__MAIN_TEXT__

Page 6

Regiomakelaardij introduceert omgekeerd zoeken met Wensk Er was een tijd dat mensen die op huizenjacht waren briefjes door brievenbussen gooiden. Regiomakelaardij (Dokkum) heeft dat briefje-door-de-brievenbus uitvergroot tot een platform waar iedereen zijn of haar woonwens kan plaatsen om een droomhuis te vinden: Wensk. Het nieuwe product heeft inmiddels al enkele succesvolle bezichtigingen opgeleverd. Woningzoekers vissen regelmatig achter het net, zeker in deze tijden. Het briefje door de brievenbus werkte daarom soms best goed. Zo kon je al ver van tevoren laten weten dat je belangstelling voor een huis had, nog zonder dat het te koop stond. Een huis vinden buiten de reguliere markt om, dat is het idee achter Wensk. Woningzoekers plaatsen hun woonwens op wensk.nl. Ze vertellen daarin met hoeveel mensen ze willen gaan wonen, in welke prijsklasse ze een huis zoeken en welk type huis hun droomhuis is. Hoe meer specificaties ze doorgeven, hoe sneller een droomhuis gevonden wordt. De persoonlijke motivatie van de zoekers vergroot de kans op het vinden van een droomhuis, aldus de initiatiefnemers.

Wafilin Systems wint Leeuwarder Ondernemersprijs Wafilin Systems, lid van Water Alliance, is in september de winnaar geworden van De HET, de Leeuwarder Ondernemersprijs. De vakjury sprak lovend over Wafilin Systems: “Wafilin, jullie zijn een prachtig bedrijf, met een enorm innovatief vermogen. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het teambelang is vanzelfsprekend. Tijdens de rondleiding maakten wij kennis met excellente en gepassioneerde membraanspecialisten en wij zien dat Wafilin Systems enorm onderscheidend is met een continue verbetering richting klanten en leveranciers. In een concurrerende markt houdt Wafilin Systems zich goed staande door kwaliteit en innovatiekracht. Ga vooral zo door, wij voorspellen jullie een goede toekomst!” Henk Schonewille, CEO van Wafilin Systems: “Het winnen van een prijs waarbij innovatie centraal staat, is bijzonder passend bij Wafilin Systems. De wereld verandert namelijk en met onze membraantechnologie veranderen wij de wereld. We maken, samen met onze klanten, gezond voedsel beschikbaar. Daarnaast realiseren we forse wateren energiebesparing in productieprocessen door middel van membraanoplossingen.” Ook oprichter Harry van Dalfsen was trots: “Eigenlijk had ik er niet meer heel erg op gerekend. We zijn ontzéttend blij met de vakjury-prijs! Ons team heeft dat namelijk verdiend. We hadden een klein dipje in het begin van de coronamaanden, maar we hebben nu zelfs meer mensen aan het werk. We gaan door, want we hebben fantastische ideeën!”

De arbeidsmarkt. Mensen & banen. Mensen & carrières.   Een vraag die iedere medewerker zich de afgelopen maanden vast één of meerdere malen gesteld heeft: heeft Corona invloed op mijn baan? Wordt mijn contract wel verlengd? En hoe verover ik die nieuwe baan?    Queenfishers helpt mensen in Noord-Nederland persoonlijk en op maat naar die goed passende baan vanuit hun kantoren in Leeuwarden en Groningen!  Nieuwsgierig hoe? In de volgende editie van OF staat een uitgebreid interview met Iliana Kappert en Lianne Scholtissen, enthousiaste ondernemers en eigenaren van Queenfishers die, ook in deze roerige tijden, succesvol zijn met hun unieke aanpak.

6

OF 2020-06

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Profile for ofbv