Page 66

Aslak Leikvoll Gundersen, daglig leder i Ildne.

- Vær aktiv, offensiv og ryddig i dine søkeprosesser. Benytt nettverket ditt aktivt, sier Aslak Leikvoll Gundersen.

»

Ifølge Gundersen er det fortsatt behov for dyktige folk med god relevant erfaring i bygg- og anleggsbransjen. Rådgivende ingeniører er det også etterspørsel på. Nøkkelpersonell er etterspurt i flere bransjer, og der gjør Ildne rekrutteringer av fagressurser og ressurser på ledernivå. - I en oppstartsfase er markedsføring og posisjonering spesielt viktig og tiden er helt riktig i forhold til dette. Selskapet vårt vokser i et fallende marked, men vi må jobbe hardt for hver kontrakt, sier han. Må synliggjøre kompetansen I disse dager er det få kunder som ringer ned rekrutterings- og konsulentselskapene. Nettverk og kontaktnett er derfor avgjørende for å få tak i riktige folk og for å levere.

66 | Offshore+

- Men dette er også tiden for å synliggjøre vår kompetanse og levere riktig kompetanse når den trengs. Da er det viktig å ha et godt nettverk og tilgang på flinke folk. I tillegg er det en fordel å være aktiv i markedsarbeidet, på sosiale medier, og være der når ting skjer. Det å være ryddig og etterrettelig i arbeidsprosessene, er nok viktigere i disse tider der tilbudet er større enn etterspørselen. Konsulenter ryker ofte først Flere selskaper kvitter seg med konsulenter først når det kommer til oppsigelser. Har du inntrykk av at dette stemmer? - På generelt grunnlag er dette korrekt fordi noen bransjer har hatt mye innleide ressurser som har gitt dem stor grad av fleksibilitet. Imidlertid

er det ikke alltid ledige interne ressurser kan dekke opp spesielle stillinger, og da vil fortsatt innleie eller rekruttering være aktuelt. Det er også slik at i usikre tider kan det være riktig å bemanne opp for enkeltprosjekter med innleide ressurser på kort eller mellomlang sikt. Dette for å redusere egen risiko når det er varierende oppdragsmengde. Hva er dine råd til jobbsøkere som nå skal ut i et tøft marked? - Få hjelp til å lage et bra CV-grunnlag med et godt sammendrag. Velg dine samarbeidspartnere med omhu og ha alltid kontroll på hvor din CV er presentert. Vær aktiv, offensiv og ryddig i dine søkeprosesser. Benytt nettverket ditt aktivt, sier Gundersen.

Offshorepluss OTD 2015  

Oljemagasinet Offshorepluss til OTD-messen i Stavanger 2015.

Offshorepluss OTD 2015  

Oljemagasinet Offshorepluss til OTD-messen i Stavanger 2015.

Advertisement