Page 37

ØKOLOGISK

37

CHILI CON CARNE Der er masser af power på smagen, men den er ikke spor stærk – så hele familien kan være med! Hvis du vil have den med mere bid og chilismag, skruer du bare op for mængden af cayennepeber eller frisk chili, alt efter smag og behag. Frem for at købe nachos, kan du også riste en brødrest til – eller lave dine egne nachos. Du kan også erstatte kødet med squash, aubergine og bladselleri. Portioner: 4 pers. Tid: 50 min. INGREDIENSER 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt kanel 1 tsk. tørret koriander ½ tsk. tørret chiliflager 2 fed hvidløg, finthakkede 2 store løg, finthakkede 350 g hakket oksekød 1 dåse flåede, hakkede tomater 3 spsk. soltørrede tomater, finthakkede 1 dl oksebouillon 500 g kidneybønner, iblødsat og kogt (svarer til indholdet i to dåser) 40 g mørk chokolade 3 spsk. olivenolie Salt og friskkværnet peber Til servering 1 pose nachos 1 dl cremefraiche 18 % 150 g cheddarost, friskrevet 2 håndfulde frisk koriander, grofthakket 1 rød chili, finthakket SÅDAN GØR DU Varm olien i en sautérpande eller en gryde. Tilsæt krydderierne: Spidskommen, kanel, koriander, chili og hvidløg. Rør rundt i et par minutter, skru lidt ned for varmen, og tilsæt de hakkede løg. Rør rundt, indtil løgene er gennemsigtige og klare, tilsæt nu oksekød og brun det. Tilsæt de flåede tomater, hakkede soltørrede tomater og oksebouillon. Læg låg på, og lad det hele simre i en halv times tid. Smag så saucen til. Skal den have mere power, så tilføj lidt mere chili. Hvis saucen er blevet for stærk, så vent med at gøre noget. Bønnerne og chokoladen runder den af snart. Tilsæt bønner, og varm retten godt igennem i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og rør først halvdelen af chokoladen i, og smag derefter til med resten af chokoladen. Smag til igen med salt og peber. Hvis chilien er blevet for stærk, kan det klares med lidt rørsukker. Ellers må I spise lidt ekstra cremefraiche til – det dulmer smagsløgene. Chokolade runder den gode chili con carne af, tilføjer en dybde og en nuanceret smag i chilien, som er uimodståeligt lækker.

TIP: Chili con carne er god i bagte kartofler. Så en rest er en god måde at have mad til to dage på.

Profile for Økologisk Landsforening

Magasinet Økologisk nr. 47, forår 2020  

Få masser af inspiration til at skrue op for det grønne på din tallerken - og plads til lidt, men godt kød - økologisk naturligvis.

Magasinet Økologisk nr. 47, forår 2020  

Få masser af inspiration til at skrue op for det grønne på din tallerken - og plads til lidt, men godt kød - økologisk naturligvis.

Profile for okologidk