Page 29

T E K S T: H A N N E H E D E T O F T / F O T O : T H O M A S S I N K B Æ K

DET NYE SORT I FREDERIKSGADE Running Sushi er det nye sort inden for den populære japanske spise. I spisehuset Running Ping kombinerer man denne trend med andre asiatiske delikatesser fra det vietnamesiske og kinesiske køkken – alt sammen indrammet af et unikt interiør og smil ad libitum.

H

os Running Ping, som åbnede i oktober 2016, er man gået i sort. Bogstaveligt talt. Det nye spisested bærer fra top til tå farven sort, hist og her brudt af gulv til loft-plakater i kinesisk retrostil, og krydret med genbrugsmøbler og rislamper. Det giver tilsammen en nutidig storbystemning, der samtidig er tilbagelænet hyggelig. Spisehuset er et familieforetagende, og lige så karakteristisk som det 15 meter lange rullebånd til sushien og den sorte farve, er smilene hos brødrene Ping og Hui Zhang, der sammen med Huis hustru Xiang, driver stedet. Når der er travlt, får de desuden hjælp af Pings hustru og den øvrige familie.

AD KÆRLIGHEDENS VEJE Storebror Ping lægger navn til restauranten – selvom det er Hui, der er uddannet kok – og han var også den første af brødrene, der kom til Danmark. Begge er de, ligesom deres hustruer, af kinesisk afstamning. Pings hustru, Lien, fortæller: ”Jeg kom som bådflygtning fra Vietnam, først til Hong Kong og siden til Danmark. Efter gymnasiet tog jeg til Kina for at uddanne mig til akupunktør, og her mødte jeg Ping, der er opvokset i Vietnam, men flygtede til Kina i 1978.” De to forelskede sig, og Ping måtte følge sit hjerte og Lien til det kolde nord.

29

41 odl magasinet mar17  

I denne sidste udgave af Olav de Linde Magasinet sætter vi fokus på at skabe liv. Vi har været stolte af og glade for magasinet, hvor vores...

Advertisement