Page 50

Grand Café Z: hub van creativiteit en verbinding

‘Vertrouwen staat bij ons centraal’ Hij is een rasoptimist. En dus liet Haise Bosma zich niet uit het veld slaan door de coronapandemie. Met ‘zijn’ Grand Café Z, gevestigd in het voormalige Waterleidinggebouw aan het Zaailand, Leeuwarden, bouwde hij juist tijdens het Lockdown-rijke 2020 en 2021 verder een aan een horecazaak dat veel méér is dan restaurant of ‘grand café’. Zijn bedrijf slaagde erin om tijdens de pandemie te transformeren tot een ware hub van creativiteit, sociale interactie en gezelligheid. En dus staat Grand Café Z nu klaar om vérder te gaan. ‘Genieten en tot verbinding komen met anderen kan alleen in een inspirerende en vertrouwde omgeving. Dát bieden wij; dát is onze belofte.’

Hoe begon jouw Grand Café Z-avontuur?

Hoe liep het?

Ik kom uit een ondernemersgezin en heb in mijn leven veel verschillende dingen gedaan. Met compagnon Paul van der Boom heb ik al acht jaar het evenementenbureau Smart Camels. Dat liep tót de coronacrisis prima en zo deden we ook dingen samen met Grand Café Z. Dat vond ik leuk, want ik heb altijd de droom gehad om events ook te linken aan een café. Omdat in een goed café mensen bij elkaar komen. En tot rust komen. En met een fijn gevoel weer naar buiten lopen. Die positiviteit past heel goed bij me. Toen Grand Café Z in september 2019 failliet ging heb ik het gelukkig samen met vastgoed-ondernemer Evert Jan Hofstra kunnen overnemen.

We hadden de groei er vanaf oktober 2019 goed in. De lunches begonnen lekker te lopen en ook de aanpassingen op de kaart werkten goed. Wat in financiële zin ook goed was is dat we hier in het Z-gebouw tal van ruimtes hebben, die voor van alles en nog wat kunnen worden gehuurd. Dat geeft ook weer aanloop naar het café en het restaurant. Kortom: we waren tevreden met de ontwikkelingen.

Haise Bosma Geboren: 23-12-1970 Geboorteplaats: Weststellingwerf Burgerlijke staat: Gehuwd Hobby’s: Door steden wandelen, zoeken naar historie, cultuur en inspiratie. Samen met het gezin culinair genieten.

www.grandcafez.nl

50

OF 2021-04

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 4 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded