__MAIN_TEXT__

Page 30

Je eigen bedrijf starten. Hoeveel mensen dromen daar niet van? Sytze Annema en Reinder Hoekstra voegden de daad bij het woord. Begin dit jaar werd Reinder Hoekstra mede-eigenaar van Peil Advies, het bedrijf dat Sytze Annema in 2015 als eenmanszaak startte. Het jonge bouwkundige advies- en inspectiebureau telt inmiddels tien medewerkers. Het doel: Peil Advies uit laten groeien tot een betrouwbare en toonaangevende speler op de markt.

Er zijn al aardig wat bouwkundige adviesbureaus op de markt. Hoe gaan jullie het verschil maken? Reinder: “We zijn een heel persoonlijk bureau, we houden de drempel laag. We merkten dat met name particulieren dat nodig hebben. Bij de grotere bureaus ervaren ze anonimiteit of zijn ze bang voor torenhoge tarieven. Kleinere bureaus zijn wellicht weer te beperkt in flexibiliteit. Wij zijn persoonlijk benaderbaar voor klanten en hebben meerdere bouwkundigen in dienst.” Sytze: “We hebben een gedreven team binnen een flexibele organisatie. Er is altijd een geschikte medewerker die in kan spelen op de vraag, dat is ook voor bedrijven interessant. Wij passen ons bijvoorbeeld makkelijk aan op de software die de opdrachtgever gebruikt. We zitten niet per se vast aan ons eigen computersysteem dat vervolgens geïmplementeerd moet worden.”

Als ondernemers hebben jullie te maken met personeel. Hoe ervaren jullie dat? Sytze: “Heel erg leuk. In onze branche is het een uitdaging om goed personeel (specialistische bouwkundigen) te vinden, die spoeling is namelijk erg dun en als je iemand vindt, wil je diegene vanzelfsprekend binnen

de deuren houden en aan je bedrijf binden. Dat is ook een uitdaging. Een professionele maar toch ongedwongen sfeer op de werkvloer vinden we erg belangrijk. Voor onszelf, maar zeker voor onze medewerkers.” Reinder: “Personeel brengt ook de nodige verantwoordelijkheid met zich mee. We bieden onze medewerkers graag een stabiele basis. De coronapandemie was wat dat betreft confronterend. Van het ene op het andere moment konden we geen inspecties voor mijnbouwschade meer uitvoeren in Groningen. Een groot deel van onze werkzaamheden bestaat uit schadeinspecties. Hierdoor hebben we wel even een dip gehad, maar vergeleken met andere bedrijven mogen wij zeker niet klagen.”

Waar zijn jullie tot dusver het meest trots op? Reinder: “Op het feit dat we verschillende grote opdrachtgevers bedienen die ons het vertrouwen hebben gegeven en een langdurig contract met ons zijn aangegaan.” Sytze: “Daar kunnen wij als Peil trots op zijn. Door, en met de inzet van onze medewerkers kunnen wij de projecten realiseren en tot een goed einde brengen.”

De naam Peil Advies De naam ‘Peil Advies’ refereert aan het zogeheten 0-peil van waaruit, in de bouw, de ‘verticale’ maatvoering gemeten wordt: dit is de basis voor het hele gebouw. Als bouwkundig adviesbureau richt Peil Advies zich met name op inspectiewerkzaamheden, bouwkundige (voor)opnames en aan- en verkoopkeuringen, daarbij is een 0-situatie altijd het uitgangspunt.

30

OF 2020-06

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Profile for ofbv