Page 27

ØKOLOGISK

27

KO LO N I A L : H V E D E S I G N AT U R B R Ø D FRA MEJNERTS MØLLE - FORDI: ”Mejnerts Mølle anvender egne råvarer, bæredygtigt kredsløb, CO2-neutral produktion og 100 procent sporbarhed. De vægter genanvendelig emballage og skånsom forarbejdning, der bevarer naturlige skal- og kimdele i melet. Brødblandingen giver alle køkkener mulighed for at bage et godt og frisk kvalitetsbrød – alle kan være med. Brødblandingen er anvendelig til mange forskellige former for brød, har en dejlig smag og en god krumme.” Brødblanding med 500 gram kan købes for 25,95 kr. via webshoppen på mejnerts.dk. Søg evt. på signaturbrød. Sælges også via nemlig.com samt i Meny fra først i 2020.

D R I K K E VA R E R : F R A N K LY W AT E R L I M E / M Y N T E F R A F R A N K LY J U I C E - F O R D I :

MEJERI: MÆLK AD LIBITUM FRA THISE MEJERI - FORDI: ”Man har taget udgangspunkt i det naturlige og sat de nyfødte kalves behov i højsædet. Kalvene går sammen med deres mor eller en ”amme-tante”, fra de er nyfødte til de er minimum tre måneder gamle - et helt nyt koncept, der i den grad tilgodeser dyrevelfærd. Mælken smager dejligt, har en god fylde og aroma. Og: Bedst før - ofte god efter-mærkningen er et godt initiativ.” Mælkekartoner med 1 liter kalvevenlig mælk sælges i Irma – og fra 2020 formentlig også via grosister.

KØ D/ PÅ L Æ G : UDBENET KYLLINGEOVERLÅR UDEN SKIND FRA ROKKEDAHL FOODS - FORDI: ”Kyllingerne er en langsomt voksende race og opdrættet med udgangspunkt i naturlig adfærd. Desuden lægges der vægt på kort transporttid til slagteriet, samt at kyllingerne bedøves inden slagtning. Det gør, at Dyrenes Beskyttelse anbefaler produktet. Kødet har en god struktur og smag. At produktet er udbenet er desuden en god hjælp i en travl hverdag og giver mange flere anvendelsesmuligheder.” De økologiske kyllingeoverlår sælges indtil videre i poser á 2 kilo til storkøkkener. Se mere her: tinyurl.com/qoftsj9.

”Virksomheden har stort fokus på at minimere spild og udnytte ressourcerne fuldt ud. Det gør de gennem en række unikke samarbejder med andre virksomheder (bl.a. Aarstiderne, red.) om at genanvende restprodukter fra produktionen. Alle produkter laves på bestilling, hvilket reducerer spildet yderligere. Frankly Water lime/mynte har en helt ren og frisk smag, og er et glimrende alternativ til søde sodavand og flaskevand.” Frankly Water lime/mynte kan købes i Irma til 15 kr. pr. flaske med 250 ml. Se mere på franklyjuice.dk, hvor der også er data om salg til erhverv.

Profile for Økologisk Landsforening

Magasinet Økologisk, nr. 46, vinter 2019  

Hvordan giver vi de skæve afgrøder en plads på middagsbordet?

Magasinet Økologisk, nr. 46, vinter 2019  

Hvordan giver vi de skæve afgrøder en plads på middagsbordet?

Profile for okologidk