Page 35

Kun je iets over jezelf vertellen? Als fotograaf experimenteer ik graag met zelfgemaakte lenzen en laat ik me inspireren door imperfectie en vergane glorie. Ik fotografeer wat mijn ogen zien, wat ik vast wil leggen in de tijd, wat ik wil onthouden. Nadat ik verschillende lange periodes in Zuid-Amerika heb doorgebracht en daarna een aantal jaren in Parijs te heb gewoond en gewerkt, ben ik sinds kort weer terug in Nederland. Ik woon nu in Amsterdam en geniet ervan om hier weer lekker rond te fietsen en Belgische biertjes te drinken! Wat is het project The Curious Busker Tale, hoe en waarom is het (idee voor het) initiatief ontstaan en met wie werk je samen? The Curious Busker Tale (www.thecuriousbuskertale.blogspot.com) is een artistiek project dat ik samen met Jennifer Morrison, een Schotse schrijfster en journaliste, heb opgezet. Onze paden kruisten elkaar een paar jaar geleden. We woonden op dat moment allebei in Parijs (zij woont daar nog steeds) en waren beiden gefascineerd door de Parijse 'busker scene'. Door middel van beeld (mijn foto's) en tekst (Jennifer's woorden) zijn we begonnen met het vastleggen van de verhalen van deze straatmuzikanten.

Door hun levensverhalen, motivaties en ervaringen te vertellen, kunnen we beetje bij beetje de Parijse 'busker scene' verder uitpluizen. Daarnaast is ons project een verzameling van mooie muziek die je in de Parijse straten kunt vinden. Door deze muziek met een groter publiek te delen zetten we tegelijkertijd talentvolle artiesten in de spotlights . Waarom straatmuzikanten, waar komt je fascinatie voor hen vandaan en heeft dat ook iets te maken met Parijs, waar je tot voor kort woonde? Jennifer en ik zijn om min of meer dezelfde redenen in Parijs beland. Het is een beetje een cliché, maar Parijs heeft altijd dromers en romantici aangetrokken en ik vrees dat wij ook tot die categorie behoren! Het is nu eenmaal een geweldig mooie stad en daarnaast heb je de inspirerende verhalen van de vele beroemde artiesten die in Parijs hebben gewoond, het bohémienbestaan aan het eind van de negentiende eeuw... Straatartiesten leven op een bepaalde manier nog steeds dat bohémiene leven. Ze zijn gepassioneerd over wat ze doen en leiden een onvoorspelbaar bestaan; vaak leven ze in het moment en écht voor hun muziek. Het zijn echter geen personen uit verhalen van vergane tijden maar echte mensen van vlees en bloed. Dat fascineerde ons: we willen graag meer te weten komen over deze hedendaagse bohémiens en zijn benieuwd naar hun verhalen.

Hoe selecteer (of vind) je de kunstenaars? Onze eerste muzikant, Audren, hebben we via via ontmoet. Jennifer en ik waren meteen enthousiast over zijn muziek en Audren was op zijn beurt enthousiast over ons project. Aan het eind van ons gesprek tipte hij ons een andere straatmuzikant en zo is het balletje gaan rollen. Een aantal 'buskers' zijn we persoonlijk tegen het lijf gelopen, op straat of in de metro, en daarnaast worden we ook zelf benaderd door artiesten die over ons project hebben gehoord en daar graag deel van uit willen maken. We hebben geen specifieke selectiecriteria maar één van onze ongeschreven regels is dat we de muziek allebei moeten waarderen en op de één of andere manier geïntrigeerd moeten zijn door de persoon, dan is onze nieuwsgierigheid gewekt.

35

Oh Marie! issue 5 - Circus  

Oh Marie! is a bilingual (Dutch/English) online magazine about treasure hunting in its broadest sense. It’s filled with beautiful (analogue)...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you