Ondernemend Friesland editie 4-2022

Page 4

Colofon

Mbo Wateronderwijs in Leeuwarden is een voorbeeld voor Europa

Uitgeverij Ondernemend Friesland BV Hoofdredactie Menno Bakker

Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Water (CIV Water) heeft vorig jaar van de Europese Commissie voor de tweede keer subsidie toegekend gekregen om hun programma uit te breiden. Het zogenaamde Erasmus+ programma geeft mbo-studenten de kans om over de landsgrenzen ervaringen op te doen.

Bladmanagement Ed Klijnman Coverfoto Ed Klijnman Advertentie exploitatie en administratie Ondernemend Friesland BV Tussendiepen 21 9206 AA Drachten Telefoon 0512-366326 Jasper van der Sluis 06-46033589 Gerrit Landman 06-18882116 Jan Gerrit de Boer 06-40209389 Linda Rozendaal 06-41484537

32 Themaspecial

‘Watertechnologie is cruciaal, Friesland loopt daarin voorop’

Redactie NARVIC-media, met: Casper Ferwerda, Menno Bakker, Wiebrand de Boer, Tine van Knijff-van Hijum, Thea van der Schaaf, Klasina van der Werf, Willem Walda, Ingrid van Damme, Amanda de Vries en Ivo Pakvis

Friesland bestaat voor de helft uit water. Vele Friese bedrijven werken, op wat voor manier dan ook, met watertechnologie. De Nederlandse overheid ziet het thema water als één van de vijf hoogste prioriteiten voor investeringen en technologische ontwikkeling.

23

nieuwsberichten@of.nl Vormgeving VDS Crossmedia Drukker Scholma Druk ISSN 1383-9314 © De uitgever kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid van informatie. Uitgever aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de schade, van welk aard dan ook, die het gevolg is van handelingen en/of beslissingen die gebasseerd zijn op informatie uit deze uitgave. Uit deze uitgave mag na toestemming van de uitgever met bronvermelding geciteerd worden.

www.of.nl

Friezen in den Vreemde

Van Chili naar de Afsluitdijk In Friezen in den Vreemde volgt Ondernemend Friesland (OF) al meer dan vijftien jaar Friese managers, bestuurders, studenten en ondernemers in het buitenland. Zo kwamen er tientallen mooie verhalen voorbij en foto’s van arcadische landschappen en wereldberoemde landmarks. In deze editie lijkt dat allemaal samen te komen. Want deze keer maken we kennis met Frans de Haan uit Spannum. Voor Arcadis mocht hij op reis naar Chili. Maar dichterbij huis kon hij zijn expertise inzetten bij een ander wereldberoemd icoon: onze eigen Afsluitdijk.

4

OF 2022-04

38