__MAIN_TEXT__

Page 21

“Als eerste stap wordt er een inventarisatieteam op pad gestuurd,” legt De Vries - Neyens uit. “Er vindt eerst een visuele check plaats om te kijken hoe alles in elkaar zit. Als we het vermoeden hebben dat zich achter die keurig met gipsplaat betimmerde muren toch asbest bevindt, dan pakt de inventariseerde de breekhamer erbij. Onze mensen zijn gepokt en gemazeld in het vak en we weten uit ervaring hoe er in het verleden werd gebouwd en waar dus mogelijk asbest is te vinden. Maar we hebben helaas geen röntgen ogen, dus is het in zeldzame gevallen mogelijk dat er achter bestaande wanden toch asbesthoudend materiaal is verwerkt dat bijvoorbeeld pas tijdens de sanering of sloop tevoorschijn komt. Nadat, met ons inventarisatierapport in de hand, de saneerders het asbest hebben verwijderd is het mogelijk dat de opdrachtgever ons vraagt een eindinspectie te doen. Dat wordt gedaan door FIND Inspecties en Analyses.”

Marktverbreding: Bodemadvies “Niet alleen in een pand, maar ook in de grond rond en onder een pand kan zich asbest bevinden. En steeds meer wordt duidelijk dat ook PFAS in de grond een groot probleem is.

Dus hebben we onlangs ons dienstenpakket uitgebreid met bodemadvies, team rood. FIND Bodemadvies is gericht op de werkvelden bodem, waterbodem en partijkeuringen. Dat past naadloos in onze bedrijfsstructuur.”

Onderscheid Kuyper en De Vries - Neyens: “Waarin wij onderscheidend zijn? Kwaliteit, klantgerichtheid, professionaliteit en flexibiliteit. We hebben veel ervaring. Daarnaast zorgen we er constant voor volledig op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van asbest, PFAS en de steeds veranderende regelgeving hierover. We willen graag als ‘sparringpartner’ voor de klant fungeren en een vertrouwensrelatie opbouwen. We werken ook niet alleen voor gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars, maar ook voor bouwbedrijven én particulieren. Wanneer die bijvoorbeeld tijdens een klus niet zeker van hun zaak zijn, kunnen ze bij ons lab het ‘verdachte’ materiaal laten onderzoeken en kunnen ze vrijwel zonder oponthoud doorklussen. Die service, dat is het FIND DNA.” 

L E E S O F M A G A Z I N E O O K O N L I N E V I A W W W . O F. N L E N V O L G O N S V I A

,

EN

.

21

OF 2020-06

Profile for OF BV

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Ondernemend Friesland editie 6 oktober 2020  

OF is al 30 jaar de dé informatie- en inspiratiebron voor ondernemers in Friesland. In iedere editie van het magazine, belichten wij de econ...

Profile for ofbv