Ondernemend Friesland editie 4-2022

Page 45

Jos van Dalfsen (links) en Henk Schonewille (rechts)

Wafilin Systems: groeidiamant op WaterCampus Leeuwarden Een bedrijf dat al een flinke tijd vanaf WaterCampus Leeuwarden aan de internationale weg timmert is Wafilin Systems. Het bedrijf ontwikkelt unieke membraanfiltratiesystemen waarmee met name de voedings- en zuivelindustrie geholpen wordt om duurzamer en efficiënter te produceren. De efficiency die daarmee wordt behaald zit vooral in energiezuinigheid, waterbesparing en in het terugwinnen van waardevolle stoffen uit reststromen.

“Onze oplossingen zijn bedoeld om de kosten van complexe processen te verlagen en de winstgevendheid en groei te stimuleren”, zegt CEO Henk Schonewille. “Wij geloven dat onze slimme, baanbrekende membraanfiltratiesystemen de sleutel zijn tot succes bij het produceren van hoogwaardige voedingsmiddelen en zuivelproducten. Zo kunnen we bijdragen aan een duurzame toekomst.”

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

Er breekt voor Wafilin Systems een nieuwe periode aan. Na jaren van investeren in nieuwe technologieën en het verfijnen van membraantechnologie (waarmee het bedrijf al diverse prijzen won) zal er nu ook meer focus komen op de internationale expansie van het bedrijf. Daar is Wafilin dan ook goed voor uitgerust.

45

OF 2022-04