Ondernemend Friesland editie 7 2021

Page 27

Welke locatie springt er wat jou betreft uit, qua reiservaring? Een van de races die ik bezocht, was de Grand Prix van Monaco. Ik kon me daar vrijuit bewegen en overal staan waar ik wilde. En in Monaco betekent dat dat je bijzonder dicht op de baan kan staan en er is weinig indrukwekkender dan een Formule 1-auto op volle snelheid op minder dan een halve meter van je neus. Monaco is sowieso een waanzinnige plek voor een Formule 1-race, maar wie de kans heeft om er echt bovenop te staan, moet die kans zeker niet laten liggen.

Hoe zou jij de sfeer daar omschrijven? De rijkdom die Monaco uitstraalt, zeker in een Formule 1-weekend, is ongelooflijk. De duurste auto’s glijden daar voorbij alsof het de normaalste zaak van de wereld is en je ziet altijd wel een bekende kop voorbij paraderen. Monaco is op alle andere dagen van het jaar al bijzonder, maar als de Formule 1 er is, is het echt waanzinnig.

Heb je nog iets mee kunnen nemen waar je voor je eigen ontwikkeling iets aan hebt gehad? Dit was mijn debuut als auteur, dus ik heb gedurende het schrijfproces heel veel geleerd. Niet alleen over het verzamelen van de verhalen, maar ook over het schrijven zelf. Natuurlijk gingen er dingen fout, maar die heb ik gelukkig allemaal op tijd kunnen herstellen, waardoor er nu een boek staat waar ik ontzettend trots op ben en dat goed is verkocht.

Nog andere wijze lessen? Een verhaal kent altijd meerdere kanten en het is aan de auteur om die kanten zo goed mogelijk te belichten. En dat geldt ook voor persoonlijke en zakelijke relaties; luister naar elkaar en geef elkaar de ruimte om iedereen zijn eigen kant van het verhaal te laten vertellen. Alleen dan krijg je een fair en goed uitgebalanceerd verhaal.

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

Ivo Pakvis Leeftijd: 40 jaar Komt uit: Sneek Burgerlijke staat: Gehuwd Hobby’s: De racefiets

27

OF 2021-07