Page 1

Verdens beste spiskammer, basert på Nordisk mat! Lofoten er tuftet på flere hundre år lange mattradisjoner, hvor fellesnevneren er oppskrifter og kunnskap om foredling, formidlet fra generasjon til generasjon. Kunsten å kunne utnytte det som ble trukket over ripa, eller beitet i de frodige fjellsidene var en dyd av nødvendighet for å livnære seg. I dag handler det ikke om å overleve som den gang, men å forvalte og videreføre de tradisjoner som har gjort våre råvarer verdenskjente. Det er dette våre kokker er blitt kjent for. Naturen har velsignet Lofoten med golfstrømmen, som stryker opp langs Norskekysten i sin ferd nordover. Dette har bidratt til vekstvilkår overtruffet alt annet, det har gitt oss verdens beste spiskammer til lands og til havs. Det er naturen som har lært oss å porsjonere hva vi skal ha på menyen. Hos oss vil vi bestrebe oss for at du får servert til en hver tid hva som høver seg best. Lofotfiske etter skreien om vinteren, er et begrep i seg selv, og like naturlig er det at vår meny tar inn over seg dette. Når Lofoten er som frodigst om sommeren og høsten finner du kanskje fersk sei, breiflabb eller årets Lofotlam på menyen, som ikke uten grunn har blitt kåret til verdens beste lammekjøtt. For samtidig å videreføre Lofotens tradisjon med handel til hele Europa vil vi også kombinere råvarer som tradisjonelt ble brukt som “byttehandel” under den store eksporten av tørrfisk fra Lofoten, om Bergen til Frankrike, Spania, Portugal og Italia. Matlaging er et sentralt begrep i Nord Norsk Kultur, - et levende bilde på landsdelens historie og tradisjoner. Som alle andre kunstformer er matlaging basert på mål og proporsjoner, i den fine balansen mellom alle sansene. Vi er opptatt av at du som vår gjest skal få et innblikk i våre rike kultur, om det så bare er en smak, en duft.. På vår meny i Restaurant Bojer vil du finne de beste råvarer komponert med stor forkjærlighet til faget. De mange lokale gårdsbruk bidrar med helt særegne og viktige ingredienser som oster, urter og annet som gjør den store forskjellen. Kanskje er du der når vi serverer indrefilet fra årets hvalfangst?

Forfatteren Johan Bojer har bedre enn de aller fleste, klart å beskrive de forhold som rådet i Lofoten for mer enn 100 år siden. Sterke og brutale skildringer omkring regionens historiske opphav: Lofotfiske, overlevelse og værmessige utfordringer. Lofoten er på mange måter i særstilling historisk og kulturelt. Freidig har vi søkt å skape et historisk spenn mellom den gang de djerve menn rodde fisket, og det moderne innen kokkekunst og formuttrykk. Vår ambisjon er at Restaurant Bojer, skal formidle verdier på flere plan, og at du som vår gjest får en kulinarisk opplevelse så ekte og omfangsrik at du sent vil glemme! Vel bekomme


SMÅRETTER 11.00-22.00

OMELETT SALAT OG FERSKT BRØD KR 145,-

***

HAMBURGER SALAT, TOMAT, SYLTET RØDLØK AIOLIPOTETER KR 149.-

***

CLUB SANDWICH AIOLI POTETER KR 149.-

***

HUSETS BAKALAO SERVERT MED BRØD OG SMØR KR 165.-


FORRETTER

TORSKEJKJAKER AV LOFOTSKREI TEMPURASTEKT TORSKEKJAKER ANRETTES MED 3 FORSKJELLIGE TILBEHØR KR 145,-

***

KREMET SKALLDYRSUPPE KAMTSJATKA KRABBE RØKTE REKER KR 145,-


HOVEDRETT FISK

BOKNAFISK AV TORSK VÅR EGEN BACON AV SVINENAKKE GULROTSTUING OG ERTEPURE

KR 315.-

***

DAGENS FANGST DAGENS FERSKE RÅVARER FRA LOFOTEN

KR 315.-

***

VI ANBEFALER SKREIMØLJE LEVER OG ROGN


HOVEDRETT KJØTT

ANDEBRYST FRISKE GRØNNSAKER

KR 325.-

***

BRAISERT LAMMESKANK HONNING GLASERT ROTGRØNNSAKER POTETKREM

KR 265.-


DESSERT

TIRAMISU PÅ FERSKOST VÅR EGEN VARIANT AV TIRAMUSU, LAGET PÅ FERSKOST FRA AALAND GÅRD FERSKOSTIS

KR 145,-

*** KOKOS “PATE” KOKOSIS OG ANANAS

KR 145.-


Johan Kristoffer Bojer (1872-1959), har en lang rekke utgivelser i sitt forfatterskap, hvor ”Den siste viking” (1921) fremstår som en av de viktigste. Om den står det skrevet: ” Romanen «Den siste viking» er vel blitt Bojers største suksess i hjemlandet; dens levende og gripende skildringer av fiskernes ferd nordover mot lofothavet, seilende og roende i åpne båter (staværinger); deres hverdag og fiske, inntrykksfulle naturskildringene samt dramatiske kvaliteter har til sammen gjort boken verdensberømt.”

Thon Hotel Lofoten a La Carte Meny Sommer 2013  
Thon Hotel Lofoten a La Carte Meny Sommer 2013