Page 1

Primo oktober 2009 Årgang 1, Nummer 1

MTS-N YHEDSBREV MusikTeaterSkolen i Dalum Ungdomsskole www.dalum-ungdomsskole.dk, musikkoordinator Ole Kjellerup - ok@odense.dk, 29 63 10 38

En nyhed: MTS-Nyhedsbrev Af OK

Kære kollega. Du læser netop nu en nyskabelse i MTS (MusikTeaterSkolen) – et MTS-nyhedsbrev. Formålet med nyhedsbrevet er at forsyne jer (musikunderviserne ved Dalum Ungdomsskole (DU) med MUSIK-undervisningsrelevante oplysninger. Vi er i år 8 nye musiklærere! Bl.a. derfor og fordi bedre kommunikation jo ikke skader, prøver jeg, om det kunne være en god idé med et internt nyhedsbrev i MTS. Håber I vil læse det STRAKS – hver gang, ellers er jeg bange for, at det er skønne spildte kræfter.

I dette nummer Introduktion/ præsentation

1

AalborgFestival

1

Hjemmeside

2

Kom med indlæg!

2

Undervisningsplan

2

Rekordsæson

3

Hvem er vi? Aftaler – regler – et fællesprojekt?

4 5

Et godt nyhedsbrev har også indlæg fra jer – kom endelig med indlæg – start fx med en kort præsentation af jer selv! Det kan også være opfordringer, info om noget I synes kunne være interessant for andre, gode koncerter, musikfaglige ting, eller brok over rod i musiklokalerne – eller ros til en kollega ;-)

Mange små nyhedsbreve er nok bedre end nogle få med enorme mængder af info, og hyppigheden vil afhænge af det aktuelle behov.

AalborgFestivalen 2010 – et af årets højdepunkter… Af OK

Så er der igen Aalborgfestival. Det er nu I skal snakke med de unge om det, og I SKAL IKKE TILMELDE SELV på nettet! Vi er nødt til at koordinere tilmeldingen, derfor brug de trykte tilmeldinger, som afleveres til mig senest onsdag d. 11. november kl. 12.00, hvor jeg både skal have tilmeldinger og penge. I kán faktisk udfylde i pdf-filen, men man kan ikke gemme, det man skriver – men skal printe det.

Det der bl.a. andet skal koordineres er jo, hvem der skal have prioritet 1, 2 og evt. 3 – det er noget, vi skal snakke om. Læs mere, når materialet kommer; I får det tilsendt via e-mail, men der kommer også et analogt eksemplar i jeres skuffer på Tingløkke eller lagt på hylden det lille depot i Bellinge (Jacob og Esben)… Husk at også hold, der ikke skal spille kan komme med, og så regner jeg også med, at alle der har elever med selv tager med.


Side 2

Nyhedsbrev

DU’s hjemmeside Af OK

Vores hjemmeside www.dalum–ungdomsskole.dk bliver mere og mere vigtig og bl.a. kan I allerede nu skrive SMS’er og mails direkte til jeres elever! Log på med dit CPR-nr., og det kører super-nemt! Vil I bede jeres elever om at logge på og tjekke om deres e-mail og telefonnumre er korrekte? Det er nødvendigt når I/vi skal kommunikere med dem. Det geniale ved e-mailen er, at I kan se, hvem der har læst jeres mail.

Jeres egne artikler/indlæg… Af dig…

Her kunne I skrive div. indlæg i næste nummer, som kommer før end I aner!

Om dig selv… Prøv også at tjekke dig selv på hjemmesiden, og se om du ku’ komme med noget mere tekst om dig og din musiktilgang – har du ikke fået taget et billede, kommer du lige og får taget et.

MTS – i front!!! Har hørt et spændende rygte om, at der er ved at blive dannet et lærerband, som vil spille til julefrokosten…

UPS - HUSK: Undervisningsplaner afleveres efter tre undervisningsgange!


Nyhedsbrev

Side 3

En rekord-sæson

Af OK

I år er der oprettet… Bands

28 fordelt på 24 hold, der er altså 4 hold, med to delvis selvstændige/øvede bands 1 hip hop-hold

Instrumentalundervisning: Sang

3 store hold

(ca. 35 elever)

Guitar

5 hold plus nogle ”løse bandudfyldningselever”

(ca. 36 elever)

Trommer

1 stort hold

14 elever

Sax

1 hold

5-6 elever

Bas

1 halvstort hold

7 elever

Klaver/keyboard

1 stort hold

ca. 12 elever

Derudover er der 4 seriøse lyd- og lys-teknik unge anført af ungmedarbejder Alexander. Måske kan vi også lave et hørelære/teorihold (der mangler min. 3 elever - og det skal være snart, de kommer hvis…)

Et band fra UMB-awards


Nyhedsbrev

Side 4

Hver er vi så?

Af OK

Her er alle musikmedarbejderne - ca. efter anciennitet: Nils Kløvedal

band(T) ma e / STOMP

Frank Andersen

band(T) ma e

Mads Ellegaard

band(T) ti e

Lene Høst Mortensen

sang(T) to e/a

Emil Gemmer

band(T) on a, band(B) fr e

Esben Kjeldsen-Kragh

band(B) fr e

Christian Lolk

band(B) on a, sø e, band(T) to a

Christoffer Find

band(T) to a

Johan Petersen

band(T) ma a+ ti e+a/guit(T) ma e, on e , to, e

Anja Mathiesen

klaver(T) ma e+a

Jacob Keinicke

Hip Hop(B) ti e

Alexander Christensen

ungmedarbejder/ansvarlig for ungdomsskolens lyd- og lysgrej.

Alexander Aberin

band(T) to e

Allan Pedersen

band(T) ti a, trommer(T) to e

Kasper L. Christensen

bas(T) to e

Anita Lykkegård

sang(B) ma e/sang(T) ti e + a/musicalkor(B) ma a

Eddie Mochia

sax(T/B)/Musik i DU’ 10. kl.

Ole Bæk

band(T) on e+a/ fr e/ lø e/ band(B) lø f/ band(H) fr a, sø e+a /DU’ 10. kl.

Ole Kjellerup

band(T) on e/ musicalband(B) ma a/ musikkoordinator

Rock’n’Roll forever


Side 5

Nyhedsbrev

Kollegiale hensyn – aftaler med de unge Af OK

Der er rigtigt mange ting at huske på, når man underviser i musik, og der er så meget, der hele tiden sker, hensyn at tage osv. osv.

- noget der ikke er ”skæld ud”agtigt. Vi er jo mange, der kan bidrage - hvilket øger kvaliteten – ikk’?

Men måske ville det være en god idé ,at vi lavede en liste over ting, som vi gerne vil huske og gerne vil have, at vi alle husker? Det kunne fx være hvordan et lokale afleveres efter undervisning, hvad man gør når strenge sprænger på guitarer… Hjælp mig med at formulere nogle gode musikregler i MTS. En god formulering er en, der signalerer ”god stil” – eller måske noget der er selvfølgeligheder i ”prof” kredse

Når jeg modtager nogle forslag skal jeg nok redigere og styre at det kommer ud så vi i fællesskab får konstrueret noget brugbart. Bare en idé – lad høre hvad I mener.

Hørt fra musiklærer: ”…Jamen man sætter da nye strenge på igen, inden man går? … og man får da den uheldige elev til at gøre det selv – eller får ham til at hjælpe, hvis han ikke selv ved, hvordan man gør – han skal jo lære det…”


Dalum Ungdomsskoles hovedvĂŚrdier: FĂŚllesskab Fleksibilitet Mod - det ligger i musikken...!...?

Nyhedsbrev Nr.001-okt 2009  

Formålet med nyhedsbrevet er at forsyne jer (musikunderviserne ved Dalum Ungdomsskole (DU) med MUSIK-undervisningsrelevante oplysninger. Vi...