Ondernemend Friesland editie 4-2022

Page 85

van loodsen, bedrijfshallen en werktuigbergingen. Indien gewenst wordt alles van A tot Z verzorgd. Alle disciplines hebben we in huis: het verzorgen van het vergunningstraject, het tekenwerk, plaatsen van de fundering, maken en monteren van staalconstructies en het leveren en monteren van dak- en wandbeplating. Met de eigen zetterij zorgen we voor een mooie afwerking.” Naast nieuwbouw doet Havinga metaal ook aan het restylen van gevels en daken. Voor vaste opdrachtgevers verrichten ze ook andere werkzaamheden, zoals laswerk, het

maken van trappen en bordessen en andere metaalgerelateerde klussen. In de werkplaats bewerken ze eveneens rvs en aluminium. Zo zijn de mensen van Havinga metaal ruim inzetbaar en kunnen ze flexibiliteit bieden aan klanten. Collega-staalbouwers gaat hij overigens niet uit de weg. Zijn visie: het is een wereld van ‘ons kent ons’, daar help je elkaar. Havinga: “Ik zeg altijd dat het beter is om met elkaar te werken dan tegen elkaar.”

Ruimte Nu de tekorten van materialen overal voelbaar zijn, wordt de aandacht voor

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

voorraad steeds groter. “En daar is ruimte voor nodig”, aldus Havinga, terwijl hij de grote, nieuwe loods laat zien. “Meer ruimte biedt ook meer mogelijkheden voor nieuwe plannen en andere projecten. Voornaamste is vooral dat het nieuwe pand de bedrijfsvoering efficiënter zal maken. Denk daarbij aan een betere indeling, handige looplijnen en meer ruimte voor de constructiewerkplaats en de zetterij. De herfst mag wat dat betreft snel komen. Als laatste: wie een loods wil huren, in oktober komt er één beschikbaar aan de Zoom 34 in Surhuisterveen.”

85

OF 2022-04