Page 26

NYT & NOTER

VEGE-KASSE TIL BØRNEFAMILIEN Som du sikkert ved, er Aarstiderne blandt dem, der leverer mad lige til dit dørtrin, og nu har de lanceret en ny BørneVegetar-kasse. I den nye måltidskasse finder familien nemme, velkendte vegetarretter. Retterne er bygget op om grøntsager, der bliver suppleret af gode oste, æg, pasta og vegetabilske proteiner som bønner, korn og linser – alt sammen økologisk. Kassen leveres til tre eller fire personer, og den koster fra 519 kroner.

SLIP DIN INDRE ØKOBARRISTA LØS Naturli – Økologisk Skumbar. Det er navnet på Naturli’s nye havredrik, der ifølge producenten er perfekt til at skumme til kaffen eller andre lækre drikke, hvor du ikke kan undvære blødt skum. Drikken er 100 procent plantebaseret, og havren har desuden et højt nærings- og fiberindhold. Der er opskrifter på en plantebaseret flat white, cortado og andre klassikere på siden af kartonen. Pris per liter er 19,95 kroner.

ØKOLOGIEN FLASKER SIG I REMA

REMA 1000 har en god håndfuld øko-nyheder på hylderne i væskeform. For eksempel en Nornir økologisk sodavand med appelsin (1 liter) til 9,60 kr. Efterår og hyldebær er en skøn kombination, og du kan også vælge den nye Økologisk Hyldebær bland selv (500 ml), du kan nyde kold eller gerne varm, og som koster 16,95 kr. Butikkerne lokker også med to nye øko-vine fra sicilianske Pasqua. Pasqua Nero d'Avola-Shiraz, Sicilia DOC er en intens rødvin med smag af blommer, kirsebær, sort peber og lakrids. Vinen er god til pasta med tomatsauce, pizza og til svine- eller kalvekød. Hvidvinen Pasqua Chardonnay-Grillo, Sicilia DOC, er fyldig med smag af pære, fersken, abrikos, mandel, citron og lakrids. God til fisk og skaldyr, salater og kylling. Begge vine: 59 kroner.

ØKOLOGISKE COCKTAILS Det danske cocktailbrand Nohrlund har lanceret en serie af økologisk spiritus. Organic Spirits omfatter fem forskellige varianter: Vodka, gin, lys rom, mørk rom samt en aperitivo. De vil i første omgang blive lanceret på festivaler og koncertsteder rundt om i landet samt på Nohrlunds hjemmeside nohrlund. dk. Et par priseksempler: En lys rom på 70 cl koster 289 kroner, mens en vodka på 70 cl står til 279 kroner.

26

ØKOLOGISK / EFTERÅR 2019

Profile for Økologisk Landsforening

Magasinet Økologisk, nr. 45, efterår 2019  

Øko-landbrug kan takle det voksende pesticid-problem i vores drikkevand

Magasinet Økologisk, nr. 45, efterår 2019  

Øko-landbrug kan takle det voksende pesticid-problem i vores drikkevand

Profile for okologidk