Page 1

www.okra.be

EIZEN R S P E GRO R 55+ VOO

@OKRAvzw

OKRA-reizen

BRUSSEL-ZOMER 2020

OKRAREGIOBRUSSEL


OKRA-REIZEN is Klimaatpartner Compenseer je ook de CO2-uitstoot op jouw vliegtuigreizen? Je reist om te ontdekken en omdat je van de aarde houdt. Er mee zorg voor dragen is echter ook ieders verantwoordelijkheid. Reizen hebben immers een impact op klimaat en milieu. Groepsreizen zijn duurzamer dan individuele reizen. OKRA biedt ook behoorlijk wat bus-, fiets- en wandelvakanties aan die minder CO2 uitstoten. De vliegtuigreizen zorgen echter voor een hoge uitstoot van CO2. Daarom compenseert OKRA steeds de uitstoot van haar reisleiders op vliegtuigreizen. Ook jij kan deze uitstoot compenseren. Op vrijwillige basis, met een klein bedrag, kan je een klimaatproject ondersteunen. Hiervoor

werkt OKRA samen met de erkende organisatie Greentripper, de dochteronderneming van CO2logic. Bij elke vliegtuigreis vind je een bedrag dat gelijk staat aan de kost om dezelfde hoeveelheid CO2-uitstoot in een klimaatproject te verminderen.

voor andere taken. Alles wordt met lokale organisaties en lokale bevolking gedaan, maar opgevolgd en geregistreerd door CO2logic.

OKRA-REIZEN tekent in op het project Drinkwater in Oeganda dat huishoudens in het district Kaliro via boortechnologie rechtstreeks toegang biedt tot drinkbaar water. Hierdoor moet er geen water meer gekookt worden. Dat gebeurt nog vaak op hout en zorgt zo voor een hoge CO2-uitstoot. Bovendien moeten gezinnen minder tijd steken in het halen van hout, waardoor kinderen de kans krijgen om naar school te gaan en vrouwen meer tijd hebben

Wens je deze vrijwillige CO2-compensatie te betalen, dan vink je dit aan op de bestelbon.

Bij elke vliegtuigreis vind je het bedrag voor de CO2-toeslag terug.

Denk je mee aan onze kleinkinderen?

Leuk om te geven, fantastisch om te krijgen! Schenk een OKRA-reischeque

REISCH WAAR D

Verjaardag, jubileum of gewoon ‘iets’ te vieren? Vergeet dat wijnpakket, dump die wellnessbonnen en schenk een OKRA-reischeque.

2

Je kiest zelf hoeveel je wil spenderen en de gelukkige ontvanger kan deze reischeque in alle OKRA-REIZEN-verkooppunten verzilveren.

AANG

EQUE

E:

EBOD

EN D

EURO

OOR :

DATU M Deze re Hand ischeque teken is twe ing e n ste e jaar ge ld mp e l OKR ig. Deze A-RE reisch IZEN eq ee n reis

uit he

. ue ka n verz ilv t aan bod va erd word en b n OK ij aan R A-R ko EIZEN op va n vz w.

Hoe ga je te werk? Stort je gekozen bedrag op rek.nr. BE82 7865 6723 5368 met als mededeling ‘OKRA-reischeque’ en wij bezorgen je dit origineel cadeau in geschenkenveloppe. Nog vragen? Neem contact op via algemeen@okrareizen.be of 02 246 39 44.


Inhoud 3 Inhoudstabel 5 Welkom op onze reisbeurs 6 6 7 8 8 9

SPECIALS & THEMAVAKANTIES Zangdriedaagse Oostende Petanquevakantie De Panne Dansvakantie (GD) Oostende Dansvakantie (LD) Oostende Crea-midweek

12 VERBLIJFSVAKANTIES 12 Spanje – La Pineda 13 Nieuwpoort 14 Kreta

3 d 5d 5 d 5d 5 d

23 – 25 maart 29 juni – 3 juli 31 aug – 4 september 21 - 25 september 21 – 25 september

15 d 8 d 8 d

30 mei - 13 juni 13 - 20 juni 21 – 28 september

5 d 8 d 4 d 8 d 10 d 5 d

11 – 15 mei 8 - 15 juni 30 juni – 3 juli 22 – 29 augustus 8 – 17 september 14 – 18 september

15 Bestelbon 17 CULTUURVAKANTIES 17 Duitsland – Zwarte Woud 18 Kroatië – Dubrovnik 19 Frankrijk – Baai van de Somme 20 Oostenrijk – Gerlos 21 Roemenië rondreis 26 Oostkantons & Eifel 27 Daguitstappen 29 Algemene voorwaarden

www.okra.be/brussel www.twitter.com/okrabrussel www.facebook.com/okraregiobrussel

BEN JE CM-LID? GOED NIEUWS: OKRA-REIZEN GEEFT JE EEN KORTING VAN 15 EURO! VERGEET DIT NIET AAN TE DUIDEN OP JE BESTELBON!

reizen OKRA-REIZEN VERKOOPPUNT BRUSSEL Ninoofsesteenweg 176 1700 Dilbeek 02/244 28 91 brussel@okrareizen.be

Verantw. Uitgever: Jo Bossuyt, Kortrijksestraat 145, 3010 Leuven

Nog geen lid van onze bloeiende vereniging? Dan betaal je een toeslag van € 50. Het is voordeliger om lid te worden van OKRA voor slechts € 25.

3


Gerust op vakantie

Enkele troeven om te kiezen voor okra-reizen • Een crème van een reisbegeleid(st)er: maanden op voorhand zijn onze reisbegeleid(st)ers bezig om jouw vakantie te plannen. Tijdens jouw vakantie zijn zij jouw aanspreekpunt, begeleider én gids tegelijkertijd! • De best mogelijke verzekering! • Samen met leeftijdsgenoten de mooiste, interessantste plekken ontdekken.

Dat maakt OKRA-REIZEN echt bijzonder!

Deze reisbegeleid(st)ers staan ook in 2020 klaar om jou in de watten te leggen!

Meer info? Heeft u graag meer info bij een bestemming of vragen bij een boeking? Nathalie helpt u graag verder! 02/244 28 91 of brussel@okrareizen.be Ook als u moeilijk in de luchthaven of op een opstappunt voor 1 van onze reizen geraakt, kan Nathalie hiervoor, samen met u, naar een mogelijke oplossing zoeken.

4


Reisbeurs 2020

Samen-reizen 55+

cheque win een reis isbeurs! tijdens de re

Aanbod binnen-en buitenlandse reizen 2020 Maandag 13 januari 2020 - 10 tot 16 uur - Savio-centrum - Stationsstraat 275 - Dilbeek Onze reisbegeleiders ontvangen je graag op de infostands. Ze nemen je mee naar de mooiste bestemmingen, dichtbij en iets verder, met het vliegtuig of de bus, voor een puur-genieten-verblijfsvakantie of een wondermooie ontdekkingstocht tijdens een culturele vakantie. Ze geven uitgebreide info in woord en beeld bij jouw favoriete bestemming uit het OKRA-reizenaanbod van 2020. • Met de auto Vanaf de Ring rond Brussel (R0) Neem afrit 11 ‘Groot-Bijgaarden – Sint-Agatha-Berchem’ en volg de R. Dansaertlaan richting Groot-Bijgaarden. Op het einde van de R. Dansaertlaan bevindt zich, op de linkerkant het Savio-centrum. Adres: Stationsstraat 275, Dilbeek. Ter hoogte van het Savio-centrum zijn wegwerkzaamheden aan de gang. Informeer je over de mogelijke wegomleidingen!

Parkeren Aan het Savio-centrum is een ruime parking voorzien.

• Met de trein Het station van Dilbeek ligt vlak bij het Savio-centrum. • Met de bus. Lijnen 129 (Brussel-Dilbeek), 136 (Alsemberg – Groot-Bijgaarden), 810 (Halle-Ruisbroek-Dilbeek) en 820 (Zaventem-Dilbeek) stoppen vlak bij het Savio-centrum. Halte ‘Dilbeek Station’. Ter hoogte van het Savio-centrum zijn wegwerkzaamheden aan de gang. Informeer je bij de Lijn over de mogelijkheden! U hoeft niet op de reiscafés te wachten om voor een reis in te schrijven!

✂ vul deze bon in, breng hem mee naar de reisbeurs en geniet bij afgifte van een overheerlijke verwenkoffie! Naam: Adres: e-mail: Trefpunt:

❏ OKRA mag mij contacteren met info over de reiswerking ❏ OKRA mag mij contacteren met info over de overige werking van OKRA

5


Zangdriedaagse Belgische kust – Oostende

€ 288

Geniet van samen zingen met vrienden: elke dag zing je twee of drie keer samen. Verder heb je voldoende vrije tijd en kan je deelnemen aan de avondanimatie van Vayamundo. Het repertorium is telkens zeer gevarieerd met “wereldse” en “geestelijke meerstemmige liederen” met mooie negro-spirituals en, om de sfeer omhoog te jagen, enkele canons. Iedereen is welkom om zijn of haar stem in dit driedaags gelegenheidskoor te laten weerklinken tijdens de negen voorziene zangstondes. Waag je kans!

Deze zangdriedaagse vindt plaats in het ons goed gekende Vayamundo. Voor de deelnemers uit de regio Brussel is één centrale opstapplaats voorzien aan Carestel (wegrestaurant) in Groot-Bijgaarden (E 40 richting Oostende).

Single: € 320 p.p.

23 TOT 25/03/2020 (3 d / 2 n)

INBEGREPEN: • Busvervoer H&T vanuit opstapplaats Carestel GrootBijgaarden • verblijf in comfortkamer in volpension vanaf middagmaal eerste dag tot en met middagmaal laatste dag • drank bij de maaltijd • animatie in het hotel • handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • zangbrochure • koffiepauzes • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • begeleiding door geschoolde dirigente NIET INBEGREPEN: • handdoekenwissel en kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen • fooien

DEZE ZANGDRIEDAAGSE WORDT GEORGANISEERD DOOR OKRA-ANTWERPEN MET MEDEWERKING VAN OKRA-BRUSSEL

6


Petanquevakantie Hotel Cajou – De Panne

Hotel Cajou in De Panne is een klassieker in ons programma. Wie er al eerder was weet dat deze vakantie garant staat voor lekker eten en de bijzondere hartelijkheid van de directeur en zijn personeel. Tijdens deze petanquevakantie kan je elke dag terecht op de petanquevelden dichtbij het hotel. Ook wandelaars en fietsers komen aan de kust en het achterland zeker aan hun trekken. Maar ook wie het liever rustig aan doet, is van harte welkom op deze vakantie. U kan zelf bepalen hoe u uw week aan de kust invult.

Familiehotel Cajou *** is een gezellig familiehotel in het hart van De Panne (nabij de zeedijk en op 200 meter van de winkelstraat). Alle kamers zijn uitgerust met bad/douche, toilet, tv en telefoon. Ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds driegangenmaaltijd (water en wijn inbegrepen). Dieetvoeding op aanvraag.

€ 488

Bovendien voorziet het hotel 2 halve daguitstappen waar je al dan niet kan op intekenen.

Single: € 548 p.p.

29/06 TOT 03/07/2020 (5 d / 4 n)

INBEGREPEN: • busvervoer H&T • verblijf in volpension vanaf middagmaal eerste dag tot middagmaal laatste dag • dagelijks kameronderhoud • wijn en water bij de maaltijden • 2 halve daguitstappen • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-begeleiding NIET INBEGREPEN: • Eventuele andere uitstappen • eventuele huur van (elektrische) fietsen ter plaatse • fooien

7


€ 436 Single: € 500 p.p.

Dansvakanties Belgische kust – Oostende

Vayamundo in Oostende hoeft geen inleiding meer. Het vakantiehuis is door en door gekend bij onze deelnemers. Het uitgebreide aanbod biedt bergen mogelijkheden voor een actieve, comfortabele vakantie op de zeedijk.

De kamers zijn allemaal voorzien van een badkamer met de nodige faciliteiten. Bedlinnen en handdoekenpakket is voorzien. Ontbijtbuffet, lunch en diner in zelfbediening met dranken à volonté.

GEMEENSCHAPSDANS 31/08/2020 TOT 04/09/2020 (5 d / 4 n)

€ 436 Single: € 500 p.p.

LIJNDANS 21 TOT 25/09/2020 (5 d / 4 n)

INBEGREPEN • busvervoer H&T • verblijf in comfortkamer in volpension vanaf middagmaal eerste dag tot middagmaal laatste dag • drank bij de maaltijd • handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-dansbegeleiding NIET INBEGREPEN: • Eventuele uitstappen • dranken buiten de maaltijden • fooien

8


€ 436

Crea-midweek

Single: € 500 p.p.

Vayamundo Oostende

Ga mee met een aantal crea-lesgeefsters en maak elke dag een creatief stukje dat je afgewerkt mee naar huis neemt! De crea-activiteiten worden aangeboden onder de vorm van workshops. We voorzien alle nodige materiaal maar breng zelf zeker wol, breinaalden, haaknaald en naaigerief mee! Uitgewerkt programma op aanvraag en onder voorbehoud. Ondertussen maken we ook optimaal gebruik van het animatieprogramma dat Vayamundo voor ons in petto heeft en is er ruim tijd voorzien om een strandwandeling te maken of te shoppen in Oostende. Deze crea-midweek vindt plaats in het ons goed gekende Vayamundo.

Een gouden raad! Uiteraard zijn er singlekamers ter beschikking maar speciaal voor deze vakantie voorzien wij een heel aantal 2-persoonskamers met 2 aparte slaapruimtes en gemeenschappelijk sanitair!

21 TOT 25/09/2020 (5 d / 4 n)

INBEGREPEN: • busvervoer H&T • verblijf in comfortkamer in volpension vanaf middagmaal eerste dag tot middagmaal laatste dag • drank bij de maaltijd • handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-creabegeleiding NIET INBEGREPEN: • eventuele uitstappen • dranken buiten de maaltijden • fooien

9


Bezoekerscentrum voor artisanale lambiekbieren

De Lambiek

BELEEF DE MIDDELEEUWEN IN HET VERSTERKT KASTEEL VAN BEERSEL

Ontdek, proef en leer alle geheimen kennen van de lambiekbieren uit de Zennevallei en het Pajottenland. Geniet van een proevertje lambiek (inbegrepen in inkomprijs) Meer info over groepsbezoeken met gids of een groepsbezoek op maat? Contacteer ons!

Meer info over groepsbezoeken met gids?

bezoekerscentrum de lambiek Gemeenveldstraat 1 ● 1652 Alsemberg T 02 359 16 36 ● visit@beersel.be www.delambiek.be De Lambiek

visit beersel Gemeenveldstraat 1 ● 1652 Alsemberg T 02 359 16 36 ● visit@beersel.be www.visitbeersel.be Visit Beersel

K A S T E E L

Beersel

HET HISTORISCH CENTRUMKANAAL

Beleef een onvergetelijke dag op de site van het Historisch Centrumkanaal, door Unesco opgenomen als Werelderfgoed! Laat u verrassen door de vindingrijkheid van het menselijk genie dat toeliet boten van meer dan 1.000 ton het reliëf te laten overwinnen. Eerst afspraak bij het Hellend Vlak van Ronquières waar boten ‘glijden’ over een afstand van bijna 1,5 km. Daarna volgt de kabellift van Strépy-Thieu die de boten een duizelingwekkende 73 meter hoog tilt. Op de top van het gebouw wacht u een nieuwe tentoonstelling over de binnenvaart van vroeger en nu. Nadien gaat u met een speciaal ingerichte boot het hoogteverschil overwinnen met een eeuwenoude hydraulische lift. Bestuur een elektrisch bootje zonder vaarbewijs en beleef een gezellig moment met de ontdekking van het historisch kanaal. Neem ten slotte uw fiets om de charme en de rijkdommen van deze uitzonderlijke sites te ontdekken. Er wachten u unieke ervaringen!

Inlichtingen en prijzen beschikbaar op www.canalducentre.be Bezienswaardigheden op maandag gesloten / Boeking boottocht aanbevolen Voies d’Eau du Hainaut > +32(0)78 059 059 • info@voiesdeau.hainaut.be

© WBT - B. D’Alimonte / HCT > C. Carpentier - B. Semoulin & G. Sgualdino

Tussen erfgoed en moderniteit


www.PAJOT-TOURS.be Brusselsestraat 50

1750 Lennik

Tel:02 532 19 29

info@pajot-tours.be

Luxe cars van 18-30-37-50-56-60-73- 84 PL en Liftcar Vraag vrijblijvend onze zomer & winterfolder met één en meerdaagse reizen

DAGUITSTAP VOOR GROEPEN TE VIROINVAL Viroinval is gelegen in de provincie Namen en staat bekend als het mooiste Natuurpark van België met een opmerkelijk cultureel erfgoed. Deze prachtige streek biedt dus vele mogelijkheden om uw vereniging een onvergetelijke en zeer aangename daguitstap te bezorgen. Onze Nederlandstalige gids die de groep de ganse dag vergezeld zorgt ervoor dat het geheel nog een zonniger tintje krijgt. Als u interesse heeft in onze groepsbrochure waarin u 10 volledig uitgewerkte dagprogramma’s (maaltijden en gids inbegrepen) kan terugvinden, dan kan u een kijkje nemen op onze website of contact opnemen met de Dienst Toerisme Viroinval op onderstaand adres. We zullen u met plezier bijstaan in de keuze van het voor u uitgeknipte programma en zorgen voor alle nodige reservaties. Info en reservaties: Office du Tourisme de Viroinval Rue Vieille Eglise 5, 5670 Nismes Tel : 060 31 16 35 www.viroinval.be bureaudutourisme@gmail.com


lang verblijf

Spanje - Costa Dorada La Pineda

HOTEL

Als we denken aan de Middellandse-Zeekust, dan denken we automatisch aan uitgestrekte zandstranden, omringd door dennenbos, met een zacht klimaat, zon, een blauwe zee en de contouren van Romeinse ruïnes aan de horizon. En dat is nu precies wat u zult vinden aan de Costa Dorada.

De maaltijden in dit all-inclusive hotel zijn in buffetvorm. Een selectie van lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken zijn gratis tot 23 uur.

Palas Pineda ****

La Pineda is een kleine badplaats aan de Costa Dorada, op 5 km van Salou. Er zijn diverse winkels en restaurants te vinden. Het strand van La Pineda is circa 3,5 km lang en wordt als één van de beste stranden van de Costa Dorada beschouwd. Het

€ 1141 Single: € 1381 p.p.

30/05/2020 TOT 13/06/2020 (15 d / 14 n)

INBEGREPEN: • vluchten Zaventem – Reus • 20 kg bagage en 6 kg handbagage • transfers luchthaven-hotel • all-inclusive • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: • vervoer naar en van de luchthaven van Zaventem! • eventuele brandstof-, taks- of veiligheidstoeslagen • maaltijden aan boord • excursies • CO2-compensatie: € 8,25 • Fooien REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart DEELNEMERS: • min 26, max 35 REISORGANISATOR: • Sunweb 12

strand heeft fijn zand en het water is kristalhelder. Bovendien vindt u langs gedeeltes van het strand hoge pijnbomen, die niet alleen voor een gemoedelijke sfeer zorgen, maar ook de nodige schaduw brengen. Gemiddelde temperatuur in september: 25 °C.

all

inclus

ive

Het elegante hotel Palas Pineda **** ligt op 80 meter van het strand en heeft 3 buitenbaden met zonneterras en gratis ligstoelen. Palas Pineda biedt een fitnessruimte, een hot tub en sauna’s. Er is een gameroom, biljarttafel, tafeltennistafel en fietsenverhuur. Je kan er ook petanquen. Er is een bushalte op 80 meter van het hotel.

De ruime kamers van het Palas Pineda zijn voorzien van een flatscreentv, radio, telefoon en airconditioning. Ze beschikken tevens over een gemeubileerd balkon of terras. In de badkamer is er een douche, wastafel en toilet. Er is gratis wifi aanwezig.


€ 620

Nieuwpoort

Studio: € 662 p.p. Single: € 718 p.p.

Hotel Sandeshoved*

Genieten van een Belgische kustvakantie met zicht op zee! De grootste troef van het hotel is uiteraard de ligging, met de wandeldijk en duinen voor de deur. Een wandeling op de dijk van Nieuwpoort tot aan de pier, jachthaven of havengeul zijn buiten

winkelen en terrasjes doen enkele van de vele mogelijkheden. Uitstappen met de kusttram of met het toeristisch treintje in de omgeving verzekeren een ontspannende en deugddoende

HOTEL Hotel Sandeshoved* is een familiehotel, gelegen aan de verkeersvrije zeepromenade. Ruime keuze uit comfortabele kamers, studio’s of appartementen, verdeeld over de gebouwen van Sandeshoved en de Vloote. Alle logies zijn steeds voorzien van bad/douche, wc, tv en telefoon. Verschillende liften. Uitgebreid ontbijtbuffet. Elke middag en avond kan u een keuze maken uit de saladbar. Soep en hoofdgerecht worden aan tafel opgediend. Het dessertenbuffet kent nergens zijn gelijke. Dieetvoeding op aanvraag.

13 TOT 20/06/2020 vakantie. De vele zitbanken op de zeedijk nodigen uit om heerlijk te genieten van de gezonde zeelucht. Er wordt ter plaatse een programma uitgewerkt waaraan je vrijblijvend kan deelnemen.

(8 d / 7 n)

INBEGREPEN: • busvervoer H&T • verblijf in volpension vanaf avondmaal eerste dag tot middagmaal laatste dag • handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • drankje bij de maaltijden • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: • handdoekenwissel op aanvraag tegen betaling • dagelijks kameronderhoud • excursies • fooien

13


€ 926 Single: € 1025 p.p.

21/09/2020 TOT 28/9/2020 (8 d / 7 n)

all

Kreta

inclus

ive

Theartemis **** Kreta is een groot eiland dat echt voor elk wat wils heeft. Het is één van de populairste Griekse eilanden met een legendarische geschiedenis, diverse culturele tradities en uiteraard, hemelse stranden. Daarbij heeft Kreta de langste zomers van heel Griekenland. Perfect voor een vakantie in het najaar! Rethymnon ligt aan de noordkust van Kreta. De oude stad bestaat uit een wirwar van straten en steegjes, waar gezellige restaurantjes en leuke Griekse winkeltjes te vinden zijn. Ook bezit Rethymnon een prachtig zandstrand waar het heerlijk zwemmen en zonnen is. Gemiddelde temperatuur in september: 26 °C.

HOTEL

In hotel Theartemis **** vind je een ideaal evenwicht tussen de levendige animatie van Rethymnon en de rust en ontspanning aan het zwembad of het strand. Het hotel heeft een gunstige ligging aan de rand van het centrum, vlakbij de kustbaan en de dijk. In de directe omgeving vind je heel wat gezellige tavernes en winkeltjes. Er is een bushalte op 100 meter van het hotel. Tijdens je verblijf kan je gebruik maken van 2 zoetwaterzwembaden, het bubbelbad en het zonneterras. Er is een fitness, biljart en pingpongtafel. Het hotel voorziet regelmatig, zowel ’s middags als ’s avonds animatie. De maaltijden in dit all-inclusive hotel zijn in buffetvorm. Een selectie van lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken zijn gratis tot 23 uur. De kamers beschikken over tegelvloer, airco, telefoon, gratis wifi, satelliet-tv, koelkast en kluisje (tegen betaling) . De badkamer is voorzien voorzien van een bad of douche, toilet en haardroger. 14

INBEGREPEN: • vluchten Zaventem – Kreta • 20 kg bagage en 10 kg handbagage • transfers luchthaven-hotel • all-inclusive • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding • NIET INBEGREPEN: • vervoer naar en van de luchthaven van Zaventem! • eventuele brandstof-, taks- of veiligheidstoeslagen • maaltijden aan boord • excursies • CO2-compensatie: € 15,94 • Fooien REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart DEELNEMERS: • min 20, max 50 REISORGANISATOR: • TUI


BESTELBON

Opsturen naar: OKRA-REIZEN BRUSSEL, Ninoofsesteenweg 176, 1700 Dilbeek Tel. 02 244 28 91, brussel@okrareizen.be

www.okra.be/reizen OKRA vzw, btw: BE 0412 022 346

BESTEMMING ......................................................................... van .......... / .......... tot .......... / .......... / .......... DEELNEMER 1

DEELNEMER 2

Naam: ..........................................................................................................

Naam: ..........................................................................................................

(Officiële) voornaam: ..............................................................................

(Officiële) voornaam: ..............................................................................

Straat en nr.: ..............................................................................................

Straat en nr.: ..............................................................................................

Postnr.: ............... Woonplaats: ...............................................................

Postnr.: ............... Woonplaats: ...............................................................

Tel.: ..................................... Gsm: ..............................................................

Tel.: ..................................... Gsm: ..............................................................

E-mailadres:...............................................................................................

E-mailadres:...............................................................................................

Geboortedatum: ............. / ............. / 19...............................................

Geboortedatum: ............. / ............. / 19...............................................

IBAN-rek.-nr.: .............................................................................................

IBAN-rek.-nr.: .............................................................................................

Identiteitskaartnr.:

Identiteitskaartnr.:

5 9

-

-

5 9

-

-

vervaldag:....................................................................................................

vervaldag:....................................................................................................

OKRA-lidnummer: ....................................................................................

OKRA-lidnummer: ....................................................................................

CM-ziekenfondsklever voor het verkrijgen van € 15 CM-korting

CM-ziekenfondsklever voor het verkrijgen van € 15 CM-korting

KAMERKEUZE (duid aan)

❏ Dubbelkamer voor 2 personen (1 tweepersoonsbed) ❏ Twin-kamer voor 2 personen (2 eenpersoonsbedden) Deelt kamer met: .................................................................................................. ❏ Eenpersoonskamer (indien nog beschikbaar) ❏ Triple-kamer (op aanvraag) Deelt kamer met: .................................................................................................................................................... Opmerkingen of wensen (door dit in te vullen, geef je toestemming om deze informatie te gebruiken en aan derden over te maken voor een goede organisatie van je reis): .....................................................................................................................................................................................

................................................................................................................................................................................................................................................. .................................................................................................................................................................................................................................................

KORTINGEN

TOESLAGEN

❏ Korting CM-lid ❏ Ik ben geen CM-lid en CM mag me contacteren voor meer uitleg over

❏ Toeslag eenpersoonskamer: ......................... ❏ Toeslag CO2-compensatie: ............................. ❏ Toeslag niet-OKRA-lid: .................................... ❏ Andere: ......................................................….......

de korting voor CM-leden bij de boeking van een OKRA-vakantie

❏ Korting waardebon ten bedrage van ….............. euro ❏ Andere korting: ……………..........................................…..

euro euro euro euro

Contactpersoon in Belgie tijdens uw vakantie: Naam : .......................................................................... Tel.nr................................……………… De inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot. Hiervoor krijg je een afrekening bij de reisbevestiging. Ondergetekende verklaart kennis te hebben genomen van het standaardinformatieformulier pakketreizen en akkoord te zijn met de algemene voorwaarden, zoals vermeld in de reisbrochure. Ondergetekende verklaart in goede lichamelijke en geestelijke conditie te verkeren om op zelfstandige basis, de reis onder normale omstandigheden te kunnen meemaken.

Opgemaakt te ......................................................................................................... Op datum van : ............/............/............ Handtekening deelnemer(s) (verplicht): Uw persoonsgegevens worden verwerkt door OKRA trefpunt 55+ vzw, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, privacy@okra.be. Dit voor ledenbeheer en organisatie van activiteiten en reizen op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw inschrijving, en om u op de hoogte te houden van onze activiteiten (direct marketing) op basis van ons gerechtvaardigd belang als sociaal-culturele ledenorganisatie. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op privacy@okra.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van persoonsgegevens vindt u op www.okra.be/privacy.”

15


MARC HOUDT VAN MARC HOUDT VAN VAKANTIE EN DE ZEE VAKANTIE EN DE ZEE MAAR VOORAL VAN MAAR VOORAL VAN HET GOEDE GEZELSCHAP HET GOEDE GEZELSCHAP Sterke vakantievoordelen SterkeCM vakantievoordelen dankzij dankzij CM

CM BIEDT JE STERKE VAKANTIEVOORDELEN CM BIEDT JE STERKE VAKANTIEVOORDELEN Plannen om te genieten van een deugddoende vakantie? Als CM-lid heb je

een streepje voor dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Gezinsvakanties, Plannen om te genieten van een deugddoende vakantie? Als CM-lid heb je avontuurlijke reizen, bedevaarten, er is voor elk wat wils in binnen- en buieen streepje voor dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Gezinsvakanties, tenland. En vooral: niemand wordt uitgesloten. Ziek of gezond, jong of oud, avontuurlijke reizen, bedevaarten, er is voor elk wat wils in binnen- en buiiedereen kan op reis met CM. tenland. En vooral: niemand wordt uitgesloten. Ziek of gezond, jong of oud, iedereen kan op reis met CM.

Ontdek alle vakantievoordelen op www.cm.be/vakantie.

Ontdek alle vakantievoordelen op www.cm.be/vakantie.


€623 Single: € 668 p.p.

ZWARTE WOUD Het is heerlijk vertoeven in het Zwarte Woud. Het is een bergachtig heuvelland met een aaneenschakeling van prachtige landschappen, wouden, meren, weiden en dalen met daarin verscholen pittoreske dorpjes, kastelen en kloosters. Wie heeft nog niet gehoord van de koekoeksklok, de houtsnijkunst en de heerlijke gastronomische specialiteiten zoals de Zwarte Woudham, de Schwarzwälder Kirschtorte en de prima wijnen? Het Zwarte Woud zal je een aangename, rustgevende en deugddoende vakantie bezorgen waarvan je nog lang daarna zult nagenieten! PROGRAMMA: DAG 1 Na de ophaalroute rijden we over de autosnelweg naar Nancy voor een lunch en met een kennismaking van de binnenstad rond het prachtige Stanislasplein. Daarna reizen we naar ons hotel in Oberwolfach. DAG 2 In de voormiddag bezoeken we de kloosterruïne Allerheiligen en de waterval waar de Lierbach zich over een hoogte van 100m naar beneden stort. Over de Schwarzwald Hochstrasse bereiken we de Mummelsee. In de namiddag vol-

gen we de Badische Weinstrasse naar Durbach met zijn hooggelegen wijnkasteel Staufenberg. We eindigen onze uitstap in Gengenbach, een prachtig middeleeuws en ommuurd stadje met zijn torens ,vakwerkhuizen en abdij. DAG 3 Na het ontbijt bezoeken we het stadje Wolfach en vandaar rijden we naar Gutach en bezoeken het Openluchtmuseum Vogtsbauernhof. In de namiddag rijden we door het schilderachtig Kinzigthal met bezoeken aan het stadje Schiltach ,de abdij van Alpirsbach. Verder over Lossburg naar Freu-

denstadt ,de hoofdplaats van het Zwarte Woud. DAG 4 Vandaag bezoeken we Freiburg, een oude en prachtige universiteitsstad met zijn kathedraal en vele bezienswaardigheden. Na de middag rijden we over Todtnau waterval en de Feldberg (zo het weer het toelaat) naar het levendige stadje Titisee. We maken er een rondvaart op het meer met daarna vrije tijd. Op de terugreis stoppen we even in Triberg/Hornberg aan de grootste koekoeksklok van het Zwarte Woud en van de wereld.

11/05/2020 TOT 15/05/2020 (5 d / 4 n)

INBEGREPEN: • autocarreis H & T • volpension van middagmaal dag 1 tot middagmaal dag 5 • excursieprogramma en inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: • Dranken tijdens de middagmalen • mogelijke toeristentaksen • fooien REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart DEELNEMERS: min 35, max 50

DAG 5 Na het ontbijt vatten we de terugreis aan over de Schwarzwald Hochstrasse naar Baden Baden. Vervolgens rijden we door de Pfalz over Pirmasen verder huiswaarts.

HOTEL: Familiehotel Walkenstein is gevestigd in een moderne, landelijke accommodatie te midden van het schilderachtige landschap van Oberwolfach. Het restaurant serveert verschillende specialiteiten uit de regio Baden. Alle kamers van Hotel Walkenstein hebben charmante houten balkons met een prachtig uitzicht op de schilderachtige omgeving. In de kamers vindt u een televisie met satellietontvangst en een eigen badkamer met douche, toilet en een haardroger.

17


Dubrovnik

parel aan de Adriatische zee

all

inclus

LIGHTive

Zij die hemel op aarde zoeken, moeten naar Dubrovnik komen, zo schreef George Bernard Shaw. Sindsdien volgden velen deze raad op en togen naar de parel van de Adriatische Zee. Dubrovnik kan prat gaan op een unieke ligging. De stad ligt op een schiereiland, aan de voet van een kalksteengebergte, en is omringd door subtropische planten en bomen. Ook het centrum van de stad is uniek: het volledig autovrije historische centrum met z’n prachtige paleizen, eeuwenoude torens, kerken en forten staat in zijn geheel op de lijst met Werelderfgoed van Unesco.

PROGRAMMA:

DAG 1 Heenreis Vlucht vanuit Zaventem naar Dubrovnik. Installatie, avondmaal en overnachting in ons hotel. DAG 2 Dubrovnik Na een vrije voormiddag en het middagmaal verkennen we samen met de gids het historisch centrum van Dubrovnik.

DAG 3 Korčula Vandaag varen we naar Korčula, eiland van de wijn en tradities. Je vindt hier vele oude dorpjes, wijngaarden, olijfgaarden, bossen en prachtige stranden. Eeuwenoude religieuze ceremonies, folklore en traditionele dans maken hier nog steeds deel uit van het dagelijkse leven. Met een gids leren we dit eiland, met pittoreske straatjes en het stadhuis beter kennen.

HOTEL:

Valamar Club *** heeft een fantastische ligging op het weelderige schiereiland Babin Kuk. Het wordt omringd door zee en prachtige kiezel- en rotsstranden, waar je in een minuut of 8 naartoe loopt. Het hotel beschikt over een groot zwembad en leuke faciliteiten waaronder petanque en minigolf. Dicht bij het Valamar Club Hotel stoppen bussen die u naar het oude centrum van Dubrovnik brengen. Het hotel All Inclusive Light programma. Dit betekent dat ook het drinken tijdens het onbijt, lunch en diner inbegrepen is. Bij de lobby, het terras en bij het zwembad kun je tegen betaling eten en drinken bestellen. De kamers beschikken over airco, televisie, vast tapijt, en gratis wifi. De badkamer is uitgerust met een douche, wastafel, toilet en haardroger. 18

DAG 4 Gruda We reizen naar de vlakte van Konavle, omgeven door groene heuvels. Deze vruchtbare vallei levert Dubrovnik al eeuwenlang landbouwproducten. In Gruda bezoeken we Mlin, een traditionele watermolen die nog steeds gebruikt wordt. Na dit bezoek proeven we van de wijn en de specialiteiten van de regio, gevolgd door een typische lunch. DAG 5 Elafit eilanden Na een vrije voormiddag in het hotel varen we met de boot naar de Elafit eilanden, een groep wilde eilanden met steile kliffen voor de kust van Dubrovnik. Aan boord genieten we van een muzikaal intermezzo en een aperitief met lokale specialiteiten. DAG 6 Mostar Na het ontbijt steken we de grens over naar Bosnië en Herzegovina. Meer bepaald naar de oude stad Mostar, deel van het Unesco wereld­­erfgoed. De stad wordt omringd door groene bergtoppen en heeft een bijzonder historisch centrum. We bezoeken hier onder andere een moskee en een Turks huis. DAG 7 Čilipi We vertrekken naar het dorpje Čilipi voor een bezoek aan het etnografisch museum en een degustatie van grappa of Prošek, de lokale wijn. Vrije tijd om de mis in de Sint Nicolaaskerk bij te wonen (een aanrader) of om de markt te verkennen. Op het kerkplein genieten we vervolgens van een folkloristische show. Na het middagmaal in het hotel volgt er een vrije namiddag. DAG 8 Terugreis Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugkeer naar België

€1585 Single: € 1760 p.p.

08/06/2020 TOT 15/06/2020 (8 d / 7 n)

INBEGREPEN: Vluchten Zaventem – Dubrovnik • Transfers luchthaven-hotel • Vervoer ter plaatse met autocar • All inclusive light van avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 8 • excursieprogramma met gidsen en eventuele inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: Vervoer naar en van de luchthaven van Zaventem • Eventuele middagmalen tijdens de heen- en terugreis • sommige dranken • eventuele brandstof-, taks- of veiligheidstoeslagen • CO2-compensatie: € 13,95 • fooien REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart DEELNEMERS: • min 26, max 35 REISORGANISATOR: • Intersoc


€ 615

Single: € 690 p.p.

30/06/2020 TOT 3/07/2020 (4 d / 3 n)

INBEGREPEN: • autocarreis H & T • volpension van middagmaal dag 1 tot middagmaal dag 4 • excursieprogramma en inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: • Dranken tijdens de middagmalen • mogelijke toeristentaksen • fooien

BAAI VAN DE SOMME Je hoeft echt niet ver te rijden om een mooi stuk Franse natuur te zien. De Somme is meer dan alleen maar een prachtige rivier, de baai van de Somme is een bijzonder gevarieerd natuurgebied gevormd door de zee en zijn getijdenwerking. Vanaf St-Valery-sur-Somme ontplooit de stroom zich tot een brede baai waarin de eilandjes voortdurend verschuiven onder invloed van de wisseling van eb en vloed. Bij laag tij ontstaat een indrukwekkende slibvlakte waarin een rijke verzameling vogelsoorten hun voedsel vinden. De Somme is een schoonheid met sterke contrasten, krijtrotsen en zandduinen. PROGRAMMA: DAG 1 Na de ophaalroute en een koffiestop komen we aan in Amiens waar we de Gotische Kathedraal Notre Dame van Amiens bezoeken. Vandaar wandelen we in het oude stadgedeelte naar het restaurant voor ons middagmaal. Daarna krijgen we een overzicht van een

300 hectare groot moerassig gebied dat bestaat uit kleine volkstuinen, de drijvende tuinen van Amiens. Hierna rijden we verder naar ons hotel in Abbeville. DAG 2 In de voormiddag voelen we ons terug in de jaren ’50 want dan brengt een oude stoomtrein ons

REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart

van Le Crotoy naar Saint Valéry sur Somme, het mooiste pareltje aan de Baai van de Somme met zijn jachthaven, wandelpromenade en middeleeuwse binnenstad. Na het middagmaal bezoeken we Le Tréport, kleine vissershaven aan de monding van de Bresle bij de grens met Picardië. Le Tréport heeft een lang kiezelstrand met daarachter hoge kliffen.

naar het Parc du Marquenterre in Saint-Quentin-en-Tourmont, zeg maar Het Zwin aan de Baai van de Somme, dat maar liefst 320 vogelsoorten rijk is.

DAG 3 Eerst genieten we van een vrije voormiddag in Abbeville. De prachtige stad met rijke historische monumenten, wordt doorkruist door de Somme. Abbeville is een glanzende stad, een juweel, in een groene omgeving. Na het middagmaal rijden we

DAG 4 Na het ontbijt trekken we naar Nausicaa. Neem een (figuurlijke) duik in het grootste, aan de zeewereld gewijde, centrum in Europa. Na het middagmaal in Wissant brengen we nog een kort bezoek aan de Cap Blanc Nez, alvorens huiswaarts te keren.

DEELNEMERS: • min 35, max 50

HOTEL

Dit Mercure hotel - in het hart van Abbeville, op 20 km van de zee en dicht bij het station - ligt op een ideale locatie nabij de route naar Baie de Somme. Dit hotel ligt bij de toegangspoort tot de Baie de Somme en is de ideale uitvalsbasis om de binnenstad en de directe omgeving te verkennen. Het gehele hotel is voorzien van airco. De mooie kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietkanalen, telefoon, kluisje en gratis wifi. De badkamers hebben een bad of douche en een haardroger. 19


OOSTENRIJK Tirol - Gerlos

Oostenrijk heeft alles te bieden wat je kan verlangen: idyllische dorpjes in het hooggebergte, ontelbare diepblauwe binnenmeren, enorme wouden en bossen, een heerlijke keuken en niet te vergeten, de Oostenrijkse gastvrijheid!

HOTEL:

Hotel Edelweiss ****wordt uitgebaat door een Nederlandstalige uitbater. Het hotel beschikt over een binnenzwembad en een wellnesscentrum. De maaltijden worden aangeboden in buffetformule

Gerlos ligt op ongeveer 1300 meter hoogte in het Gerlostal, een zijdal van het Zillertal en behoort tot Tirol. Het dorpje is een waar wandelparadijs.

PROGRAMMA:

Deze vakantie is een mix van verblijf en cultuur. Je kan genieten van een relaxte dag in het hotel, tot aan het centrum van Gerlos (5 minuten) wandelen en een terrasje doen of een souvenirtje kopen, een wandeling maken in het Gerlostal of te voet of met de kabelbaan de bergen in trekken maar we voorzien ook 2 daguitstappen en 2 halve daguitstappen: Daguitstap naar de Swarovski Kristallwelten en Innsbruck: We bezoeken de tentoonstelling van Swarovski sieraden. Daarna bezoeken we Inssbruck, 800 jaar

oude stad en tevens hoofdstad van Tirol. Bewonder o.a. de Hofburg, Schloss Ambras, de Ottoburg en basiliek Wilten.

De kamers zijn voorzien van een telefoon, satelliet tv met Nederlandstalige zenders, kluisje, badkamer met bad of douche en toilet.

Daguitstap naar de Achensee met boottocht: De Achensee is een prachtig meer met helder water tussen het Karawendelgebergte en der Brandenberg Alpen. Halve daguitstap naar de Krimmler watervallen: Een indrukwekkend natuurspektakel waar liters water met een brute kracht naar beneden denderen. Je kan het spektakel ook van bovenaf

bewonderen door 4 km naar boven te wandelen. Halve daguitstap naar Mayerhofen: We brengen er een bezoek aan de kaarsenfabriek.

€918

Single: € 1093 p.p.

22/08/2020 TOT 29/08/2020 (8d / 7 n)

INBEGREPEN: • autocarreis H & T • volpension van avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 8 • excursieprogramma en inkomgelden zoals voorzien • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: • Lunch op dag 1 en dag 8 • dranken tijdens de middagmalen • mogelijke toeristentaksen • fooien REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart DEELNEMERS: • min 35, max 50 20


€1636

Roemenië ROND reis

Roemenië is een land dat door reizigers nog ontdekt moet worden. Je vindt er historische kastelen en kathedralen, uitgestrekte natuur, ruige gebergten, gastvrije bewoners en de interessante hoofdstad Boekarest. In de kleine boerendorpjes lijkt de tijd stil te staan. Roemenië heeft ook een aantal unieke diersoorten en is berucht om de mythe van Dracula, wiens kasteel je kunt bezoeken in het ongerepte, ruwe Transsylvanië.

PROGRAMMA: DAG 1 Chaleroi - Boekarest Vlucht van Chaleroi naar Boekarest. Avondmaal en overnachting in Boekarest. DAG 2 Kasteel van Peles - Sinaia We vertrekken naar Transsylvanië, een historische regio in Roemenië. Na het middagmaal in Sinaia bezichtigen we het kasteel van Peles, de voormalige zomerresidentie van de Roemeense koning. Nadien is er nog vrije tijd in Sinaia, de parel van de Karpaten. Overnachting in Sinaia. DAG 3 Bran - Brasov Na het ontbijt bezoeken we het kasteel van Bran, beter gekend als het kasteel van Dracula. Nadien verkennen we de oude middeleeuwse stad Brasov, in het hartje van Roemenië. We maken een gegidste rondleiding doorheen de stad en genieten in de namiddag van vrije tijd in de voetgangerszone. Overnachting in Sinaia. DAG 4 Boekarest Boekarest, de hoofdstad van Roemenië en rijk aan cultureel erf-

goed, mag zeker niet op ons programma ontbreken. Met de bus maken we een panoramische toer doorheen de stad. Na het middagmaal heb je nog vrije tijd in Boekarest. Overnachting in Boekarest. DAG 5 Boekarest - Tulcea Vrije voormiddag in Boekarest. In de namiddag bezoeken we Tulcea, in het Oosten van Roemenië. Overnachting in Tulcea. DAG 6 Donaudelta Vandaag verkennen we de schitterende Donaudelta per boot. Hier vind je meer dan 300 vogels en 100 vissoorten terug. Aansluitend bezoeken we het museum over de Donaudelta. Overnachting in Tulcea. DAG 7 Constanta Na het ontbijt vertrekken we naar Constanta, een belangrijke havenstad en badplaats. Te voet verkennen we de verschillende monumenten. Na de middag ontdekken we een mozaïek uit de 3de en 4de eeuw na Christus, uniek door zijn grootte in Europa. Van de galerij

Single: € 1861 p.p.

heb je een prachtig uitzicht op de haven. Overnachting in Albena DAG 8 Roese – rotskerken van Ivanovo Vandaag passeren we de Bulgaarse stad Roese, ook wel klein Wenen genoemd. Onderweg naar Roese bezoeken we de Ruiter van Madara, een groot reliëf op een steile rotswand (Unesco werelderfgoed). Na de lunch verkennen we de rotskerken van Ivanovo, gekend omwille van de goed bewaarde middeleeuwse muurschilderingen en als Unesco werelderfgoed. Overnachting in Roese. DAG 9 Roese - Boekarest In de voormiddag verkennen we de belangrijkste gebouwen van Roese: het pantheon, het vrijheidsbeeld, de fonteinen, het theater. Na het middagmaal rijden we verder naar Boekarest. Overnachting in Boekarest. DAG 10 Boekarest - Chaleroi Transfer naar de luchthaven naargelang het vluchtschema

08/09/2020 TOT 17/09/2020 (10 d./ 9 n.)

INBEGREPEN: • Busvervoer van centrale opstapplaatsen naar Chaleroi • vluchten Chaleroi – Boekarest • transfers luchthaven-hotel • vervoer ter plaatse met autocar • (Nederlandstalige) gids • 9 overnachtingen in 3 à 4 ****-hotels • Volpension van avondmaal dag 1 tot ontbijt dag 10 • Excursieprogramma en inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN: • Middagmaal dag 1 en dag 10 • dranken • eventuele brandstof-, taks- of veiligheidstoeslagen • maaltijden aan boord • CO2-compensatie: € 12,81 • fooien REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart DEELNEMERS: • min 15, max 25 REISORGANISATOR: • Intersoc 21


€ 546 Single: € 594 p.p.

14/09/2020 TOT 18/09/2020 (5d / 4 n)

INBEGREPEN: • autocarreis H & T • volpension van middagmaal dag 1 tot middagmaal dag 5 • excursieprogramma en inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding

PROGRAMMA: DAG 1 Na de ophaalroute rijden we naar het station Guillemins in Luik. Het is een echte kathedraal van glas en staal, ontworpen door de architect Santiago Clatrava. Na het middagmaal in Roth bezoeken we het aangename stadje Sankt Vith dat in de tweede wereldoorlog volledig verwoest werd maar zich in de laatste decennia prachtig ontwikkeld heeft. Vandaar reizen we naar ons hotel in Büllingen. DAG 2 In de voormiddag bezoeken we Bütgenbach met zijn indrukwekkende

oostkantons en eiffel De Oostkantons is een vakantieregio die op een relatief klein gebied veel afwisseling biedt en waar de natuur vlakbij is. Op het kruispunt van de spraak- en cultuurregio van België, Duitsland, Nederland en Luxemburg is het aanbod verrassend groot! stuwdam en viaduct en maken een wandeling aan het meer. We stoppen kort in Nidrum, waar we de begraafplaats voor Russische krijgsgevangen bekijken. Na de middag vertrekken we naar het idyllische Eifelstadje Monschau, gelegen aan de rivier de Rur, die de stad doorkruist. De gezellige steegjes en de prachtige histori-

Hotel Drosson ligt op een hoogte van 600 meter boven de zeespiegel in het natuurpark Hoge Venen / Eifel en op 1 km afstand van het meer van Bütgenbach. Het omvat terras, café, ontbijtzaal, restaurant, een feestzaal en een kegelbaan. De gezellig ingerichte kamers hebben douche of bad, WC, telefoon en TV. Enkele kamers hebben een eigen balkon/terras.

22

sche vakwerkhuizen zijn hier wondermooi. We krijgen in de Glashutte ook een demonstratie van het glasblazen. DAG 3 Na het ontbijt rijden we naar Herba Sana, een grote tuin met ongeveer 120 geneeskrachtige planten. De gids vertelt ons op boeiende wijze over de therapeutische werking van een aantal van deze planten. In de Schieferstollen van Recht wandelen we in de namiddag in het spoor van de winning van blauwsteen en leven we ons in in een werkdag van de hardwerkende bevolking uit de 19de eeuw. DAG 4 Vandaag bezoeken we Malmédy, aan de rand van de Hoge Venen, waar twee rivieren, Warche en Warchenne, samenvloeien. Het Stadje is gevormd rondom de kathedraal en de kloostergebouwen.

NIET INBEGREPEN: • Dranken tijdens de middagmalen • mogelijke toeristentaksen • fooien REISDOCUMENTEN: • Identiteitskaart DEELNEMERS: • min 35, max 50

We rijden ook naar Bad Münstereifel, één van de mooiste middeleeuwse stadjes van Duitsland. Binnen de stadsmuren is het een web van stegen en kleine straatjes.Aan de ene zijde van het dal staat een kasteel en aan de andere kant ligt het gerenommeerd kuuroord van Kneipp. DAG 5 Na het ontbijt rijden we naar Montenau voor een bezoek aan Montenauer hamrokerij. Hier zie je hoe een Ardeense ham gezouten, gekruid en gerookt wordt. Natuurlijk moeten we deze specialiteit ook proeven. Na de middag vertrekken we huiswaarts maar houden eerst nog halt in Eupen voor een kort stadsbezoek. Eupen is de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap in België en is groot geworden door de wolhandel in de 18de eeuw.


Nationale Basiliek van het Heilig Hart te Koekelberg

Autocars ’t Ros Beiaard Brusselsesteenweg 151 9280 Lebbeke tel.: 052/41.03.47 fax.: 052/41.36.85 info@trosbeiaard.be www.trosbeiaard.be

Vijfde grootste kerk ter wereld met unieke glasramen, 2 musea, tentoonstellingen en een prachtig 360° panoramisch uitzicht over Brussel Bezoek dit prachtig ART-DECOmonument alleen of met uw vereniging en vraag naar onze op maat gemaakte rondleidingen Openingsuren: Zomertijd: van 9u tot 17u30 (laatste ticket 17u00) Wintertijd: van 10u tot 16u (laatste ticket 15u30) Prijs: Gids: 75 € voor max. 25 personen Panoramaticket: 6 € p.p. / 5 € p.p. vanaf 10 personen Gratis parking, ook voor bussen Rolstoelvriendelijk Voor alle praktische info en meer: info@basilicakoekelberg.be www.basilicakoekelberg.be

hotels De Panne zijn uniek strand en duinenreservaat, zijn gezelligheid en winkelcentrum, de prachtige Dumontwijk, zijn zomerse animatie en winterse charme ... Zalig uitwaaien aan zee, met z’n tweetjes of met de hele familie, genieten van de gastronomie of een onvergetelijk bezoek aan Plopsaland, ...

Onze hotels liggen vlakbij het strand en centrum en zijn hierdoor de ideale locatie voor seniorenvakanties. Ze behoren toe aan de familie Dequeecker - Van Hee. Alle kamers hebben badkamer, WC, telefoon, TV en kluisje. Cajou Hotels ontvangt U graag met de formules kamer met ontbijt, half- en volpension, gastronomische weekends en seminaries. Eveneens geschikt om zeeklassen en daguitstappen te ontvangen. Zaal tot 120 personen, bar en terras. Restaurant “à la carte” met vis- en kreeftenspecialiteiten en grillades.

Nieuwpoortlaan 42 - 8660 De Panne Tel. 058 41 13 03 - Fax. 058 42 01 23 info@cajou.be - www.cajou.be 23


Op vakantie naar de Kempen, De Ardennen of de Kust? De Corsendonk Hotels & Clubs zijn kindvriendelijk en liggen op rustige, groene locaties. Ze hebben elk hun uniek karakter zodat eenieder zijn ideale locatie en accommodati e kan vinden.

OKRA 5% KO LID: RTING

DE KEMPEN

PRIORIJ CORSENDONK

CORSENDONK DE LINDE

Dit beschermd voormalig klooster met prachtige renaissance tuin is omringt door de ongerepte bossen en weilanden van Oud-Turnhout.

Corsendonk De Linde is door zijn locatie hĂŠt perfecte hotel voor fietsers. De animatiemogelijkheden en familiekamers maken De Linde perfect voor families met kinderen.

CORSENDONK VIANE

CORSENDONK HOOGE HEYDE

CORSENDONK TURNOVA

Dit design stadhotel in het centrum van Turnhout is de ideale uitvalsbasis om de stad en zijn omgeving te verkennen.

Bij Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee staat alles in teken van genieten: verwen uzelf na een mooie wandeling met een heerlijk diner in het gastronomisch restaurant.

Het nieuwste hotel van Corsendonk is gelegen op de grote markt van Turnhout. Geniet van de luxe van dit nieuwe viersterren hotel.

DE Kust

DE ARDENNEN

CORSENDONK DUINSE POLDERS

CORSENDONK SOL CRESS

Een vakantiecentrum met strand en zee letterlijk binnen handbereik. Het domein in Blankenberge beschikt over een speeltuin en talrijke buitenactiviteiten voor iedereen.

Een vakantiecentrum prachtig gelegen aan de bossen en op wandelafstand treft u er de Thermen. Op enkele minuten staat u met de kabellift in het centrum van Spa.

corsendonkhotels.com


« Willkommen in de Ardennen » www.hoteldulac .be Tel: 080/44.64.13 info@hoteldulac .be Seestrasse 53 4750 Bütgenbach

Wij bieden U, het hele jaar, midweeks in volpension van maandag tot vrijdag. Een programma, geadapteerd voor iedereen. Prijs per persoon: Single kamer : 364€ Dubbel kamer : 304€ Inbegrepen : Verblijf in volpension (van het avondmaal 1ste dag tot het middagmaal laatste dag), dagelijks kameronderhoud, taks 1€ per dag, per persoon.

Paardenweidestraat 1- 1861 Meise Tel 02 270 10 42 Info@patsytravel.be

Niet inbegrepen : Autocarvervoer, consumpties, persoonlijke uitgaven, de bezoeken.

www.patsytravel.be

Wij bieden de perfecte locatie voor uw: Fiets- of wandelvakantie, groepsvakantie en nog veel meer… Voor individuele overnachtingen, kleine & grote groepen, 27 hotelkamers, lift, restaurant, parking gratis

Intersoc organiseert reizen voor volwassenen. Snuif mee de cultuur op, geniet van zowel lokale als Belgische gerechten en maak prachtige wandelingen. Voor meer informatie surf naar www.intersoc.be of bel naar 070 23 31 19.


Vayamundo Oostende

Vayamundo Houffalize

ur u p r e i h k e d t n O vakantieplezier!

Vayamundo Quillan

www.vayamundo.eu : 078 156 100 | contactcenter@vayamundo.eu

Een dagje uit

Adv_A5_OKRA_Vayamundo.indd 1

2/08/19 15:34

in het Land van Herve

www.

.be

Meer informatie 0032 87 69 31 77 (Anne) Dinsdag tot vrijdag 9u tot 13u

Province de Liège

Pays de Land van

Herve

AUBEL . BLEGNY . DALHEM . FLERON . HERVE . OLNE . PEPINSTER . PLOMBIERES SOUMAGNE . THIMISTER-CLERMONT . VISE . WELKENRAEDT

Excursions d’un jour pour groupes Een dag groepsarrangementen

2020

Adultes Volwassenen Ecoles Scholen

Aubel, Blegny, Dalhem, Fléron, Herve, Olne, Pepinster, Plombières, Soumagne, Thimister-Clermont, Visé, Welkenraedt

www.paysdeherve.be


Daguitstappen 2020 VRIENDSCHAPSDAGEN Met optreden van Herbert Verhaeghe en Eveline Cannoot 12 en 13 februari 2020 We worden verwacht in Salons Mantovani in Oudenaarde voor een gastronomisch vriendschapsmenu en onze muzikale gasten.

€58 DAGUITSTAP NAAR LENS in Noord Frankrijk (Frans -Vlaanderen) Eind maart-begin april Deze regio is nu het Unesco-erkend “Mijnpatrimonium van de Pas de Calais “ . Op een prachtig geconverteerd domein van de mijn van Lens staat nu het supermoderne, transparante museum “Louvre Lens”,met een hele collectie kunstschatten uit het Louvre Parijs.

Een rondrit brengt ons naar de heuvel van Notre-Dame de Lorette. Op deze Franse militaire begraafplaats staan de unieke Byzantijnse basiliek en de “Grote lantaarn” als eerbetoon, midden de meer dan 40.000 graven van gesneuvelde soldaten. Vervolgens rijden we naar heuvelrug van Vimy. Hier brengen we een bezoek aan het “Canadees Memorial” met een imposant wit marmeren monument.

€58 ANTWERPEN ANDERS Midden juli Antwerpen, wereldhaven aan de Schelde. Ook Okra-deelnemers kunnen er mee kennismaken. Met koffie en ontbijt op een sightseeing boot vertrekken we voor een 90-minuten durende tocht en ontdekken een aantal interessante sites en bedrijven op Rechteroever. Met een wandeling op het Eilandje of een panoramisch

vergezicht vanop het MAS vervolledigen wij ons beeld van deze kant van Rechteroever. Een rondrit doorheen de Waaslandhaven met deskundige uitleg van een gids brengt ons ’s namiddags in contact met de uitbreiding van de haven: Deurganckdok, Antwerp Euroterminal, Doel, nieuwe polders, … komen aan bod.

€58 DAGUITSTAP HAGELAND Begin september 2020 Nieuwsgierig naar de geheimen van het koffieverhaal, van het selecteren van de groene koffiebonen tot het branden en verpakken? En wil je wandelen langs de wijngaardmuur en alles ontdekken over de Wijngaardberg en de Hagelandse wijnen? Proef mee van de streek o.a. bij de koffiebrander in Rotselaar en in het bezoekerscentrum van het wijndomein Steenen muur vzw. in Wezemaal.

€58 27


Gluren bij de buren

Ook Regio Oost-Brabant heeft weer een ruim aanbod zomerreizen. Wil je graag kennismaken met hun ruime reisaanbod? Op vrijdag 10 en zaterdag 11 januari 2020 is er een vakantiebeurs met standjes en projecties over het zomeraanbod.

Telkens van 14 u. tot 17 u. in de zalen van CM, Platte Lostraat 541, 3010 Kessel-Lo. Of je kan een zomerfolder aanvragen via Oostbrabant@okra.be of via 016 35 96 87. EEN GREEP UIT HUN AANBOD BESTEMMING :

VERTREK :

PRIJS(*) :

Portugal - Algarve

14 mrt 2020 8d/7n

€ 647

Spanje - Citytrip Valencia

24 apr 2020 4d/3n

€ 501

Spanje - Costa de la Luz

03 mei 2020 8d/7n

€ 696

Griekenland - Kreta Wandelvakantie

09 mei 2020 8d/7n

€ 812

Italië - Pantours Italiaanse meren

25 mei 2020 8d/7n

€ 1044

Duitsland - Heidelberg

07 jun 2020 7d/6n

€ 911

Frankrijk - La Baule - Kampeervakantie

04 sep 2020 10d/9n

€ 291 (eigen mobilhome/ caravan) € 414 (cottage)

(*) De opgegeven prijs is de prijs per persoon bij een verblijf in een 2-persoonskamer

Hieronder een greep uit onze promoties en arrangementen! Vraag vrijblijvend onze folder: Tel: 058/22 23 60

info@sandeshoved.be

NIEUWPOORTSE SENIORENWEEK

HOTEL SANDESHOVED Nieuwpoort

www.sandeshoved.be info@sandeshoved.be Zeedijk 26 Nieuwpoort 058/22.23.60 Mooie promoties gans het jaar door: vraag vrijblijvend onze promobrochure !

Uw vakantie voor elk seizoen 28

Kamer of studio/appartement + halfpension (ontbijtbuffet en middag- of avondmaal met saladbar) + welkomstdrink, mosselfestijn, gastronomische brunch!

Een week met tal van activiteiten en ambiance! maandag 02/03 tot maandag 09/03/20 (of zondag tot zondag) maandag 16/11 tot maandag 23/11/20 (of zondag tot zondag) maandag 23/11 tot maandag 30/11/20 (of zondag tot zondag)

€ 311 p.p. met twee op een tweepersoonskamer € 366 p.p. met twee op een studio of appartement (bijkomende persoon op studio of appartement: € 231)

€ 396 p.p. alleen op een grote single

WEEK PROMOTIE

Kamer of studio/appartement + halfpension (ontbijtbuffet en middag- of avondmaal met saladbar) 7 opeenvolgende overnachtingen tussen 01/01 en 23/03 of tussen 02/10 en 19/12/20 € 346 p.p. met twee op een tweepersoonskamer € 401 p.p. met twee op een studio of appartement (bijkomende persoon op studio of appartement: € 252)

€ 426 p.p. alleen op een grote single


ALGEMENE VOORWAARDEN OKRA vzw organiseert groepsreizen in het kader van de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. In dat kader informeren we je over jouw rechten als gebruiker via het document ‘Standaardinformatieformulier voor pakketreisovereenkomsten’.

1. DEELNAME • Het reisaanbod van OKRA is toegankelijk voor senioren die op eigen kracht aan de reis kunnen deelnemen. Personen die extra hulp en verzorging nodig hebben, verwijzen we graag door naar aanbieders van een aangepast vakantieaanbod, waaronder Samana. Als je meer info wenst over de zwaarte van een reis kan je contact opnemen met het organiserende verkooppunt. • Niet-OKRA-leden kunnen deelnemen aan de reizen mits betaling van een toeslag van 50 euro.

2. INSCHRIJVING, VOORSCHOT EN BETALING Inschrijven kan met een volledig ingevulde en ondertekende bestelbon, of via de inschrijvingsprocedure op www.okra.be. Je inschrijving is definitief na ontvangst van het gevraagde voorschot. Je ontvangt hiertoe een reisbevestiging met factuur. Reischeques en waarde- of kortingsbonnen dien je samen met de bestelbon in, zodat die in mindering kunnen worden gebracht. Gebruik steeds je officiële naam en voornaam (zoals op de identiteitskaart). Onkosten als gevolg van het opgeven van een foute naam vallen ten laste van de deelnemer. Het voorschot bedraagt 25 procent van de totale reissom zoals vermeld in de reisbrochure en is te betalen binnen de acht dagen na ontvangst van de reisbevestiging. De betaling geldt als bevestiging van het reiscontract. Indien je nalaat, ook na aanmaning, om het voorschot te betalen heeft OKRA het recht om de overeenkomst te beëindigen met de annuleringskost ten laste van de kandidaat-reiziger. Het saldo betaal je ten laatste acht weken voor vertrek. De betalingsdatum staat vermeld op de saldoafrekening die je bij reisbevestiging ontvangt. Bij inschrijving minder dan acht weken voor vertrek, betaal je onmiddellijk de volledige reissom. Na volledige betaling en ten laatste zeven dagen voor afreisdatum, ontvang je alle nuttige reisinformatie, zoals: • richtlijnen inzake vervoersregeling; • info over het verblijf (logies), maaltijden, het reisprogramma; • naam en contactgegevens van de reisbegeleider.

3. ANNULEREN Door de reiziger zelf: • Je kan de overeenkomst overdragen aan een andere persoon die voldoet aan de geldende voorwaarden, mits betaling van de bijkomende kosten die hieraan verbonden zijn. • Je kan de pakketreisovereenkomst opzeggen vóór het begin van de pakketreis mits betaling van een passende en gerechtvaardigde opzegvergoeding. • Indien je je inschrijving annuleert, laat je dit zo snel mogelijk weten aan het verkoopkantoor. Indien je door omstandigheden kort voor vertrek moet annuleren, contacteer je ook het best de reisbegeleider.

• Bij annulering om een geldige reden meer dan 60 dagen voor afreis wordt de terugbetaling van de reeds betaalde bedragen voorzien, mits afhouding van een administratiekost van 30 euro per dossier en eventuele reeds doorgerekende annuleringskosten aan OKRA. • Bij annulering om een geldige reden binnen een periode van 60 dagen voor afreis wordt terugbetaling geregeld via de inbegrepen annuleringsverzekering mits afhouding van een administratiekost van 30 euro per dossier en de premie voor de annuleringsverzekering. Weliswaar enkel als de nodige attesten zijn voorgelegd en de reden aanvaard wordt. Informeer je vooraf over de voorwaarden bij het verkooppunt. Door OKRA: • Indien er onvoldoende reizigers zijn ingeschreven voor een bepaalde bestemming, eigent OKRA zich het recht toe de reis te annuleren. De deelnemers zullen daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden en uiterlijk: - 20 dagen voor afreis bij reizen van meer dan 6 dagen; - 7 dagen voor afreis bij reizen van 2 tot 6 dagen. • Indien de overeenkomst niet kan uitgevoerd worden door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden en de reizigers hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht wordt. • In beide gevallen wordt het reeds betaalde bedrag volledig terugbetaald en is OKRA vzw geen bijkomende schadevergoedingen verschuldigd.

4. ONVOORZIENE WIJZIGINGEN Voor de aanvang van de reis: • Indien, vóór de aanvang van de reis, een van de voornaamste kenmerken van de reis niet kan worden uitgevoerd, zal OKRA je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte brengen en je eventuele programma- en/of prijswijzigingen voorstellen. • In dit geval heb je de keuze om het contract binnen de aangegeven termijn zonder kosten te verbreken, of de door OKRA voorgestelde wijzigingen te aanvaarden. • Als de kwaliteit van de reis door de aanpassingen vermindert, heb je recht op een passende schadevergoeding. Bij opzegging worden alleen reeds betaalde bedragen terugbetaald. Tijdens de reis: • Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt OKRA alle nodige maatregelen om je passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op voortzetting van de reis. Algemeen: • Alle vermelde programma’s zijn onder voorbehoud van lichte wijzigingen. • De beschrijving van de hotels en de pakketten ‘all-inclusive’ zijn op basis van gekende info bij het uitschrijven van de reis. Dat kan mogelijk licht afwijken.

5. VERZEKERINGEN • Gedurende de hele duur van de reis ben je verzekerd t.o.v. derden en van elkaar voor burgerlijke aansprakelijkheid en 29


• • •

lichamelijke ongevallen (voor buitenlandse reizen aanvullend op tussenkomst MUTAS of andere alarmcentrales). Voor landen waarvoor geen tussenkomst van de alarm- en zorgcentrale voorzien is, heeft OKRA een uitbreiding in de polis voorzien tot 50.000 euro (ook voor ziekte en hospitalisatie). Voor alle reizen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, heeft OKRA een annuleringsverzekering afgesloten bij DVV, polis C15/0182.650/03-B. OKRA heeft een verzekering insolventie afgesloten bij Garantiefonds Reizen, Metrologielaan 8, 1130 Brussel, 02 240 68 00 - mail@gfg.be. Er is geen bagageverzekering afgesloten door OKRA, tenzij anders vermeld. OKRA is in geen geval verantwoordelijk voor verlies van of schade aan je bagage. Het is ten strengste verboden voorwerpen die bij de douane moeten worden aangegeven, over de grenzen te smokkelen. In geval van overtreding wijst OKRA elke verantwoordelijkheid af. Voor meer informatie over de voorwaarden en procedures rond deze verschillende verzekeringen kan je terecht bij de verkooppunten. De volledige reispolis kan worden ingekeken op verzoek.

6. PRIJZEN • Alle vermelde prijzen en toeslagen zijn per persoon, tenzij anders vermeld. • In de aangekondigde en vermelde prijs is alles inbegrepen zoals vermeld in de brochure en op OKRA.be, inclusief btw. • Niet-deelname aan een of andere activiteit of geen gebruik maken van het aangeboden vervoer, geeft geen recht op terugbetaling. • Dranken aan tafel en dienstvergoeding personeel zijn niet inbegrepen, tenzij vooraf anders vermeld. • De reissom kan tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek worden herzien als gevolg van verhoging van wisselkoersen, brandstofkosten en belastingen. • Bij een eventuele prijsverhoging van meer dan 8 % heb je het recht om het reiscontract te verbreken zonder opzeggingsvergoeding. • Als je aangesloten bent bij CM krijg je een korting van 15 euro mits het voorleggen van je aansluitingsbewijs (gele klever). Deze korting is van toepassing op alle reizen die openbaar (open) aangeboden worden. Ze is niet van toepassing op reizen die exclusief aan leden van bepaalde OKRAtrefpunten aangeboden worden (gesloten deelname).

7. REISDOCUMENTEN Volgende documenten dien je zeker bij te hebben: • een geldige identiteitskaart (let op geldigheidsdatum) of reispas voor bestemmingen waar dat nodig is (zie info per reis); • voor buitenland: de Europese ziekteverzekeringskaart (aan te vragen bij je mutualiteit en jaarlijks te vernieuwen) en de Mutas-WAC-kaart (aan te vragen bij je mutualiteit); • voor buitenlandse reizen vragen we standaard een kopie van de voorkant van je identiteitskaart; • aanbeveling: indien je belangrijke medicatie neemt, gelieve de bijsluiters mee te nemen in je handbagage.

8. NON-CONFORMITEIT EN KLACHTENBEHANDELING • Bij een niet-correcte uitvoering van de reis breng je de reisleider of de organisatie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Als deze klacht gegrond, is probeert OKRA dit binnen redelijke termijn te verhelpen of minstens evenwaardige alternatieven aan te bieden, tenzij dit onmogelijk is of onevenredige kosten met zich meebrengt. • Indien een klacht ter plaatse niet werd opgelost of indien je onmogelijk de klacht tijdens de reis kon formuleren, dan vragen we deze klacht schriftelijk en binnen de acht dagen na verloop van de reis te richten tot: OKRA, PB 40, 1031 Schaarbeek. • OKRA onderschrijft de Algemene voorwaarden van de Geschillencommissie reizen en haar procedures voor klachtenbehandeling en verzoening.

9. OVERIGE INFO • Bij inschrijving maak je een keuze uit verschillende types kamers. Hou er rekening mee dat eenpersoonskamers slechts beperkt beschikbaar zijn en dat hiervoor ook bijna altijd een toeslag wordt aangerekend. Een kamergenoot zoeken is dus een aanrader. • OKRA-reisbegeleiders: onze troef. Al onze reizen worden voorbereid en begeleid door opgeleide OKRA-begeleidings. Hun enthousiaste inzet is op vrijwillige basis. Dat verdient ons respect.

10. PRIVACY • Je persoonsgegevens worden verwerkt door OKRA trefpunt 55+ vzw, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, privacy@okra.be. Dit voor ledenbeheer en organisatie van activiteiten en reizen op basis van de contractuele relatie als gevolg van je inschrijving, en om je op de hoogte te houden van onze activiteiten (direct marketing) op basis van ons gerechtvaardigd belang als sociaal-culturele ledenorganisatie. Indien je niet wil dat wij je gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op privacy@okra.be. Via dat adres kan je ook altijd vragen welke gegevens wij over jou verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van persoonsgegevens vind je op www.okra.be/ privacy. • Enkele weken voor afreis ontvang je de laatste richtlijnen met de nodige praktische reisgegevens. Daarbij word je ook vriendelijk uitgenodigd om een medische fiche in te vullen. We vragen je om die op de eerste reisdag in gesloten omslag met naamvermelding te overhandigen aan de OKRA reisleider. Dit is echter niet verplicht, maar we bevelen het wel aan. Deze omslag wordt enkel geopend bij medische noodgevallen en wordt op het einde van de reis terugbezorgd. Als je de fiche invult en afgeeft geef je hierbij ook jouw toestemming dat die bij medische problemen mag geopend en aangewend worden i.f.v. een goede dienstverlening.


Informatie gebruikers pakketreisovereenkomsten  

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Voor meer info over deze wetgevingen kan U terecht op de website van de FOD Economie: https://economie.fgov.be/nl/themas/consumentenbescherming/reizen Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. OKRA vzw is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. OKRA vzw beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden. Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 • • • • •

• • •

• • •

Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ontvangen. De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één professioneel. De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent. De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen. De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan twintig dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst opzeggen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsvermindering wanneer de relevante kosten zouden afnemen. In geval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de professioneel die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een schadevergoeding. De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een opzegvergoeding vóór het begin van de pakketreis opzeggen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis. Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde opzegvergoeding. Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen. In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsvermindering en/of schadevergoeding. De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen. Indien de organisator of de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. OKRA vzw heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij het Garantiefonds Reizen, Metrologielaan 8 - B 1130 Brussel, tel: 02/240.68.00, mail@gfg.be. Wanneer diensten door de insolventie van OKRA vzw niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit contact opnemen


KINEPOLIS® BRUSSEL presenteert

TIJD OM UZELF EENS GOED TE LATEN VERWENNEN! Seniors at the Movies biedt u de perfecte ingrediënten voor een ontspannen namiddag. Een heerlijke film, gevolgd door een lekker gebakje en koffie en een leuke babbel. Iedere 2de dinsdag van de maand om 14u in Kinepolis Brussel. Meer info & tickets: kinepolis.be/seniors

Profile for OKRA Brussel

Vakantiebrochure Brussel zomer 2020  

Vakantiebrochure Brussel zomer 2020  

Advertisement