__MAIN_TEXT__

Page 9

DE VOS INNOVEERT OP FRIESE HUIZENMARKT Een nieuwe dienst op de Friese huizenmarkt is Wensk, van initiatiefnemer De Vos Makelaardij. Wensk is een platform waar mensen hun woonwensen kenbaar maken en een huis kunnen vinden buiten de reguliere markt om.

Vanaf januari 2021 heeft Miedema Bedrijven uit Leeuwarden een nieuwe directeur. Edy Wester, sinds veertien jaar algemeen directeur van het familiebedrijf, draagt het stokje namelijk over aan Gerda van der Singel (33). Zij begon in 2007 als stagiaire en klom vervolgens op tot logistiek manager, financieel manager en sinds 2016 adjunct-directeur.

De huizenmarkt is flink in beweging. Wanneer er een geschikte woning te koop staat, is deze momenteel vaak al snel verkocht. Woningzoekers vissen zo regelmatig achter het net. Met Wensk wordt de zoektocht nog wat proactiever, zo leren we uit een persbericht. Hoe werkt het? Woningzoekers plaatsen hun woonwens op het platform. Ze vertellen met hoeveel mensen ze willen gaan wonen, in welke prijsklasse ze een huis zoeken en welk type woning hun droomhuis is. Hoe meer specificaties ze doorgeven, hoe sneller de kans van slagen is. De persoonlijke motivatie van de zoekers vergroot de kans op het vinden van een droomhuis, zo is de filosofie. Het platform ging van start in 2020 in Dokkum, Kollum en omgeving. Kortgeleden breidde het uit met Franeker en Harlingen. Inmiddels staan er ruim 100 woonwensen in het systeem en zijn de eerste koopovereenkomsten gesloten. Tjerk Pieter de Vries, ontwikkelaar van Wensk: “We worden overspoeld met reacties van woningzoekers die woonwensen willen plaatsen in regio’s die nog niet bij Wensk zijn aangesloten. Door deze grote belangstelling zijn we van plan makelaars toe te voegen, zodat er straks in heel Nederland gewenskt kan worden.” Wie een woonwens heeft in Leeuwarden, Burgum, Buitenpost, Hurdegaryp en omstreken, kan die vanaf nu dus plaatsen op www.wensk.nl.

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

VAN DER SINGEL: VAN STAGIAIRE TOT DIRECTEUR BIJ MIEDEMA

EN

Het Leeuwarder bedrijf bestaat uit Miedema Bouwmaterialen, Miedema Houtindustrie, Miedema Nautic en Miedema Projecten, staat op de drempel van een nieuwe fase in haar ruim honderdjarige historie. “Miedema is een familiebedrijf met een open cultuur en voor mensen, die daarvoor de potentie hebben, zijn er doorgroeimogelijkheden”, aldus Van der Singel. “Ik ben daar zelf het sprekende voorbeeld van. De manier waarop we met zijn allen tijdens de intelligente lockdown de tsunami aan orders hebben opgevangen is een pracht voorbeeld van het Miedema DNA.” “Op de markt zien we het laatste decennium veel ontwikkelingen,” vult Edy Wester aan. “Zo verschuiven bouwers naar meer projectontwikkeling, is er een trend richting bouwen met hout en biobased materialen en staat circulair bouwen volop in de aandacht. Bij Miedema heeft in hetzelfde decennium de verschuiving plaatsgevonden van ambachtelijke houtbewerking naar het leveren en monteren van prefab bouwdelen in het werk. Door al die ontwikkelingen zien we veel kansen.”

.

9

OF 2020-08

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Profile for ofbv