Page 28

NYT OM BØGER

MADBØGER, DU BØR LÆSE - OG SE Mange vil gerne spise grønnere, men hvordan får man familiens mindste med på den idé i en travl hverdag? I bogen Little Green Kitchen – nem vegetarmad til børn og deres forældre får du over 70 lækre, nærende og nemme vegetariske opskrifter til hele familien. Bogen er både til veganere og dem, der gerne vil have, at familien får mere grønt til aftensmad, i madpakken og til hverdag og fest. 270 kr., 200 s., Politikens Forlag.

DAVI D FR E N K I E L & LU I S E VI N DA H L

Little Green Kitchen

Little Green Kitchen Nem vegetarmad til børn og deres forældre

I Grøn mad til hele familien har Louisa Lorang og Lisbeth Østergaard sat sig for at bevise, at det grønne køkken er super spændende for alle. Som mødre til i alt fem børn har de fundet 100 af deres absolutte yndlings-grønne-favoritretter, som deres børn elsker. Fx læskende grønne smoothies, smagfuld græskarsuppe med popcorn og æbler, sunde pizzasnegle og vafler baseret på søde kartofler. 219,95 kr., 237 s., Lindhardt og Ringhof.

DAV I D FR E N K I E L & LU I S E V I N DA H L

05/03/2019 13.48

Nemt Vegetarisk er en samling af opskrifter fra forskellige sunde kogebøger fra FADL’s Forlag. Blandt forfatterne finder du madbloggere som Emma Martiny, Julie Bruun, Stinna Guldmann Marker, Christine Bonde og Helle Brønnum Carlsen. Forlaget skriver, at bogen er til dig, som gerne vil leve grønnere og have en hverdag med flere grøntsager, frugter og bælgfrugter. 199 kr., 192 s., FADL’s Forlag.

SÆSONENS BOG Kirsten Skaarup inviterer alle, der gerne vil spise mere klimavenligt, med ind i sit grønne køkken. Bogen Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer og postejer er fyldt med plantebaserede alternativer til danskernes yndlingsretter. Du får over 40 opskrifter på delle- og bøfretter samt mere end 25 opskrifter på postejer, pateer, pålæg og salater. Du får også inspiration til at lave din egen plantefars. 229,95 kr., 253 s., Forlaget Rosinante.

TRE SPØRGSMÅL TIL KIRSTEN SKAARUP I BOGEN HAR DU MANGE BUD PÅ GRØNNE DELLER PÅ BASIS AF KARTOFLER. HVORFOR ER KARTOFLEN EN GOD INGREDIENS? Kartofler jo basismad for mange danskere, og så er de billige, sunde og nærende. Kartoflen har også andre fordele. Normalt ville man bruge æg til at binde dellerne sammen, men eftersom mine opskrifter er 100 procent plantebaserede, er kartoflen et rigtig godt alternativ. Stivelsen i kartoflen gør den lidt klistret, når den rives, og kartofler binder dellerne rigtig godt sammen.

28

ØKOLOGISK / EFTERÅR 2019

HVAD VIL DU ANBEFALE FOLK AT SPISE TIL DE INDISKE KARTOFFELFRIKADELLER? En spidskålssalat som tilbehør, hvor du for eksempel har tilsat noget sødt som bær eller en anden ingrediens for at afbalancere smagen til de krydrede deller. Jeg kan også anbefale ristede boghvedekerner i salaten. Vi spiser faktisk også med ørerne, og der må gerne være noget, der knaser på tallerkenen sammen med de bløde deller. Så sammensætningen af teksturen i en ret betyder faktisk meget for, hvordan vi oplever et måltid.

ER DER NOGET, DU ALTID KØBER ØKO? Jeg køber især kartofler, andre rodfrugter samt proteinprodukter som bønner, linser, kikærter og hele korn økologisk – samt citroner og andre citrusfrugter. Jeg vil gerne strække mig langt for at købe de økologiske produkter. Men jeg kan nu også godt finde på at bøje min regel, hvis jeg for eksempel står og skal bruge en peberfrugt, og de ikke har en økologisk variant i supermarkedet. Generelt er det dog meget lidt af det, som jeg spiser, der ikke er økologisk.

Profile for Økologisk Landsforening

Magasinet Økologisk, nr. 45, efterår 2019  

Øko-landbrug kan takle det voksende pesticid-problem i vores drikkevand

Magasinet Økologisk, nr. 45, efterår 2019  

Øko-landbrug kan takle det voksende pesticid-problem i vores drikkevand

Profile for okologidk