Ondernemend Friesland editie 7 2021

Page 43

Ronny van der Wal richtte in 2016 zijn eigen schoonmaakbedrijf Mannen van Schoon op. Het in Leeuwarden gevestigde bedrijf gaat sindsdien als een speer. ‘’We hebben niet te klagen.” Een kort portret.

‘’Ik rolde in 2008 min of meer toevallig in de schoonmaakbranche’’, zegt Ronny van der Wal, eigenaar van Mannen van Schoon. ‘’Er werd me gevraagd of ik twee weken voor iemand kon invallen. Ik had net mijn rijbewijs dus ik pakte de klus aan. Die twee weken werden uiteindelijk acht jaar! In januari 2016 overleed mijn werkgever en toen dacht ik: ‘Waarom start ik zelf niet met een schoonmaakbedrijf?’ Daarom richtte ik in maart 2016 Mannen van Schoon op, startend met in totaal 3 man bedienden wij voornamelijk de lokale markt. Met de focus op specialistische schoonmaak groeiden we al snel uit tot een bedrijf waar 10 man dagelijks de meest uiteenlopende schoonmaakklussen uitvoeren. Zo doen we voor de zakelijke markt onder andere glasbewassing, graffitiverwijdering en gevelreiniging. Voor de particuliere markt uiteraard ook glasbewassing en gevelreiniging en onderhoud van woningen. Meer specialistisch is de schoonmaak bij calamiteiten zoals brand- en waterschade en crime scene cleaning. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een situatie waarin veel bloed in de ruimte te vinden is. Dit heeft een uiterst professionele en grondige reiniging nodig. Bloed kan schadelijke effecten hebben op het interieur van een gebouw en kan bewoners zelfs besmetten met bepaalde ziektes die door bloed worden overgedragen. Het zelf proberen schoon te maken van bloed is dan ook absoluut geen goede oplossing! Behalve dat dit grondig moet gebeuren kan het ook nog eens als traumatisch worden ervaren. Wij begrijpen de impact en doen er

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

alles aan om het schoonmaakwerk zo snel mogelijk uit te voeren.” Binnen de Mannen van Schoon zijn de lijntjes kort want Ronny beantwoordt zelf de telefoon, maakt de offertes, doet de administratie en plant de medewerkers in. “We zijn hierdoor zeer flexibel”, licht hij toe. “Door altijd goede kwaliteit te leveren gaan de klanten niet bij ons weg. Natuurlijk denk ik weleens aan verdere groei, we zitten nu in Noord-Nederland en misschien zou een tweede vestiging ergens anders best kunnen. Maar dan moet ik ook iemand vinden die mijn plek wil invullen. Als de juiste man op het juiste moment langskomt, zit er groei in. Ik zie wel waar het naartoe gaat. Het moet in ieder geval leuk zijn voor ons allemaal, want bij Mannen van Schoon hechten we veel waarde aan werkplezier. We willen dat onze medewerkers met een glimlach naar het werk gaan. Zo evalueren we iedere vrijdagmiddag de werkweek onder het genot van een hapje en drankje. Ook zorgen wij ervoor dat onze medewerkers optimaal voorbereid op locatie komen; dat ze goed materiaal hebben en een degelijke bus en uiteraard bedrijfskleding. En we organiseren jaarlijks - in ieder geval - een bedrijfsfeest, want een goede werksfeer zorgt bij de klant eveneens voor een goed resultaat. Ik vind het werk nog steeds iedere dag geweldig. Je ziet direct resultaat, bent overal en nergens, doet veel contacten op en werkt veel buiten. Daarnaast is het natuurlijk een heerlijk vrij beroep, er gaan geen belletjes af ten teken dat mijn pauze voorbij is. Het eigen baas zijn bevalt me daarom goed.”

43

OF 2021-07