__MAIN_TEXT__

Page 65

Wat neem je mee van dit jaar, naar komende jaren? Wat heb je als ondernemer/organisatie geleerd dat nieuw en uniek was, ten opzichte van vorige jaren? Van der Werf (Van Mossel): Nou, dat de wereld er door corona in elk geval heel anders uit kan komen te zien. Dan kun je twee dingen doen. Wij hebben gekozen om te schakelen en door te pakken. Hierdoor kunnen wij, zoals ik al eerder aangaf, terugkijken op een mooi jaar. En doordat mensen liever even niet meer met de trein gingen, zagen wij een duidelijke piek in de verkoop en lease van auto’s. Attema (Management Minded): De beperkingen opgelegd vanuit de overheid leveren een hele andere bedrijfsdynamiek. Het werken op afstand kan best efficiënt zijn en resultaat opleveren; overleggen wordt meer to the point. Daarnaast ontstaat meer vrijheid van werken. Nee zeggen wordt iets gemakkelijker geaccepteerd en begrepen. Er ontstaat meer rust in organisaties, maar je ziet ook het tegenovergestelde. Een balans hierin zoeken is belangrijk. Anticiperen op deze dynamiek binnen de bedrijfsvoering zal onderdeel worden van nieuwe bedrijfsstructuren en -processen.

willen vooral doorgaan met het aanbieden van goede zorg, het gesprek aangaan met werkgevers en groeien, om uiteindelijk die stip op de horizon te kunnen realiseren. Van der Werf (Van Mossel): Een mooie stabiele klantenbase opbouwen in Friesland en Groningen. Van Mossel zit niet stil als organisatie. Het zou me ook niet verbazen dat er nog een organisatie wordt overgenomen in den lande, waardoor we onze positie nog meer kunnen versterken. Onze eigenaar, Eric Berkhof, is een bevlogen en enthousiaste ondernemer. Dit werkt zeer aanstekelijk als je het mij vraagt. Dus ik draag hier graag mijn steentje aan bij! Attema (Management Minded): Uiteraard een focus op het ondersteunen van bedrijven en organisaties die momenteel in zwaar weer zitten als gevolg van de crisis. En vooral blijven doorgaan met het zoeken naar de win-win voor onze klanten op zowel organisatorisch, financieel als procesmatig vlak. Daarnaast het verder ontwikkelen van ons onderzoek naar de haalbaarheid van een product dat - mogelijk - een stukje van de stikstofproblematiek helpt oplossen.

Nieuwjaarsboodschap: wat wil je onze lezers meegeven voor het nieuwe jaar, vanuit jezelf en/of jouw organisatie?

Bedrijf: Van Mossel Automotive Partner

Schonenberg (FGD): Dit jaar was voor ons de start. We hebben het afgelopen jaar veel gesprekken gevoerd met ondernemers. Hierin hebben we gesproken over het belang van een goede zorgverzekering voor hun medewerkers. Het is een goede aanvulling op het preventiebeleid, met als doel ervoor te zorgen dat mensen gezond blijven. Mocht er zorg nodig zijn; ervoor zorgen dat de medewerker snel behandeld kan worden. Zodat hij snel weer kan meedraaien binnen het bedrijf.

Jacob van der Werf (accountmanager Large Accounts)

Welke ambitie heb je voor 2021 en wat ga je daaraan doen?

Van der Werf (Van Mossel): Be safe en stay strong. Het is een bijzonder jaar geweest. Laten we elkaar zakelijk maar ook zeker privé helpen als het even niet wil.

Belangrijkste bedrijfsactiviteit: Voor mobiliteit,

Schonenberg (FGD): Wij zullen verder gaan waar we gebleven zijn. We zijn nog maar net begonnen en hebben nog een heleboel ideeën klaarliggen voor het nieuwe jaar. We

Schonenberg (FGD): Wij wensen iedereen een gezond 2021. Maak het een jaar waarin je je dromen waarmaakt, het is nooit te laat om te beginnen. 

voor iedereen.

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

Attema (Management Minded): De meeste bedrijven hebben in 2020 een stap terug moeten doen, benut die stap terug en zorg dat je klaar bent voor de toekomst. Ga je corebusiness analyseren, de bedrijfsprocessen optimaliseren, houd je financiën tegen het licht en zoek naar het optimum. Maar vooral: geloof in jezelf en geloof vooral in dat wat je doet.

65

OF 2020-08

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Profile for ofbv