__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 44

Commercieel Manager Jilles Bijlstra:

‘Ontzorgen is het adagium van Houthandel Barkmeijer’ Meer dan een eeuw ervaring, een ‘wagonlading’ kennis van hout, een nuchtere Friese no-nonsense mentaliteit en meedenken met de klanten; dat zijn enkele kernbegrippen in de visie van het familiebedrijf Barkmeijer Houthandel in Kollum. Een portret van dit bedrijf aan de hand van vijf vragen aan commercieel manager Jilles Bijlstra. Waar houdt Barkmeijer zich mee bezig? Het familiebedrijf Barkmeijer is in de eeuw van haar bestaan uitgegroeid tot een sterke regionale groothandel in hout, plaatmateriaal, gevelbekleding, isolatie en deuren voor de professionele verwerker. Wij hebben een breed assortiment hard- en zachthout voor zowel constructieve als niet-constructieve doeleinden op voorraad. Doordat wij over een eigen machinale houtbewerkingsafdeling beschikken kan het hout op maat gezaagd, geschaafd en geprofileerd worden. Kwaliteit en persoonlijk contact met onze afnemers is hierbij een belangrijk speerpunt. Klanten ontzorgen is ons adagium.

wel dankzij de coronaperikelen, momenteel in zitten. De verwachting dat door de komst van Corona ook de bouwsector in zou storten is niet uitgekomen. Het tegengestelde is het geval. Waardoor er bij de importeurs langere levertijden ontstaan.

Wat is het mooiste van het vak? Geen dag is gelijk. We hebben te maken met een dynamische markt, waar je als bedrijf flexibel in moet staan. Hout is duurzaam en milieuvriendelijk; iedere soort heeft specifieke producteigenschappen. Het mooie vind ik om met klanten mee te denken en bij projecten optimaal gebruik te maken van de eigenschappen van een houtsoort.

Wat maakt jullie bedrijf bijzonder?

Waar willen jullie over vijf jaar staan?

Hout is een natuurproduct, waardoor bij wijze van spreken elke plank anders is. Dankzij de van generatie op generatie doorgegeven kennis zit hout in ons DNA. Gevelbekleding bijvoorbeeld wordt onbewerkt ingekocht bij de importeur en in onze houtbewerkingsafdeling geschaafd en van een profiel voorzien. Hierbij vindt een extra kwaliteitscontrole plaats omdat iedere plank die niet aan onze kwaliteitscriteria voldoet, er meteen tussenuit wordt gehaald.

We hebben het afgelopen jaar een gezonde groei meegemaakt. Er is een duidelijke tendens gaande dat de ‘grote jongens’ naar standaardisatie streven (schaalvoordeel, red.) en dat de kleinere spelers op de markt zich specialiseren. Je zou kunnen zeggen dat wij beginnen waar de grote ketens ophouden. Wij zijn dus geen prijsvechter maar een bedrijf dat net een stapje harder loopt voor onze afnemers. Dat wordt de komende jaren steeds belangrijker omdat er steeds meer hout wordt toegepast. Wij doen het er niet even bij, maar zijn échte hout specialisten.

Welke ontwikkelingen spelen er momenteel op de houtmarkt? De meest opvallende is ongetwijfeld de positie waar we, ondanks, of misschien juist

44

OF 2021-03

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 3 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded