Ondernemend Friesland editie 3-2022

Page 36

Gerlof Reijneker, directeur Steinfort Glas:

‘Vergeet de mensen niet als je processen digitaliseert’ “Vergeet je mensen niet, wanneer je bedrijfsprocessen digitaliseert”, zo benadrukt Gerlof Reijneker, directeur Steinfort Glas. Tabe Bruinsma, specialist Agri & Industrie bij Ynbusiness, vroeg hem op het juiste moment of hij wilde deelnemen aan een Smart Industry Assessment.

Een jaar of vier geleden kwam Gerlof Reijneker in contact met Dennis Carton, programmamanager van Ynbusiness. Gerlof: “Voor Steinfort zocht ik meer aansluiting bij de Friese en noordelijke netwerken, zo kwam ik bij Ynbusiness.” Dennis Carton hierover: “Gerlof is ook een van onze sparringpartners. Mede zijn inzichten hebben geleid tot ons initiatief om een netwerk te starten voor bedrijfsleiders van Friese maakbedrijven.

36

OF 2022-03

Ook delen we de mening dat Friesland een succesvollere brug kan slaan tussen onderwijs en het bedrijfsleven. Gerlof: “Idealiter werken we als bedrijfsleven en het onderwijs samen met een intermediair die beide doelgroepen kent, talen spreekt en belangen begrijpt. Alleen dan komen we echt verder.” Steinfort is expert in het bewerken van vlakglas en levert toonaangevende en

inspirerende glasoplossingen aan de zakelijke en particuliere markt. Gehard, verlicht en interactief glas, geëmailleerd of keramisch geprint glas; bijna alles is verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Steinfort werkt met een modern en geavanceerd machinepark. Het is een echt maakbedrijf dat continu investeert in verdergaande digitalisering en efficiency.