Estiu Jove 2019 - Oficina Jove del Maresme-Sidral

Page 1

ESTIU JOVE 2019 GUIA DE FESTES MAJORS DEL MARESME I ALTRES ACTIVITATS PER A JOVES


1

QUÈ TENS A LES MANS? La guia que tens a les mans és un recull de les festes majors i altres activitats per a joves que tenen lloc durant l'estiu a la comarca del Maresme. Des de l’Oficina Jove del Maresme-Sidral hem preparat un recull de propostes per a que puguis escollir com vols passar aquest estiu. Tens ganes d'aprofitar les vacances per formar-te? Vols preparar el teu calendari de festes majors? Vols saber quines activitats es fan a l'Espai Jove o Casal Jove més proper? Continua llegint i descobreix!

QUÈ HI TROBARÀS? FORMACIÓ

ACTIVITATS DE LLEURE

TALLERS

PROGRAMACIÓ ESPAIS I CASALS JOVES

FESTES MAJORS

MOBILITAT INTERNACIONAL


2

ESCULL EL MUNICIPI ALELLA

... 3

ARENYS DE MAR

... 4

ARGENTONA

... 5

CABRERA DE MAR

... 6

CABRILS

... 7

CALELLA

... 8

MALGRAT DE MAR

... 9

MATARÓ

... 10

MONTGAT - TIANA

... 13

PALAFOLLS

... 14

PINEDA DE MAR

... 15

PREMIÀ DE DALT

... 17

PREMIÀ DE MAR

... 18

SANT ANDREU DE LLAVANERES

... 19

SANT POL DE MAR

... 19

TORDERA

... 20

VILASSAR DE MAR

... 21

MOBILITAT INTERNACIONAL

... 22

Per a conèixer altres activitats que tenen lloc a la resta de municipis de la comarca, pots consultar l'agenda d'activitats que trobaràs a les pàgines web dels ajuntaments.


3

ALELLA CAPDE JOVE Cap de setmana jove - La Fil·loxera 26 i 27 de juliol (dv i dss) ....................................................................................................... Activitats diurnes i nocturnes en el marc del cap de setmana previ a la Festa Major: activitats variades i concerts.

@alellajove | www.alellajove.cat

DIVENDRES 26 DE JULIOL 17.00H Kahoot de sèries i pel·lícules (Espai de trobada de l'Espai Jove) 19.00H Femitearte (Porxo del pati de l'Espai Jove) 20.00H Tast de vins & lectura eròtica (Pati de l'Espai Jove) 21.00H Làser Tag (El Bosquet) 00.00H Concerts de Chalart58 feat. Matah, Belén Natalí & High Paw + La Tropical Versions (Hort de la Rectoria)

DISSABTE 27 DE JULIOL 12.00H Ioga amb música en directe (El Bosquet) 13.00H Vermut electrònic (Pati de l'Espai Jove) Mural urbà (Riera d'Alella - sota el carrer del Llorer) 19.00H Trobada Just Dance (Hort de la Rectoria) 22.00H Cursa popular de la Fil·loxera (Pl. de l'Ajuntament) 23.00H Ritual de la Fil·loxera (Pl. de l'Ajuntament - Hort de la Rectoria) 00.00H Concerts de Suu + Flaixbac amb PD Andreu Preses + DJ Surda (Hort de la Rectoria)


4

ARENYS DE MAR ROC T N A S E D A T S E F 14, 15 i 16 d'agost (dc, dj i dv) Festa Major Petita ······································································································· Dimecres 14 d'agost Dijous 15 d'agost Divendres 16 d'agost Concurs de talents La Pesta (teatre Sant Roc Nocturna de gegants de carrer) Concert

@elsmacips | votdevila.cat

Acte de presentació de la festa de Sant Roc i de les novetats d'enguany.


5

ARGENTONA L A G A R R IN A D A 4, 5 i 6 d'agost (dg, dll i dm) Escola Argentona (Av. Països Catalans, 0, 08310 Argentona, Barcelona) ··························································································· Festa Major Jove

@la_garrinada | garrinada.cat


CABRERA DE MAR J U L IO L J O V E 1 de juliol al 26 de juliol (dll a dv) Can Martinet (Av. Pare Jaume Català, 42, 08349 Cabrera de Mar, Barcelona) ··························································································· Activitats, tallers i sortides per a joves.

@joventutcabrera | cabrerademar.cat

FESTA MAJOR Festa Major de Sant Feliu 20 de juliol al 3 d'agost @lacabronada | cabrerademar.cat ....................................................................................................... Divendres 2 d'agost Dissabte 3 d'agost Dimecres 31 de juliol 23.30H 00.00H 00.00H Emplaça't (Pl. de l'Església) Concert amb Tapeo Sound Festa Jove "La Cabronada" (Platja dels Concert d'inici de festa amb System i La Banda del Vinyals) Buhos i Dr. Prats (Pl. de la Coche Rojo (Pl. de l'Església) Fàbrica)

6


7

CABRILS E S T IU J O V E 1 de juliol al 26 de juliol (dll a dg) Can Martinet (C/ Emília Carles, 6, 08348 Cabrils, Barcelona) ··························································································· Activitats i tallers per a joves.

@joventut_cabrils | cabrils.cat

MARESMUSIC 15a edició del Concurs de Música Jove del Maresme 22 de juny al 26 d'octubre ....................................................................................................... Cicle de jornades formatives: xerrades obertes sobre el sector de la música

@maresmusicmaresme | maresmusic.cat


8

CABRILS FESTA MAJOR 16 al 19 d'agost (dates aproximades) Festa Major de Santa Elena ··························································································· Concerts, Raid, Santa Penya 2019 (programació per confirmar).

@santapenya | cabrils.cat

CALELLA I JOVE A P S E S T A IT IV T AC 9 de juliol al 23 d'agost Àrea de Joventut de Calella (C/ Sant Jaume, 339, 08370 Calella) ························································································ Activitats i tallers per a joves de 12 a 23 anys: Taller de cuina (9 juliol) Sortida al parc d'inflables (19 juliol) Escape room futura (23 juliol) Sortida jove al paintball (26 juliol)

Visita al far de Calella (2 agost) Sortida a Water World (9 agost) Sortida Jalpí Aventura (13 agost) Rancho Bonanza Calella (23 agost)

@calellajove.cat | joventut.calella.cat

FESTA MAJOR 20 al 23 de setembre Festa Major de la Minerva ··························································································· 20, 21 i 22 de setembre (dv, dss i dg) - Festa Major Jove, Barraques.


9

MALGRAT DE MAR J U L IO L J O V E 1 de juliol al 26 de juliol (dll a dg) Centre Cívic de Malgrat (C/ Riu Segre, 1, 08380 Malgrat de Mar, Barcelona) ··························································································· Activitats i tallers per a joves de 13 a 18 anys.

ajmalgrat.cat

9


10

MALGRAT DE MAR FESTA MAJOR 10 al 18 d'agost Festa Major de Sant Roc ··························································································· Divendres 16 d'agost Barraques: Concerts amb Gertrudis, Zoo i Senyor Peix

Dissabte 17 d'agost Barraques: Summer Moguda

Gimcana Jove Data per confirmar.

ajmalgrat.cat

MATARÓ LES SANTES 19 al 29 de juliol Festa Major de Mataró ··························································································· Selecció d'actes: Divendres 19

Dissabte 20

23.00h - Concert

20.30h - Flashmob Dissantes

Versión Imposible +

1.00h - Concerts Dissantes

Polaer

Buhos, Valira, La Otra,

(Pl. de Santa Anna)

Angangas i Oscar Torres (Pg. Marítim, Escenari Espigó)


MATARÓ

11

Divendres 26 22.00h - Concerts Cine Núria + Talcö + The Outside Hours + Playback Maracas (Pl. de Santa Anna)

Dijous 25 23.00h - Los 40 on tour (Pg. Marítim, Escenari Espigó) 23.30h NIT BOJA Desvetllament Bellugós (des de l'Ajuntament) | 0.00h Convidada

Diumenge 21 12.00h - Diada Castellera (Pl. de Santa Anna) 19.00h - L'Encesa Ball de Diables (Davant de l'Ajuntament)

de la Família Robafaves: Ball amb la Balkan Paradise Orchestra (Pl. de Santa Anna) | 01.30h Escapada a negra nit (Des de l'Ajuntament) | 03.30h La Ruixada (Espai Firal Nou Parc Central)

Dissabte 27 23.45h - Concerts Els Catarres + Biflats (Pg. Martítim, Platja del Varador)

Diumenge 28 22.00h - Concerts Marrinxa The Tyets + Orquestra Mitjanit + Dj Hochi + Dj Nonai Sound (Pg. Marítim, Escenari Espigó). 02.00h - No n'hi ha prou! (Davant l'Ajuntament)

LES SANTES ALS BARRIS Aquest any, com a novetat, el cap de setmana del 19 al 21 de juliol hi haurà una programació especial als barris de Pla d'en Boet, Via Europa i Camí de la Serra. Pots consultar els actes al programa oficial de Les Santes.

lessantes.cat | mataro.cat


MATARÓ

12

RI FESTES DE BAR LES SANTES - ESCORXADOR 30 d'agost a l'1 de setembre (dv, dss i dg)

CIRERA 30 d'agost al 6 de setembre (dv a dv)

mataro.cat


MONTGAT-TIANA E S T IU J O V E 1 al 26 de juliol (dll a dv) Espai Jove de Tiana (C/ Josep París, 12, 08391 Tiana) Espai Jove de Montgat (C/ Pare Claret, 99 - 1r, 08390 Montgat) ··························································································· Activitats i tallers per a joves de Montgat i Tiana.

SORRA E N R R O K A 'T A L A 10 de setembre (dt) montgat.cat Platja de Montgat (al costat del túnel del tren) ··························································································· Festival de Música a la platja.

13


MONTGAT-TIANA

14

C O R R E A IG U A 20 de juliol (ds) Plaça de la Vila de Tiana - Antic Camp de Futbol ··························································································· Colla de diables Trempera Nostramu.

tiana.cat

PALAFOLLS A C T I V A 'T 2 al 26 de juliol (dll a dv) Local Jove Can Batlle (C/ Les Vilanes - C/ Camí del Castell, 08389 Palafolls) ··························································································· Activitats i tallers per a joves.

@can_batlle


PALAFOLLS

15

L IL A T N U P IÓ C A M R O F Local Jove Can Batlle (C/ Les Vilanes - C/ Camí del Castell, 08389 Palafolls) ····································································· Formació gratuïta de 8 hores per a formar part del Punt Lila de Barraques. Les places són limitades i la data i l'horari es decidirà entre les persones participants.

@can_batlle | 673 28 31 30

ALTERFESTA 5, 6, 7 i 8 de setembre (dj, dv, dss, dg) Barraques Palafolls ··························································································· Concerts tots els dies.

@alter_festa | palafolls.cat

PINEDA DE MAR SIONAL TASTET PROFES 1 al 26 de juliol Centre Innova (C/ Torres Quevedo, 16, 08397 Pineda de Mar) ····································································· Programa dirigit a joves a partir de 16 anys (o que els compleixin durant l'any natural) que combina la realització de diferents cursos de formació i acompanyament-orientació. Els cursos programats són: pre-monitors, cuina, fotografia digital i esports.

@canjalpi_espaijove


16

PINEDA DE MAR TIVAL S E F A D E N I P 7 9 3 20 de juliol de 22.00h a 00.00h Platja dels Pins de Pineda de Mar ······································································· 7a edició del Festival de Hip Hop i cultura urbana

pinedademar.cat


17

PINEDA DE MAR FESTA MAJOR 28 al 31 d'agost (dc a ds) Festa Jove - Barraques Pineda ····································································· Programació de concerts a la Platja dels Pins de Pineda de Mar.

pinedademar.cat

PREMIÀ DE DALT VE C A S A L E S T IU J O 1 al 26 de juliol Espai Santa Anna (Camí del mig, 16, 08338 Premià de Dalt) ····································································· Activitats per a joves de 12 a 16 anys. Horari: 10 a 14h

pijlafletxa.wordpress.com | @lafletxapij


PREMIÀ DE DALT SPOLSADA C A M P A M E N T S L 'E 1 al 13 d'agost Cau l'Espolsada (Ctra. d'Enllaç, 37, 08338 Premià de Dalt) ····································································· Cost: 170-200€

caulespolsada@gmail.com

PREMIÀ DE MAR 9 D E L A Y T A 'N S 2 0 1 27 i 28 de setembre (dv i dss) 7è concurs de bandes de música ····································································· Inscripcions fins al 15 d'agost. Hi poden participar tots aquells grups amb temes propis, independentment del seu lloc de residència, que siguin amateurs, que encara no tinguin un contracte discogràfic, de qualsevol estil i gènere.

18


19

SANT ANDREU DE LLAVANERES L A M IN E R V A 19 al 22 de juliol (dv, ds, dg i dl) Festa Major de Llavaneres ····································································· Divendres 19 22.30h- Llabarraques Ital Sound, Dj's Waisbord Brothers, Pachawa Sound, La Sra. Tomasa i Dj Surda (Parc de Ca l'Alfaro)

Dissabte 20 23.30h - Nit de festa Hotel Cochambre (Parc de Ca l'Alfaro)

Diumenge 21 18.00h - Llavaràpids Primera baixada d'andròmines de Llavaneres (Pg. de la Riera amb el Camí de Can Pi)

ajllavaneres.cat | @casal.jove

SANT POL DE MAR FESTA MAJOR 24 al 28 de juliol (dc a dg) Festa Major de Sant Jaume ····································································· Programació pendent de publicar.

santpol.cat


20

TORDERA DE JOVES L A S A C L A IU T S E 15 al 19 de juliol (dl a dv) Casal de Joves de Tordera (C/ Pujades, 9, 08490 Tordera) ·····································································

tordera.cat | @casaljovestordera

FESTA MAJOR 14, 22, 23 i 24 d'agost (dc, dj, dv, ds) Festa Major de Tordera ····································································· Programació pendent de publicar.

tordera.cat


21

VILASSAR DE MAR J U L IO L J O V E 1 al 25 de juliol Can Jorba (C/ Santa Eulàlia, 140, 08340 Vilassar de Mar) ·····································································

@joventutvdm | 607 22 60 38

CURS TEATRE 1 al 25 de juliol Espai Cultural Can Bisa (C/ de Monserrat, 8, 08340 Vilassar de Mar) ····································································· Grup de 12 a 16 anys: inventem la nostra obra de teatre. Les inscripcions es poden fer per setmanes. Horari: dilluns, dimecres i dijous de 17 a 20 hores. Sala M Rosa Carrau.

latropateatre.net


MOBILITAT INTERNACIONAL Has pensat en marxar a l'estranger? Fer voluntariat? Buscar feina? Fer unes pràctiques?

El Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme és un projecte format per 24 municipis del Maresme amb el suport i coordinació del Consell Comarcal del Maresme. T'informem i t'assessorem sobre temes relacionats amb la Mobilitat Internacional: treballar a l'estranger de forma temporal o amb un projecte de llarga durada, realitzar estudis i pràctiques laborals, participar en un projecte de voluntariat, estades solidàries, camps de treball internacionals, intercanvis juvenils, etc. Podràs rebre informació personalitzada a l'Assessoria Presencial, demanant hora prèviament: Mataró: Dimarts de 11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h | Divendres de 17.00 a 20.00h. Oficina Jove del Maresme (Pl. Miquel Biada, 5, 08301 Mataró). Vilassar de Mar: Dimecres de 16.00 a 20.00h Can Jorba (C/ Santa Eulàlia, 140, 08340 Vilassar de Mar)

22


MOBILITAT INTERNACIONAL El Masnou: El quart dijous de mes de 16.00 a 20.00h Biblioteca Joan Coromines (C/ Josep Pujadas Truch, 1A, 08320 El Masnou) Pineda de Mar El primer dijous de mes de 16.00h a 20.00h Can Jalpí (C/ Sant Joan, 1-3, 08397 Pineda de Mar) El tercer dijous de mes de 16.00h a 20.00h Centre Cívic Poblenou (C/ Diputació, 8, 08397 Pineda de Mar)

APROFITA L'ESTIU PER A ORGANITZAR LA TEVA EXPERIÈNCIA A L'ESTRANGER!

23


RECORDA: A QUALSEVOL ESPAI I DURANT TOT L'ANY, GARANTIM ESPAIS LLIURES D’AGRESSIONS SEXISTES, LGTBIFÒBIQUES I DISCRIMINATÒRIES! NO SIGUIS CÒMPLICE Si veus una agressió: actua, dona suport i rebutja-la. Busca el PUNT LILA més proper o truca al

112 emergències


Oficina Jove del Maresme

S’ofereix un servei personalitzat per a proporcionar informació de qualsevol àmbit a les persones joves que ho necessitin (ocupació, estudis, mobilitat, associacionisme, oci, habitatge...) . L'objectiu és facilitar al màxim l'accés a la informació de manera individualitzada per tal de garantir una millor presa de decisions i afavorir la igualtat d'oportunitats. A l'Oficina Jove trobareu: El Servei d’Informació Juvenil Cursos de formació en el lleure (curs de premonitors/es, monitors/es i directors/es de lleure) Suport al Programa de Garantia Juvenil El Servei de Telecentre L'Assessoria de Mobilitat Internacional Jove del Maresme El Servei d’informació juvenil és públic, totalment gratuït i no requereix cita prèvia. Per a garantir al màxim ’accés al servei, les persones joves que ho desitgin també poden realitzar consultes telefòniques o per correu electrònic. A més, de manera mensual des de l’Oficina Jove del Maresme - Sidral es redacta i s'envia un butlletí informatiu per correu electrònic amb la informació actual i les notícies més rellevants (programes, beques, cursos de Garantia Juvenil, dates clau, subvencions, voluntariats, actes, recursos i serveis...). Us podeu subscriure enviant un correu a maresme@oficinajove.cat.

Vols més informació? Contacta amb l'Oficina Jove del Maresme presencialment en horari d'atenció al públic, a través del telèfon o a través del correu electrònic:

Emplaçament i horari Dades de contacte Tel. 93 798 96 49 Centre Cívic Cabot i Barba maresme@oficinajove.cat Plaça Miquel Biada núm.5, 08301 Mataró www.oficinajove.cat De dilluns a divendres de 17.00h a 20.00h. Dimecres de 10.00h a 14.00h i de 17.00h a 20.00h Dissabtes de 09.00h a 14.00h.