Page 1

OKRA-Reizen West-Vlaanderen winter 2013-2014

Vergunning 7305


TUNESIË ✤ DJERBA VAN 9 TOT 20 NOVEMBER 2013

CANARISCHE EILANDEN ✤ TENERIFE ✤ COSTA ADEJE VAN 17 TOT 31 JANUARI 2014

Iberostar Mehari Djerba is een rustig gelegen hotel dicht bij het strand aan een promenade met een uitgestrekte tuin en ruime kamers. Breng tijdens jouw verblijf zeker een bezoekje aan de markten van Midoun en Houmt Souk. Gemiddelde temperatuur 22°C.

Hotel Jacaranda ligt op ca. 350 meter van het strand en de gezellige boulevard. Op iets meer dan een kilometer ligt het centrum van Adeje. Dit verzorgd hotel biedt je mooie waterpartijen en een goede keuken. Gemiddelde temperatuur 21°C.

De kamers hebben een bad/douche, haardroger, telefoon, safe (tegen betaling), flatscreen satelliet-tv, en balkon of terras. Er is een overdekt zwembad met bubbelbad, een openluchtzwembad, een balneotherapiecentrum, tennisterreinen, mogelijkheid tot petanque, aerobics, tafeltennis.

Er zijn 4 zwembaden voor zowel een actieve als een relaxte vakantie.

Het ontbijt, de lunch en het diner worden verzorgd in het buffetrestaurant met terras. Voor het diner kun je ook terecht in het themarestaurant, dat tijdens jouw verblijf één keer inbegrepen is.

Hotel: Iberostar Mehari Djerba****

Vertrek luchthaven Zaventem – aankomst luchthaven Djerba Prijs: 699 euro in 2-persoonskamer, 60 euro toeslag single Inbegrepen: Transfers naar en van de luchthavens, verblijf in all-inclusive Niet inbegrepen: excursies Begeleiding: Nelly Dekien, regio Oostende – 058 28 87 68 - nelly.dekien@telenet.be Opstapplaatsen: 1 opstapplaats in de regio Oostende – eventueel een 2de in West-Vlaanderen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Telefonische informatie: secretariaat OKRA Oostende - 059 55 26 90

Alle kamers beschikken over bad/douche, haardroger, airconditioning, telefoon, satelliet-tv, minibar en safe (tegen betaling), zithoek en balkon of terras. Eten en drinken in Hotel Jacaranda is steeds een feest. Naast het hoofdrestaurant met indrukwekkend buffet zijn er ook gezellige bars. De sportievelingen kunnen de Teide beklimmen, de anderen kunnen er met de bus naartoe.

Hotel: Jacaranda****

Vertrek luchthaven Zaventem – aankomst luchthaven Tenerife Zuid Prijs: 1269 euro in 2-persoonskamer, 225 euro toeslag single Inbegrepen: Transfers naar en van de luchthavens, verblijf in all-inclusive Niet inbegrepen: excursies Begeleiding: Robert Kimpe, regio Roeselare – 051 21 03 81 – robertkimpe7@gmail.com Opstapplaatsen: 1 opstapplaats in de regio Roeselare – eventueel een 2de in West-Vlaanderen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Telefonische informatie: secretariaat OKRA Roeselare - 051 26 53 07


CANARISCHE EILANDEN ✤ GRAN CANARIA ✤ PLAYA DEL INGLÈS VAN 4 TOT 15 FEBRUARI 2014

COSTA BLANCA ✤ BENIDORM VAN 14 TOT 24 MAART 2014

De sfeervolle badplaats Playa del Inglès beschikt over een mooi zandstrand dat overloopt in een 6 km lange duinengordel. Op de wandelpromenade kan je rustig kuieren langs winkeltjes en bars. Gemiddelde temperatuur 21°C.

Het gezellige kleinschalige hotel Brisa werd in een nieuw kleedje gestopt. Dit resulteert in bijzonder smaakvolle kamers! Gemiddelde temperatuur 20°C.

Hotel Ifa Catarina ligt dicht bij de duinen en is bekend om zijn kleurrijke tropische tuin. De kamers beschikken over een balkon, bad/douche, haardroger, airconditioning, telefoon, satelliet-tv, minibar en safe (tegen betaling). De maaltijden zijn in buffetvorm. Een rondrit door dit eiland: geniet mee van het rustig duinenlandschap en bergachtig binnenland.

Op het terras is het zalig zitten, met een hapje, drankje, en een prachtig zicht op zee en op de wandelpromenade van het Levante strand, aan de rustige Ricon de Loix. De kamers beschikken over bad, telefoon, centrale verwarming, airconditioning, televisie en een bankkluisje. Er is een bar, TV-salon en leeszaal, zwembad en solarium aanwezig. Uitstappen zijn mogelijk o.m. naar Calpe – een oud vissersdorp – en naar Valencia (dag). Vroegboekkorting: 54 euro bij boeking voor 29 september!

Hotel: Ifa Catarina****

Vertrek luchthaven Zaventem – aankomst luchthaven Gando Prijs: 1370 euro in 2-persoonskamer, 375 euro toeslag single OPGELET: Deze prijzen zijn gegarandeerd bij inschrijving tot 30 november 2013. Inbegrepen: Transfers naar en van de luchthavens, verblijf in all-inclusive Niet inbegrepen: excursies Begeleiding: Georgette Lefevere, regio Kortrijk – 056 20 00 86 – Georgette.lefevere@telenet.be Opstapplaatsen: 1 opstapplaats in de regio Kortrijk – eventueel een 2de in West-Vlaanderen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Telefonische informatie: secretariaat OKRA Kortrijk – 056 26 63 53

Hotel: Brisa****

Vertrek luchthaven Oostende – aankomst luchthaven Alicante Prijs: 797 euro in 2-persoonskamer, 60 euro toeslag single Toeslag voor transfer naar luchthaven: 30 euro Inbegrepen: Transfer van en naar luchthaven Alicante, verblijf in volpension Niet inbegrepen: excursies, vervoer naar en van de luchthaven Oostende Begeleiding: Anita Vanden Berg, regio Brugge 050 32 08 18 - anita.vandenberg@euphonynet.be Opstapplaatsen: 1 of 2 opstapplaatsen in WestVlaanderen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Telefonische informatie: secretariaat OKRA Brugge – 050 44 03 81


Algemene voorwaarden 1 Wie kan deelnemen? OKRA-reizen worden georganiseerd voor valide 55+, die in staat zijn op eigen kracht deel te nemen aan het reisprogramma. De reizen worden in principe georganiseerd voor leden van OKRA. Niet-leden kunnen deelnemen mits een toeslag van 50 euro. 2 Inschrijven Inschrijven gebeurt met een volledig ingevulde en ondertekende bestelbon. Je inschrijving is pas definitief na het ontvangst van het vereiste voorschot. 3 Voorschot en saldo Het voorschot bedraagt 25% van de totale reissom, te betalen uiterlijk 2 weken na ontvangst van de uitnodiging tot betaling. Het saldo wordt betaald acht weken vóór de afreis. De reisinformatie ontvang je 10 dagen voor afreis. 4 Annulatie 4.1 Door de vakantieganger 4.1.1 Indien je niet aan de vakantie kan deelnemen, dien je ons persoonlijk en schriftelijk zo snel mogelijk te verwittigen. 4.1.2 Bij annulering om geldige reden meer dan 60 dagen voor de vertrekdatum, is een volledige terugbetaling voorzien van de betaalde bedragen, mits aftrek van 30 euro dossierkosten p.p. 4.1.3 Bij annulering om geldige reden minder dan 60 dagen voor de vertrekdatum, is steeds een geldig attest vereist. De terugbetaling gebeurt dan via de annulatieverzekering op voorwaarde dat je dossier aanvaard wordt, mits aftrek van 30 euro dossierkosten p.p. 4.2 Door OKRA Indien er onvoldoende deelnemers zijn voor een OKRA-reis, eigent OKRA zich het recht toe de reis te annuleren. OKRA zal de deelnemers tijdig verwittigen (minimum 2 maanden voor vertrek) en alle reeds betaalde bedragen terugbetalen. Uitzonderlijke omstandigheden: Uitzonderlijk kan – wegens onvoorziene omstandigheden - kort vóór de vertrekdatum een ander hotel worden toegewezen dan vermeld in de brochure. OKRA zoekt steeds een gelijkwaardig hotel, maar beperkte verschillen zijn mogelijk. Ook wijzigingen in het programma zijn mogelijk.

Praktische informatie Alle wintervakanties gaan door vanaf 21 deelnemers. Het maximum aantal is 52. Informatie en inschrijven kan schriftelijk op adres OKRA-REIZEN West-Vlaanderen, Wijngaardstraat 48C, 8500 Kortrijk, via mail westvlaanderen@okrareizen.be. Het inschrijvingsformulier kun je downloaden via de site: www.okra.be/kortrijk of vraag je op via mail.

5. Vervoer Het vervoer voor alle vakanties gebeurt per autocar en/of vliegtuig, tenzij anders vermeld. Om de duur van de heen- en terugreis te beperken, kiest OKRA West-Vlaanderen voor maximaal 2 opstapplaatsen in functie van het aantal deelnemers per regio. De juiste opstapplaatsen worden voor vertrek met de reisregeling meegedeeld. 6. Prijzen De prijs die aangegeven is in de brochure geeft alles weer wat is inbegrepen p.p. Als je aan een activiteit niet deelneemt of vervroegd het verblijf onderbreekt, geeft dit geen recht op terugbetaling. BTW, taksen en fooi chauffeur zijn steeds in de prijzen inbegrepen. CM-leden ontvangen een korting van 15 euro per reis bij het voorleggen van een gele klever. Brandstofprijsverhogingen of andere onvoorziene extra kosten die door de touroperator worden opgelegd na publicatie van de prijzen, worden doorgerekend aan de reizigers. 7. Verzekeringen Alle deelnemers en OKRA-begeleiders zijn gedurende de hele duur van de reis verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen. OKRA sloot tevens een algemene aansprakelijkheid en solvalibiliteitsverzekering af. Voor alle reizen heeft OKRA een annulatieverzekering afgesloten. De polis is beschikbaar op het secretariaat. 8. Reisdocumenten OKRA-reizigers moeten steeds in het bezit zijn van geldige identiteitspapieren. Voor vliegtuigreizen dient de identiteitskaart een geldigheid te hebben van minimum zes maanden na datum van terugreis. 9. Bagage OKRA en de busfirma’s zijn niet verantwoordelijk voor verlies of schade aan bagage. 10. Overige reisvoorwaarden 10.1 Elke klacht of vraag voor terugbetaling voor niet bekomen diensten moet schriftelijk binnen tien dagen na de reis bij het OKRA-secretariaat worden ingediend. 10.2 Inschrijven voor OKRA-REIZEN betekent dat je akkoord bent met de algemene reisvoorwaarden.

Colofon

Redactie: OKRA-REIZEN West-Vlaanderen, Wijngaardstraat 48C, 8500 Kortrijk, westvlaanderen@okrareizen.be, 056 26 63 53, www.okra.be/kortrijk V.U.: Jan Vandecasteele, Vier Uitersten 19, 8200 Brugge Vormgeving: Gevaert Graphics Druk: Gevaert Printing Oplage: 40.000

Reisbrochure winter 2013-2014 West-Vlaanderen  

De OKRA-reisbrochure winter 2013-2014 voor de provincie West-Vlaanderen.