Ondernemend Friesland editie 8 2021

Page 29

Anco van der Vliet:

‘Na een stapje terug gaat alles weer stromen’ Als een ondernemer het beste uit zichzelf kan halen, zich kan ontwikkelen en doet waar hij of zij blij van wordt, werpt dit zakelijk gezien zijn vruchten af. Een belangrijke bijvangst: het maakt de ondernemer ook een betere partner, ouder en vriend(in). Dat is de overtuiging van Anco van der Vliet, eigenaar van coaching- en adviesbureau &Uzelf. “Ik wil impactvol zijn.”

Het succes van elke onderneming begint volgens Anco van der Vliet bij de ondernemer. Door middel van coaching helpt hij ondernemers coherent en in balans te zijn. Woorden die voor een nuchtere Fries zweverig over kunnen komen. “Maar ik ben óók heel hands on en nuchter. Ik wil dat mensen echt iets kunnen met wat ik ze te bieden heb.”

Coherent Ondernemen Tijdens de kennismaking gaat hij nauwkeurig na wat de behoefte van de klant is. “Het kan zijn dat iemand ondanks zijn zakelijk succes ontevreden is, of dat hij zichzelf wil ontwikkelen; de behoeften lopen vaak uiteen. Ik kan ondernemers verschillende trajecten aanbieden: één op één-coaching, diverse trainingen, een strategietraject of een combinatie.” Hij biedt onder meer de training Coherent Ondernemen aan, in samenwerking met House

of Coherence uit Den Dolder. Deelnemers kijken in vier sessies met een nieuw perspectief naar hun bedrijf en zichzelf als ondernemer. Hoe functioneert de onderneming? Welke doelen heeft de ondernemer? Dergelijke vragen passeren de revue. “Op een gegeven moment komt een specifieke uitdaging naar boven waarmee de deelnemer concreet aan de slag kan. De training geef ik in groepsverband; ondernemers kunnen namelijk veel van elkaar leren.”

vel zit. En dat straalt hij volgens Anco weer uit naar zijn directe omgeving. Dit raakt zijn drijfveer. “Door dit werk wil ik impactvol zijn en Friesland een beetje mooier maken.”

Positieve uitstraling Anco’s ervaring is dat wanneer het voor de ondernemer weer klopt, dit een vruchtbaar effect heeft op zijn onderneming en personeel. “Voor alle ondernemers die ergens in vastlopen geldt: gun jezelf tijd. Even een stapje terug doen en dan gaan de dingen weer stromen.” Hoe beter het gaat met een bedrijf, hoe beter een ondernemer in zijn

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

29

OF 2021-08