Ondernemend Friesland editie 7 2021

Page 55

Directie en management Oldenburger|Fritom, v.l.n.r.: René Dale, Frans Andeweg, Gerrit Hulst, Albert Medendorp, Erik Mekkes

verantwoordelijk: “We beschikken onder andere over verschillende multifunctionele verpakkingslijnen. Op deze lijnen worden de producten van onze klantrelaties omgepakt of omgestort en gelabeld. Daarnaast voeren we kwaliteitscontroles uit, assemblagewerkzaamheden, reparaties, cross-docking en cycle counts. Ook beschikken we over een eigen douaneentrepot, oftewel een bonded warehouse. Hier kunnen producten voor onbepaalde tijd opgeslagen worden zonder betaling van invoerrechten en BTW.”

E-fulfilment Een belangrijke toevoeging aan de Business Unit Warehousing & VAS is e-fulfilment. Mekkes: “Als allround logistiek partner mag e-commerce fulfilment uiteraard niet ontbreken aan onze dienstverlening. We verzorgen daarom ook het complete B2B en B2C webshop beheer van onze klantrelaties. Binnen 24 uur worden orders zorgvuldig samengesteld en verstuurd. Met behulp van onze geavanceerde business analyse tools kan hierbij elk gewenst detail uiteen worden gezet. Voorbeelden van

klantrelaties die een beroep op ons doen als webshopregisseur zijn Total Hair Service, leverancier van hair- en beautyproducten, en slowjuicer specialist Versapers.”

Menselijk kapitaal Op onze vraag waardoor het bedrijf over zo’n sterk onderscheidend vermogen beschikt is het antwoord van directie en management unaniem: onze medewerkers. Dale: “Ons menselijk kapitaal ligt zonder twijfel aan de basis van ons onderscheidend vermogen. Het zijn onze collega’s die zich dag in dag uit inzetten om voor onze klantrelaties de beste logistieke oplossing te realiseren. Met de onvoorwaardelijke steun van Fritom Corporate stimuleren we hierbij zowel persoonlijke groei als collectieve ambitie. We bieden onze collega’s een breed scala aan trainingen en opleidingen, waaronder sessies in Persoonlijk Coachend Leiderschap. Dankzij onze gezamenlijke inzet en toewijding kunnen we snel schakelen en ook in de toekomst blijvend onderscheidend zijn.”

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

Oldenburger|Fritom is een financieel gezond familiebedrijf en maakt deel uit van de Fritom Logistic Solutions Group. De Fritom Group bestaat uit drie divisies met in totaal zeven bedrijven en ruim 700 medewerkers. De organisatie behoort tot de top van logistiek dienstverleners in Nederland. In 2017 vierde Oldenburger|Fritom haar honderdjarig bestaan en kreeg naar aanleiding hiervan het predicaat Hofleverancier uitgereikt. Oldenburger|Fritom is wereldwijd actief voor een grote diversiteit aan klantrelaties. Van bedrijven in de hightech-, food-, verpakkings- en bouwindustrie tot fast moving consumer goods.

55

OF 2021-07