral en què s’acabin les discriminacions salarials. Impulsarem un sistema fiscal progressiu que gravi les rendes del capital i perseguirem el frau fiscal.

Drets i llibertats Treballarem per l’accés als drets civils i polítics de totes les persones. Promourem la derogació de lleis discriminatòries com la d’estrangeria i els seus efectes: racisme institucional, desprotecció laboral, assetjament policíac... Proposarem protocols per prevenir la violència masclista i per combatre el feixisme i l’odi contra la diferència.

Serveis públics universals, de qualitat i únics Defensem l’existència d’una única xarxa pública amb prestacions universals i gratuïtes, i amb criteris de qualitat i eficiència. Impulsarem l’assumpció i gestió de la propietat per part del sector públic de les escoles i hospitals concertats, i treballarem per la derogació de la Llei d’Educació de Catalunya i l’aturada del Pla Bolonya.

Dret a l’habitatge i a la terra, contra l’especulació Defensem una moratòria dels desnonaments i la prohibició immediata dels que estiguin motivats per raons econòmiques. Advoquem per crear un mercat públic de lloguer.

Cap a una societat no patriarcal Proposem unes polítiques públiques que facin efectiu l’avortament lliure i gratuït dins del sistema sanitari públic, la lluita contra la violència de gènere, el reconeixement social de tot tipus de treball, la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques i el dret de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals de viure amb llibertat la seva sexualitat.

Per la defensa del territori

Un model territorial al servei de les persones, i respectuós amb el medi i els animals Canviarem radicalment la política d’infraestructures, acabant amb les obres socialment i econòmica deficitàries, nacionalitzant els peatges, apostant per un pla integral de defensa del medi ambient i de promoció del transport públic. Defensarem un model territorial basat en els municipis i les comarques, i un desenvolupament urbanístic afavoridor de la cohesió social.

Uns Països Catalans sense nuclears amb un model energètic ecològic Intensificarem l’ús d’energies alternatives i renovables sota el model de la generació distribuïda, advocant per una reducció gradual del consum energètic i el desmantellament d’infraestructures com la MAT.

Sobirania alimentària i per una nova cultura de l’aigua i de la terra Promourem la pagesia ecològica com a sector estratègic per a la seguretat alimentària, l’equilibri socio-ambiental a l’entorn rural i la creació d’ocupació dins d’un nou paradigma d’economia ecològica. Alhora defensarem la gestió pública, directa i transparent de tot el cicle de l’aigua.


Baix Llobregat en lluita! • No volem que especulin amb el nostre territori! Hem lluitat contra Eurovegas perquè volem conservar l’agricultura en la plana del Llobregat i conservar espais naturals com el Delta o les nostres serralades! • Per una sanitat i una educació pública i de qualitat! Ens hem manifestat i hem dormit en els CAP tot denunciant les retallades, al mateix temps que hem estat al costat de mestres i alumnes defensant l’ensenyament públic.

• Per la nostra llengua i cultura! Hem fet arribar el Correllengua i la defensa del català arreu del Baix Llobregat, una comarca on cal més que mai defensar la immersió lingüística.

• En defensa dels nostres drets laborals! Hem participat des de la base i amb els sindicats alternatius en totes les vagues generals i sectorials. • Per la independència dels Països Catalans! Hem ajudat a estendre les consultes sobre la

Independència als municipis de la comarca.

• Més treball i més serveis socials per a tothom! Hem denunciat les propostes xenòfobes del

racisme espanyolista (PxC) o de la dreta catalana perquè la solució passa pel repartiment de la riquesa.

• Pel dret a l’habitatge! Hem portat als jutjats els plans especulatius de la Generalitat tot exigint que es promogui la reutilització dels milers d’habitatges buits.

Qui som? La Candidatura d’Unitat Popular - Alternativa d’Esquerres (CUP-AE) som un conjunt de persones que ens organitzem des de l’Esquerra Independentista, però també provenim de l’esquerra transformadora i dels moviments socials. La CUP té un bagatge de lluita en molts municipis, no només dins dels Ajuntaments, sinó que participem en les lluites populars i moviments associatius des de fa molts anys. Al Baix Llobregat ens organitzem en diferents àmbits de coordinació. Per una banda, ens organitzem com a Esquerra Independentista del Baix Llobregat amb els companys i companyes de l’organització juvenil Arran, del sindicat COS, del sindicat estudiantil SEPC, de les organitzacions polítiques MDT i Endavant, i dels casals i ateneus independentistes. Per altra banda, treballem en moltes lluites amb organitzacions anticapitalistes, sindicats alternatius, plataformes en defensa dels serveis públics, assemblees d’indignats/es, col·lectius antipatriarcals, plataformes en defensa del territori i amb totes aquelles persones que creuen que cal crear un Contrapoder Popular, que ens permeti avançar cap a la nostra llibertat nacional, social i de gènere. Així és com entenem nosaltres la Unitat Popular i per això som una candidatura formada per gent que lluita en el dia a dia i des de la base per demostrar que una altra forma de fer política és possible! més informació sobre les llistes electorals a www.unitatpopular.cat

La CUP als Països Catalans 4 alcaldies 11 conseller/es comarcals 102 regidors/es Càrrecs electes en 18 capitals de comarca

La CUP al Baix Llobregat 3.842 vots (Municipals 2011) 7 nuclis de la CUP 17 nuclis de suport 21 actes electorals 2.110 avals recollits en 5 dies

3


Ells es preocupen pel seu futur personal... Aquests són els líders parlamentaris de les formacions polítiques representades al Parlament de Catalunya i que durant els dos darrers anys de legislatura han cobrat unes quantitats de diners escandaloses. Mentre la situació social cada cop és pitjor, la classe política no ha aportat gaires solucions. Això sí, la seva situació personal sí que l’han solucionat substancialment. Aquest és un motiu més per dir que ara és l’hora del poble!

Artur Mas (CiU)

284.972€

Xavier Sabaté (PSC)

189.801€

Alícia Sánchez (PP)

189.801€

Joan Herrera (ICV-EUiA)

189.801€

Joan Puigcercós (ERC)

189.801€

*Aquestes quantitats són retribucions brutes cobrades durant dos anys. Inclouen 20.060,45 € anuals que ha cobrat cada diputat/-da en concepte de desplaçaments per viure dins l’Àrea Metropolitana. No sabem si algun d’ells viu a més de 80 km de Barcelona, ja que llavors caldria afegir 7.939,92 € anuals. Albert Rivera (Ciutadans)

186.398€

Alfons López Tena (SI)

186.398€

Lluita amb nosaltres pel futur de tots i totes! Les persones que integren les nostres llistes electorals no apareixem sovint als grans mitjans de comunicació i no som conegudes per la majoria de la població. Sí que som persones implicades en les lluites i en els teixits associatius de les nostres viles i ciutats. Hem demostrat en els nostres ajuntaments que hi ha una altra forma de fer política. En aquest sentit el nostre grup parlamentari haurà de complir aquests criteris: • Mandat màxim de 4 anys seguits • Un salari màxim de 1.600 € mensuals (dietes incloses) • Incompatibilitat amb qualsevol càrrec a altres institucions • Control del grup parlamentari a través d’un òrgan assembleari amb representants de la resta de l’Esquerra Independentista i dels moviments socials.

Som gent com tu. A part de votar-nos t’animem que lluitis també amb nosaltres per construir un futur de llibertat!

Actes centrals de campanya

Sant Boi, dissabte 17 a les 12h del migdia a la Pl. Gaietà Mestres Barcelona, diumenge 18 a les 18h al Barcelona Teatre Musical (Montjuïc) I actes a... 20 municipis de la comarca (consulteu el nostre facebook)

CUP Baix Llobregat @CUPNacional

Butlletí Baix Llobregat  
Butlletí Baix Llobregat  

Butlletí de la CUP del Baix Llobregat per les eleccions del 25N

Advertisement