Ondernemend Friesland editie 4-2022

Page 69

groten getale uit en verandert het klimaat. De bouw draagt hier ook negatief aan bij. Bij ons is het inmiddels het startpunt bij iedere opgave om dat beter te doen. Het maken van de juiste afwegingen aan de start van het ontwerpproces is cruciaal. De crux zit hem in de integrale aanpak met andere disciplines.

Waarom lid geworden van de Freonen? Veranderende inzichten hebben ons meer en meer bewust gemaakt. We moeten een sprong maken naar circulair. Wij willen daarin vooroplopen. Zo hebben we recent ons eigen kantoor gebouwd op het oude fundament

van een voormalige ligboxstal. Het is voor negentig procent biobased materiaal en voorziet in zijn eigen energiebehoefte. Maar écht impact maken doe je gezamenlijk. Samenwerken binnen en buiten ons eigen vakgebied zien we dan ook als hét nieuwe model voor de toekomst. Daardoor ontstaat dynamiek, gelaagdheid, meer kennis en vernieuwing.

dat tegelijkertijd duurzaam is en inclusief, betaalbaar, sociaal, groen en gezond. Waar de natuur helemaal in is geïntegreerd. Ja, zo’n volledig ‘regeneratief’ gebouw maken is voor ons een geweldige droom.

www.zantmanarchitecten.nl

Wat is je droom? We willen op korte termijn een gebouw hebben gerealiseerd dat niet CO-2 neutraal is, maar juist CO-2 opslaat. Een gebouw

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

69

OF 2022-04