Vakantiebrochure OKRA-reizen Provincie Antwerpen - zomer 2019

Page 1

OKRA-REIZEN PROVINCIE ANTWERPEN - ZOMER 2019


OKRA-REIZEN PROVINCIE ANTWERPEN: comfort voorop voor de reizende senior! Je bent nooit te oud om te leren is een bekende wijsheid. Al vele jaren wordt het ook duidelijk dat je nooit te oud bent om te reizen. Ouderen gaan gemiddeld vaker op reis dan jongeren! Ze hebben hard gewerkt en kunnen nu eindelijk genieten. Het is aan aanbieders zoals OKRA-REIZEN om deze uitdaging aan te gaan. En met het aanbod in de provincie Antwerpen zijn we zeker om reisdoelen op maat van elke senior te kunnen aanbieden. Als je nog wil reizen om te leren, hebben we zelfs een heel uitgebreid aanbod. In de buurlanden Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië hebben we een paar fraaie regio’s uitgekozen, die we vanuit gezellige hotels via busuitstappen verkennen. Je kan bijvoorbeeld kuieren in Bernkastel, varen op de Main nabij Miltenberg, je vergapen aan de productie van porselein in Fürstenberg, met kippenvel rijden over het viaduct van Millau, in de verte turen van op de vuurtoren van Chassiron, enz. Citytrips naar Edinburgh, Londen, Valencia en Boedapest zijn uiteraard bedoeld voor de echte culturele fijnproevers. De actieve 55-plusser dagen we uit om in groep, onder deskundige begeleiding, te fietsen, wandelen, met de motor te rijden en te dansen. De genieter kan een van de vele zonnebestemmingen kiezen, waar de all-inclusive formule voor velen een stevige uitdaging is. Cruisen zit volop in de lift, dit jaar hebben we daarom zowel een riviercruise als een Middellandse Zee-cruise opgenomen in ons aanbod. De oudste senioren verwelkomen we graag aan de Belgische kust in alle seizoenen van het jaar! Extra aandacht hebben we zeker voor de winterperiode, met gezellig samenzijn rond kerst, met oudjaar en in de donkere maanden. Als grote pluspunt zorgen onze OKRA-reisbegeleiders ervoor dat elke reiziger aan zijn trekken komt, zowel zij die liefst wat vrijheid krijgen als zij die gebaat zijn met geborgenheid. De prijs-kwaliteitsverhouding is steeds in orde, zoals de vele reizigers vorige jaren mochten vaststellen. Geniet je mee op een van onze reizen op maat van senioren? Jos Jacobs Provinciaal coördinator OKRA-REIZEN provincie Antwerpen

Leuk om te geven, fantastisch om te krijgen! Schenk een OKRA-reischeque

REISCH WAAR D

VERJAARDAG, JUBILEUM OF GEWOON ‘IETS’ TE VIEREN? VERGEET DAT WIJNPAKKET, DUMP DIE WELLNESSBONNEN EN SCHENK EEN OKRA-REISCHEQUE. Je kiest zelf hoeveel je wil ­spenderen en de gelukkige ­ontvanger kan deze reischeque in alle OKRA-REIZEN verkooppunten verzilveren.

AANG

EQUE

E:

EBOD

EN D

EURO

OOR :

DATU M Deze re Hand ischeque teken is twe ing e n ste e jaar ge ldig. mp e l OKR Deze A-RE reisch IZEN eq e en re

is uit

. ue ka het aa n verzilve rd wo nbod rden van O bij aa KR A-R nkoo EIZEN p van vz w.

Hoe ga je te werk? Stort je gekozen bedrag op rek.nr. BE82 7865 6723 5368 met als mededeling ‘OKRA-reischeque’ en wij bezorgen je dit origineel cadeau in ­geschenkenveloppe. Nog vragen? Neem contact op via algemeen@okrareizen.be of 02 246 39 44.


INFO EN INSCHRIJVINGEN

INHOUD

OKRA-REIZEN - VERKOOPPUNT PROVINCIE ANTWERPEN Heb je interesse voor een welbepaalde reis uit onze provinciale brochure? Kijk dan goed in de technische fiche naar het verkooppunt! Het is namelijk dit verkooppunt dat je best contacteert voor meer informatie en om je in te schrijven. Inschrijven kan schriftelijk of online via onze website www.okra.be. Hieronder vind je de gegevens van de drie verkooppunten, aangevuld met dat van het verkooppunt Algemeen.

VERKOOPPUNT ANTWERPEN Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen tel. 03 220 12 80 antwerpen@okra.be

VERKOOPPUNT KEMPEN Korte Begijnenstraat 22, 2300 Turnhout tel. 014 40 33 54 kempen@okra.be

VERKOOPPUNT MECHELEN Antwerpsesteenweg 259, 2800 Mechelen tel. 015 40 57 45 mechelen@okra.be

VERKOOPPUNT ALGEMEEN Lic. A7305 Postbus 40, 1031 Brussel tel. 02 246 39 44 algemeen@okrareizen.be

CULTUURREIZEN 6 Cruise Middellandse Zee 7 Duitsland Leiwen 8 Duitsland Spessart 9 Duitsland Weserbergland Teutoburgerwoud 10 Frankrijk Aveyron 11 Frankrijk Charente-Maritime 12 Frankrijk Haute Savoie – Morzine 13 Frankrijk Cruise Bourgogne en Camargue 14 Groot-Brittannië citytrip Edinburgh 15 Groot-Brittannië citytrip Londen 16 Hongarije Boedapest 17 Italië Bloemenrivièra – Loana 18 Oostenrijk Arzl im Pitztal 19 Slovenië Bled 20 Spanje citytrip Valencia

Verblijfsvakanties 21 Griekenland 22 Montenegro 23 Spanje 24 Turkije

OKRA-REIZEN DÉ REFERENTIE VOOR REIZEN 55+ Meer dan 10 000 senioren kozen vorig jaar voor een reis met OKRA. Dit doen ze niet zomaar. We werken constant aan onze service om aan de verwachtingen te kunnen voldoen. We geven jullie alvast vijf goede redenen om te kiezen voor OKRA-Reizen.

4

1. OKRA-reisbegeleiders Met een goeide basisopleiding en permanente vorming staan onze reisbegeleiders ten dienste van de reizigers. Een doorgedreven voorbereiding, leidinggevende capaciteiten, een luisterend oor met aandacht voor iedereen en een puike organisatie, dat alles en nog veel meer hoort bij hun engagement. En dit doen ze geheel vrijwillig. Daar zijn we dan ook zeer trots op, en enorm dankbaar voor!

4. Klimaatpartner ‘Ik vind de aarde leuk’ was het werkingsthema van OKRA enkele jaren terug. Duurzaamheid en respect voor mens en natuur stellen we voorop, ook in onze reiswerking. Zo kan je bij vliegtuigreizen steeds vrijblijvend kiezen om de CO²compensatietoeslag te betalen. Dit bedrag gaat via partner CO²-logic volledig naar ecologische projecten die bevorderend zijn voor het milieu.

2. Samen reizen 55+, op jouw maat Soms is het moeilijk je weg te vinden in het immense reis­ aanbod. ‘Is dit wel een reis voor mij?’ ‘Is de organisatie wel te vertrouwen?’ Bij OKRA-Reizen kan je gerust zijn, wij zijn immers dé specialist in groepsreizen voor senioren.

5. Vakanties met garanties Als reiziger ben je verzekerd voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand en annulering via onze reispolis bij DVV (zie algemene voorwaarden). Uitzonderlijk is een andere verzekering van toepassing, dit wordt duidelijk vermeld. Tevens hebben we een algemene aansprakelijkheidsverzekering.

3. Duidelijke en volledige prijs Geen lage lokprijs met nare verrassingen nadien. Bij OKRA is de prijs duidelijk en zo volledig mogelijk. Misschien niet altijd de laagste prijs, maar wel waar van je geld! Voordeel: CM-leden krijgen altijd een korting van 15 euro.

Corfu – Messonghi Budva Roquetas de Mar Içmeler

25-27 Bestelbon

43

Reizen doet iedereen graag, maar ieders wensen en verwachtingen zijn anders. Onder het motto ‘voor elke reiziger hebben we een reis’, zijn de reizen ingedeeld volgens het type reis.

CULTUURREIZEN

Actieve vakanties en specials 29 België 30 België 31 België 32 Duitsland 33 Suriname en Curaçao 34 Frankrijk 35 Nederland 36 Frankrijk 37 3-landenfietstocht 38 België 39 Frankrijk 40 België 40 België 41 Frankrijk 41 Nederland 42 België 42 België

vOOR elKe ReizigeR een Reis

De Panne Nieuwpoort Oostende Winterberg Lourdes fietsvakantie Asten fietsvakantie Mesnil-Saint-Père wandelmidweek Houffalize wandel- en cultuurvakantie La Ferté Imbault lijndansvakantie Oostende gemeenschapsdans Oostende Motorvakantie Vienne le Château Motorvakantie Valkenburg Zangdriedaagse Oostende Kerst en Nieuw Oostende

Algemene voorwaarden

‘Beleef & ontdek’ staat hier centraal. Dompel je onder in andere culturen en proef van zovele mooie bestemmingen. Alle uitstappen en bezoeken zijn voor jou geregeld.

VERBLIJFSVAKANTIES

‘Relax & geniet’ voert de hoofdtoon. OKRA regelt vervoer, verblijf en begeleiding. Vrijblijvend zijn uitstappen mogelijk, aan jou de keuze.

ACTIEVE REIZEN

‘Beweeg & blijf in vorm’. Fit en gezond wil iedereen zijn en blijven. Je favoriete sport beoefenen tijdens een reis en in groep met leeftijdsgenoten, verklaren het succes van onze vele actieve reizen. Fietsen, wandelen, dansen,… het kan allemaal.

SPECIALS Verantw. uitgever : Jos Jacobs, p/a Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen

Redactie : An Buttiens

Foto’s : OKRA-Reizen, Pixabay.com

Oplage : 8500 ex.

Vormgeving / druk : Antilope De Bie bvba

‘Laat je verrassen!’ Deze reizen zijn speciaal. Omwille van het moment, de bestemming, het verblijf of het bijzonder karakter van het programma.


cruise Middellandse Zee

VANAF

€ 1526

p.p.

2-persoonskajuit

Het mooiste openluchtmuseum MSC Magnifica****

Reizen met deze MSC cruise laat je toe de historische haven Bari (Italië) van dichtbij te zien, van de Griekse zonneschijn te genieten (Santorini, Corfu, Piraeus), belangrijke archeologische vindplaatsen te bezoeken (Katakolon/Olympia) en de verblindende schoonheid van de Baai van Kotor te aanschouwen. Italië, Griekenland, Montenegro zijn nooit zo dichtbij geweest als op deze cruise. Heb je honger? Bezoek de gastronomische restaurants en proef alle smaken van de wereld. Woon elke avond het schouwspel bij dat je aangeboden wordt. Geniet van de zwembaden. Onderbreek je training niet en gebruik de fitnessruimten. Een hartelijke ontvangst, een uitstekende en vriendelijke service. Gewoon genieten! ACCOMMODATIE Maak een keuze uit verschillende types van kajuiten: binnenkajuiten, buiten­ kajuiten met zeezicht, buitenkajuiten met zeezicht en balkon. Alle kajuiten beschikken over badkamer met douche, kleerkast, interactieve tv, telefoon, haardroger, draadloos internet ­(betalend), minibar en kluisje.

6

VAARROUTE: zondag 06 okt 2019 Venetië, Italië - 17:00 vertrek maandag 07 okt 2019 Bari, Italië 11:00-17:00 aan kade dinsdag 08 okt 2019 Katakolon, Griekenland 11:00-17:00 aan kade woensdag 09 okt 2019 Santorini, Griekenland 08:00-17:00 via sloep donderdag 10 okt 2019 Piraeus, Griekenland 07:30-16:30 aan kade vrijdag 11 okt 2019 Corfu, Griekenland 12:30-18:30 aan kade zaterdag 12 okt 2019 Kotor, Montenegro 07:00-13:00 via sloep zondag 13 okt 2019 Venetië, Italië 09:00 aankomst

€ 531

p.p.

2-persoonskamer

Eurostrand Moseltal**** 06/10 - 13/10/2019 (8d./7n.)

Een cruise op de Middellandse Zee zorgt ervoor dat je de cultuur, traditie en monumenten van dichtbij kunt zien en meemaken. Deze cruise biedt je, net zoals de zeelieden van weleer, de mogelijkheid om de landen, de mensen en de duizendjarige geschiedenis die zich op deze kusten bevinden, te bezoeken en te leren kennen.

Duitsland Leiwen

VANAF

€ 1526 p.p. binnenkajuit € 1746 p.p. buitenkajuit met zeezicht € 1966 p.p. buitenkajuit met zeezicht en balkon Singletoeslag op aanvraag INBEGREPEN • Vlucht H/T vanuit Zaventem (heen en terug in de voormiddag) • Transfer luchthaven-cruiseschip H/T • verblijf in kajuiten in Fantastica-­ beleving (o.a. roomservice 24u/24u beschikbaar en gezamenlijke maaltijden in restaurant) • All-inclusive restaurant & bar dranken­ pakket • Fooien personeel (10 € pppn) • Twee uitstappen: Kotor en Perast, Olympia and shopping • Haventaksen • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Vervoer van en naar luchthaven Zaventem • CO²-compensatie: € 4,1 • Optionele excursies • WIFI-pakketten naar keuze

De Moezelvallei is voor velen geen onbekende! Toch zijn er nog altijd mooie plekjes om te (her)ontdekken. Leiwen is een schilderachtig dorpje, gelegen tussen de wijngaarden in de Moezelvallei tussen Trier en Bernkastel. Je maakt een geleide wandeling naar het dorpje Leiwen. Op het programma staat ook een daguitstap naar Saarbrücken en een halve dagtocht naar Bernkastel. Een boottocht op de Moezel mag zeker niet ontbreken! HOTEL In dit viersterren resort word je echt verwend. Op het vakantiepark zijn er een minigolf en bowling, zwembad en sauna­faciliteiten waar je allemaal gratis gebruik van kan maken. Je logeert in een kamer met hotelservice in een vakantiehuis. Lakens, hand­doeken en dagelijks kameronderhoud zijn inbegrepen. De ruime kamers en verzorgde badkamer met toilet zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt. De maaltijden worden geserveerd in buffetvorm.

03/06 – 07/06/2019 (5d./4n.)

€ 531 p.p. € 50 toeslag eenpersoonskamer

16/09 – 20/09/2019 (5d./4n.) 23/09 – 27/09/2019 (5d./4n.) € 541 p.p. € 50 toeslag eenpersoonskamer

INBEGREPEN • Vervoer per autocar vanuit regio Antwerpen (vertrek ‘s morgens, terugkeer late namiddag) • Verblijf in all-inclusive van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • All-inclusive vanaf 10u00 tot 23u30: merkdranken met en zonder alcohol, diverse bieren, sterke drank, wijn, sekt, aperitieven en longdrinks • Animatie: linedance, wandelingen, kubben, wijnproeverij,… • Avondanimatie: dansavonden, show­ programma’s, modeshow, bingo, buikspreker • Gebruik overdekt zwembad en sauna, minigolf, bowling- en tennisbanen • Hotelservice: lakens, handdoeken en dagelijks kameronderhoud • Halve dag- en volledaguitstap met begeleiding • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding

DEELNEMERS : min. 24 - max. 60 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart

NIET INBEGREPEN • Huur elektrische fietsen • Massage

I.s.m. MSC Cruises

DEELNEMERS : min. 25 - max. 48 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart

INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be

I.s.m. B&V Reizen INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be De reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

7


2-persoonskamer

Duitsland Spessart Hotel Jägerhof

De Spessart is een beroemde en beruchte streek in het hart van Duitsland, ongeveer halfweg tussen Frankfurt en Würzburg. Beroemd? Het is een van de grootste bosgebieden in Europa. De naam ‘Spessart’ zou afkomstig zijn van ‘specht’, een vogel die zijn thuis heeft in deze unieke mooie bossen. Gemengde bossen (naalden loofbomen) wisselen af met groene dalen en kronkelende beekjes. Berucht? In de 18e en 19e eeuw was dit een streek van rovers en bandieten. Een greep uit het programma : • Bezoek aan het mooie stadje ­Seligenstadt aan de zuidelijke ­Mainoever. Het centrum heeft een middeleeuws karakter met vele vakwerkhuisjes. • Bezoek aan het Benedictijnenklooster in Seligenstadt met de barokke kloostergebouwen en weelderige tuinen. • Bezoek aan de sprookjesstad Lohr am Main. In het centrum zijn er vele oude vakwerkhuizen, verschillende musea en glasblazerijen. • Bezoek aan waterslot Mespelbrunn, ook wel ‘de parel van de Spessart’ genoemd. Door de verborgen ligging doorstond dit slot oorlogen en is alles nog in oorspronkelijke staat. • Bezoek aan de bedevaartskerk in Hessenthal, uit 1454 in gotische stijl. • Verkenning van Miltenberg, de houten stad, met een boottocht op de Main. • Bezoek aan Aschaffenburg, gelegen bij de monding van het riviertje Aschaff in de Main.

8

€ 447

p.p.

€ 55 toeslag eenpersoonskamer

11/08 – 14/8/2019 (4d./3n.) INBEGREPEN • Vervoer per luxe autocar vanuit provincie Antwerpen (vertrek ‘s morgens, terugkeer avond) • Verblijf in volpension van middagmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • BTW, baantaksen, parkeergelden • Uitstappen en inkomgelden volgens programma • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Dranken bij de maaltijden • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 30 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Marcel Cars INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

2-persoonskamer

€ 1014

Duitsland

Weserbergland Teutoburgerwoud Hotel Kronenhof

29/06-05/07/2019 (7d./6n.)

Het Weserbergland heeft van alles te bieden: een levendige geschiedenis, schilderachtige dorpen, bonte vakwerkstadjes en imposante kastelen, kloosters en kerken. Deze monumenten uit vergane tijden hebben één ding gemeen: ze zijn weelderig, kleurrijk en hebben een roerige geschiedenis. We rijden door unieke natuurlandschappen met prachtige rivierdalen en bronnen. Het Teutoburgerwoud is een bergrug die van het laagste punt bij Bevergern in oostelijke en zuidoostelijke richting oploopt naar het hoogste punt, de Barnacken bij Horn-Bad Meinberg. Ons verblijfshotel bevindt zich in ­Oberweser-Oedelsheim, ongeveer 440 km van Mechelen. Het ligt tussen Hannover en Kassel. We bezoeken o.a. Soest, de vroegere Belgische garnizoenstad. Wewelsburg is een middeleeuwse burcht, maar ook hoofdkwartier van de nazi’s in ­Wereldoorlog II. In Gernheim wonen we een demonstratie glasblazen en glasslijpen bij. In Minden vinden we een merkwaardig ‘waterwegenkruispunt’, waar we ook een korte rondvaart maken. De abdijkerk van het voormalige klooster Corvey staat op de Unesco werelderf­ goedlijst. Na een bezoek aan de rotsformatie Externsteine en het Hermannsdenkmal wonen we een roofvogelshow bij in het roofvogelkweekstation van Berlebeck. In Lemgo genieten we tijdens een korte stadswandeling van eeuwenoude

p.p.

€ 90 toeslag eenpersoonskamer

indrukwekkende architectuur. We ­bezoeken er ook het extravagante Junkerhaus. Tijdens een wandeling langs het ­gradeerwerk in Bad Salzuflen kunnen we frisse lucht inademen zoveel we willen. Wie kent niet het verhaal van de ­rattenvanger van Hameln? In het bezoekersatelier van de porseleinmanufactuur van Fürstenberg maken we kennis met de productiemethode van porselein. De laatste dag rijden we via Paderborn huiswaarts, maar niet zonder een bezoek te brengen aan deze fascinerende stad met haar 200 bronnen van de Pader. In deze stad zijn nog monumenten bewaard gebleven uit de tijd van ­Karel De Grote. We kunnen er nog een laatste keer wat shoppen of een terrasje doen.

INBEGREPEN • Vervoer per autocar (opstapplaatsen O.L.Vr. Waver Verelst en Mechelen Rode Kruisplein) • Verblijf in volpension van middagmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Alle taksen en diensten in hotels en restaurants, alsook de lokale verblijfs­ taksen • Dossiers- en reservatiekosten • Parkinggelden • Inkomgelden voor bezienswaardig­ heden zoals vermeld in het programma • DVV-annulatie- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Dranken bij de maaltijden DEELNEMERS : min. 20 - max. 50 personen slechts 5 singlekamers REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. autocars Verelst INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Mechelen 015 40 57 45 – mechelen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

9


2-persoonskamer

€ 1109

Frankrijk

Aveyron, tussen Lot en Tarn Hôtel Les Peyrières

08/06 – 16/6/2019 (9 d./8 n.)

De uitgestrekte en schitterende natuurstreek Aveyron ligt ten noorden van Montpellier en ligt op één uur van de Middellandse zee. Dit betekent dat deze streek net buiten de routes valt waar de meeste toeristen langskomen. Bezoekers worden hier overweldigd door fascinerende landschappen zoals de Gorges du Tarn en Montpellier-le-Vieux. Maar men vindt er ook prachtige dorpen zoals de hoofdstad Rodez die regelmatig finishstad is in de Tour de France, Conques dat haar middeleeuws karakter behouden heeft en door velen tot de allermooiste dorpjes van heel Frankrijk wordt gerekend en Millau, bekend door de ligging aan de rivier de Tarn en het unieke viaduct dat deze rivier en het dal overspant. Onuitwisbaar zijn bovendien de sporen van de tempeliers en van de bedevaartgangers op weg naar Santiago de Compostella. Liefhebbers van lekker eten kunnen een bezoek brengen aan de Grotten van Roquefort om daar onder het genot van een lekker glaasje Marcillac te genieten van deze wereldberoemde kaas. Een vakantie in de Aveyron is daarom een absolute aanrader!

10

EEN GREEP UIT HET PROGRAMMA: • Bezoek aan Parc des loups du Gévaudan. In dit wolvenpark leven, onder toezicht, meer dan 100 wolven afkomstig uit Mongolië, Polen, Siberië en Canada. • Bezoek aan Rodez, de hoofdstad van het departement Aveyron. • Bezoek aan Conques, vroeger een belangrijke halte op de pelgrimsroute

p.p.

€ 260 toeslag eenpersoonskamer

naar Santiago de Compostella. • Bezoek aan de unieke Gorges du Tarn. De ongeveer 500 meter diep ingesneden kloof is gelegen tussen twee grote droge kalkplateaus of Causses. • Rit over het viaduct van Millau, een meervoudige tuiconstructie over de rivier de Tarn. De op 14 december 2004 geopende brug is de hoogste ter wereld. Eén van de pijlers is 343 meter hoog, dus iets hoger dan de Eifeltoren. Maar buiten deze technische hoogstandjes is het vooral de elegantie van de brug die indruk maakt. Een rit over het viaduct is dan ook een geweldige belevenis. • Bezoek aan Montpellier-le-Vieux. Dit is geen stad, maar een bijzonder geheel van rotsformaties. • Bezoek aan Trou de Bozouls, de 400 m brede en 100 m diepe kloof die de Dourdou heeft uitgeslepen in de Causse du Comtal. • Ontdekking van het hart van de vallei van de Lot met het charmante stadje Espalion • Bezoek aan het koninklijke stadje Villefranche-de-Rouergue, in 1252 gesticht door Alphonse de Poitiers, graaf van Toulouse en broer van Lodewijk VIII. Voor het volledige programma, contacteer OKRA Kempen.

INBEGREPEN • Vervoer per luxe autocar vanuit provincie Antwerpen (vertrek voor­ middag, terugkeer avond) • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • BTW, baantaksen, parkinggelden • Dranken bij de maaltijden (1/4l wijn + water) • Vermelde uitstappen en inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleider NIET INBEGREPEN • Persoonlijke uitgaven • Andere dranken dan inbegrepen DEELNEMERS : min. 30 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart

2-persoonskamer

Frankrijk Hotel Primavera***

08/9 – 14/09/2019 (7 d./6 n.)

Een bonte mix van cultuur en gastronomie is jouw deel tijdens deze reis naar Frankrijk. DAG 1 Met thuisophaling vertrek je richting Les Mathes waar je je kamer krijgt in hotel Primavera. DAG 2 Bezoekje aan het eiland Oléron met zijn eeuwenoude ‘remparts’. We maken er een boottocht naar de gekende waterburcht Fort Boyard & Ile d’Aix. Na de middag brengen we een bezoek aan de vuurtoren van Chassiron. Het uitzicht vanop de toren is adembenemend.

DAG 4 Bezoek aan omwalde stad Brouage, de bloeiende haven waar de zouthandel ooit floreerde. Na de middag bezoek je het beroemde oesterbekken van ­Marennes-Oléron met uiteraard een degustatie. DAG 5 Bezoek aan Ile de Ré, met de typisch witte huisjes. Er zijn mooie vissersdorpen zoals La Flotte en Saint-Martin te bezoeken. Vooral de laatste is een mooi plaatsje om rond te dwalen. DAG 6 Bezoek aan de historische stad Saintes en de gerenommeerde cognac-distilleerderij Hennessy. We bezoeken de ambachtelijke ateliers en rijpingskelders.

INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

DAG 3 Je bezoekt vandaag Rochefort. Aan de oevers van de Charente ligt de ‘langste’ fabriek van Europa: La ­Corderie Royale. Maar liefst 374 meter lang is de fabriek. Die lengte was nodig om de touwen voor de zeilschepen te kunnen slaan. Meer dan 500 zeilschepen werden hier gebouwd. Nadien verder naar La Rochelle, een stad die tot de 15e eeuw als de belangrijkste havenstad langs de Atlantische kust fungeerde.

p.p.

€ 180 toeslag eenpersoonskamer

Charente Maritime

I.s.m. Marcel Cars

Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

€ 1114

INBEGREPEN • Thuisophaling per minibus naar centrale vertrekplaats en terug (provincie Antwerpen, vertrek voormiddag, terugkeer avond) • Vervoer per luxe touringcar ­gedurende het volledige verblijf • Nederlandstalige CTT-begeleider • 6 nachten in hotel Primavera *** op basis van halfpension: ontbijt en avondmalen, drank bij maaltijden (water en ¼ wijn) • 5 middagmalen (2 gangen + water en 1/4 wijn) • Audioguidesysteem • BTW • Huidige taksen en garantiefonds • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Middagmalen op 1ste en laatste dag • Vrijblijvende fooien voor gids en chauffeur • Andere dranken dan inbegrepen DEELNEMERS : min. 21 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. CTT INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

DAG 7 Via de Loirestreek richting Parijs. Je wordt thuis afgezet door een minibusje.

11


2-persoonskamer

€ 1069

Frankrijk

Haute Savoie – Morzine Hotel Le Petit Dru****

12

p.p.

€ 175 toeslag eenpersoonskamer

09/06-16/06/2019 (8d./7n.) 01/09-08/09/2019 (8d./7n.)

Tussen Zwitserland en Italië, tussen het Meer van Genève en de Mont Blanc, vormt de Haute Savoie een landschap met unieke charme en met oog voor het behoud van zijn authenticiteit. Heerlijke afwisselende landschappen, groene valleien, alpenweiden, scherpe bergtoppen, diepe wouden, majestueuze meren… Een gastvrije streek met uitzonderlijk cultureel en architecturaal erfgoed, met typische dorpjes en historische steden We verkennen ons bergdorp Morzine en laten ons nadien meeslepen op de tonen van de muziek in het Musée de la Musique Méchanique in Les Gets, het naburig bergdorpje. Dit museum herbergt de grootste en mooiste collectie van mechanische muziekinstrumenten van Europa. Na een mooie voormiddagwandeling rond meren zoals le Lac de Montriond en le Lac des Mines d’Or, dompelen we ons onder in de middeleeuwse sfeer van Yvoire aan de zuidkant van het Lac Léman. Liefelijke skidorpjes, zoals Les Lindarets, Avoriaz, Praz de Lys-Sommand, en zeker Chamonix (verkenning met het toeristisch treintje), bieden ons een indrukwekkend p ­ anorama. Een daguitstap naar Annecy, ook het Venetië van de Savoie genoemd, een stad met een onweerstaanbare charme, mag natuurlijk niet ontbreken. We maken een boottocht op het meer terwijl we genieten van een heerlijk middagmaal. Op het programma staat ook nog een uitstap naar Sixt-Fer-à-Cheval, in de vallei van de Giffre-rivier, en omringd door toppen van bijna 3000 meter hoog. In juni bereikt de sneeuwsmelt zijn hoogtepunt en vormen zich meer dan 30 watervallen op de kliffen. Besluiten doen we in Samoëns dat als enig

Pont superieur

INBEGREPEN • Vervoer per autocar (vertrek ‘s morgens, terugkeer ‘s avonds) • Verblijf in volpension van middagmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Hotelextra’s: onthaalapero, wijn bij de maaltijden, koffie na het middagmaal, vriendschapsdrink, souvenir, bagage­ service • Avondanimatie (Haute-Savoie in beeld, dansavond,..) • Gebruik wellness en zwembad • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding én hotelgids (vertaling door OKRA-reisbegeleiding)

­ ergdorp erkend is als ‘Pays d’Art et b d’Histoire’. Een onvergetelijke reis!

NIET INBEGREPEN • Alle persoonlijke uitgaven

HOTEL Hotel Le Petit Dru is een gezellig familie­hotel in chaletstijl van de Haute Savoie. De ­kamers, met balkon, kijken uit op de dorpskern van Morzine. De kamers zijn traditioneel en sfeervol ingericht: douche/ wc, tv (flatscreen), haardroger en gratis wifi. Twee liften geven rechtstreeks toegang tot het dorpje. Je geniet van zeer verzorgde en lekkere keuken met voorgerechten- en dessertenbuffet (kaas, fruit, patisserie, roomijs). Naast het salon en de zeer gezellige bar met open haard is er een vernieuwd wellness-center met sauna, verwarmd zwembad, hammam, jacuzzi en massages (deze zijn betalend en op af­spraak). Mogelijkheid voor biljart, minigolf en wandelwegen zijn vlakbij.

DEELNEMERS : min. 24 - max. 48 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

€ 2293 € 2496

Frankrijk

p.p.

Cruise Bourgogne en Camargue Ms Camarque*****

Onze 2de dag start met een bezoek aan de stad en haar fameuze “traboules”. In de namiddag varen we richting Mâcon. Na het ontbijt staat een bezoek aan de wereldberoemde abdij van Cluny op het programma, daarna varen we naar Vienne. Met een plaatselijke gids verkennen we de stad waarna het richting Arles gaat. ’s Avonds kunnen we genieten van een animatieavond.

€ 663 toeslag ­ enpersoonskamer e

p.p.

€ 604 toeslag ­ enpersoonskamer e

05/08-12/08/2019 (8d./7 n.)

Dit jaar gaan we varen in het zuiden van Frankrijk en verkennen we de Camargue. We vertrekken uit Antwerpen en Mechelen en in Zaventem nemen we het vliegtuig naar Lyon. Daar schepen we in en worden we vergast op een welkomstdrink en de voorstelling van de kapitein en zijn bemanning. Alle kajuiten hebben airco, douche en WC, TV, kluisje en haardroger.

Pont principal

Tijdens het ontbijt van dag 7 varen we naar Tournon waar het kasteel-museum bezoeken en waar we regionale producten en wijnen kunnen degusteren. ’s Avonds genieten we van een lekker galadiner tijdens de ‘Captains evening’. Voldaan van al het moois dat we hebben gezien, het lekkers dat we hebben gedronken en gegeten is het tijd om het vliegtuig terug te nemen richting heimat na een laatste ontbijt aan boord. In Zaventem wacht ons dan de bus die ons naar huis terugbrengt.

INBEGREPEN • Vervoer per autocar Mechelen Veemarkt/Antwerpen - Zaventem H/T • Vlucht Zaventem – Lyon H/T • Transfer luchthaven – kade H/T • Verblijf in kajuiten Pont Principal of Pont Superieur • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • Alle dranken tijdens de maaltijden aan boord (waters, bier, fruitsap, wijnen en 1 koffie) * • Dranken in de bar* • Alle excursies • Alle inkomgelden • Alle plaatselijke gidsen • Fooien voor gidsen en chauffeurs • Audiophones • Vervoer ter plaatse met airco bus • Toeristenbelasting • Luchthaventaks • Annulatie-, bijstand-, bagage- en repatriëringsverzekering “Exclusive Selection” bij ALLIANZ • OKRA-reisbegeleiding

We ontbijten en brengen een bezoek aan de stad met vervolgens een degustatie bij een producent van olijfolie. In de namiddag staat de Camargue op het programma. Wij bezoeken een “manade” (typische boerderij) en ontdekken het werk van de manadiers (stierenfokkers) tijdens een demonstratie. ‘s Avonds laten we ons onderdompelen in een Provençaalse avond en folklorespektakel.

NIET INBEGREPEN • *Wijnen van de kaart en champagnes • Dranken tijdens uitstappen • Middagmaal dag 1 en dag 8 • Persoonlijke uitgaven • CO²-compensatie: € 2,80

De 6de dag bezoeken we met een gids de Pausenstad en het pausenpaleis in Avignon.

INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Mechelen 015 40 57 45 – mechelen@okra.be

DEELNEMERS : min. 20 - max. 40 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. AVD Travel

13


2-persoonskamer/kajuit

Groot-Brittannië Citytrip Edinburgh Een stad met twee gezichten

We brengen een bezoek aan de stad met statige voorgevels waarvan het goud kan blinken in de avondzon, maar die ook een grauwe look kan hebben door de glimmende regen. Het is de hoofdstad van Schotland en ook gekend om zijn jaarlijkse taptoe in het decor van het kasteel. Deze stad wordt ook genoemd als stad van Maria Stuart, koningin der Schotten. Met de bus verplaatsen we ons naar ­Zeebrugge of Ijmuiden waar wij inschepen voor een nachtreis naar Newcastle. Na een uitgebreid ontbijt aan boord begeven we ons met de bus noordwaarts langs de kust en genieten van het mooie landschap. Na aankomst in Edinburgh: installatie in het ***- hotel. Op het programma staat een wandeling door de Oude Stad met zijn prachtige oude statige gebouwen, die zich ontwikkelde aan weerszijden van de Royal Mile; een bezoek aan de St. Giles Catedral en het Parliament House. ‘s Avonds mogelijkheid om te kuieren door de typische straatjes.

14

€ 952

p.p.

€ 120 toeslag eenpersoonskamer

19-23/08/2019 (5d./4n.)

Deze prijs kan nog lichtjes wijzigen, want de juiste toegangsprijs taptoe is nu nog niet bekend. INBEGREPEN • Luxe autocarvervoer voorzien van alle moderne faciliteiten • Overtocht P&O ferries Zeebrugge-Hull-­ Rotterdam of vanuit Ijmuiden naar Newcastle in binnenkajuit • Verblijf in halfpension in een zeer goed ***-hotel • Alle uitstappen • Toegangsprijs kasteel van Edinburgh – whisky proeverij en toegang military taptoe. • Btw, taksen en parkings. • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Lunch • Dranken tijdens de maaltijden • Persoonlijke uitgaven • Andere toegangsgelden DEELNEMERS : min 20 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart

De volgende dagen staan een bezoek aan het Kasteel van Edinburgh waar de ­Schotse kroonjuwelen en de ­Stone of Destiny worden bewaard op het p ­ rogramma. Een korte busrit geeft ons daarna een zicht op de Nieuwe Stad die gebouwd werd om de overvolle Oude Stad te ontlasten. Om Schotland eer aan te doen mag een whiskyproeverij niet ontbreken. Een bezoek aan de Royal Botanic Garden is ook een must.

levert hieraan zijn bijdrage met de Military Tattoo. Vanop de tribune op de pittoreske Esplanade wonen we dit enorme spek­takel bij.

In augustus vindt in de stad “The Festival” plaats, een van de belangrijkste kunst­ manifestaties ter wereld. Het Britse leger

Na vrije shopping tijd wacht ons een busrit naar de nachtferry om in te schepen voor de terugreis naar België.

I.s.m. Reizen Lauwers INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Mechelen 015 40 57 45 – mechelen@okra.be

2-persoonskamer

Groot-Brittannië Citytrip Londen Ibis Docklands***

€ 546

p.p.

€ 68 toeslag eenpersoonskamer

05-07/09/2019 (2n./3d.)

Prijzen onder voorbehoud

Ook al wordt de Brexit een feit, dan blijft Londen een topbestemming. De mengeling van het ernstige en typische Engelse dat al eeuwen standhoudt en het hedendaagse en vooruitstrevende, maken deze stad ontzettend boeiend. Londen is een afwisselende stad waar men de nostalgie van vroeger kan opsnuiven en waar hypermoderne architectuur en eeuwenoude gebouwen perfect samengaan. PROGRAMMA : DAG 1: Omstreeks 6.30 u. vertrek vanuit ­Mechelen. We rijden naar Calais voor de overtocht met P&O ferries naar Dover. Om 10.00 u. plaatselijke tijd arriveren we in Dover. Vandaar vertrek naar Greenwich, waar we een boottocht maken naar Westminster Abbey. Omstreeks 13.30 u. lunchen we. In de namiddag bezoek je Westminster Abbey met gids. We r­ ijden naar het hotel voor incheck en v­ erdeling van de kamers. Omstreeks 19.30 u. is er een 3-gangendiner voorzien. ­Overnachting. DAG 2: Na het ontbijtbuffet bezoeken we in de voormiddag het British Museum. Nadien lunch. In de namiddag is er een rondrit langs de belangrijkste gebouwen van ­Londen. Daarna wandelen we vanuit Waterloo Place via St-James Park naar Buckingham Palace. Nadien ook een wandeling doorheen Covent Garden naar Leicester Square. Daar voorzien we wat vrije tijd tot 17.30 u. Nadien terug naar hotel voor diner en overnachting.

DAG 3: Na het ontbijtbuffet brengen we in de voormiddag een bezoek aan Windsor Castle en Gardens. Nadien lunch. In de namiddag bezoeken we het Wembley Stadion met gidsen. Dit is enkel voor de geïnteresseerden. De anderen krijgen de mogelijkheid om te winkelen in Londen. Nadien terug naar Mechelen via Dover en Calais met overzet. De volgorde van het programma kan ­wijzigen volgens beschikbaarheid ­bezoeken.

INBEGREPEN • Luxe autocarvervoer **** voorzien van alle moderne faciliteiten (vertrek: Mechelen Rode Kruisplein omstreeks 6.30 u.) • Overtocht P&O ferries Calais-Dover heen en terug. • Nederlandstalige gidsbegeleiding door een zeer ervaren gids. • Verblijf in volpension. • Audio-guides • Alle uitstappen en toegangsgelden zoals voorzien in het programma. • Btw, taksen en parkings. • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Dranken tijdens de maaltijden. • Persoonlijke uitgaven. DEELNEMERS : min. 20 – max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Reizen Lauwers INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Mechelen 015 40 57 45 – mechelen@okra.be

15


2-persoonskamer

Hongarije Boedapest Hotel Mercure Korona****

Boedapest is de grootste toeristische attractie van Hongarije. Je zal niet enkel kennismaken met de schoonheid en de puurheid van deze prachtige stad maar ook Kecskemét, Lajosmizse, Gödöllö,.... zullen je verleiden met hun indrukwekkende cultuur, imposante gebouwen en hun pure authenticiteit. PROGRAMMA : DAG 1 VERTREK – BRUSSEL – BOEDAPEST Vlucht naar Boedapest. Lunch. Bezoek Buda zijde (oude Koninklijke Paleis, Nationale Galerie, Matthiaskerk, Vissers­bastion). Op het uitkijkplatform heb je een prachtig uitzicht op Pest. Een architectuur­wandeling laat ons vele barokke en 19de-eeuwse gebouwen ontdekken. We trekken vervolgens naar de Citadel, gelegen op de Gellertheuvel. We vertrekken naar ons hotel in het hart van Budapest waar we genieten van het avondmaal en overnachting. DAG 2 BOEDAPEST Na het ontbijtbuffet brengen we een bezoek aan Pest, het kloppend hart van de stad gelegen op de linkeroever van de Donau (Parlementsgebouw, St. Stefanusbasiliek, Vajdahunyadkasteel, Széchenyibaden, Nationale operagebouw). We keren terug naar het hotel via de markthal en de Váci Utca. DAG 3 BOEDAPEST – KECSKEMÉT – ­ LAJOSMIZSE – BOEDAPEST We genieten van ons ontbijt. Vandaag staat de poesta op het programma en starten we met een bezoek aan Kecskemét, een plaats die vermaard is om de abrikozencognac en fruitteelt. In het nabijgelegen Lajosmizse wacht de meest spectaculaire paardenshows van Hongarije op jou. Na de lunch maken we een tocht met paard en huifkar. Dit is de ideale manier om rustig het poestalandschap te bewonderen. 16

DAG 4 BOEDAPEST – GÖDÖLLÖ – ­BOEDAPEST Na ons ontbijt trekken we naar Gödöllö waar we het tweede grootste barokke paleis van Europa bezoeken, het voormalige zomerpaleis van keizer Franz Jozef en keizerin Sissi. In de namiddag keren we terug naar ­Boedapest en is er vrije tijd om bijvoorbeeld te gaan shoppen of een bezoek te brengen aan een van de vele koffiehuizen. We sluiten de dag af met een Donaucruise met avondmaal. DAG 5 BOEDAPEST – BRUSSEL – ­EINDBESTEMMING Na het ontbijtbuffet begeven we ons naar Erzsébetvaros, de 19de-eeuwse joodse wijk. Veel gebouwen hebben nog een gietijzeren davidsster op de gevel. In de namiddag staat voor de muzieklief­hebbers nog iets interessants op het programma. Muziek maakte deel uit van de geschiedenis van de stad. Wij bezoeken het Frans Liszt museum dat is ondergebracht in het voormalige huis van de beroemde componist. Verder naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel. HOTEL Het hotel Mercure Korona**** is centraal gelegen in de voetgangerszone. De Donau en het Nationaal Museum liggen op wandel­afstand van het hotel. Het ganse hotel is rookvrij. Alle kamers beschikken over: bad of douche, haardroger, kluisje, minibar, gratis wifi, airco, satelliet-tv en zijn geluidsvrij.

€ 1025

2-persoonskamer

p.p.

€ 180 toeslag eenpersoonskamer

30/05-03/06/2019 (5d./4n.) INBEGREPEN • Vlucht H/T vanuit Brussel (20 kg bagage + 8 kg handbagage; vertrek voormiddag, terugkeer namiddag) • Verblijf in volpension van middagmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • 1/4 l wijn + water bij middagmaal • Luxe touringcar ter plaatse • Uitstappen en toegangsgelden zoals vermeld • OKRA-reisbegeleider en Nederlands­ talige lokale gids • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN • Persoonlijke uitgaven • Vervoer van en naar luchthaven Zaventem • CO²-compensatie € 5,5 DEELNEMERS : min. 20 - max. 35 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. CTT INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

Italië Bloemenrivièra - Loano Hotel Ai Pozzi Village****

De Ligurische kust van Italië herbergt vele mooie plekjes waaronder de vijf dorpjes van de Cinque Terre, Rapallo en Portofino. Deze regio staat bekend als de Bloemenrivièra, wordt omgeven door bergen en heeft prachtige zandstranden en palmbomen. Tijdens deze culturele ontdekkingstocht bezoeken wij alle hoogtepunten van Ligurië, zowel met de bus, de boot als te voet. We bezoeken met lokale gidsen Genua, San Remo, Cinque Terre, Bordighera en Dolce Acqua. We gaan wijnproeven in Asti, nemen de lift in Bigio en de kabellift naar het Santuario Montallegro. HOTEL Het hotel Ai Pozzi Village heeft een privéstrand en een buitenzwembad met jacuzzi en bevindt zich op 15 minuutjes wandelen van het historische centrum van Loano. Er rijdt een gratis shuttlebusje vanuit het hotel naar het centrum. Alle kamers beschikken over een balkon of terras, airco, badkamer met douche/bad, wc, haardroger, telefoon en tv.

€ 1266

p.p.

€ 168 toeslag eenpersoonskamer

04/05-11/05/2019 (8d./7n.) INBEGREPEN • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag t.e.m. ontbijt laatste dag, drank bij avondmaal • Vlucht vanuit Zaventem naar Nice H/T, inclusief transport hotel (vertrek en terugkeer in voormiddag) • Excursieprogramma, lokale gidsen, lift Bigio en kabellift Santuario. • Tijdens excursies middagmaal in lokale restaurants • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Inkomgelden • Alle persoonlijke uitgaven • drinkgelden voor lokale gids en chauffeur en eventueel andere toegangsgelden • CO² compensatie: € 4,20 DEELNEMERS : min. 24 - max. 48 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Intersoc INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

17


2-persoonskamer

Oostenrijk Arzl im Pitztal Hotel Arzlerhof****

Eén van de vele zijvalleien van het Oberinntal is het Pitztal, gelegen tussen het Ötztal en het Kaunertal.

18

In deze mooie streek stelden we een programma op dat zeer divers is en je zeker zal bekoren. Met o.a.: • Dorpsverkenning Arzl met bezichtiging van de Benni Raich-voetgangershangbrug • Busrit langs de “Höhenstrasse” van het Miemingerplateau, het decor van de televisieserie “Der Bergdoktor” • Rit door het Oberinntal, de Kaunertalgletscherstrasse in tot de Gepatsch Stausee en lunch op 2750 m aan de Kaunertalgletscher • Bezoek aan de cisterziënzerabdij Stift Stams • Verkenning van het Ötztal, met kijk op de Stuibenfall, de hoogste waterval van Tirol, in Umhausen-Niederthal • Stadsbezoek Imst, waar het leuk winkelen is, met o.m. de parochiekerk en patriciërswoningen • Rit door het 40 km-lange Pitztal tot Mittelberg, waar je via een ondergrondse spoorbaan met de Pitz-Express een hoogte van 3175 m bereikt. Verder gaat het met een kabelbaan naar Café 3440, voor een prachtig panorama, met koffie misschien? Je luncht in het Sporthotel Mittagskogel in Mandarfen/St. Leonhard • Almabtrieb (enkel in september) in een nabijgelegen Tirolerdorp: op het einde van de zomer komen schapen en koeien van de hogere alpenweiden terug naar het dal in een feestelijke kleurrijke optocht • Je neemt in Jerzens (Hochzeiger/Pitztal) de kabelbaan naar de Sechszeigertop (2395 m) en halverwege is er een wandeling in het ZirbenPark (= Alpendennenpark) voorzien.

• Dit wordt een Oostenrijkreis om nooit te vergeten! HOTEL Hotel Arzlerhof bevindt zich op een zonnig plateau bij de ingang van het Pitztal. Het wordt omgeven door een indruk­wekkend berglandschap. Het hotel staat bekend om zijn heerlijk eten, vriendelijke sfeer en moderne voorzien­ ingen. Het hotel heeft een wintertuin, een traditionele loungeruimte met open haard, een eetzaal, een café met een bar (open gedurende de dag), een zonneterras, een speeltuin en een tuin van 2500 m². Je kan ook onbeperkt gebruik maken van de wellnessoase, met panorama-zwembad, panoramasauna en Alpenstoombad. Een badmantel en pantoffels staan gratis ter beschikking. Uitgebreid ontbijtbuffet met streek­producten. ‘s Avonds kan je genieten van een rijkelijk viergangen-keuzemenu of een themabuffet, met daarnaast een salade­buffet. Ook de middaglunch is steeds inbegrepen, ofwel in het hotel ofwel onderweg bij onze daguitstap. En er is nog meer: als extraatje wordt er dagelijks een “Kuchen­buffet” geserveerd tussen 14u00 en 17u00. Eénmaal per week is er een dansavond met livemuziek, en een galamenu met piano­muziek. De moderne kamers hebben telefoon, kabel-tv en gratis wifi. In de badkamer met bad of douche en eigen toilet, vind je ook een haardroger.

€ 854

p.p.

€ 140 toeslag eenpersoonskamer

23/06-30/06/2019 (8d./7n.) 08/09-15/09/2019 (8d./7n.) INBEGREPEN • Vervoer per luxe autocar (vertrek en terugkeer in de vroege voormiddag) • Verblijf in halfpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag, bronwater bij de avondmalen • Welkomstdrink • Vrij gebruik wellness • Alle vermelde uitstappen en inkom­ gelden • dansavond met livemuziek • galamenu met pianomuziek • Gletscherpark-Card (vrij gebruik kabel­banen, gratis toegangtickets,..) • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleider NIET INBEGREPEN • Alle persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 24 - max. 48 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

2-persoonskamer

€ 1285

Slovenië Bled Hotel Park****

Tijdens deze busreis ontdek je het mooiste wat Slovenië te bieden heeft. Een perfect cocktail van natuur, cultuur en geschiedenis. PROGRAMMA: DAG 1 Busrit met overnachting in de omgeving van Ulm. DAG 2 We rijden naar de Sloveense hoofdstad Ljubljana voor een kort bezoek aan deze heel gezellige stad. In de namiddag staat de topper Bled op onze agenda. Dit geliefde vakantieoord, gelegen aan een azuurblauw meer, is een ware parel. ‘s Avonds checken we in in Hotel Park, een mooi viersterrenhotel vlak aan het meer van Bled. Na de welkomstdrank schuiven we aan tafel voor het diner. DAG 3 We maken een romantische boottocht met een Pletnabootje op het meer van Bled. Op het eilandje in het meer bezoeken we het kerkje met het zogenaamde liefdesklokje. Dit idyllisch plaatsje vormt vaak het decor voor sprookjeshuwelijken. Na de middag bezoeken we de burcht van Bled van waaruit we een prachtig panorama krijgen op de ­omliggende Alpen en op de hoogste bergtop van Slovenië, de Triglav. We rijden naar de vlakbij gelegen Vintgar-kloof en genieten ­volop van de natuur met o.a. de waterval Sum. Dineren doen we in het hotel. DAG 4 Vandaag maken we een volledige dagtrip door de Julische Alpen. We krijgen adem­benemende zichten en houden verschillende fotostops. Lunchen doen we onderweg. Kijk vooral uit

p.p.

€ 210 toeslag eenpersoonskamer

naar het avondmaal, een heel gezellige picknick in de w ­ ondermooie en o ­ ngerepte natuur. DAG 5 Vrije dag aan het meer van Bled. DAG 6 Vandaag plannen we twee topattracties van het land, namelijk de grotten van Postojna en de paardenstoeterij in Lipica. In Postojna bewonderen we niet alleen de stalagmieten en stalactieten, maar ook de zeer zeldzame grottenolm. Na het middagmaal rijden we naar Lipica voor een bezoek aan de paarden­stallen en voor het bijwonen van een paarden­ dressuurshow van de wereldbefaamde ­Lipizaners. Dineren doet we opnieuw in ons hotel. DAG 7 We rijden naar de Adriatische kust en ­bezoeken het romantische plaatsje Piran. Hier is het heel gezellig kuieren door de smalle steegjes. Heel mooi is hier de toren van de Georgiuskathedraal. Nadien maken we een boottocht op de Adriatische zee. De lunch wordt aan boord geserveerd. We nemen het afscheidsdiner in een p ­ anoramisch restaurant vlak aan het meer van Bled.

20/07–28/07/2019 (9 d./8 n.) INBEGREPEN • Reis per luxe autocar vanuit provincie Antwerpen (vertrek in de voormiddag, terugkeer in de avond) • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • BTW, baantaksen en parkinggelden • Nederlandstalige gids in Slovenië • Vermelde uitstappen en inkomgelden • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Middagmaal 1ste en laatste dag • Dranken bij de maaltijden • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 30 – max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Marcel Cars INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

DAG 8 We verlaten Bled na het ontbijt. Avondmaal en overnachting in het tussenhotel. DAG 9 We keren huiswaarts.

19


2-persoonskamer

Spanje Citytrip Valencia

€ 949

Medium Valencia****

Valencia ligt aan de Middellandse Zee, ten zuiden van Barcelona. Naast een kleurrijke oude stad met pleintjes en prachtige gebouwen, zult u er ook pareltjes van modernistische architectuur en talrijke musea aantreffen. Een bezoek aan de haven, de strandboulevard en de stranden mag natuurlijk niet ontbreken. PROGRAMMA: DAG 1 BELGIË - VALENCIA We nemen onze vlucht naar Valencia. Bij aankomst is er een transfer naar het hotel voorzien. Afhankelijk van onze vlucht­uren, maken we een eerste verkennende wandeling. DAG 2 VALENCIA Vandaag ontdekken we de wijk La Seu met zijn kathedraal en basiliek op de Plaza de la Virgen, de ontmoetingsplaats van de Valencianen. We wandelen langs de grootste overdekte markt van Spanje, “Mercado Central”, gevestigd in een modernistisch gebouw met glas-in-loodramen en smeedijzer. Daarna bezoeken we de zijdebeurs, de Lonja de Seda, een voorbeeld van gotische civiele architectuur. Even verder belanden we in het oude hart van Valencia, met steegjes en pleintjes, winkels en restaurants. ‘s ­Namiddags ontdekken we het futuris­ tische “Ciudad de las Artes y las Ciencias”. Dit unieke architectonische complex vormt een symbolische brug tussen de oude stad en de zee. Daarna bezoeken we het Palau de les Arts Reina Sofia, het operagebouw dat de vorm heeft van een vliegende schotel. Aansluitend staat een 20

bezoek aan het Oceanografic, Europa’s grootste onderwaterwereld complex, op het programma. DAG 3 VALENCIA Vandaag bezoeken we de kathedraal gekend om zijn verschillende bouwstijlen en zijn Miguelettetoren, symbool van de stad. Om wat te verpozen, wandelen we tot aan de aangelegde tuinen langs de Turia. De voormiddag sluiten we af met een bezoek aan de basiliek en het mozaïekmuseum in het wonderlijke Palau del Marqués de Dosaigües. ‘s Namiddags wandelen we langs de stranden Los Arenas en La Malvarossa, met prachtige strandboulevard en maken een korte tocht langs de gerestaureerde haven. DAG 4 VALENCIA - BELGIË Vandaag is het de beurt aan de wijk Eixample die naast de oude stad ligt. De wijk heeft een dambordvormig ­stratenplan met talrijke statige heren­ huizen met fraaie gevels. Nadien nemen we onze transfer naar de luchthaven.

p.p.

€ 120 toeslag eenpersoonskamer

september of oktober 2019 (3 n./4d.)

2-persoonskamer

Griekenland Corfu - Messonghi

Sentido Apollo Palace****

NIET INBEGREPEN • Andere maaltijden dan voorzien. • Dranken tijdens de maaltijden. • Persoonlijke uitgaven. • CO²-compensatie: € 6,50 DEELNEMERS : min. 20 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Reizen Lauwers

Het favoriete eiland van keizerin Sissi heeft nog niets van zijn mysterieuze charme verloren: van de ruige bergen in het noorden tot de liefelijke, groene landschappen in het zuiden. Hier heb je vakantie in alle vrijheid in de levendige stad Corfu. Aan shoppen en flaneren in de stad beleef je zeker veel plezier. Mogelijke uitstappen (niet inbegrepen): bezoek zeker de hoofdstad Kerkira, die in 2007 tot Unesco werelderfgoed werd uitgeroepen. Dompel je onder in de geschiedenis van Corfu, neem een kijkje in de archeologische vindplaats van ­Paleopolis en aansluitend het paleis “Mon Repos”. Vergeet het Achilleon niet waar Sissi, keizerin van Oostenrijk, meermaals verbleef. Keer terug in de tijd, bezoek de dorpen van Corfu, waar de tijd bleef stille staan. HOTEL Het hotel Sentido Apollo Palace is gelegen vlakbij het kiezelstrand (50m) en het centrum van het dorp Messonghi (300m). Het heeft een prachtige tuin, gemoede­ lijke sfeer en vriendelijk personeel. In het hotel zijn er 2 restaurants, waarvan een à la carterestaurant met mediterrane

p.p.

Geen toeslag eenpersoonskamer

05/10-12/10/2019 (8d./7n.)

Prijzen onder voorbehoud INBEGREPEN • Vervoer per autocar H/T van Mechelen Rode Kruisplein naar Zaventem • Rechtstreekse vlucht Brussel Valencia H/T • Rechtstreekse vlucht Brussel – ­Valencia heen en terug. • Volledige Nederlandstalige gids­ begeleiding door een zeer ervaren gids. • Luxe autocar ter plaatse voor de ­uitstappen. • Verblijf in half pension • Alle uitstappen en toegangsgelden zoals voorzien in het programma. • Btw, taksen en parkings. • DVV-annulatie- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding

€ 548

INBEGREPEN • Vlucht H/T vanuit Zaventem (23 kg bagage + 12 kg handbagage) in economy met SN Brussels Airlines • Transfers luchthaven – hotel H/T • Verblijf in all-inclusive • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Persoonlijke uitgaven en uitstappen • CO²-compensatie: € 8,40 • Fuelvaste prijzen, luchthaventaks­ verhogingen, ev. toeristentaks DEELNEMERS : min. 20 - max. 40 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart

keuken. Hier kan je heerlijke (lokale) gerechten proeven. Voor een lekker drankje kan je terecht in de bars. Er is een shuttle service naar Corfu-stad driemaal per week (betalend). Alle kamers beschikken over: bad of douche, haardroger, huurkluisje, ­minibar (betalend), gratis wifi, tv, airco, tegelvloer, tuinzicht met balkon of terras. Er is een lift.

I.s.m. Thomas Cook INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be

INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Mechelen 015 40 57 45 – mechelen@okra.be

21


2-persoonskamer

Montenegro Budva Hotel Iberostar Bellevue****

De Montenegrijnse kust straalt een en al rust uit, met bergen die steil uit de zee oprijzen, lange ongerepte stranden en eilandjes met oude dorpjes en kloosters. Het middeleeuwse Budva heeft de stijl en sfeer van Dubrovnik maar dan in het klein. Nog meer ontdekken? Het Skadarmeer, het grootste meer van de Balkan, het Dumitorgebergte met zijn witte toppen, groene valleien en gletsjermeren. We vergeten natuurlijk ook niet Cetinje en Kotor: twee historische steden die ­bruisen van levenslust. Mogelijke uitstappen (niet inbegrepen) naar Dubrovnik, Cetinje, Kotor, Albanië. HOTEL Gelegen direct aan het grofzandstrand van Becici. Het historische, levendige plaatsje Budva ligt op circa 1,5 km van het hotel (via wandelpad langs de kust te bereiken). In hotel Bellevue doen ze al het mogelijke om je te verwennen, zeker op culinair gebied. Het buffetrestaurant serveert Montenegrijnse en internationale gerechten die bereid worden met de grootste zorg. Er zijn verschillende bars. Het hotel beschikt over twee buiten- en een (verwarmd) binnenzwembad, ligstoelen en parasols. In de ruime kamers, met balkon of terras, is er een bad of douche, haardroger, huurkluisje, vast tapijt, satelliet-tv en gratis wifi.

22

€ 734

p.p.

€ 98 toeslag eenpersoonskamer

29/05-05/06/2019 (8 d./7n.) INBEGREPEN • Vlucht H/T vanuit Zaventem (23 kg bagage + 12 kg handbagage) in economy (vertrek en terugkeer in de voormiddag) • Transfers luchthaven – hotel H/T • Verblijf in all-inclusive • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Persoonlijke uitgaven en uitstappen • CO²-compensatie: € 7,00 (vrijblijvend) • Fuelvaste prijzen, luchthaventaks­ verhogingen, ev. toeristentaks OMVANG VAN DE GROEP : min. 20 - max. 40 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Thomas Cook INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be

2-persoonskamer

Spanje Roquetas de Mar Best Hotel Sabinal****

Roquetas de Mar is een gemeente in de Spaanse provincie Almería in de regio Andalusië. Letterlijk vertaald betekent het ‘kleine rotsen van de zee’. Roquetas de Mar straalt nog steeds een authentieke sfeer uit. Alles is hier nog op en top Spaans. Even bijkomen van je strandwandeling (vlak bij het hotel!) op een terrasje met een drankje? Dan spreekt het bijna voor zich dat je hier Spaanse tapas bij krijgt geserveerd. Het hotel ligt direct aan de promenade. Maak dus zeker ook een wandeling over de palmenboulevard voor dat heerlijke vakantiegevoel.

Talloze activiteiten heb je hier naar eigen keuze. Wandelen, fietsen, een bezoekje aan het mooie strand, golfen. Een ­aanrader is een bezoek aan één van de grootste shoppingmalls van Spanje: The Gran Plaza Shopping Centre. Het hotel biedt je alle luxe en weelde die je verdient. Geniet van de lekkere gerechten in het mooie restaurant.

€ 653

p.p.

€ 77 toeslag eenpersoonskamer

29/09 – 06/10/2019 (8 d./7 n.) INBEGREPEN • Busvervoer H/T vanuit provincie Antwerpen naar luchthaven Zaventem • Vluchten H/T (23 kg bagage + 12 kg handbagage per persoon) met SN Brussels Airlines • Transfers luchthaven – hotel H/T • Verblijf in all inclusive • Fuelprotection • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Facultatieve uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Maaltijden en dranken tijdens de vlucht • CO²-compensatie: € 5,40 DEELNEMERS : min. 20 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Thomas Cook INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

23


BESTELBON

Per bestemming staat onderaan welk verkooppunt verantwoordelijk is. Stuur dan deze bestelbon naar hun adres dat je vindt op blz. 4.

www.okra.be/reizen OKRA vzw, btw: BE 0412 022 346

BESTEMMING ......................................................................... van .......... / .......... tot .......... / .......... / ..........

2-persoonskamer

Turkije Içmeler

Hotel Sentido Orka Lotus Beach**** Deze buitenlandse verblijfsvakantie brengt je naar een prachtig luxueus hotel. Het ligt op 2 km van de plaats Içmeler aan de Lycische Kust en 6 km van Marmaris. Het hotel ligt vlakbij de zee. Je geniet van de prachtige parelwitte stranden en een azuurblauwe baai. De brede stranden en de zeebodem die geleidelijk afloopt, maken het een ideale plaats om pootje te baden. In het mooie en gezellige centrum van Içmeler is er voldoende vertier te vinden in de diverse restaurants, barretjes, winkeltjes en bistro’s. Voor elk wat wils. Alles voor een rustige, gezellige vakantie en een perfect strand is hier aanwezig! Marmaris is een badplaats, gelegen in de provincie Muğla. Het heeft een inwoneraantal van 34.047. Hoewel de stad gericht is op toeristen vind je nog duidelijke sporen uit het verleden. Van toen Marmaris nog een klein vissersdorpje was. Het hotel valt te prijzen voor haar lekkere keuken. Je geniet van een brede waaier van gerechten in een restaurant met prachtige uitzichten.

€ 911

DEELNEMER 1

DEELNEMER 2

Naam: .........................................................................................................

Naam: .........................................................................................................

(Officiële) voornaam: .............................................................................

(Officiële) voornaam: .............................................................................

Straat en nr.: .............................................................................................

Straat en nr.: .............................................................................................

Postnr.: ............... Woonplaats: ..............................................................

Postnr.: ............... Woonplaats: ..............................................................

Tel.: ..................................... Gsm: .............................................................

Tel.: ..................................... Gsm: .............................................................

E-mailadres: ..............................................................................................

E-mailadres: ..............................................................................................

Geboortedatum: ............. / ............. / 19 ..............................................

Geboortedatum: ............. / ............. / 19 ..............................................

IBAN-rek.-nr.: ............................................................................................

IBAN-rek.-nr.: ............................................................................................

Identiteitskaartnr.:

Identiteitskaartnr.:

5 9

-

-

5 9

-

-

vervaldag: ...................................................................................................

vervaldag: ...................................................................................................

OKRA-lidnummer: ...................................................................................

OKRA-lidnummer: ...................................................................................

CM-ziekenfondsklever voor het verkrijgen van € 15 CM-korting

CM-ziekenfondsklever voor het verkrijgen van € 15 CM-korting

p.p.

Geen toeslag eenpersoonskamer (beperkt aantal)

30/05–09/06/2019 (11 d./10 n.) INBEGREPEN • Busvervoer H/T vanuit provincie ­Antwerpen naar luchthaven Zaventem (beperkt aantal opstapplaatsen) • Vluchten H/T (20 kg bagage + 6 kg handbagage per persoon) met Tailwind • Transfers luchthaven – hotel H/T • Verblijf in all inclusive • Fuelprotection • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Facultatieve uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Maaltijden en dranken tijdens de vlucht • CO²-compensatie: € 12,10 DEELNEMERS : min. 20 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart.

Visum (zelf aan te vragen door de reiziger op www.evisa.gov.tr) I.s.m. Thomas Cook INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

KAMERKEuzE (duid aan)

❏ Dubbelkamer voor 2 personen (1 tweepersoonsbed) ❏ Twin-kamer voor 2 personen (2 eenpersoonsbedden) Deelt kamer met: .................................................................................... ❏ Eenpersoonskamer (indien nog beschikbaar) ❏ Triple-kamer (op aanvraag) Deelt kamer met: ................................................................................................................................. Opmerkingen of wensen (door dit in te vullen, geef je toestemming om deze informatie te gebruiken en aan derden over te maken voor een goede organisatie van je reis): ..................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................................................................................................. .................................................................................................................................................................................................................................................

KORTINGEN

TOESLAGEN

❏ Korting CM-lid ❏ Ik ben geen CM-lid en CM mag me contacteren voor meer uitleg over

❏ Toeslag eenpersoonskamer: ......................... ❏ Toeslag CO2-compensatie: ............................ ❏ Toeslag niet-OKRA-lid: .................................. ❏ Andere: ......................................................…..

de korting voor CM-leden bij de boeking van een OKRA-vakantie

❏ Korting waardebon ten bedrage van ….............. euro ❏ Andere korting: ……………..........................................…..

euro euro euro euro

Contactpersoon in Belgie tijdens uw vakantie: Naam : .......................................................................... Tel.nr................................……………… De inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot. Hiervoor krijg je een afrekening bij de reisbevestiging. Ondergetekende verklaart kennis te hebben genomen van het standaardinformatieformulier pakketreizen en akkoord te zijn met de algemene voorwaarden, zoals vermeld in de reisbrochure. Ondergetekende verklaart in goede lichamelijke en geestelijke conditie te verkeren om op zelfstandige basis, de reis onder normale omstandigheden te kunnen meemaken.

Opgemaakt te ......................................................................................................... Op datum van : ............/............/............ Handtekening deelnemer(s) (verplicht): Uw persoonsgegevens worden verwerkt door OKRA trefpunt 55+ vzw, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, privacy@okra.be. Dit voor ledenbeheer en organisatie van activiteiten en reizen op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw inschrijving, en om u op de hoogte te houden van onze activiteiten (direct marketing) op basis van ons gerechtvaardigd belang als sociaal-culturele ledenorganisatie. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op privacy@okra.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van persoonsgegevens vindt u op www.okra.be/privacy.” 24

5 25


INFO EN INSCHRIJVINGEN OKRA-REIZEN - VERKOOPPUNT PROVINCIE ANTWERPEN Heb je interesse voor een welbepaalde reis uit onze provinciale brochure? Kijk dan goed in de technische fiche naar het verkooppunt! Het is namelijk dit verkooppunt dat je best contacteert voor meer informatie en om je in te schrijven. Inschrijven kan schriftelijk of online via onze website www.okra.be. Hieronder vind je de gegevens van de drie verkooppunten, aangevuld met dat van het verkooppunt Algemeen.

VERKOOPPUNT ANTWERPEN Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen tel. 03 220 12 80 antwerpen@okra.be

VERKOOPPUNT KEMPEN Korte Begijnenstraat 22, 2300 Turnhout tel. 014 40 33 54 kempen@okra.be

VERKOOPPUNT MECHELEN Antwerpsesteenweg 259, 2800 Mechelen tel. 015 40 57 45 mechelen@okra.be

BESTELBON

Per bestemming staat onderaan welk verkooppunt verantwoordelijk is. Stuur dan deze bestelbon naar hun adres dat je vindt op blz. 4.

VERKOOPPUNT ALGEMEEN Lic. A7305 Postbus 40, 1031 Brussel tel. 02 246 39 44 algemeen@okrareizen.be

www.okra.be/reizen OKRA vzw, btw: BE 0412 022 346

BESTEMMING ......................................................................... van .......... / .......... tot .......... / .......... / .......... DEELNEMER 1

DEELNEMER 2

Naam: .........................................................................................................

Naam: .........................................................................................................

(Officiële) voornaam: .............................................................................

(Officiële) voornaam: .............................................................................

Straat en nr.: .............................................................................................

Straat en nr.: .............................................................................................

Postnr.: ............... Woonplaats: ..............................................................

Postnr.: ............... Woonplaats: ..............................................................

Tel.: ..................................... Gsm: .............................................................

Tel.: ..................................... Gsm: .............................................................

E-mailadres: ..............................................................................................

E-mailadres: ..............................................................................................

Geboortedatum: ............. / ............. / 19 ..............................................

Geboortedatum: ............. / ............. / 19 ..............................................

IBAN-rek.-nr.: ............................................................................................

IBAN-rek.-nr.: ............................................................................................

Identiteitskaartnr.:

Identiteitskaartnr.:

5 9

-

-

5 9

-

-

vervaldag: ...................................................................................................

vervaldag: ...................................................................................................

OKRA-lidnummer: ...................................................................................

OKRA-lidnummer: ...................................................................................

CM-ziekenfondsklever voor het verkrijgen van € 15 CM-korting

CM-ziekenfondsklever voor het verkrijgen van € 15 CM-korting

KAMERKEuzE (duid aan)

❏ Dubbelkamer voor 2 personen (1 tweepersoonsbed) ❏ Twin-kamer voor 2 personen (2 eenpersoonsbedden) Deelt kamer met: .................................................................................... ❏ Eenpersoonskamer (indien nog beschikbaar) ❏ Triple-kamer (op aanvraag) Deelt kamer met: ................................................................................................................................. Opmerkingen of wensen (door dit in te vullen, geef je toestemming om deze informatie te gebruiken en aan derden over te maken voor een goede organisatie van je reis): ..................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................................................................................................................. .................................................................................................................................................................................................................................................

KORTINGEN

TOESLAGEN

❏ Korting CM-lid ❏ Ik ben geen CM-lid en CM mag me contacteren voor meer uitleg over

❏ Toeslag eenpersoonskamer: ......................... ❏ Toeslag CO2-compensatie: ............................ ❏ Toeslag niet-OKRA-lid: .................................. ❏ Andere: ......................................................…..

de korting voor CM-leden bij de boeking van een OKRA-vakantie

❏ Korting waardebon ten bedrage van ….............. euro ❏ Andere korting: ……………..........................................…..

euro euro euro euro

Contactpersoon in Belgie tijdens uw vakantie: Naam : .......................................................................... Tel.nr................................……………… De inschrijving is pas definitief na betaling van het voorschot. Hiervoor krijg je een afrekening bij de reisbevestiging. Ondergetekende verklaart kennis te hebben genomen van het standaardinformatieformulier pakketreizen en akkoord te zijn met de algemene voorwaarden, zoals vermeld in de reisbrochure. Ondergetekende verklaart in goede lichamelijke en geestelijke conditie te verkeren om op zelfstandige basis, de reis onder normale omstandigheden te kunnen meemaken.

Opgemaakt te ......................................................................................................... Op datum van : ............/............/............ Handtekening deelnemer(s) (verplicht): Uw persoonsgegevens worden verwerkt door OKRA trefpunt 55+ vzw, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel, privacy@okra.be. Dit voor ledenbeheer en organisatie van activiteiten en reizen op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw inschrijving, en om u op de hoogte te houden van onze activiteiten (direct marketing) op basis van ons gerechtvaardigd belang als sociaal-culturele ledenorganisatie. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op direct marketing, volstaat het ons dat mee te delen op privacy@okra.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Een meer uitgebreid overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van persoonsgegevens vindt u op www.okra.be/privacy.” 26

5 27


INFO EN INSCHRIJVINGEN OKRA-REIZEN - VERKOOPPUNT PROVINCIE ANTWERPEN Heb je interesse voor een welbepaalde reis uit onze provinciale brochure? Kijk dan goed in de technische fiche naar het verkooppunt! Het is namelijk dit verkooppunt dat je best contacteert voor meer informatie en om je in te schrijven. Inschrijven kan schriftelijk of online via onze website www.okra.be. Hieronder vind je de gegevens van de drie verkooppunten, aangevuld met dat van het verkooppunt Algemeen.

VERKOOPPUNT ANTWERPEN Nationalestraat 111, 2000 Antwerpen tel. 03 220 12 80 antwerpen@okra.be

VERKOOPPUNT KEMPEN Korte Begijnenstraat 22, 2300 Turnhout tel. 014 40 33 54 kempen@okra.be

VERKOOPPUNT MECHELEN Antwerpsesteenweg 259, 2800 Mechelen tel. 015 40 57 45 mechelen@okra.be

VERKOOPPUNT ALGEMEEN Lic. A7305 Postbus 40, 1031 Brussel tel. 02 246 39 44 algemeen@okrareizen.be

2-persoonskamer

België De Panne Hotel Cajou

De Panne staat vooral bekend om haar onmetelijke duinreservaten, maar liefst 700 ha uitgestrekt duingebied. Het brede strand, één van de breedste van onze Belgische kust, is er ook een troef en niet te vergeten… de gezellige drukte. Wie dicht bij het hotel wil blijven, heeft geluk. Het gezellige familiehotel ligt pal in het mooie centrum, op 50m van de zeedijk. Talloze winkels en terrasjes zijn er in aanbod. De avonturiers en ontdekkers kunnen ook op stap. De Panne is immers omringd door het strand en prachtige natuurgebieden, een uniek decor voor de mooiste wandelingen, kort of lang. Ga op stap in het uitgestrekte Westhoekreservaat, de waardevolle fossiele duinen van Cabour of in de Oosthoekduinen. Of geniet je liever van de rust in het Calmeynbos of aan de vijvers Markey in het mooie Adinkerke? Trek er maar op uit. De Panne zal je positief verrassen. Ook mooie fietspaden liggen er in de omgeving. Tenslotte … bezoek zeker de charmante Dumontwijk. Die getuigt van een rijk en bijzonder architecturaal verleden.

en een kluisje. Dagelijks wordt de kamer onderhouden. Het hotel heeft een lift, overdekt buitenterras en een gezellig salon.

€ 689

p.p.

€ 105 toeslag eenpersoonskamer

22/06 – 29/06/2019 (8 d./7 n.) INBEGREPEN • Vervoer per autocar (Marcel Cars) vanuit verschillende opstapplaatsen in provincie Antwerpen (vertrek voor­ middag en terugkeer avond) • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Water en wijn bij de maaltijden • Dagelijks kameronderhoud en hand­doekenwissel op aanvraag • Animatie door hotel en reisbegeleiding • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 20 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : een geldige identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

OKRA bezoekt al jarenlang Hotel Cajou. Een klassieker in ons reisaanbod! En terecht. Alle kamers zijn mooi en voorzien van de nodige sanitair. Er is TV, telefoon

28

29


2-persoonskamer

België Nieuwpoort Hotel Sandeshoved

Kustvakantie met zicht op zee! De grootste troef van Hotel Sandeshoved is uiteraard de ligging. Met de brede wandeldijk en mooie duinen voor de deur. De dijk van Nieuwpoort Bad, de pier, de jachthaven of de havengeul… allemaal unieke plaatsjes die uitnodigen tot een mooie en gezonde wandeling. Of ga je liever winkelen en terrasjes doen? Geen probleem. Het zijn enkele van de vele mogelijkheden in het mooie Nieuwpoort. Uitstappen met de kusttram of met het toeristisch treintje in de omgeving ­verzekeren een ontspannende en ­deugddoende vakantie. De vele zitbanken op de zeedijk nodigen uit om heerlijk te genieten van de gezonde zeelucht. Er wordt ter plaatse een programma van ontspannings­mogelijkheden opgemaakt waaraan je vrijblijvend kan deelnemen. HOTEL Hotel Sandeshoved is een opmerkelijk rustpunt, gelegen in het centrum van ­Nieuwpoort-Bad aan de verkeersvrije ­zeepromenade, ten zuiden palend aan het dynamische winkelcentrum van de ­Albert I-laan. De kamers zijn ruime en comfortabele kamers. Er zijn eveneens appartementen en studio’s, allen voorzien van bad/douche, wc, telefoon en tv. Er is handdoekenservice inbegrepen. Een handdoekenwissel is mogelijk, doch enkel op aanvraag en mits betaling. Het ontbijtbuffet is enorm uitgebreid. Elke middag en avond kan je een keuze maken uit de saladebar. Soep en hoofdgerecht worden opgediend aan tafel. En dan is er nog het dessertenbuffet!

30

€ 598

p.p. € 42 toeslag 2-persoonsstudio € 98 toeslag eenpersoonskamer

15/06-22/06/2019 (8d./7n.)

(Antwerpen + Kempen)

24/08-31/08/2019 (8d./7n.)

(Antwerpen)

31/08-07/09/2019 (8d./7n.)

(Antwerpen)

INBEGREPEN • Vervoer per autocar (Antwerpen: vertrek en terugkeer in vroege namiddag; Kempen: vertrek voor­ middag, terugkeer avond) • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • 1 drankje bij de maaltijd • OKRA-reisbegeleiding • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Handdoekenwissel op aanvraag en kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen DEELNEMERS : min. 20 - max. 40 personen REISDOCUMENTEN : geldige identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

Verblijfsweek

België Oostende

23/08 – 30/08/2019 (8d./7n.) 30/08 – 06/09/2019 (8d./7n.) € 626 p.p. € 94 korting ¾-persoonsstudio € 105 toeslag eenpersoonskamer

Vayamundo

Tussen Mariakerke-Bad en Raversijde ligt het vakantiecentrum Vayamundo aan een rustig stukje zeedijk en tegenover een halte van de kusttram. Vayamundo is de ideale plaats om te genieten met OKRA-vrienden onder elkaar! Je logeert in comfortabel uitgeruste appartementen en studio’s, voorzien van een tv, ruime badkamer met douche, afzonderlijk toilet en allemaal bereikbaar met de lift. In het zelfbedieningsrestaurant ‘Plad’O’ kunt u zich bij het ontbijt à volonté tegoed doen aan diverse broodsoorten, sand­ wiches, croissants, ontbijtgranen, bruine en witte keizerbroodjes. Daarbij een ruime keuze van broodbeleg en diverse eierbereidingen, vruchtensap, koffie, thee of melk. ’s Middags en ’s avonds is er keuze uit drie menu’s, soep, een

uitge­breide saladebar en desserten assortiment, met dranken inbegrepen. Tast toe en laat het u smaken! De fitnessruimte en het zwembad staan gratis ter onze beschikking. Tegen betaling kan je gebruik maken van het sauna­ paradijs. Er is een animatieaanbod van het vakantiecentrum, in samenwerking met OKRA: ochtendgym, lijndansen, aquaritmisch bewegen, begeleide wandelingen, culturele bezoeken, uitstappen met autocar of openbaar vervoer, knutselatelier en avond­ activiteiten.

Seniorenweek

01/02 – 08/02/2019 (8d./7n.) € 509 p.p. € 70 korting ¾-persoonsstudio € 105 toeslag eenpersoonskamer

11/11 – 18/11/2019 (8d./7n.)

€ 467 p.p. € 35 korting ¾-persoonsstudio € 105 toeslag eenpersoonskamer Uitwaaiweek

26/04 – 03/05-2019 (8d./7n.) € 590 p.p. € 91 korting ¾-persoonsstudio € 105 toeslag eenpersoonskamer

INBEGREPEN • Vervoer per autocar (vertrek en terugkeer in vroege namiddag) • Verblijf in een superiorkamer in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Dranken bij de maaltijd • Handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • Ruim aanbod aan extra activiteiten • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Handdoekenwissel op aanvraag en kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen DEELNEMERS : min. 20 - max. 80 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be

31


2-persoonskamer

€ 2863

p.p.

€ 445 toeslag eenpersoonskamer

27/05 – 10/06/2019 (15d./14n.)

2-persoonskamer

Duitsland Winterberg Hotel Der Brabander

met optredens Hanz Duval Deze driedaagse busreis staat in het teken van natuur, cultuur en showtime! DAG 1 Vanuit verschillende opstapplaatsen vatten we onze driedaagse aan richting Attenborn. We bezoeken er de Atta-Höhle, de koningin van de druipsteengrotten. De grotten waar we door wandelen zijn prachtig verlicht. Na de lunch gaat het verder naar Winterberg. We overnachten er in vakantiehotel Der Brabander. Een prachtig hotel met luxe en weelde, uitgebaat door de Nederlandse familie Meurens. Ontdek er de mooie kamers,

de verzorgde wellness of het verwarmd buitenzwembad. DAG 2 Met het toeristisch treintje (onder voorbehoud) ontdekken we Winterberg en omgeving. Na de lunch bezoeken we Schloss Berleburg. We ­brengen er een boeiend geleid bezoek. Na dit bezoek keren we terug naar het hotel waar je wat vrijetijd hebt. Tijd dus voor de wellness of een duik! Na het avonddiner is het showtime! Hanz Duval verzorgt er een charme­ optreden speciaal voor onze OKRAgroep! DAG 3 Vandaag bezoeken we een mijn! Het ­Sauerländer Bergwerk is een van de indrukwekkendste uit de regio. Na het bezoek lunchen we in ons hotel. Daarna gaat het verder naar Attenborn waar we een afsluitende boottocht maken op de mooie Biggensee. Deze vaart duurt ca 1u50min. ­Daarna gaat het opnieuw richting België. We stoppen nog eenmaal onderweg voor een vrij avondmaal. Hanz Duval is er gedurende de hele reis bij en zal zorgen voor de muzikale omlijsting.

32

€ 403

p.p.

€ 60 toeslag eenpersoonskamer

17/05 – 19/05/2019 (3 d./2 n.) INBEGREPEN • Reis per luxe autocar (vertrek vanuit provincie Antwerpen in de voormiddag, terugkeer avond) • Volpension van ontbijt 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Ontbijt heenreis op autocar inclusief 1 warme drank • Verblijf 2 nachten in vakantiehotel ‘Der Brabander’ te Winterberg in halfpension • Bezoek Atta-Höhle in Attendorn inclusief lunch • Rondrit per toeristisch treintje (onder voorbehoud) en bezoek aan Schloss Berleburg • Bezoek Sauerländer Bergwerk te Ramsbeck • Boottocht op de Biggensee • Optredens van Hanz Duval • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleider NIET INBEGREPEN • Fooien • Dranken bij de maaltijden • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 35 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Freetours INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

Suriname en Curaçao

Curaçao

Suriname

OKRA organiseert jaarlijks een ‘Special’. Een reis met een bijzonder karakter, een speciale bestemming en/of een uitzonderlijke reisbegeleider.In 2019 trekken we richting Suriname en Curaçao, twee landen ver van huis, waar toch Nederlands wordt gesproken. OKRA kan voor deze unieke reis samenwerken met een reisbegeleidster die enkele jaren ter plaatse woonde. Zij opent deuren die anders gesloten blijven. Zij brengt je naar plaatsjes die andere toeristen links laten liggen. Een greep uit deze ervaringsreis (voor het totale programma, contacteer OKRA Kempen): • Bezoek aan Saramacca, een regio waar de meeste bewoners Hindoestanen zijn. De gekleurde vlaggen aan bamboestokken verwijzen naar hun bijzondere godsdienstbeleving. • Boottocht over de Coppenamerivier naar Battavia, bekend als plaats waar veel leprozen verbleven. Een plaats van leed en verdriet, maar ook van hoop. • Bezoek aan het district Commewijn met de voormalige koffie- en cacaoplantage Peperpot. • Via een oversteek per boot een bezoek aan de prachtig gerestaureerde plantage Frederiksdorp. • Bezoek aan Fort Nieuw Amsterdam, een openlucht museum. • Bezoek aan district Brokopondo met van­uit Atjoni een bootreis langs verschillende Marrondorpen. De schoonheid van de natuur is hier apart! • Boottocht naar New Aurora en Gunsi, met een wandeling door deze authentieke dorpen. • Er zijn ook enkele vrije momenten voor­zien om te genieten van de hotels met zwembad waar je verblijft.

INBEGREPEN • Vervoer met autocar vanuit regio Kempen naar luchthaven Schiphol (Marcel Cars) • Vlucht Amsterdam – Paramaribo • Vlucht Paramaribo – Curaçao • Vlucht Curaçao – Amsterdam • Luchthavenbelastingen • Fuelprotection • 1 stuk handbagage van max. 10 kg • 1 stuk ruimbagage van max. 25 kg • 5 nachten verblijf in Eco Resort Inn ­Paramaribo • 2 nachten verblijf in Frederiksdorp Plantage hotel • 2 nachten verblijf in Anaula Nature Resort tijdens de 3-daagse Anaulatour • 4 nachten verblijf in Hotel ’t Klooster • 13 x ontbijt • 8 x lunch • 8 x diner • Welkomstdrankje en hapje op dag 1 • Excursies zoals omschreven in programma • Vervoer conform reisprogramma per (mini)bus en traditionele boten • Tours en entreegelden conform het beschreven reisprogramma • Nederlands-/Engelssprekende reis­begeleiding dag 1 t/m 10 (op Suriname) • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Fooien • Optionele excursies • Niet genoemde maaltijden en drankjes • Visum Suriname • CO²-compensatie: €36.5

• De verplaatsing van Suriname naar Curaçao gebeurt per vliegtuig. • In Curaçao bezoeken we Willemstad en de beruchte pondjesbrug en het slavernij­ museum Kura Hulanda. • Een bezoek aan een echt landhuis Ascencion. • Een tocht over het van oorsprong vulkanische eiland en haar wonderbaar­ lijke heftige Noordkust die contrasteert met de exotische Zuidstrandjes, onderweg zien we mogelijk grote leguanen.

DEELNEMERS : min. 20 - max. 24 personen REISDOCUMENTEN : • Belgisch paspoort of reispas, kopie voor hotel • Toeristenkaart (€ 35, kan gekocht worden op Schiphol) • In- en uitstapkaart voor Curaçao (IU- of ED-kaart, online tot 48 u voor de vlucht of op papier aan boord van de vlucht) I.s.m. TUI Nederland INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be OPMERKING : prijzen en data nog onder voorbehoud van wijzigingen. Deze reis is niet geschikt voor deel­ nemers met beperkte mobiliteit.

33


Ga mee met OKRA naar Lourdes, bron van inspiratie Tekst

Foto

Heb je het meer voor een klassieke bedevaart of verkies je er een zingevingsreis van te maken, met activiteiten en uitstappen naar keuze? Het is hoe je het zelf het liefst wilt! OKRA trekt volgend jaar van 14 tot en met 19 september opnieuw naar Lourdes en mikt op een uitgebreide delegatie: leden uit de regio’s Mechelen, Antwerpen, Kempen, Oost-Brabant, Limburg en Brussel zijn welkom op een inspirerende trip naar het ­ZuidFranse bedevaartsoord. OKRA’s bedevaart naar Lourdes onderging de voorbije jaren een evolutie: het zingevend aspect staat nog steeds centraal, maar bedevaarders kunnen er naar believen cultuur- en sportbeleving aan toevoegen. Zo is er voor iedereen wat wils.

Wat staat er op het ­programma?

Culturele uitstappen en sportieve activiteiten Naast het klassieke bedevaart­ programma hebben leden ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitgebreid keuzeprogramma, met onder andere: busuitstappen in de regio, (dag) wandelingen in de omgeving, een vrij bezoek aan een selectie interessante

sites in Lourdes, een zangavond, kubb, wandelvoetbal, een stiltewandeling , een fietstocht langs de Gave, een filmavond, een avondwandeling…

Richtprijs trein

€ 745

p.p. Vroegboekkorting bij boeking voor 31/01/2019: € 10

OKRA-vieringen

Hoe reis je naar Lourdes?

Het bedevaartthema is ‘Dankbaar en hoopvol’, een onderwerp dat enkele vragen oproept. Zoals: hoe ervaar ik dankbaarheid en hoop? Kan ik over heel de lijn van mijn leven dankbaar zijn? En hoe kan ik ondanks de ­tegenslagen in mijn leven toch ­hoopvol kijken naar de toekomst? Deze gedachten vormen de rode draad doorheen de openingsviering, OKRA’s viering aan de grot, de ­bevrijdingsviering en de slotviering.

Met de trein: per bus word je vanop een van de vaste stopplaatsen naar het TGV-­ station in Tourcoing gebracht. Daar vertrekt de rechtstreekse trein naar Lourdes. Met de autocar: de heen- en terugrit wordt gestoffeerd met een toeristisch ­programma, wat maakt dat je iets langer weg bent van huis.

Met het vliegtuig: geniet van een snelle verplaatsing en een ruim programma­ aanbod ter plekke, dat een beetje verschilt van de treinbedevaart omwille van verschillende afreisdata.

Met de fiets: de sportievelingen onder ons vertrekken ongeveer een week vroeger en leggen de heenreis op eigen trapkracht af. Terugkeren kan met de trein.

Met de moto: voor het eerst zal een groep OKRA-motards uit Limburg deelnemen. Voor hen is een aangepast reisprogramma uitgewerkt.

Lourdesvieringen Dit zijn de traditionele vieringen van het heiligdom: er is de Inter­ nationale Viering, de Mariale ­Processie, de Sacramentsprocessie en de Kruisweg. 34

BINNENKORT MEER NIEUWS Het volledige programma met alle info zal binnenkort beschikbaar zijn. Hou zeker de reisbrochure van je regio in de gaten!

2-persoonskamer

Fietsen Nederland Asten - Best Western Hotel Nobis****

Onze alom gewaardeerde fietsvakantie gaat anno 2019 richting Asten in Nederland. Asten is de perfecte uitvalsbasis voor mooie fietstochten met veel bezienswaardig­ heden op de routes. De Stabrechtse Heide met diepblauwe vennen, Het Nationaal Park ‘De Groote Peel’ met uitgestrekte bossen, een lappendeken van weilanden en velden enz. Kortom… ‘ t’ is Asten wat de klok slaat! ’. Onze vertrekplaats ligt in Oud-Turnhout. Van daaruit fietsen we naar Asten (provincie Brabant). De rit op de ­vertrekdag is ongeveer 73 km lang. De terugrit op de laatste dag is 67 km lang. Hotel Nobis is gelegen aan de rand van Asten. Onze comfortkamers zijn van alle gemakken voorzien. Alle kamers hebben twee éénpersoonsbedden die naar wens opgemaakt kunnen worden als één tweepersoonsbed. Wie na het fietsen wat wil relaxen, kan in de sauna of het zwembad terecht. Wie zich extra wil inspannen, kan in het fitnesscentrum gaan sporten. Onze fietstochten vanuit het hotel brengen ons naar Nuenen, de geboorteplaats van Vincent Van Gogh en de stad Helmond. Bakel, Stippelberg, Milheze en Deurne zijn mooie Brabantse dorpjes waar we langs fietsen. En ken je Helenaveen, Ospel of Griendsveen nog niet? Dan moet je zeker inschrijven voor deze fiets­ vakantie. We fietsen in groep aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 16 km/u. ’s ­Ochtends starten we om 9.15 u. ’s Avonds zijn we terug in het hotel tussen 16.30 u. en 17.30 u.

€ 412

p.p.

€ 90 toeslag eenpersoonskamer

08/07 – 12/07/2019 (5 d./4 n.) INBEGREPEN • Verblijf in volpension (halfpension in hotel en lunches onderweg) • Bagagevervoer • Afgesloten fietsenstalling • Gratis gebruik van verwarmd zwembad • Turks stoombad en fitness • Sauna • DVV-annulerings- en ongevallenverzekering • OKRA-reisbegeleiding en tevens fiets­begeleiders NIET INBEGREPEN • Persoonlijke uitgaven • Dranken onderweg en in het hotel

Maar dat hangt af van hoe lang we terrassen in de namiddag! De ­afstanden van de 3 fietstochten ter plekke ­schommelen tussen de 60 à 65 km. Regelmatig is er een korte (sanitaire) stop voorzien. Onze lunch staat onderweg klaar in een horeca-zaak. Geen lunchpakketten mee te nemen dus! Ook niet op de eerste en laatste rit. Fluovest en helm zijn verplicht op deze fietsvakantie.

Vertrekplaats: De Hoogt Oud-Turnhout Vertrek: voormiddag +/- 9u00 Aankomst: avond +/- 17u00 DEELNEMERS : min. 30 - max. 60 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

Uw bagage wordt door OKRA ter plekke gebracht en terug gehaald. Bagage brengen en inladen: ma. 8/7 om 8.45 u. (De Hoogt Oud-Turnhout) Bagage ophalen: vr. 12/7 vanaf 17 u. Verder info hierover ontvang je enkele weken voor vertrek. 35


2-persoonskamer

Fietsen Frankrijk Mesnil-Saint-Père - La résidence du Lac d’Orient au Centre Sportif de l’Aube

Voor de jaarlijkse buitenlandse fietsvakantie gingen onze reisbegeleiders op zoek naar een unieke regio in Frankrijk. We logeren midden in het Parc Naturel Régional du Forêt de l’Orient. Boslandschap wisselt hier erg mooi af met waterland. Drie meren liggen immers in de buurt: Lac d’Orient, Lac du Temple en Lac d’Amance. De stadjes Troyes (27 km), Bar-sur-Seine (20 km), Dienville (20 km) liggen binnen fietsbereik. Rondom Troyes en de meren liggen meer dan 42 km ‘Voies Vertes’. Dit zijn verkeersvrije fietspaden die we maximaal ge­bruiken! Dit in combinatie met andere mooie, rustige en landelijke wegen. Ons logement is eigendom van de departe­ mentale organisatie ‘Centre sportif de l’Aube’ en ligt vlak bij het Lac d’Oriënt. Het hotel heeft 40 kamers met bad/douche, gratis Wifi en apart toilet. De TV staat in de ontspanningsruimte. Onze maaltijden nemen we afwisselend in buffetvorm en opgediend. Ontbijten en dineren doen we in de R ­ ésidence du Lac. Onze lunch nemen we onderweg in een horecazaak.

36

Mesnil-Saint-Père is de perfecte uitvals­basis voor mooie bewegwijzerde fiets­tochten langs de drie meren. Een andere tocht brengt ons naar Troyes met zijn mooie vakwerkhuizen. Troyes is ook bekend om zijn outlet winkelcentra. We houden er zelfs halt. De koop­ lustigen kunnen zich er uitleven! We fietsen ook naar de ‘Côtes de Bar’ tot in Bar-sur-­Seine. We gaan champagne proeven bij Domaine de la Borderie. We bezoeken ook het Maison du Parc in Piney,

alwaar we meer te weten komen over de meren en de regionale fauna en flora. Ook Napoleon was hier een bekend/berucht figuur. We zoeken naar de sporen die hij achterliet in het mooie Dienville. We fietsen zoals steeds in groep aan een gemiddelde snelheid van ongeveer 16 km/u. ‘s Ochtends starten we om 9.15 u. ’s Avonds zijn we terug in het hotel tussen 16.30 u. en 17.30 u…. Maar dat hangt af van hoe lang we terrassen in de namiddag! De afstanden van de fietstochten ter plekke schommelen tussen de 60 à 70 km voor de dagtochten en rond de 40 km voor de halvedagtocht(en). Regelmatig is er een korte (sanitaire) stop voorzien. Onze lunch staat onderweg klaar in een horecazaak. Fluovest en helm zijn verplicht tijdens deze fietsvakantie.

€ 693

p.p.

€ 42 toeslag eenpersoonskamer

25/08 – 31/08/2019 (7 d./6 n.) INBEGREPEN • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag: halfpension in hotel omvat ontbijt en diner, water en koffie en lunches (zonder drank) onderweg • Vervoer met luxe autocar en fiets­ aanhangwagen (Marcel Cars) • Fietsbegeleiding • Fietsenstalling • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Vertrekplaats: Parking De Snol (Turnhout) • Vertrek: ‘s morgens (nog nader te bepalen) • Aankomst: avond (nog nader te bepalen) • Persoonlijke uitgaven • Lunch 1ste dag • Dranken bij de maaltijden en onderweg DEELNEMERS : min. 20 - max. 30 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

2-persoonskamer

Fietsen 3-landen

België (kust) – Engeland (omgeving Hull) – Nederland (Zeeuws-Vlaanderen) Drie dagen fietsen in drie landen. En tussendoor een heuse cruisebelevenis. Hoe zot is dat! Dat kan tijdens onze drielandenfietscruise. BELGIË Een autocar brengt ons naar de P&O terminal in Zeebrugge. We fietsen richting Brugge en Damme, een mooie route van een 50-tal km. Ons middagmaal gebruiken we in een typisch Belgische frituur: frietjes met stoofvlees. Belgischer kan niet! In de late namiddag zijn we terug in Zeebrugge. De ferry brengt ons naar Hull in Noord-Engeland. We dineren aan boord in het restaurant en drinken nadien een Engelse pint in de stemmige pianobar. Je verveelt je geen minuut! ENGELAND Ontbijten doen we op de ferry wanneer we Hull binnenvaren. Over een vroegere spoorwegbedding fietsen we veilig (en links!) en zo goed als vlak. We fietsen een 50-tal km tot aan de kustlijn. Lunchen doen we in een typische pub. In de late namiddag zijn we terug aan de ferry, waar we onze kajuit terug opzoeken. NEDERLAND We varen van Engeland terug naar ­Zeebrugge met dezelfde gesmaakte ­avondanimatie. Wanneer we in Zeebrugge toekomen, staat de autobus ons terug op te wachten. We fietsen vanaf Knokke richting Zeeuws-Vlaanderen, ­Nederland dus. We fietsen tot Breskens, waar we

’s middags een typisch Nederlands middagmaal genieten: broodje kroket aan een strandbar. Wanneer we terug zijn in Knokke, brengt de bus ons huiswaarts. GOED OM WETEN: • Tochten ongeveer 50 km • 18 km/uur ongeveer • De ferry is een zeer grote boot die stabiel op het water ligt • Overnachten in een binnenhut • Britse ponden hoef je niet mee te nemen • Kajuiten hebben een eigen badkamer • Linnen en handdoeken zijn aanwezig • Stapelbedden • Opstapplaatsen: Domein Hooidonk te ­Zandhoven en Parking De Snol aan het Stadspark te Turnhout Fluovest en helm zijn verplicht tijdens deze fietsvakantie.

€ 365

p.p.

€ 24 toeslag eenpersoonskamer

10/09 – 12/09/2019 (3 d./2 n.) INBEGREPEN • Vervoer met autocar vanuit Turnhout of Zandhoven naar Zeebrugge en Knokke (vertrek: +/- 7u ’s morgens, aankomst: +/- 20u) • 2 x overnachtingen in een binnenhut op de ferry van P&O Zeebrugge – Hull – ­Zeebrugge • 2 x ontbijtbuffet aan boord van de ferry • 2 x diner in het selfservice restaurant The Kitchen inclusief softdrinks en koffie/thee • 3 x lunch (Damme – Hornsea – ­Breskens) • Happy Weekends-begeleiding tijdens de 3 fietsdagen • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN • Dranken bij de lunches en stops tijdens de fietsroutes • Alcoholische dranken bij het diner • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 15 - max. 25 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart I.s.m. Happy Weekends INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

37


2-persoonskamer

België Houffalize Vayamundo

Houffalize ligt in het brongebied van de Oostelijke Ourthe. De rivier ontspringt in het dorpje Ourthe, deelgemeente van Gouvy, op 15 km van Houffalize en voegt zich bij de Westelijke Ourthe in het meer van Nisramont. Het is een heel rustige, dunbevolkte streek met een bevolkingsdichtheid van slechts 30 inwoners per km² (ter vergelijking: Antwerpse Kempen 250 inw/km²). Bijna 60% van de oppervlakte is bebost. Een ideaal wandelgebied dus voor natuurliefhebbers. De Ourthe kronkelt zich in brede meanders door het landschap en we ontmoeten de rivier regelmatig. We volgen niet altijd de vallei, maar stijgen ook naar de omliggende heuvels, waar we kunnen genieten van weidse vergezichten. We trekken door typisch Ardense dorpjes en verkennen ook de bossen en venen rond de Baraque Fraiture (651 m), na de Signal de Botrange (694 m) en de Baraque Michel (674 m) het derde hoogste punt van België. We stappen voornamelijk over autovrije landwegen en onverharde bospaden. Die zijn zelden vlak. Een goede fysiek en enige wandelervaring zijn dus wel nodig. De eerste en de laatste dag houden we het bij wandelingen van een kleine 10 km, want Houffalize ligt op 190 km van Antwerpen (zonder files 2 u rijden). De andere dagen stappen we rond de 15 km. Er zijn ook kortere wandelingen mogelijk en hiervoor is be­ geleiding voorzien.

38

Wil je liever een rustige dag, dan kan je op eigen initiatief de omgeving verkennen. Je kan wandelen naar Houffalize, een gezellig stadje met enkele café’s, r­ estaurants, supermarktjes, maar steden zoals La Roche en Ardenne, Bastogne, Gouvy…. liggen binnen een afstand van 25 km van het hotel en zijn ook per lijnbus bereikbaar. Na een half uurtje

rijden zit je zelfs in Schmiede, een enorm winkelcomplex in het Groothertogdom Luxemburg. HOTEL Ons hotel Ol Fosse d’Outh ligt op 1 km van Houffalize, aan de oever van de Ourthe, ­midden in de bossen. Het is een groot familiehotel met alle faciliteiten, o.a. gratis wifi in het hele gebouw. Er zijn natuurlijk liften. De ruime kamers (dubbel of twin) hebben een breed terras, zithoek, flatscreen-tv, badkamer met toilet en douche. Er is een 25-meter subtropisch zwembad met glijbaan en jacuzzi gratis ter beschikking van de hotelgasten. Ook sauna, trimzaal en fitnessruimte zijn gratis (mits reservatie); het wellnesscentrum met massages en verzorging is wel betalend. De maaltijden zijn in zelfbediening. Als ontbijt is er een uitgebreid buffet met warme en koude gerechten. Voor het avondmaal zijn soep, koud of warm voorgerecht, twee hoofdgerechten naar keuze en nagerecht voorzien. Dranken à volonté tijdens de maaltijd (water, frisdrank, pils, wijn). Voor de (eenvoudige) middag­malen doen we een beroep op de ­plaatselijke horeca, of als dat onmogelijk is zorgen we voor een degelijk lunchpakket.

€ 335

p.p.

€ 60 toeslag eenpersoonskamer

22/04 – 26/04/2019 (5d./4n.) INBEGREPEN • Verblijf in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Dranken bij de maaltijd • Handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • Ruim aanbod aan extra activiteiten • Koffiepauzes • Zangbrochure 2019 • Begeleiding door geschoold dirigente • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Vervoer • Persoonlijke uitgaven • Handdoekenwissel op aanvraag en kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen DEELNEMERS : min. 20 - max. 40 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

2-persoonskamer

€ 802

Frankrijk

La Ferté Imbault Wandel- en cultuurvakantie

Club Découverte Vacanciel***

Ferté-Imbault is een gemeente met 1035 inwoners. Het ligt in een oase van rust. De natuur wordt gekenmerkt door omvangrijk groen, prachtige bossen, vijvers en rivieren. La Sauldre, de rivier die het kasteel omslingerd, wacht op ons aan de poorten van de prestigieuze Vallei der Koningen. Een ideale plek om de streek van de Sologne, de natuur, de prachtige wandelingen en de befaamde kastelen langs de Loire te ontdekken. Het kasteel van Cheverny, inspiratiebron van de Herge strip ”Kuifje’’ en het grootste en beroemdste kasteel van Chambord met de dubbele wenteltrap, door Da Vinci ont­ worpen, zijn zeker de moeite waard. Ook de wijndegustaties in de Sancerre streek zijn niet te versmaden! Het middeleeuws dorp Menettou-sur-Cher brengt ons even terug in de 15de en 16de eeuw met versterkte poorten, smalle straatjes en oude huizen onaangetast door de tijd. Lamotte-Beuvron, de voormalige hoofdstad van de jacht, was in de vroege twintigste eeuw het bolwerk van de Tatin zusters en de wieg van de bekende en heerlijke Tarte Tatin.

HOTEL Het renaissance kasteel uit de 19de eeuw en zijn bijgebouwen, waar we logeren, liggen in een groot domein, een bebost park van 160 hectare langs de rivier La Sauldre en op 2 km van het dorp. Het restaurant biedt regionale keuken met keuzemenu. In de bar kan je van een aperitief genieten of aan de avond­ animatie deelnemen. De kamers, met badkamer, tv en wifi worden 1 maal per week onderhouden.

p.p.

€ 140 toeslag eenpersoonskamer

19/09-25/09/2019 (7 d./6n.) INBEGREPEN • Vervoer met autocar (vertrek en terugkeer in vroege voormiddag) • Volpension van middagmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag, wijn bij avondmaal • Welkomstaperitief, avondanimatie • Alle vermelde uitstappen en inkom­gelden • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 25 - max. 48 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

39


VANAF p.p.

© Dirk Stroobants

€ 332

2-persoonskamer

20/05 – 24/05/2019 (5 d./4 n.)

Frankrijk Vienne Le Château

€ 375 p.p. € 42 korting ¾-persoonsstudio € 60 toeslag eenpersoonskamer

21/10 – 25/10/2019 (5 d./4 n.) € 332 p.p. € 34 korting ¾-persoonsstudio € 60 toeslag eenpersoonskamer

INBEGREPEN • Vervoer per autocar (vertrek en terugkeer in vroege namiddag) • Verblijf in volpension vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. middagmaal dag 8 • Dranken bij de maaltijd • Handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • Ruim aanbod aan extra activiteiten • Danslessen door lesgevers lijndans OKRA-Sport + regio Antwerpen • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleider NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Handdoekenwissel op aanvraag en ­kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen DEELNEMERS : min. 30 - max. 100 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

03/06 – 07/06/2019 (5d./4n.)

€ 375 p.p. € 40 toeslag eenpersoonskamer

LIJNDANSVAKANTIE

Vienne le Château en Valkenburg

Vayamundo Oostende

We gaan weer met regio Antwerpen lijndansen aan zee. Bewegen, dansen en genieten van de accommodatie van Vayamundo. Gedurende deze midweek bieden we je elke dag een lijndanssessie aan in de voormiddag en s’ avonds vrije dansen op aanvraag. Het dans­ programma is zeer gevarieerd van zeer eenvoudige pasjes tot dansen die iets meer oefening vragen. Echt geschikt voor elke lijndanser!

Gemeenschapsdansen Vayamundo Oostende

In 2016 gingen de gemeenschapsdansers voor het eerst op vakantie. Een meer dan geslaagde onderneming die jaarlijks hun aantal deelnemers zien groeien! Op algemeen verzoek komt er dus anno 2019 opnieuw een kringdans­vakantie, georganiseerd vanuit de provincie Antwerpen. Smeer je kuiten alvast in, strik je mooiste paar dansschoenen voor de midweek van 22 maart tot 26 maart. De dansvloer van het alom geprezen hotel De Kinkhoorn (Vayamundo) werd voor jou gereserveerd! De Kinkhoorn is gelegen aan de zeedijk te Mariakerke op 10 minuutjes wandelen van het strand. Hartje Oostende ligt 3 km verder. Tegenover het hotel is er een halte van de kusttram. In een wip brengt die jou naar het hartje van Oostende.

40

MOTORVAKANTIES

Tijdens de vakantie zijn er in de voormiddag lessen kringdans. ’s Avonds worden die dansen herhaald. De namiddag is steeds vrij in te vullen. Twee OKRA dansleer­krachten leren je de mooiste stapjes! Zwieren en draaien maar!

Waarom trekken de OKRA-motorrijders er dit jaar weer 2 keer op uit? Wel… omdat de voorbije vakanties zo succesvol waren én omdat het aangenaam is om in groep op reis te trekken met de motor. Zowel de échte motorrijder als de motortoerist komen bij ons aan hun trekken. We rijden in twee groepen langs rustige wegen. 2-persoonskamer

€ 343

p.p.

€ 60 toeslag eenpersoonskamer

22/3 – 26/3/2019 (5 d./4 n.) INBEGREPEN • Vervoer met autocar (Marcel Cars, vertrek in voormiddag, aankomst ‘s avonds) • Verblijf in comfortkamer in volpension • Beddenopmaak en handdoekenset bij aankomst (wisselen op aanvraag en tegen betaling) • Dranken inbegrepen bij de maaltijden (niet tijdens de lessen) • Gratis gebruik van zwembad en fitnessruimte • Hotelanimatie • 2 OKRA-dansbegeleiders • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering • OKRA-reisbegeleiding NIET INBEGREPEN • Sauna en wellness • Eventuele uitstappen • Dranken buiten de maaltijden • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 20 - max. 50 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Kempen 014 40 33 54 – kempen@okra.be

Eind januari 2019 komen we samen met de deelnemers om het programma op punt te stellen. Dan worden ook de taken verdeeld. Afhankelijk van het weer rijden we vanaf maart elke derde vrijdag van de maand een voorbereidingsrit. Het aantal deelnemers is echter beperkt. FRANKRIJK - VIENNE LE CHÂTEAU HOTEL RESTAURANT LE TULIPIER***

NEDERLAND - VALKENBURG HOTEL LAHAYE*

HOTEL Het hotel ligt in het midden van het ‘forêt d’Argonne’. De chef-kok serveert smakelijke en originele gerechten, bereid met lokale producten, in een landelijk restaurant met uitzicht op het woud. Er is een verwarmd binnenbad, een fitnessruimte, een bar en lounges. De kamers, met koffiezetfaciliteiten, hebben een douche en toilet, tv en wifi.

HOTEL Het hotel ligt rustig buiten het centrum, in het landelijke Houthem St. Gerlach, deel­ gemeente van Valkenburg aan de Geul. Het is een echt Limburgs familiehotel. De frisse en comfortabele kamers beschikken over eigen douche en toilet, met uitzicht over het Geuldal. Het restaurant serveert een uitstekende en goed verzorgde keuken. Er is ook een café dat een ontmoetingsplek bij uitstek is en een tuin-terras met uitzicht op het natuurpark ‘Ingendael’.

INBEGREPEN IN TOTAALPRIJS • Verblijf in halfpension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN IN TOTAALPRIJS • Eigen vervoer per motor • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 10 - max. 25 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit.

Nederland Valkenburg 02/09 – 06/09/2019 (5d./4n.)

€ 256 p.p. € 10 toeslag eenpersoonskamer

INBEGREPEN • Verblijf in halfpension van avondmaal 1ste dag tot ontbijt laatste dag • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN • Eigen vervoer per motor • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven DEELNEMERS : min. 10 - max. 25 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be Deze reis is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.

41


2-persoonskamer

€ 280

p.p.

€ 30 toeslag eenpersoonskamer € 7 korting ¾persoonsstudio

25/03 – 27/03/2019 (3d./2n.) INBEGREPEN • Vervoer per autocar (vertrek in de voor­middag, terugkeer in de namiddag) • Verblijf in een comfortkamer in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Dranken bij de maaltijd • Handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • Ruim aanbod aan extra activiteiten • Koffiepauzes • Zangbrochure 2019 • Begeleiding door geschoold dirigente • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering

Oostende Zangdriedaagse Vayamundo Oostende

Samen zingen in een koor geeft een geluksgevoel, zelfs universiteitenonderzoeken tonen dit aan. Ook onze OKRA-vakantiegangers op de jaarlijkse zangdriedaagse ervaren hun vakantie als enorm deugddoend en hartverwarmend. Al meer dan twintig jaar leren we op deze vakantie nieuwe liederen aan, éénen meerstemmig. Het repertorium is telkens zeer gevarieerd met “wereldse” en “geestelijke meerstemmige liederen” met mooie negro-spirituals, en om de sfeer omhoog te jagen enkele canons. Onze dirigente is dit jaar opnieuw Iräis, dirigente van het zangkoor van OKRA Zurenborg. Het verblijf in Vayamundo Oostende valt enorm in de smaak: een stijlvolle receptie, ­overvloedige buffetten voor ontbijt, middagmaal en avondmaal, mooie appartementen met zicht op zee… Ook voor de single-reizigers zijn er terug heel wat kamers voorradig! Iedereen is welkom om zijn of haar stem in dit driedaags gelegenheidskoor te laten weer­ klinken! Negen zangstondes, ’s avonds gezellig samenzijn met een bonte avond toe, één vrije namiddag, onthaal en afscheid met koffie en taart…. Waag je kans!

Oostende Kerst en nieuw Vayamundo Oostende

We brengen de kerst- en oudejaarsperiode door in fijn OKRA-gezelschap. We genieten van de vele mogelijkheden en de aandacht van onze OKRA-begeleider! Kom je mee genieten?

42

Het vakantiecentrum Vayamundo Oostende ligt tussen Mariakerke-Bad en Raversijde, aan een rustig stukje zeedijk en tegenover een halte van de kusttram. We logeren in comfortabel uitgeruste appartementen en studio’s, die zijn voorzien van flatscreen-tv, ruime badkamer met douche, toilet en die bereikbaar zijn met de lift. Het zelfbedieningsrestaurant serveert een ontbijtbuffet, elke middag een driegangenmenu (in buffetvorm) met ruime keuze, ’s avonds koud buffet en dessert naar keuze. Op kerstavond of oudejaarsavond worden we verwend met een uitgebreid en uitgelezen buffet!

NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Handdoekenwissel op aanvraag en ­kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen DEELNEMERS : min. 20 - max. 40 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 – antwerpen@okra.be

Kerst en nieuw

21/12 - 26/12/2019 (6 d./5 n.) Antwerpen € 406 p.p. € 75 toeslag eenpersoonskamer € 17 korting 3/4-persoonsstudio

29/12/2019 - 02/01/2020 (5 d./4 n.) Mechelen € 486 p.p. € 60 toeslag eenpersoonskamer € 34 korting 3/4-persoonsstudio

INBEGREPEN • Vervoer met autocar (vertrek en terugkeer in vroege namiddag) • Verblijf in superiorkamer in volpension van avondmaal 1ste dag tot middagmaal laatste dag • Dranken bij de maaltijd • Feestelijk buffet op kerstavond of oudjaar, inclusief dranken • Handdoekenset en opgemaakte bedden bij aankomst • OKRA-reisbegeleider • DVV-annulerings- en ongevallen­ verzekering NIET INBEGREPEN • Eventuele uitstappen • Persoonlijke uitgaven • Handdoekenwissel op aanvraag en kameronderhoud op aanvraag en ter plaatse te betalen DEELNEMERS : min. 20 - max. 75 personen REISDOCUMENTEN : identiteitskaart INFO EN INSCHRIJVEN Verkooppunt Mechelen 015 40 57 45 - mechelen@okra.be Verkooppunt Antwerpen 03 220 12 80 - antwerpen@okra.be

ALGEMENE VOORWAARDEN OKRA vzw organiseert groepsreizen in het kader van de wet van 21/11/ 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, ­gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. In dat kader informeren we je over jouw rechten als gebruiker via het ­document ‘Standaardinformatieformulier voor pakketreisovereenkomsten’

1. DEELNAME •

OKRA is toegankelijk voor senioren die op eigen kracht aan de reis kunnen deelnemen. Personen die extra hulp en verzorging nodig hebben, verwijzen we graag door naar aanbieders van een aangepast vakantieaanbod, waaronder Samana. Als je meer info wenst over de ­zwaarte van een specifieke reis kan je contact opnemen met het organiserende OKRA reizen verkooppunt. Ook niet OKRA-leden kunnen deelnemen aan een reis van OKRA mits betaling van een toeslag van 50 euro.

2. INSCHRIJVING, VOORSCHOT EN BETALING

Inschrijven kan met een volledig ingevulde en ondertekende bestelbon, of via de inschrijvingsprocedure op www.okra.be. Je inschrijving is definitief na ontvangst van het gevraagde voorschot. Je ontvangt hiertoe een reisbevestiging met f­ actuur. Reischeques, waarde- of kortingsbonnen dien je samen met de bestelbon in, zodat die in mindering kunnen worden ­gebracht. Gebruik steeds je officiële naam en voornaam (zoals op de identiteitskaart). Onkosten als gevolg van het opgeven van een foute naam vallen ten laste van de deelnemer. Het voorschot bedraagt 25 procent van de totale reissom ­zoals vermeld in de reisbrochure en is te betalen binnen de acht dagen na ontvangst van de reisbevestiging. De betaling geldt als bevestiging van het reiscontract. Indien je nalaat, ook na aanmaning, om het voorschot te betalen heeft OKRA het recht om de overeenkomst te beëindigen met de ­annuleringskost ten laste van de kandidaat reiziger. Het saldo betaal je ten laatste acht weken voor vertrek. De ­betalingsdatum staat vermeld op de saldoafrekening die je bij reisbevestiging ontvangt. Bij inschrijving minder dan acht weken voor vertrek, betaal je onmiddellijk de volledige reissom. Na volledige betaling en ten laatste zeven dagen voor afreisdatum, ontvang je alle nuttige reisinformatie, zoals: • richtlijnen inzake vervoersregeling • info over het verblijf (logies), maaltijden, het reisprogramma • naam en contactgegevens van de reisbegeleider

3. ANNULEREN

Door de reiziger zelf: • Je kan de overeenkomst overdragen aan een andere ­persoon die voldoet aan de geldende voorwaarden, mits betaling van de bijkomende kosten die hieraan ­verbonden zijn. • Je kan de pakketreisovereenkomst opzeggen vóór het ­begin van de pakketreis mits betaling van een passende en gerechtvaardigde opzegvergoeding. • Indien je je inschrijving annuleert, laat je dit snel mogelijk laten weten aan het verkoopkantoor. Indien je door omstandigheden kort voor vertrek moet annuleren, ­ ­contacteer je ook best de reisbegeleid

bij annulering om een geldige reden meer dan 60 dagen voor afreis wordt de terugbetaling van de reeds betaalde bedragen voorzien, mits afhouding van een administratie­ kost van 30 euro per dossier en eventuele reeds doorgerekende annuleringskosten aan OKRA • Bij annulering om een geldige reden binnen een periode van 60 dagen voor afreis wordt terugbetaling geregeld via de annuleringsverzekering, mits afhouding van een administratiekost van 30 euro per dossier. Weliswaar ­enkel als de reden aanvaard wordt en de nodige attesten zijn voorgelegd. Informeer je vooraf over de voorwaarden bij het OKRA-verkooppunt. Door OKRA: • Indien er onvoldoende reizigers zijn ingeschreven voor een bepaalde bestemming, eigent OKRA zich het recht toe de reis te annuleren. De deelnemers zullen daarvan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht worden en uiterlijk. - 20 dagen voor afreis bij reizen van meer dan 6 dagen - 7 dagen voor afreis bij reizen van 2 tot 6 dagen • Indien de overeenkomst niet kan uitgevoerd worden door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden en de reizigers hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht wordt. • In beide gevallen wordt het reeds betaalde bedrag ­volledig terugbetaald en is OKRA vzw geen bijkomende schadevergoedingen verschuldigd.

4. ONVOORZIENE WIJZIGINGEN

Voor de aanvang van de reis: • Indien, vóór de aanvang van de reis, een van de voornaamste kenmerken van de reis niet kan worden uit­ gevoerd, zal OKRA je hiervan zo snel mogelijk op de ­hoogte brengen en je eventuele programma- en/of prijs­ wijzigingen voorstellen. • In dit geval heb je de keuze om het contract binnen de aangegeven termijn zonder kosten te verbreken, of de door OKRA voorgestelde wijzigingen te aanvaarden. • Als de kwaliteit van de reis door de aanpassingen ver­ minderd heb je recht op een passende schadever­goeding. Bij opzegging worden allee reeds betaalde bedragen ­terugbetaald. Tijdens de reis: • Indien tijdens de reis blijkt dat een belangrijk deel van de diensten waarop het contract betrekking heeft, niet zal kunnen worden uitgevoerd, neemt OKRA alle nodige maatregelen om je passende en kosteloze alternatieven aan te bieden met het oog op voortzetting van de reis. Algemeen: - Alle vermelde programma’s zijn onder voorbehoud van lichte wijzigingen. - De beschrijving van de hotels en de pakketten ‘all-­ ­ inclusive’ zijn op basis van gekende info bij het ­uitschrijven van de reis. Dat kan mogelijk licht afwijken.

5. VERVOER

Het vervoer voor alle vakanties gebeurt per autocar en/of vliegtuig, tenzij anders vermeld. Sommige verkooppunten ­organiseren vervoer naar de luchthaven. Om de duur van de heen- en terugreis te beperken, wordt het aantal opstap­ plaatsen echter beperkt. Zie info per reis.


Informatie gebruikers pakketreisovereenkomsten 6. VERZEKERINGEN •

Gedurende de hele duur van de reis ben je verzekerd t.o.v. derden en van elkaar voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen (voor buitenlandse reizen aanvullend op tussenkomst MUTAS of andere alarm­ centrales). Voor landen waarvoor geen tussenkomst van de alarm- en zorgcentrale voorzien is, heeft OKRA een uitbreiding in de polis voorzien tot 50.000 euro (ook voor ziekte en hospitalisatie). • Voor alle reizen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, heeft OKRA een annuleringsverzekering afgesloten. • Verzekering afgesloten bij DVV, polis C15/0182.650/03-B • OKRA heeft een verzekering insolventie en een ver­ zekering burgerlijke aansprakelijkheid reisorganisator ­afgesloten bij Belfius Insurance, Rogierplein 11 – RT14 B 1210 Brussel, tel 02/286.65.42. • Er is geen bagageverzekering afgesloten door OKRA, tenzij anders vermeld. OKRA is in geen geval verantwoordelijk voor verlies van of schade aan je bagage. Het is ten strengste verboden voorwerpen die bij de douane ­moeten worden aangegeven, over de grenzen te smokkelen. In ­geval van overtreding wijst OKRA elke verantwoordelijkheid af. • Voor meer informatie over de voorwaarden en proce­ dures rond deze verschillende verzekering kan je terecht bij de OKRA-verkooppunten. De volledige reispolis kan worden ingekeken op verzoek.

7. BAGAGE

OKRA is in geen geval verantwoordelijk voor verlies van of schade aan je bagage. Het is ten strengste verboden voor­ werpen die bij de douane moeten worden aangegeven, over de grenzen te smokkelen. In geval van overtreding wijst OKRA elke verantwoordelijkheid af.

8. PRIJZEN •

• • • • •

In de aangekondigde en vermelde prijs is alles inbe­ grepen zoals vermeld in de brochure en op www.okra.be. Inclusief BTW Niet-deelname aan een of andere activiteit of geen gebruik maken van het aangeboden vervoer, geeft geen recht op terugbetaling. Dranken aan tafel en dienstvergoeding personeel zijn niet inbegrepen, tenzij vooraf anders vermeld. De reissom kan tot uiterlijk 20 dagen voor vertrek worden herzien als gevolg van verhoging van wisselkoersen, brandstofkosten en belastingen. Bij een eventuele prijsverhoging van meer dan 8% heb je her recht om het reiscontract te verbreken zonder opzeggingsvergoeding. Als je aangesloten bent bij CM krijg je een korting van 15 euro mits het voorleggen van je aansluitingsbewijs (gele klever). Deze korting is van toepassing op alle reizen die openbaar (open) aangeboden worden. Ze is niet van toepassing op reizen die exclusief aan leden van bepaalde OKRAtrefpunten aangeboden worden (gesloten deelname).

9. NON-CONFORMITEIT EN KLACHTENBEHANDELING •

Bij een niet correcte uitvoering van de reis breng je de reisleider of de organisatie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte. Als deze klacht gegrond is probeert OKRA dit binnen redelijke termijn te verhelpen of minstens ­ ­evenwaardige alternatieven aan te bieden, tenzij dit onmogelijk is of onevenredige kosten met zich brengt. • Indien een klacht ter plaatse niet werd opgelost of indien je onmogelijk de klacht tijdens de reis kon formuleren, dan vragen we deze klacht schriftelijk en binnen de acht dagen na verloop van de reis te richten tot: OKRA t.a.v. Reizen, PB 40, 1031 Schaarbeek • OKRA onderschrijft de Algemene voorwaarden van de ­Geschillencommissie reizen en haar procedures voor klachtenbehandeling en verzoening.

10. OVERIGE INFO •

Bij inschrijving maak je een keuze uit verschillende types kamers. Hou er rekening mee dat eenpersoonskamers slechts beperkt beschikbaar zijn en dat hiervoor ook ­bijna altijd een toeslag wordt aangerekend. Een kamer­ genoot zoeken is dus een aanrader. OKRA-reisbegeleiders: onze troef. Al onze reizen worden voorbereid en begeleid door opgeleide OKRA-bege­leiders. Hun enthousiaste inzet is op vrijwillige basis. Dat verdient ons dankbaar respect.

De combinatie van reisdiensten die u wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Voor meer info over deze wetgevingen kan U terecht op de website van de FOD Economie: https://economie.fgov.be/nl/themas/consumentenbescherming/reizen Bijgevolg kunt u aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. OKRA vzw is ten volle ­verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. OKRA vzw beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer is inbegrepen in de pakketreis, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt/worden. Basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 • • • • •

11. REISDOCUMENTEN

Volgende documenten dien je zeker bij te hebben: • een geldige identiteitskaart (let op geldigheidsdatum) of reispas voor bestemmingen waar dat nodig is (zie info per reis) • voor buitenland: de Europese ziekteverzekeringskaart (aan te vragen bij je mutualiteit en jaarlijks te ver­nieuwen) en de Mutas-WAC-kaart (aan te vragen bij je mutualiteit) • voor buitenlandse reizen vragen we standaard een kopie van de voorkant van je identiteitskaart • aanbeveling: indien je belangrijke medicatie neemt, ­gelieve de bijsluiters mee te nemen in je handbagage.

12. PRIVACY

Uw persoonsgegevens worden verwerkt door OKRA trefpunt 55+ vzw, Haachtsesteenweg 579, 1030 Brussel privacy@okra. be. Dit voor ledenbeheer en organisatie van activiteiten en reizen op basis van de contractuele relatie als gevolg van uw inschrijving, en om u op de hoogte te houden van onze activiteiten (directe marketing) op basis van ons gerecht­ ­ vaardigd belang als sociaalculturele ledenorganisatie. Indien u niet wil dat wij uw gegevens verwerken met het oog op directe marketing, volstaat het ons dat mee te delen op privacy@okra.be. Via dat adres kan u ook altijd vragen welke gegevens wij over u verwerken en ze verbeteren of laten wissen, of ze vragen over te dragen. Een meer uitgebreid ­ overzicht van ons beleid op het vlak van verwerking van ­ ­persoonsgegevens vindt u op www.okra.be/privacy.

• • •

• • •

Voordat hij de pakketreisovereenkomst sluit, zal de reiziger alle essentiële informatie over de pakketreis ­ontvangen. De aansprakelijkheid voor de goede uitvoering van alle reisdiensten die in de overeenkomst zijn opgenomen, berust altijd bij ten minste één professioneel. De reiziger krijgt een noodtelefoonnummer of gegevens inzake een contactpunt via welk hij contact kan opnemen met de organisator of de reisagent. De reiziger kan de pakketreis, met inachtneming van een redelijke termijn en eventueel tegen de betaling van extra kosten, aan een andere persoon overdragen. De prijs van de pakketreis kan alleen worden verhoogd indien specifieke kosten toenemen (bijvoorbeeld ­brandstofprijzen), indien zulks uitdrukkelijk in de overeenkomst is opgenomen, en in elk geval niet later dan twintig dagen vóór het begin van de pakketreis. Indien de prijsverhoging hoger is dan 8 % van de prijs van de pakketreis kan de reiziger de overeenkomst opzeggen. Indien de organisator zich het recht op een prijsverhoging voorbehoudt, heeft de reiziger recht op een prijsvermindering wanneer de relevante kosten zouden afnemen. In geval een van de essentiële elementen van de pakketreis, met uitzondering van de prijs, aanzienlijk wordt gewijzigd, kan de reiziger de overeenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen en krijgt hij een volledige terugbetaling. Indien de professioneel die voor de pakketreis verantwoordelijk is, de pakketreis vóór het begin van de pakketreis annuleert, heeft de reiziger recht op terugbetaling en, indien passend, op een ­schadevergoeding. De reiziger kan de overeenkomst in uitzonderlijke omstandigheden zonder betaling van een opzegvergoeding vóór het begin van de pakketreis opzeggen, bijvoorbeeld wanneer er op de plaats van bestemming ernstige veiligheidsproblemen zijn die waarschijnlijk gevolgen zullen hebben voor zijn pakketreis. Daarnaast kan de reiziger de overeenkomst te allen tijde vóór het begin van de pakketreis opzeggen tegen betaling van een passende en gerechtvaardigde opzegvergoeding. Indien na het begin van de pakketreis aanzienlijke elementen van de pakketreis niet zoals afgesproken kunnen worden geleverd, moet een geschikt alternatief arrangement aan de reiziger worden aangeboden, zonder extra kosten. Indien de diensten niet worden uitgevoerd volgens de overeenkomst en dit aanzienlijke gevolgen heeft voor de uitvoering van de pakketreis en de organisator dit probleem niet heeft verholpen, kan de reiziger de pakketreisovereenkomst zonder betaling van een opzegvergoeding opzeggen. In geval van reisdiensten die niet uitgevoerd zijn of niet goed uitgevoerd zijn heeft de reiziger ook recht op een prijsvermindering en/of schadevergoeding. De organisator is verplicht reizigers die in moeilijkheden verkeren, bijstand te verlenen. Indien de organisator of de doorverkoper insolvent wordt, zullen de betaalde bedragen worden teruggestort. Indien de insolventie van de organisator of, indien van toepassing, de doorverkoper na het begin van de ­pakketreis intreedt en het vervoer in de reis of de vakantie inbegrepen is, wordt er voor repatriëring van de reiziger gezorgd. OKRA vzw heeft zich van bescherming bij insolventie voorzien bij Belfius Insurance nv, ­Rogierplein 11 – RT14 - B 1210 Brussel , tel: 02/286.65.42. Wanneer diensten door de insolventie van OKRA vzw niet worden verleend, kunnen reizigers met deze entiteit of, in voorkomend geval, de bevoegde autoriteit ­contact opnemen.


Welkom bij een CO2logic

KLIMAAT PARTNER

OKRA-REIZEN is Klimaatpartner

• Het totale bedrag van die toeslagen wordt geïnvesteerd in een project elders in de wereld. • OKRA-REIZEN koos als project ‘Oventjes in Oeganda’. Dat gebeurde via CO2-logic, dat hiervoor samenwerkt met een plaatselijke organisatie. • Door efficiëntere oventjes en kachels te introduceren is er minder hout en houtskool nodig en pro-

beert men de massale ontbossing tegen te gaan. Bovendien moeten gezinnen minder tijd steken in het halen van hout, waardoor kinderen de kans krijgen om naar school te gaan en vrouwen de tijd hebben voor andere taken. Er wordt ook geïnvesteerd in herbebossing. • Alles wordt door de lokale bevolking gedaan, maar opgevolgd en geregistreerd door CO2-logic met een onafhankelijke erkenning (Gold Standard) door het UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change). Dat geeft extra garanties.

CO2-Compensatie: wat en hoe?

CAJOU

• Er wordt per vlieguur een bedrag bepaald dat gelijk staat aan de impact die de CO2-uitstoot heeft op het milieu. • Zo vind je per reis (naargelang het aantal vlieguren) de toeslag. • Wens je deze vrijwillige CO2compensatie te betalen, dan duid je dat aan op de bestelbon.

HOTELS DE PANNE

Nieuwpoortlaan 42 8660 De Panne Tel. 058 41 13 03 info@cajou.be

ASKOY

ag

e onz S r a na O’

OM R P + 50

Vra

!

Zalig uitwaaien aan zee, met z’n tweetjes of met de hele familie, genieten van de gastronomie of een onvergetelijk bezoek aan Plopsaland, ...

Meer info: www.co2logic.com

Samen genieten van onze planeet, op duurzame wijze en mét respect! Zo kunnen nog vele generaties na ons hetzelfde doen.

Leuk om te geven, fantastisch om te krijgen!

Familiehulp, jouw partner voor zorg, ondersteuning en huishoudelijke hulp

REIZEN IS ONZE PASSIE

Bekijk ons aanbod op www.familiehulp.be

Schenk een OKRA-reischeque

REISCH WAAR D

AVD TRAVEL

AANG

EQUE

E:

EBOD

EN D

EURO

OOR :

BV BA

Verjaardag, jubileum of gewoon ‘iets’ te vieren? Vergeet dat wijnpakket, dump die wellnessbonnen en schenk een OKRA-reischeque. Bruul 92 • B-2800 Mechelen

DATU M Deze re Hand ischeque teken is twe ing e n ste e jaar ge ld mp e l OKR ig. Deze A-RE reisch IZEN eq ee n reis

uit he

. ue ka n verz ilv t aan bod va erd word en b n OK ij aan R A-R koop EIZEN van vz w.

Tel. : +32 15 20 35 10 info@avdtravel.be Hoe ga je te werk? Je kiest zelf hoeveel je wil Stort je gekozen bedrag op rek.nr. BE82 7865 6723 5368 met als mededeling spenderen enwww.avdtravel.be de gelukkige ontvanger kan deze reischeque in alle OKRA-REIZEN verkooppunten / avdtravel verzilveren.

zijn uniek strand en duinenreservaat, zijn gezelligheid en winkelcentrum, de prachtige Dumontwijk, zijn zomerse animatie en winterse charme ...

‘OKRA-reischeque’ en wij bezorgen je dit origineel cadeau in geschenkenveloppe. Nog vragen? Neem contact op via algemeen@okrareizen.be of 02 246 39 44.

Citytrips • Nederlandstalig Begeleide Skireizen • Weekendreizen • Culinaire Reizen Dagreizen • Evenementen & Concerten • Familiereizen • Kerst- & Nieuwjaarsreizen Rondreizen • Excursiereizen• Cruises • Zonbestemmingen • Premium Reizen Begeleide Wereldreizen • Groepen & Verenigingen meer info & reservatie:

Ad_RL_148x105.indd 1

070 35 08 18

€ 0,30 p/m

• www.lauwers.be

Lic A 1297

Reizen doen we om te ontdekken en omdat we van de aarde houden. Er mee zorg voor dragen is dan ook een evidentie. Groepsreizen zijn op zich al duurzamer dan individuele reizen, zeker met trein of bus. Ook fiets- en wandelvakanties scoren goed. Vliegtuigreizen hebben per persoon een zeer hoge uitstoot van CO2. Daarnaast kan je er ook voor kiezen de CO2-uitstoot te compenseren.

vraag hier de CO2 compensatie van uw vlucht www.co2logic.com

7/08/18 09:04


Vayamundo Quillan

Unieke gelegenheid in de uitgestrekte natuur van Mol-Postel (België)

Intersoc organiseert reizen voor volwassenen. Snuif mee de cultuur op, geniet van zowel lokale als Belgische gerechten en maak prachtige wandelingen. Voor meer informatie surf naar www.intersoc.be of bel naar 070 233 119.

Vayamundo Houffalize

Ontdek hier puur vakantieplezier!

• Verzorgde groepsuitstappen • Middagshows • Schoolreizen • Familiefeesten • Bedrijfsfeesten • Trouwfeesten Tot ziens !!! Eerselseweg 99 • 2400 Mol-Postel • België Tel. 0032 - 14 37 70 84 • E-mail: info@kaasboerin.be Internet: www.kaasboerin.be

#lovevayamundo facebook.com/vayamundo.be

www.vayamundo.eu : 078 156 100 | contactcenter@vayamundo.be Advertentie2019_Kaasboerin 2019_Kwart van A4.indd 1

26-9-2018 10:26:28

Vayamundo Oostende


Op vakantie naar de Kempen, De Ardennen of de Kust? De Corsendonk Hotels & Clubs zijn kindvriendelijk en liggen op rustige, groene locaties. Ze hebben elk hun uniek karakter zodat eenieder zijn ideale locatie en accommodatie kan vinden.

OKRA 5% KO LID: RTING

DE KEMPEN

PRIORIJ CORSENDONK

CORSENDONK VIANE

Dit beschermd voormalig klooster met prachtige renaissance tuin is omringt door ongerepte bossen en weilanden.

Dit design stadhotel in het centrum van Turnhout is de ideale uitvalsbasis om de stad en zijn omgeving te verkennen.

Corsendonk 5 | 2360 Oud-Turnhout info.priorij@corsendonkhotels.com | + 32 (0) 14 46 28 00

Korte Vianenstraat 2 | 2300 Turnhout info.viane@corsendonkhotels.com | + 32 (0) 14 88 96 00

Autocars - Reisbureau

www.marcelcars.be

PUUR GENOT

CORSENDONK DE LINDE

CORSENDONK HOOGE HEYDE

Corsendonk De Linde is door zijn locatie hét perfecte hotel voor fietsers. De animatiemogelijkheden en familiekamers maken De Linde perfect voor families met kinderen.

Bij Corsendonk Hooge Heyde staat alles in teken van genieten: verwen uzelf na een mooie wandeling of fiets-tocht met een heerlijk diner in het gastronomisch restaurant

Kasteelstraat 67 | 2470 Retie info.delinde@corsendonkhotels.com | +32 (0)14 38 99 80

Steenfortstraat 5 | 2460 Kasterlee info.hoogeheyde@corsendonkhotels.com | +32 (0)14 55 18 34

DE Kust

DE ARDENNEN

ALL-IN GENIETEN VAN HET PRACHTIGE LANDSCHAP AAN DE MOEZEL OP EEN STEENWORP VAN TRIER • Busreis in samenwerking met B&V Reizen • Dagelijks dansavonden en entertainment programma uit Hechtel en Nederlandstalige begeleiding (verschillende opstapmogelijkheden) • Gebruik van alle sport- en vrijetijdsvoorzieningen (zwembad, sauna, bowling, • Overnachting op viersterren-hotelniveau minigolf …), fietsverhuur tegen betaling in Eurostrand Resort Moseltal in Leiwen • Ontbijt-, lunch- en avondbuffet • Alcoholische dranken en softdrinks van 10.00 tot 23.30 uur

• Uitstappen in de omgeving naar o.a. Trier, Saarbrücken, Bernkastel Kues …

WWW.EUROSTRAND.DE

Voor alle inlichtingen:

VERKOOPPUNT OKRA ANTWERPEN

03/220.12.80

CORSENDONK DUINSE POLDERS

CORSENDONK SOL CRESS

Een vakantiecentrum met strand en zee letterlijk binnen handbereik. Het domein beschikt over een speeltuin, fietsenverhuur en talrijke buitenactiviteiten voor jong en oud.

Een vakantiecentrum prachtig gelegen aan de bossen en op wandelafstand treft u er de Thermen van Spa. Op enkele minuten staat u met de kabellift in het centrum van Spa.

A. Ruzettelaan 195 | 8370 Blankenberge info.duinsepolders@corsendonkhotels.com | +32 (0) 50 43 24 00

Spaloumont 5 | 4900 Spa info.solcress@corsendonksolcress.com | + 32 (0) 87 77 23 53

corsendonkhotels.com


Gezonde voeten, een stap vooruit

Comfort in huis

Discrete zekerheid

Zo hoort het

Op gezonde voet Rechtstaan, wandelen, lopen‌ je voeten worden zwaar belast. Daarom is een goede verzorging uiterst belangrijk. Onze podologen en specialisten geven je advies op maat. We analyseren je voetstand met een dynamische meetplaat en kijken welke (3D-geprinte) steunzolen het best bij je passen. Ook voor comfortschoenen en voetverzorgingsproducten zit je bij ons goed.

Maak vandaag nog een afspraak voor jouw gratis voetscan. Meer info op www.thuiszorgwinkel.be Kom naar Thuiszorgwinkel of bel 03 221 92 40. Samen vinden we wat jij nodig hebt!

V05-2017

Vlot vooruit

Op gezonde voet