Page 1

R E D I G E R I N G / L AYO U T: P E T E R W I L L AT Z E N

L BUSINESS

BUSINESSSØNDAG / 07

S Ø N DAG 17. N OV E M B E R 2013 3. SEKTION

I mange klubber får træneren en lufttur, når et mesterskab erobres. Hos FCK var det bestyrelsesformand Østergaard, som blev fejret. Arkivfoto: Liselotte Sabroe

B

www.business.dk Tidligere artikler:

Bagmandspolitiet kræver 15 mio. kroner fra Don Ø FREDAG 8. NOVEMBER

Parken-toppen gav frie tøjler til Don Ø LØRDAG 16. NOVEMBER

Parken manipulerede ifølge bagmandspolitiet sin aktiekurs i denne periode: 12. nov. 2007 - 24. okt. 2008

Parken Kursudvikling i kroner: 2.000

30. april udnytter Flemming Østergaard sine aktieoptioner. Han køber og sælger 48.000 aktier og tjener 15,5 mio. kr. på det.

1.800 1.600 1.400 1.200 1.000 800 600 400 200 0

2003

2004

2005

2006

INFOGRAFIK / MALLING

det sig, og den slags var ganske usædvanligt i den danske finanstop, hvor man var vant til meget forsigtige og ordknappe topchefer. Desuden forlød det, at Parken-ledelsen helst benyttede mobiltelefoner, når den bad børsmæglere handle selskabets aktier, for der var en formodning om, at mobiltelefonerne var vanskeligere at aflytte. TORSDAG 7. NOVEMBER 2013 lyder det fra Bagmandspolitiet, at flere internt i Parken har kendt til planer om at handle Parkens aktiekurs op på et kunstigt højt niveau. Foruden Glistrup og Østergaard har Bagmandspolitiet tiltalt en tredje person fra Parken beskyttet af navneforbud og en enkelt

person fra den nu krakkede Capinordic Bank. Ruller sagen frem planmæssigt, er den afgjort i byretten inden udgangen af 2014. Får Bagmandspolitiet medhold, står Østergaard og de tre øvrige tiltalte til en fængselsstraf, mens Parken og FIH Erhvervsbank kan se frem til bødestraf. HOS PARKEN SPORT & Entertainment slikker man sårene efter Don Øs storhed og fald. Den nuværende formand John Dueholm har meddelt Østergaard, at han vil blive gjort erstatningsansvarlig, hvis selskabet Parken skulle få en dom for hans gerninger. Samtidig ærgrer Dueholm sig over, at sagen vil kaste lange skygger ind over Parken.

»Uanset hvordan sagen ender, så må vi forberede os på, at den ikke bliver god for Parkens omdømme i 2014. Det er en forbandet irriterende sag at have hængende over hovedet. Særligt, når vi ikke har noget med den at gøre,« lyder det fra Parkens nuværende formand. Luften mellem John Dueholm og den tidligere bestyrelsesformand, Flemming Østergaard, er på frysepunktet. Da Østergaard blev smidt ud af bestyrelsen i 2010, fik han et æresmedlemskab i klubben som et plaster på såret. Tildelingen vakte dog stor kritik, og kun en måned senere blev æresmedlemskabet annulleret.

2007

2008

2009

2010

2011

KILDE / BERLINGSKE RESEARCH

b bag om historien

l Artiklen bygger på interview og baggrundssamtaler med 15 til 20 kilder med forskellig tilknytning til Parken nu og dengang. I research til artiklen er anvendt et stort antal avisartikler samt bogen Løvekongens storhed og fald. l Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup er blevet tilbudt interview til denne artikel, men de har ikke ønsket at svare på avisens spørgsmål.

FOTO: SCANPIX

Flemming Østergaard omgivet af bl.a. kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, Anne-Mette og Anders Fogh Rasmussen.

Tidligere minister og partiformand Lene Espersen sammen med Flemming Østergaard.

Tidligere borgmester Peter Brixtofte og Flemming Østergaard.

Østergaard4  
Advertisement