Page 5

ANNONCE

VI ER VILDE MED KOLOGI

ANNONCE

Vores interesse for økologiske fødevarer er hastigt voksende. Det viser nyere tal fra Land­ brug og Fødevarer, og vi kan godt være lidt stolte. Danmark har nemlig den suverænt højeste økologiske markeds­ andel i verden. Det er nu ikke noget, der kommer bag på købmændene i REMA 1000, for de oplever dagligt, at kunderne efterspørger økologiske varer, hvilket efterhånden også fylder helt godt på hylderne. Kan du huske, da de økologiske fødevarer begyndte at dukke op i butikkerne? Udvalget var sparsomt, og ofte måtte man i flere butikker for at købe ind til en økologisk hverdagshusholdning. Tænkte du også en gang imellem, at de økologiske varer så lidt mærkelige ud, bare fordi de var skæve eller ikke havde samme størrelse? Tænk engang at tanken kunne opstå, fordi de naturligt avlede produkter faldt ud, som naturen havde skabt dem. Heldigvis er mange blevet klogere og også mere nysgerrige på, hvad de økologiske varer er for noget. Og så er prisen på de økologiske varer i øvrigt også efterhånden konkurrencedygtige i forhold til de konventionelle varer. Så alle der ønsker det, kan nu vælge de økologiske varer. Stort økologisk landbrug For at priserne på de økologiske produkter kan holdes i et fornuftigt niveau, kræver det produktion i en vis størrelse. Hvorfor skal vi vælge økologi? Det er blandt andet fordi, de økologiske fødevarer er produceret på en måde, hvor der bliver taget særlige hensyn til miljø og dyrevelfærd hele vejen fra jord til bord.

Gram Slot leverer en lang række økologiske produkter til REMA 1000

Heldigvis kan Gram Slots økologiske landbrug – som REMA 1000 er medejer af – være med til at gøre forskellen. Her er et område på hele 1300 hektar dedikeret til økologisk landbrug. Visionerne har Gram Slot og REMA 1000 helt til fælles: Økologi skal gøres tilgængeligt for alle og til priser, hvor alle kan være med. ”Første gang jeg mødte Svend Brodersen fra Gram Slot, talte vi uafbrudt i tre timer, og da jeg gik hjem, havde vi en aftale om at samarbejde. Vi har fuldstændig samme tanker om økologi, og indstilling til udviklingen på den lange bane. Der skal hele tiden tænkes nyt, og som et eksempel har vi lige lanceret vores nye økologiske kakaomælk. Alle vores økologiske varer er i høj kvalitet og smagen er i orden og – næsten allervigtigst – så har de en pris, hvor alle kan være med” siger Anders René Jensen, Indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000. I et økologisk landbrug kan man ønske sig et bestemt kvantum af de forskellige afgrøder, men det er nu en gang sådan, at det er årets høst, som blandt andet er

REMA 1000 er medejer af et af Danmarks største landbrug - Gram Slot

under indflydelse af vejret, der afgør, hvor meget af Gram Slots økologiske fødevarer, der lander på REMA 1000s hylder. Man kan ikke tvinge afgrøderne frem ved hjælp af gødning, så foruden at producere fødevarer, skåner man også miljøet.

og Svend Brodersens køb af slottet, deres planer og visioner for Gram Slot samt de igangværende renoveringsprojekter og mange, mange andre ting.

Besøg Gram Slot Hver lørdag har du mulighed for at besøge Gram Slot kl. 10 og få en rundvisning på stedet. En rundvisning på Gram Slot omfatter en tur rundt på slottet og eventuelt i parken eller den tilhørende avlsgård (Gram Gård), hvis tiden og vejret tillader det. Undervejs fortælles bl.a. om stedets historie og om Sanne

Naturen omkring Gram Slot er blevet beskrevet som et lille stykke Østjylland, der er blevet flyttet vestpå. Med Gram Å, slotssøen, den imponerende slotspark, skoven og de omgivende marker er området på én gang unikt og et stykke typisk dansk natur.

Oplev den smukke natur omkring slottet

Profile for Økologisk Landsforening

Magasinet Økologisk nr. 43  

New