Ondernemend Friesland editie 4-2022

Page 41

Wie ben je en waar ben je geboren? Mijn naam is Frans de Haan en ben geboren in Zwolle. Op jonge leeftijd ben ik naar Friesland (Spannum) verhuisd. Opgegroeid op een boerderij met Friese paarden.

Je bent in 2018 naar Chili gegaan: waarom?

in Chili. Naast de lopende projecten hadden we ook tijd om berekeningsmethodieken te vergelijken en achtergrondliteratuur te bespreken. Buiten werktijd om werd ik hartelijk ontvangen door verschillende collega’s zodat ik de cultuur wat beter kon leren kennen.

en dat geeft veel turbulentie. Dat was wel weer een hele ervaring.

Lessons Learned? Dat we het thuis in het mooie Friesland ontzettend goed hebben. Waar je ook bent: je ‘thuis’ wordt gemaakt door de mensen om je heen. Na terugkomst van de trip heb ik mijn huidige vrouw dan ook ten huwelijk gevraagd.

Ik ben naar Santiago in Chili gegaan met behulp van het Arcadis Quest programma. Het doel hiervan was kennisuitwisseling met internationale collega’s op het gebied van geotechnische aardbevingsberekeningen.

Wat is jou in Chili opgevallen?

Hoe was dat?

Nog lastige momenten gehad?

En dan hebben we begrepen dat jij ook betrokken bent bij de vernieuwing van de Afsluitdijk. Wat gebeurt daar nu eigenlijk precies?

Leerzaam en gezellig. Tijdens mijn verblijf heb ik veel samengewerkt met de collega’s

Nou lastig is te veel gezegd. Maar een klein deel van de vliegreis gaat door een bergpas

Nederland moet veilig blijven, ook bij een stijgende zeespiegel. De dijk zelf wordt

Het contrast van de ligging van Santiago midden in het op het oog rustig lijkende berglandschap en de drukte in de stad zelf. Zeer indrukwekkend.

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

41

OF 2022-04