__MAIN_TEXT__

Page 63

Bedrijf: FGD Daisy Schonenberg (medewerker Zorg en Inkomen) Belangrijkste bedrijfsactiviteit: FGD Zorg, collectieve zorgverzekering.

Wat maakt jouw bedrijf bijzonder en hoe heb je dat dit jaar kunnen inzetten?

Van der Werf (Van Mossel): Dat we onze klanten alle disciplines in de Automotivewereld kunnen aanbieden. Deze filosofie past mij als een jas, daarom is het voor mij niet lastig om dit over te brengen. Ook in verbinding staan met je klanten is in deze coronatijd erg belangrijk. Dat is het altijd, maar nu nog meer. Meedenken, anticiperen en er voor ze zijn, zorgt ervoor dat klanten je trouw blijven.

Schonenberg (FGD): Wij hebben FGD Zorg opgericht omdat we de zorg steeds meer nationaal ingericht zagen worden. Dit vinden wij geen goede ontwikkeling. We zien dat de zorgbehoeftes hier anders zijn dan in andere delen van het land. Om ervoor te zorgen dat de inwoners van onze regio van goede zorg zijn voorzien, dichtbij en gedurende het hele jaar, hebben we FGD Zorg opgericht: een zorgverzekering exclusief voor werkend Noord-Nederland.

Heb je het vizier staan op de korte termijn, of kun je – inmiddels – je blik richten op de langere termijn?

Attema (Management Minded): De kracht van ons bedrijf is altijd gebruikmaken van de talenten binnen het bedrijf van onze klant, of het project waaraan je werkt. Er is altijd een oplossing of een punt op de horizon - hoe klein ook - waar je naartoe kunt werken. Door het glas half vol te houden in plaats van half leeg, kun je als bedrijf grote stappen zetten en successen behalen. Dat is dit jaar bij een aantal klanten aardig gelukt.

Attema (Management Minded): Inmiddels is puinruimen regelmatig een van de taken die we toegewezen krijgen bij Management Minded. Maar puinruimen staat bij ons altijd in het teken van opbouwen en werken aan de langere termijn. Soms gaan we letterlijk ‘back to basic’. Dat betekent in ons geval een focus op de corebusiness van de klant en bedrijfsprocessen optimaliseren om zo weer op koers te komen. We voorzien dat in 2021

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

en ook in 2022 nog veel bedrijven in zwaar weer komen. Hierop inspelen is een van de speerpunten voor 2021. Schonenberg (FGD): We zijn nu begonnen met een collectieve zorgverzekering in samenwerking met Aevitae, dé specialist in collectieve zorgverzekeringen. Onze droom is om in de toekomst een eigen noordelijke coöperatie op te richten. Om samen met de zorgverleners en verzekerden zélf de regie krijgen over de zorg hier in het Noorden. Van der Werf (Van Mossel): Wat mijzelf betreft de langere termijn. Ik mag namens Van Mossel hier een rayon opbouwen. En dat is veel ‘zaaien en buiten zijn’, zoals ik het noem. Je moet de wereld in en gesprekken aangaan met ondernemers. Zo weet je wat er speelt en wat de behoefte is. En als je dit ‘fair and square’ doet weet ik zeker dat de business je wordt gegund.

63

OF 2020-08

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Profile for ofbv