__MAIN_TEXT__

Page 21

UITBREIDING VOOR LEEUWARDER SOFTWAREBEDRIJF COOLMINDS

Softwarebedrijf Coolminds, dat bedrijven helpt om bedrijfsprocessen te digitaliseren, houdt de stijgende lijn vast. Langdurige relaties met opdrachtgevers worden uitgebouwd en het Leeuwarder bedrijf investeert veel in procesoptimalisatie. Daardoor is Coolminds inmiddels ISO (9001 en 27001) en NEN 7510 gecertificeerd. Als gevolg daarvan breidt Coolminds op meerdere fronten uit. Coolminds maakt volgens directeur Jan Dirk Bijker een prima jaar door. “Een duidelijke strategie gericht op procesverbetering, focus op de juiste doelgroepen en daar continu aandacht aan geven betaalt zich uit in jaarlijkse groei voor Coolminds en meer werkgelegenheid voor de regio. Daarom openen we op korte termijn een nieuwe locatie in Groningen en zijn we op zoek naar softwareontwikkelaars en salesconsultants”.

Het doel: middels autonome groei dé speler in Noord-Nederland worden. De uitbreiding naar Groningen past hierbij. Coolminds kondigde in oktober al een samenwerking aan met Betty Blocks: een low code platform waarmee razendsnel nieuwe softwareapplicaties gebouwd kunnen worden.

ONLINE EVENEMENTEN OP VIRTUEEL PLATFORM MEEPLE Zonder limiet samenkomen met zoveel mogelijk mensen als je wil, op een zelfgekozen locatie, met volop ruimte voor interactie: het kan op het virtuele platform van MEEPLE. Het in België ontwikkelde digitale evenementenplatform is nu ook in Nederland beschikbaar. Elkaar ontmoeten, kennis delen, een feestje vieren of stil staan bij een bijzondere gebeurtenis alles is mogelijk op het platform.

Astrid Benedictus van Makelaardij Benedictus.

MAKELAARDIJ BENEDICTUS SLUIT AAN BIJ WENSK Makelaardij Benedictus uit Gorredijk sluit zich aan bij Wensk, het platform waar mensen hun woonwensen kenbaar maken en een huis kunnen vinden buiten de reguliere markt om.

MEEPLE is de online en digitale versie van een echte en fysieke evenementenlocatie. Het is een virtuele wereld, waarin deelnemers vanachter hun computer/laptop vrij kunnen bewegen. Met een virtuele lobby, een informatiebalie en diverse zelf in te richten zalen, zoals bijvoorbeeld een plenaire zaal voor presentaties, een beursvloer met beursstand en workshopruimtes voor trainingen, kan elke boodschap of elke doelstelling in compleet eigen stijl vertaald worden.

Astrid Benedictus startte haar kantoor in augustus 2019. Haar werkgebied ligt in een cirkel van vijftien kilometer rond Gorredijk, grofweg alle dorpen tussen Heerenveen en Drachten, van Aldeboarn tot Wijnjewoude.

Maar ook het aanmaken van ronde tafels voor bijvoorbeeld debatten waarbij de deelnemers elkaar zien en horen of één op één (video)chats zijn mogelijk. De eigen huisstijl kan doorgevoerd worden op het hele platform.

“De huizenmarkt zit op slot, mensen willen wel doorstromen, maar zitten op elkaar te wachten. Er wordt teveel vanuit het aanbod gewerkt, en minder vanuit de vraag. Bij Wensk is dat precies andersom. Hierin kunnen makelaars elkaar versterken om de oplossing voor de consument te bieden. Met elkaar kunnen we dit tot een succes maken.” Nieuwe manier van werken Astrid: “Iedereen die ik spreek die zoekende is vraag ik een woonwens achter te laten. Het zorgt voor een database waarmee ik hoop achter de schermen woningzoekers en huizeneigenaars te kunnen matchen. Dat is een nieuwe manier van werken, wat hopelijk het balletje op de woningmarkt weer doet rollen.”

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

21

OF 2020-08

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Ondernemend Friesland editie 8 2020  

Lenigheid: ondernemers wringen zich dit jaar in vele bochten om 2020 positief af te kunnen sluiten, maar Steinfort Glas doet dat met bijna z...

Profile for ofbv