Page 1

Backsplash

LU ST

RU

M

ED

IT

IE

November 2016


Voorwoord Lieve leden,

OKEANOS AMSTERDAM

Menig roeier heeft zijn thermo’s (‘Vo) inmiddels uit de kast getoverd en zich voorzien van een paar extra dikke sokken of een warme kop thee na afloop van een training: de herfst heeft nu dan echt zijn intreden gedaan. De blaadjes vallen van de bomen en de eerste echte herfststorm stak vorig weekend de kop op. Enkel de sterkste blaadjes konden weerstand bieden tegen de storm, de rest viel af en zocht zich, verlost van de boom, een nieuwe weg in de natuur. Wie goed opgelet heeft, realiseert zich dat dit proces zich de afgelopen weken ook heeft afgespeeld op onze mooie vereniging. Ik heb het uiteraard over de selecties. Een ontzettend grote groep Okeaniden, waarvoor hulde, begon dit jaar aan de selecties voor respectievelijk de EJD, EJLD, EJZ, EJL, de Club8 en de TopC4’en. Tijdens het zware selectieprogramma werd er hard gestreden om een plekje te bemachtigen in een van deze boten. Ook hier gold de wet van de sterkste en dwarrelde beetje bij beetje de ‘zwakkeren’ af naar lager gelegen op zoek naar een nieuwe mooie plek binnen de vereniging. Echter, de storm is voor de meeste ploegen gaan liggen en op dit moment zijn de meeste ploegen compleet. Ook de nieuwe eerstejaarscompetitieploegen zijn bekend en al gesignaleerd op het water. Wij wensen alle strijders veel succes met het bevechten van de laatste plekken! Met rood-boven-groene groet, De Backsplashcommissie ’16-’17 der R.S.V.U. Okeanos

2


Actualiteiten De afroeiperiode is afgelopen en de eerstejaars hebben hun eerste wedstrijdervaring opgedaan. Ze kunnen doorstromen naar een nieuwe fase van hun kennismaking met het roeien. De selecties zijn begonnen. Echter, dit is niet alleen voor de eerstejaars. De ouderejaars kunnen ook weer uit hun zomerslaap getrokken worden en de biertjes kunnen er af gesport worden. Er wordt lekker veel getraind en er wordt veel geleerd. Sommige mensen komen erachter dat ze wedstrijdroeien toch super leuk vinden en andere leren dat ze voor dit jaar beter aan hun trekken komen in de TopC4+ of de Club8+. De mensen in de wedstrijdselectie zijn voor de laatste week aan het vechten voor een van de felbegeerde plekken in de boot, terwijl de lichte heren het verlossende woord hebben gekregen. De heren hebben de verdiende felicitaties gekregen en mogen zich klaarmaken voor de vele wedstrijden die gestreden zullenworden. De rest van de selecties maken komend weekend de namen van de roeiers die in de boot gaan roeien bekend. De TopC4+ en Club8+-selectie vangen de afvallers met open armen op en zij zullen nog verder trainen voor de selecties worden gemaakt. Als er gekeken wordt naar de toekomst dan staan er vele spannende dingen te wachten. Zo zal iedereen laten zien wat ze in huis hebben op 30 november tijdens de OEK. De eerste ergometerwedstrijd die zal gaan plaatsvinden dit jaar. Er kan goed gekeken worden naar wat iedereen heeft geleerd tijdens de afgelopen maanden en het is tevens een goede voorbereiding voor de NKIR die op 10 december plaatsvindt.

OKEANOS AMSTERDAM

Nu de nieuwe leden zijn geĂŻnaugureerd en de eerste feestjes zijn geweest is de tijd aangekomen voor het echte werk; roeien. Want ja, dat doet men bij een roeivereniging.

Verder zijn op dinsdag 29 november alle nieuwe jaarclubs gepresenteerd. De eerstejaars zijn er met veel enthousiasme aan begonnen en belooft het veel gezellige jaarclubactiviteiten.

5


Erelijst

OKEANOS AMSTERDAM

Argo najaarsslotwedstrijden: De Damesch TopC4 (Blik Vooruit) van vorig jaar wint de najaarsbokaal met een afsluitende tijd van 04:57,1! De Roeivinkjes behalen ook zeker een mooie tweede plaats!

6

Hel van het Noorden: Mechiel Versluis wint in het 2- veld met Mitchel Steenman (Skadi) in een tijd van 21:37,1 op de 6K. Ook Jocelyn Spruit blikt samen met Willeke Vossen van Triton in de 2- in 23:49,5!


Wist je dat er vroeger niet op zondag geroeid mocht worden. Vandaar dat er tijdens het verenigingslied ook ‘liever niet op zondag’ wordt gezongen. Toen Okeanos werd opgericht werd het VU Corps gesteund door de Algemene Sportvereniging van de VU (ASVU). De Vrije Universiteit was natuurlijk een christelijke uni. Daarom had de ASVU als eis gesteld dat er niet op zondag geroeid mocht worden. Als Okeanos dat wel deed dan was het mogelijk dat de subsidie van de ASVU opdroogde. In 1960 was er bij de VU een gerucht aangekomen dat Okeanos wel op zondag had geroeid. Dit was echter een misverstand. Op 11 juni 1960 deed Okeanos mee aan de lustrumwedstrijden van Njord. In de nieuwe overnaadse vier, de Jelle Nauta (nog steeds te vinden in de werkplaats en wordt nog steeds gebruikt bij de Varsity), werd de Okeanosploeg tweede in de voorwedstrijden en haalde daardoor de finale. Ze finishte zelfs voor Nereus. Er was alleen een klein probleem; de finale was op zondag. De ploeg moest zich terugtrekken en leende de boot uit aan Nereus. Doordat de radioverslaggever zich versprak en Okeanos zei in plaats van Nereus, moest de toenmalige praeses Theo Kapteyn zich melden bij de rector-magnificus van de VU. Met veel moeite had hij de rector duidelijk gemaakt dat Okeanos de regels niet had overtreden. Echter, gaf Kapteyn toe, hij had wel een pilsje gedronken bij de receptie van Njord. Maar een biertje kan toch nooit kwaad, zelfs niet op zondag.

OKEANOS AMSTERDAM

Wist je dat?

7


OKEANOS AMSTERDAM

De Lustrumopening Het is nu echt begonnen; het lustrum! De lustrumdassen kunnen gedragen worden en het lustrumbier kan gedronken worden. Het lustrum is op een fenomenale manier geopend en zet de standaard voor de andere activiteiten hoog. De dag begon lekker rustig in een kerk in Amsterdam-noord. Nadat iedereen was aangekomen en een kop koffie had gepakt, werd iedereen welkom geheten. Michiel Versluis nam ons mee op een reis naar het verleden en vertelde levendig over een aportheose in zijn roeicarrière. Velen denken hierbij waarschijnlijk dat hij over Rio vertelde, maar hij ging nog verder terug. Hij vertelde hoe hij met eerstejaars zwaar een overwinning behaalde. Na Michiel gaf Corien Ullersma ons een inside look in de bouw van ons Villa Erevlot. Ze herinnerde ons ook aan de keet. Vergeleken met onze huidige sociÍteit een krot, maar door de inzet van vele okeaniden werd het toch een thuis voor vele. Door karakter en doorzettingsvermogen is toch het doel bereikt waaraan jaren is gewerkt. Zo vertelde Ineke Donkevoort ook hoe zij door doorzettingsvermogen naar de Olympische spelen mocht. Een karakteristieke eigenschap van Okeanos; doorzettingsvermogen, optimisme en een klein beetje naïviteit. Ergens heel optimistisch aan beginnen, er dan achterkomen dat het toch moeilijker is dan gedacht maar alsnog doorzetten tot het doel behaalt is, is een patroon dat vaak terugkomt in onze geschiedenis. Terwijl er steeds verder terug de jaren in werd gedoken, werden er steeds meer gelachen en kwam iedereen steeds meer los. Eer Henk Schaap en Henk-Jan Zwolle ons meenemen op hun trip down memory lane, was de sfeer losser en nog gezelliger dan het eerder was. Iedereen werd geboeid en aangegrepen door de verhalen van alle sprekers. Nadat alles was afgerond was de volgende stap om naar de haven bij het IJ te gaan. De ballonnen in de lustrumkleuren konden weer gevolgd worden en na een tijdje was iedereen

8


OKEANOS AMSTERDAM

op de boot aangekomen. Daar kon de koffie en thee ingeruild worden voor bier en kon het echte borrelen beginnen. Na er redelijk wat biertjes inzaten en er veel gespreksstof was uitgewisseld kon een nieuw hoogtepunt van de dag beginnen; de veiling. Er werden vele artikelen geveild, waaronder veel kleding en delen van de B4+ de Muzet. Michiel Versluis verleende ook zijn diensten om de waarde van een teamNL pet groter te maken door hem nog even op te zetten. Er werd veel geld over de bank gegooid en er is in totaal ongeveer 2400 euro opgebracht. Toen er was aangemeerd kon het avondprogramma van start gaan. Er werd heerlijk gegeten bij de IJ-kantine en natuurlijk werd de wijn ook ruimschoots naar binnen gegoten. Als bedankje voor het heerlijke eten werd er natuurlijk het salmonella-lied gezongen voor de helden uit de keuken. Ze wisten waarschijnlijk niet wat hen overkwam en moesten vast hebben gedacht wat voor malle studenten onze vereniging bezitten. Als klap op de vuurpijl had de lustrumcrew nog een verrassing voor iedereen. Speciaal voor de gelegenheid hadden ze een vuurwerkshow geregeld. Zo kon de avond op een gepast manier afgesloten worden en het lustrum kon met een knal beginnen.

11


OKEANOS AMSTERDAM

Foto van de maand

12


13 8

OKEANOS AMSTERDAM


Core-oefening: V-Up

OKEANOS AMSTERDAM

Yes! De eerste core-oefening in de Backsplash.. We beginnen met een oefening die menig roeier zal herkennen, de beweging lijkt namelijk erg op de beweging die je maakt tijdens het roeien. De oefening heet de V-Up.

14

Hoe? Stap #1: Ga op je rug liggen met beide armen langs je lichaam. Stap #2: Til je knieën en bovenlichaam in één beweging op en breng zo je knieën richting je borst. Alleen je billen blijven de grond raken. Stap #3: Zak met je borst en knieën terug naar de beginpositie, maar raak nét niet de grond. Herhaal de oefening.


Tante Toos

OKEANOS AMSTERDAM

Lieve nichtjes en neefjes,

16

De introperiode heeft weer vers vlees in de kuip gegooid en dat heeft gezorgd voor sappige roddelsch. De geile tienerhormonen zijn nog niet helemaal verdwenen bij de jonge nieuwe leden en dit heeft geleid tot veel gevoos, waarvoor hulde! En daarom een nieuwe ouderwetse Tante Toos voor jullie die alles gemist hebben, nog eens willen nagenieten of jullie scharrels alweer vergeten waren. Te beginnen waar we geëindigd waren, het introductieweekend. Een perfect excuus voor volledige escalatie. “Ik weet het niet meer, ik was dronken.” is nog nooit zo vaak gebruikt. Tante deed lekker mee aan deze escalatie, dus excuses als de lijst niet compleet is. Hesse de J. is zijn slettenperiode nog niet voorbij en vond een nieuw slachtoffer bij een intro Claartje N. Echter heeft Tante vernomen dat dit, maar van korte duur was en Hesse na een week al een andere gewillige in zijn bed had. Nadat Mark W. een blauwtje had gelopen bij Rubin V. wilde hij wraak nemen en koos de welwillende ex-neried Julia G. Dit werd echter eerder een herhalend feit dan een eenmalige bootycall. Op het introductieweekend werd er luid en duidelijk aan de hele slaapzaal verteld dat hij haar graag op een date mee zou nemen. Helaas is de heer Mark W. een skere tatta en moest deze vrouwe nog even wachten op haar droomdate. Vervolgens zat zijn linkerbal vast, maar dit liet de guitige Julia niet afschrikken want het is nu een beduidende (p)rela. Onze vaste barman Jari H. was op de zaterdagavond iets minder achter de bar te vinden en iets meer in de bosjes. Demi R en Demi W waren de gelukkigen. Maar daar liet hij het niet bij, ook op de disputenborrel viel Demi R. ten prooi aan deze gewilde Barman. Ondertussen heeft Jari H. op de inauguratie rode oortjes gekregen van Caitlin S. Hoe het zit met de kwarrel van buiten Oki van Jari H. is Tante nog niet duidelijk, maar wellicht heeft hij haar wat uit te leggen. Demi R. luste er wel pap van en heeft later in de chupitos gulzig getongworsteld met


zowel Jari H. Na hevig heen en weer whatsappen is dit toch op niets uitgelopen, zou het iets te maken hebben met het feit dat Demi R ook met Daan M. en Reinder R. gekopkluifd heeft? Tante hoopt dat Demi R haar wat meer kan bijpraten. Terug naar het introweekend. Door de witte introshirts werden de introleden behoorlijk geil en konden op de zaterdagavond hun handjes niet thuis houden. Zo ging intro Luc R. met een andere intro op het weekend. Het schijnt er hier zo heet aan toe zijn gegaan dat Luc R. zijn kleren niet meer terug kon vinden. Luc R. liet het hier niet bij zitten en ging hierna meteen over op Margo R. Deze twee tortelduifjes zijn wekelijks met elkaars tongen in hun mond te vinden op de borrel. Toch ontkent Luc R. dit keer op keer, schaam je je ergens voor Luc? Intro Nina van T. wilde liever een man met macht. Begrijpelijk, want wat is er nou geiler dan zo’n grote, sterke man van de OrdeCie? Gelukkig zijn zij ook de moeilijkste niet en nodigde Thijs van W. haar meteen uit om zijn slaapkamer te bekijken. Wat hier is gebeurd laat Tante in het midden maar er gaan geruchten dat Thijs buiten zijn slaapkamer, ook zijn stijve snikkel heeft laten zien. Nina van T. is niet het eerste slachtoffer van deze gulzige man geweest dit weekend. Marit B. is vrijdagavond namelijk ook al rollebollend met Thijs van W. in het gras gespot. Ja hoor, Marit B. is haar slettengedrag nog niet verleerd en heeft bovenop de escapade met Thijs ook onze Queastor Rik V. een heuse lapdance gegeven. Helaas leek Rik V. hier geen interesse in te hebben en is Marit toch nog alleen in bed beland. Ook Osletta houdt meer van een man met (voormalige) macht, ze snavelt er namelijk ook nog steeds lekker op los met Arthur van R. Daarnaast heeft Osletta E. ook erg haar best gedaan op het introweekend. Haar eerste prooi was Tino O. Maar toen bleek dat Tino toch niet zo goed wist hoe hij met zo’n gretige griet om moest gaan werd het al snel saai voor onze Osletta. Gelukkig waren daar Roeland A. en Wycher S. om op terug te vallen. Deze deden iets minder moeilijk waardoor Osletta haar speeksel heerlijk met beide heeren heeft kunnen delen. Wycher vond dit naar meer smaken en is zelfs een paar keer met Osletta op date geweest. Onze guitige dame werd hier benauwd van en ging


al snel door naar de volgende. En ja, Tante dacht inderdaad ook dat Roeland A. bezet was. Toch handig zo’n vriendje buiten Okeanos, hé Schurkenwijn? Rik van D. schijnt hier ook alles over te weten. Terwijl zijn liefje thuis braaf op de bank op hem zit te wachten, laat Rik van D. geen stof op zijn stok groeien. Zo heeft deze geile puber al meer dan eens buiten de pot gepist. Anneke van den B. is een van de hertjes die Rik van D. graag doorblafte. Tante heeft vernomen dat de teller nu al op 4 staat! Lekker bezig Sherrif. Rik van D. werd uiteindelijk toch een beetje saai voor de hongerige Anneke van den B. Gelukkig was daar Jelle S., die zijn huis graag voor haar beschikbaar stelde. Deze wulpse rijpe man viel een week eerder nog erg in de smaak bij Selena D.. Dit heeft helaas niet lang mogen duren. Arthur van R. heeft zijn oude sletje Maud E. vergeven en stond tongend achter de soos tijdens de Halloweenborrel. Echter bleef het niet alleen bij oude gewoontes en heeft hij Claartje O. ook eens goed uitgewoont. Wat haar schatje Thomas vd W. hiervan vindt is nog niet duidelijk. Ook Boris L. heeft eindelijk het stof van zijn leuter af mogen blazen en kon zijn rechterhand eventjes rust geven. Na de commissie borrel heeft hij op Amber van der S. kunnen oefenen of hij het nog steeds deed. En ja hoor, Tante heeft vernomen dat het is gelukt. Amber van der S. leek zo onder de indruk dat onze sociëteitcommissaris wel vaker bij deze sjaars langs mocht komen. Quaestor Rik V. heeft zijn vaste dame gevonden in Anne van B. Hij mag nu elke avond haar kwarktassen vol yoghurren. Tante heeft vernomen dat er ook nog wat yoghurt op de bestuurstafel te vinden is. De sociëteit is ook geen onbekend terrein voor Dries B. en Johanna d’A. Deze twee hebben samen de ploegenkamer uitgeprobeerd. Zelfs het voorraadhok bleef niet onbegaan deze maand. Kathelijne B. heeft hier haar benen open gedaan voor Jakob S. Laten we hopen dat hier geen mannensap is gemorst, wat straks terug te vinden is in de fristi. Na vele Okeanos damesch heeft Wouter H. zijn kleine wouter ergens anders in geprikt, namelijk een geile Phocas dame, wat zeker zorgt voor Phocus tijdens hun hete sekspartijen. Nog meer rela’s vinden we bij Sam R. en Megan K., die het scharen maar saai vond worden en liever goed volgeblaft werd door


OKEANOS AMSTERDAM

een lichte pik. Haar bootgenoot Annejet L. had nog honger op de disputenborrel en heeft Coen S., maar eens goed geproeft. Onze geile dame Rubin V. heeft al vele malen haar charmes in de strijd gegooid en laat een vriendje op de bank haar echt niet tegenhouden. Jesse de J. en ons gretig grietje hebben heerlijk kauwgom lopen uit te wisselen. Hij liet zijn pistool echter niet in het holster en naar horen zeggen heeft Rubin V. nog nooit zo’n mooie piemel gezien. Of dit wat zegt over de piemel van Jesse de J. of Rubin’s vorige overwinningen laat Tante aan u over. Onze mooie pik Jesse de J. is echter niet stil gaan zitten en vond dat Denise V. wel een leuke afwisseling was. Tijdens de inauguratie konden ze niet van elkaar afblijven. Waarschijnlijk vond Denise V. zijn piemel ook wel mooi, want de week erna liet ze zich beduidend weer betasten. En om even in de gele sferen te blijven heeft de gele geile boy Kevin S. weer niet aan zijn eigen piemel hoeft rukken. Nina van T., Emma en Fiona W. waren alle drie niet vies van deze gesmeerde jongeman. SjaarseBn Jacco B. en Katie de V. hebben elkaar ook gevonden in het duister en Jacco mocht zijn hamerharde curryworst even lekker in de vissaus dippen. Daan F. heeft zijn vaste scharrel gevonden in Willemijn de K.. Die twee hebben al twee keer de lakens behoorlijk vies gemaakt. Ook Freddy de R. heeft zijn rookworst in het broodje van Maaike van W. mogen stoppen. Nadat Eva van Z. Daan F. had afgelebberd zag zij hunk Jip C. staan. Na een paar borrels hitsig om hem heen te hebben gedanst, sloeg hij dan eindelijk toe en heeft zij ook zijn huig kunnen aantikken. Hier bleef het niet bij voor Jip C., hij en guitige Nicole de G. hebben niet alleen de shotjes in veelvoud geproefd tijdens het pre-lustrumfeest in Chupito’s. Jullie lievelings tante hoopt dat jullie tijdens de feestdagen volop genieten van alle lekkernijen. Vergeet niet van alles te proeven en maak Tante trots. Tante zelf gaat ook eens lekker weg glibberen tijdens het kerstdiner en het goede jaar eens heel goed inluiden. Wie geeft tante een nieuwjaarszoen? Je geile lievelings Tante,

19


OKEANOS AMSTERDAM


Backsplash november 2016  
Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you