Ondernemend Friesland editie 7 2021

Page 17

opdrachtgevers belangrijk dat Hollandia op tijd bij een storing kan zijn.”

gaan Hollandia Services verder ontwikkelen om sterk te staan op alle vlakken.”

Mooiste van het vak?

‘Hoe we personeel behouden? Met binden en boeien’

Ronald van den Berg: “Het samenwerken met monteurs, uitvoerders, werkvoorbereiders, ontwerpers en engineers. Ieder levert zijn én haar bijdrage aan de organisatie. Het is geen top down-verhaal, maar met elkaar werken aan een mooie organisatie.”

Visie op de sector: actuele ontwikkelingen? Matthijs de Groot: “Wij hebben een afgeschreven brugaandrijving naar onze werf in Krimpen aan den IJssel gehaald om daarmee eigen personeel op te kunnen leiden in het (de)monteren, reviseren en afstellen van een brugaandrijving. Het is ook een leerobject in onze leerschool. Leerlingen leren hier de complete brugaandrijving op te bouwen. Dat maakt dat wij zelf vakmensen kunnen opleiden. Zo beheersen wij bijvoorbeeld ook nog het ambachtelijke klinkwerk. Nieuw personeel kan hier ook zonder risico oefenen. Daar investeren we aan de voorkant bewust in.”

Ronald van den Berg: “Binden en boeien is voor ons het antwoord op de vraag hoe we goed personeel bij Hollandia binnen krijgen en behouden. Ons personeelsverloop is nagenoeg nul. De afgelopen vijf jaar zijn we zelfs verdubbeld in personeel. Wij doen het goed. De komende jaren willen we verder investeren in kwaliteit en effectiviteit. We

Matthijs de Groot: “We hebben de ambitie om in 2025 toonaangevend te zijn. Wij richten ons de komende jaren op zes pijlers: duurzaamheid, veiligheid, deskundige medewerkers, een gezonde organisatie, innovatie en een sterke marktpositie.” Klaas Molenmaker: “Fryslân gaat ons de komende jaren steeds meer in de markt zien, omdat er veel werk aan gaat komen. Wij willen graag onze bijdrage leveren aan een betrouwbare infrastructuur in het Noorden.”

Een oproep van het bedrijf aan de lezer, die we graag nog even meenemen: ‘Bezoek onze stand (597) op de InfraRelatiedagen 1-3 februari 2022 in Hardenberg. Kijk voor meer informatie op www.infrarelatiedagen.nl/exhibitor/hollandia-services-bv-2/ of op https://hollandia.biz/home-services/.’

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

17

OF 2021-07