Page 1

TONER FOR LIVET Jan Due, MUSIKLÆREr

OURE MUSIC: Unge udlever deres passion for musik i samklang med nogle af landets mest fremtrædende musikere. Flere bryder igennem på den store scene Ingen på det store areal, der omgiver Skolerne i Oure, kan være bare et øjeblik i tvivl om, hvor musikhuset ligger placeret. Lyden af en saftigt rockende elguitar, en hæsblæsende trommesolo eller en klingende vokal – musikalsk energi og passion brager hver eneste dag ud af det musikhus, der er rammen om Oure Music. Musiklinjen og det dertilhørende musikhus slog første gang tonen an i 2007, og i dag kan man med fornøjelse konstatere, at man på alle måder har fundet takten. - Flere af vores tidligere elever har bidt sig fast som etablerede musikere. De har gjort hobbyen – og det, der på et tidspunkt var en drøm – til en levevej solo eller i bands. Andre er fortsat på et af landets konservatorier eller læser musikvidenskab på universitetet, siger en stolt Jan Due, musiklærer ved Oure Music.

værdisæt, der blev lagt ud med på Oure Music i 2007, har været den rette vej. - Det ville have været let bare at kyle nogle noder rundt i øvelokalet og så tælle til fire. Men vi har fra starten troet på og søgt at fremme den unges iboende originalitet. Vores ambition er at findyrke de kreative evner inden for sangskrivning, komposition og musisk udfoldelse hos hver enkelt af vores elever, forklarer Jan Due, der mange gange har haft svært ved at tro sine egne ører, når han har lyttet til en elev før og efter Oure Music. - Især blandt de gymnasieelever, som vi har i tre år, bliver det tydeligt, hvor langt man kan nå med musikken, hvis man virkelig vil det. Nogen af eleverne har aldrig skrevet en tone, når de kommer her. Når de forlader os, er det med en bunke fede numre i kataloget.

Med stjernen i studiet

Omgivelserne forpligter

I lighed med sport og performance, hvor Skolerne i Oure den ene gang efter den anden har tiltrukket celebre navne til det sydfynske som undervisere eller oplægsholdere, så har Oure Music haft bud efter musikere, der normalt begår sig på de største scener. - Ingen tvivl om, at det gør noget særligt ved den unges motivation, når vedkommende står i studiet i selskab med Kasper Eistrup fra Kashmir. Drømmen om at blive noget ved musikken bliver meget nærværende, når de unge får mulighed for at møde deres idoler i undervisningsrollen, siger Jan Due.

At en sådan udvikling overhovedet lader sig gøre, tilskriver Jan Due ikke mindst de fysiske rammer, som er blevet skabt om Oure Music. Et funklende og funktionelt musikhus med et topprofessionelt studie. Derudover non-profit-produktionsselskabet Oure Records, hvor der bliver produceret og mixet færdige udgivelser – elektronisk eller på cd – med elevernes musik. - Vi kan tydeligt mærke på eleverne, at rammerne på Oure Music ansporer til at hæve niveauet. Det er samtidig et udtryk for, at vi tager eleverne alvorligt, siger Jan Due og uddyber: - Der findes ikke nogen lærebog, der endegyldigt udlægger teksten for musikkens kreative proces. At skabe musik bygger på inspiration, viden og øvelse, og derfor kan musik også medvirke til at fremme selvstændighed og ansvarlighed.

Troen på originaliteten Samtidig er musiklæreren ikke i tvivl om, at det pædagogiske side 87 – OURE REFLECT

OURE REFLECT –

side 88

Reflect2_side44  
Reflect2_side44  
Advertisement